Какво ще го правим този Европейски Съюз?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Какво ще го правим този Европейски Съюз?
Един черен сценарий от придобилия известност наскоро Фараж... (аз се забавлявам с него отдавна)
Интервюто е по руска държвна телевизия - russia today (rt) (да не кажете нещо).
Иначе отново блокади на границата...
http://www.investor.bg/centralna-i-izto ... ia,146669/
Каква ще е развръзката на цялата работа? Ще намалее ли еврозоната, ще го има ли еврото... колко още ще продължава този цирк (от който в същност пряко зависи как ще се развива икономиката на България)?
Интервюто е по руска държвна телевизия - russia today (rt) (да не кажете нещо).
Иначе отново блокади на границата...
http://www.investor.bg/centralna-i-izto ... ia,146669/
Каква ще е развръзката на цялата работа? Ще намалее ли еврозоната, ще го има ли еврото... колко още ще продължава този цирк (от който в същност пряко зависи как ще се развива икономиката на България)?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Re: Какво ще го правим този Европейски Съюз?
Аз си мисля, че Англия яко ще гризне дръвцето ако излезе от ЕС и в крайна сметка разумът ще надделее и няма да напуснат. Но до последно ще упражняват рекет и все ще измуфтят някой друг бонус към членството си в ЕС.
А за гръцките плужеци си мисля, че на ЕС вече им е през оная работа дали ще напуснат (т.е. дали ще бъдат изгонени
) или не. В началото имаше много нерви да не стане домино ефект, но страховете вече са преодолени ми се струва. И предполагам дебелогъзестите талибани ще продължат да стачкуват през ден и да правят блокади, а пък ЕС ще продължи без много емоции да им отпуска предвидените траншове ако си изпълняват обещанията.
А ЕС дано просъществува по-дълго, че ако не са оттам редовно да ни ритат по кокалчетата и да ни правят забележки - връщаме се 20 години назад... Аз си мисля, че САЩ дълго време работиха против ЕС, но сега видяха, че и на тях ще им се отрази негативно ако се разпадне и почнаха да го защитават. Което ме навежда на мисълта, че скорошен поне разпад няма да има.
А за гръцките плужеци си мисля, че на ЕС вече им е през оная работа дали ще напуснат (т.е. дали ще бъдат изгонени

А ЕС дано просъществува по-дълго, че ако не са оттам редовно да ни ритат по кокалчетата и да ни правят забележки - връщаме се 20 години назад... Аз си мисля, че САЩ дълго време работиха против ЕС, но сега видяха, че и на тях ще им се отрази негативно ако се разпадне и почнаха да го защитават. Което ме навежда на мисълта, че скорошен поне разпад няма да има.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Аз си мисля, че Англия яко ще гризне дръвцето ако излезе от ЕС и в крайна сметка разумът ще надделее и няма да напуснат. Но до последно ще упражняват рекет и все ще измуфтят някой друг бонус към членството си в ЕС.
А за гръцките плужеци си мисля, че на ЕС вече им е през оная работа дали ще напуснат (т.е. дали ще бъдат изгонени) или не. В началото имаше много нерви да не стане домино ефект, но страховете вече са преодолени ми се струва. И предполагам дебелогъзестите талибани ще продължат да стачкуват през ден и да правят блокади, а пък ЕС ще продължи без много емоции да им отпуска предвидените траншове ако си изпълняват обещанията.
Я да видим "Кяра" от ЕС-пътуване без визи...
иначе другите неща-европейски директиви за цените на горивата,един акциз в размер на 50% минимум,което означава минимум 50% по-скъпи продукти,еко такси за вредни емисии,които са в размер на милиони евро всяка година,което означава пак по-скъпо производство и още милиони като членство,както и налагане на последната мода в ЕС-зелена енергия,която знаете как се отразява.
Да не обяснявам и останалите акцизи на алкохол и тн.
Иначе аз обичам Европа и пътувам по Европа,но тези мерки са малко като изнасилване.
- seven-eight
- кандидат ентусиаст
-
http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-21369629
сергей поне английски говори, за разлика от някой от други хора
сергей поне английски говори, за разлика от някой от други хора

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
То да е само ЮК с мед да ги намажеш.Чехия и Швеция също скръцнаха със зъби на ЕУ заради споразумението за фискална стабилност.А Полша и Унгария директно заявиха от трибуните си ,че ЕУ се интересува само и единствено от играта за еврото на световните борси.
И само Гърция да беше толкова зле,пак халал да им е.Ама просто само за тях се говори.Португалия и Ирландия са не по-добре,а Испания и Италия също не са цвете за мирисане.Типично по български само там където медиите умишлено са подтикнати да вдигат шум,само за там се мисли че има проблем.Гърция просто е удобната болна кокошка която останалите да кълват за да отклонят вниманието от генерални проблеми.
В йерархията на структурите и разните комисии в ЕУ също има излишък от чиновници,политици и тунеядци.Огромни пари се наливат там.Самият този Фараж смуче кинти от европарламента а политически демагогства за да изкяри дивиденти.Е на това му се вика мъжка kyрва.
Нещата не са много весели,но икономическите проблеми са по-лесно решими от едни други.Различията между нациите и особено религиите ще причинят много повече щети на евросъюза за в бъдеще.Все по явен расизъм и дискриминация се усеща в някои страни за съжаление.
И само Гърция да беше толкова зле,пак халал да им е.Ама просто само за тях се говори.Португалия и Ирландия са не по-добре,а Испания и Италия също не са цвете за мирисане.Типично по български само там където медиите умишлено са подтикнати да вдигат шум,само за там се мисли че има проблем.Гърция просто е удобната болна кокошка която останалите да кълват за да отклонят вниманието от генерални проблеми.
В йерархията на структурите и разните комисии в ЕУ също има излишък от чиновници,политици и тунеядци.Огромни пари се наливат там.Самият този Фараж смуче кинти от европарламента а политически демагогства за да изкяри дивиденти.Е на това му се вика мъжка kyрва.
Нещата не са много весели,но икономическите проблеми са по-лесно решими от едни други.Различията между нациите и особено религиите ще причинят много повече щети на евросъюза за в бъдеще.Все по явен расизъм и дискриминация се усеща в някои страни за съжаление.
Е.Димитров написа:Я да видим "Кяра" от ЕС-пътуване без визи...
иначе другите неща-европейски директиви за цените на горивата,един акциз в размер на 50% минимум,което означава минимум 50% по-скъпи продукти,еко такси за вредни емисии,които са в размер на милиони евро всяка година,което означава пак по-скъпо производство и още милиони като членство,както и налагане на последната мода в ЕС-зелена енергия,която знаете как се отразява.
Да не обяснявам и останалите акцизи на алкохол и тн.
Да им усвояваме милиардите от разни фондове, обаче да не си плащаме членската вноска! Да се възползваме от всички привилегии на единния европейски пазар, обаче да не им спазваме скапаните директиви! И освен това трябва да ни опростят всички заеми, че и още да ни дадат (не само безлихвени, ами и въобще да не ги връщаме!)... Ако бех делебогъзест гръцки плужек щях да произнеса такава тържествена реч на некой митинг или блокада на границата

И покрай горното се сетих за мечтата на българския селянин - винаги (даже с основно или средно образование) да получава германска заплата и отношение, но същевременно да работи както в България (щом тия ме лъжат, че ми плащат - аз ще ги лъжа, че работя) и да кара по българските правила (т.е. както си знае и както му отърва)

И сериозно съм на мнение, че за последните години всички по-важни неща, които са направени за страната, са направени под натиска на ЕС, а не под натиска на протестиращи хора на улиците и площадите. Последно ни подгониха за монопола на енергийния пазар - и нашите разбира се юрнаха вкупом да променят закони и да отварят пазара за други доставчици на ток. А ако не беше ЕС, да не ви разправям колко щяха да се трогнат от няколко хиляди протестиращи...

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
С изключение на разни спекуланти, дето се нагушиха от еврофондове и на мангалите, дето им порасна работата и им се увеличиха човешките права - мисля, че се набутахме с тоя Европейски съюз.
Файда за тия години не видях....докато не си стегнем самички котурката, никой няма да ни оправи отвън, ами напротив, повече ни цакат с европейското си "правосъдие" и ни зяпат сеира.

Никой не мое ма връне на селу!
saleen написа:С изключение на разни спекуланти, дето се нагушиха от еврофондове и на мангалите, дето им порасна работата и им се увеличиха човешките права - мисля, че се набутахме с тоя Европейски съюз.
Еврофондът отпуска кинти за магистрала. Магистралата я построяват. Ти караш по нова хубава магистрала. Не знам как по-елементарно да ти го обясня... И си недоволен - може би щото не си я построил ти магистралата, че да можеш "да се облажиш"?! И вероятно удоволствието ти от карането по хубава нова магистрала не може да се сравни със завистта и ненавистта към тия, които са се "облажили" при построяването на магистралата?!

Или може би си от тия с бурканите, които ги коментирахме в другата тема - дето неща, които не могат да се пипнат (борсови индекси, инфраструктура, ноу-хау и т.н.) не ги признават за нищо. И може би ще си доволен само ако дойде Ангела Меркел лично да ти целуне задника и да ти даде една пачка евра (в брой, овързани с ластик

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Разликата е само за управляващите--имат еврофондове от които да крадат,а членската вноска за участието ни в ЕУ си я взимат от всички нас.
Относно магистралата /щот изглежда само тя се тръби като ебаси постижението на съвремена България/ .току що се връщам отново от Тракията.Малко преди МкДоналдса на 120 километър става ужас,а около Пазарджик нататък е невъзможно вече да караш с над 100 без да съсипеш окачване.Новата част която е от долна страна на Нова Загора и Ямбол е под всякаква критика.Вълнообразно вибриране и завои с обратни виражи,да не говорим че като е мокро е все едно участваш в тестдрайв на системи против аквапланинг.
Така че ай' стига с тая магистрала.
Ангела Меркел не ми трябва да ми идва на крака или да ми прави фелацио.Искам ББ да спре да се държи снизходително-унизително с хора от народа,да коментира пръстените им и да говори от първо лице единствено число.
Нещо друго от 2007 насам--здравеопазване,образование,социално-осигурителна политика ,а?Нещо така работещи реформи,положителни промени????Магистралата я разбрахме,ДРУГО?????
Относно магистралата /щот изглежда само тя се тръби като ебаси постижението на съвремена България/ .току що се връщам отново от Тракията.Малко преди МкДоналдса на 120 километър става ужас,а около Пазарджик нататък е невъзможно вече да караш с над 100 без да съсипеш окачване.Новата част която е от долна страна на Нова Загора и Ямбол е под всякаква критика.Вълнообразно вибриране и завои с обратни виражи,да не говорим че като е мокро е все едно участваш в тестдрайв на системи против аквапланинг.
Ангела Меркел не ми трябва да ми идва на крака или да ми прави фелацио.Искам ББ да спре да се държи снизходително-унизително с хора от народа,да коментира пръстените им и да говори от първо лице единствено число.
Нещо друго от 2007 насам--здравеопазване,образование,социално-осигурителна политика ,а?Нещо така работещи реформи,положителни промени????Магистралата я разбрахме,ДРУГО?????
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Еврофондът отпуска кинти за магистрала. Магистралата я построяват. Ти караш по нова хубава магистрала. Не знам как по-елементарно да ти го обясня... И си недоволен - може би щото не си я построил ти магистралата, че да можеш "да се облажиш"?!
Колега, от къде знаеш, че не облажвам покрай магистралата, ми представи си, че бачкам тираджия, или сутеньорче и държа проституки по магистралата- блажиш ли блажиш ли дедо попе, дето се споменаваше в една реклама.
Майтапа настрана - по магистралата не карам, джиткам предимно по първокласните пътища на кратери, бензина е с пари, заплатките са най- ниските в целия ЕС, пък агента Буда е солташак на Вальо Златев...

- Petrolhead
- Потребител
-
saleen написа:flame написа:Еврофондът отпуска кинти за магистрала. Магистралата я построяват. Ти караш по нова хубава магистрала. Не знам как по-елементарно да ти го обясня... И си недоволен - може би щото не си я построил ти магистралата, че да можеш "да се облажиш"?!
Колега, от къде знаеш, че не облажвам покрай магистралата, ми представи си, че бачкам тираджия, или сутеньорче и държа проституки по магистралата- блажиш ли блажиш ли дедо попе, дето се споменаваше в една реклама.
Майтапа настрана - по магистралата не карам, джиткам предимно по първокласните пътища на кратери, бензина е с пари, заплатките са най- ниските в целия ЕС, пък агента Буда е солташак на Вальо Златев...За теб не знам, ама аз асфалт не ям, асфалта става само да се търкалят разни тикви, дето навремето разтриваха на Тато ушите и да режат лентички, за да си помпат рейтинга, правейки помен с чужди пари....За бурканите позна - всяка година си правя зимнина, щото обратно на това с което ни промиват мозъците нещо трябва да се яде все пак....пък асфалт не мога...
колега ти си готов за емиграция в някоя страна със зрял комунизъм.
чудно ми е как нормален човек може да повтаря малоумните изказвания на аналния пират станишев. не ядял асфалт.
- saleen
- старши ентусиаст
-
Кой не скача е червен, а
Това за комунизма направо го пропускам, тия са още по- големи изроди. Въпросът е, че има нужда от работни места и поминък, а това нещо не видях да се осигури за тия 4 години. Само с рязане на лентички и помен с чужда баница не става. Имам си съвсем прагматични причини да смятам сегашните управници за некадърници и безхаберници 

jordanpar написа:Разликата е само за управляващите--имат еврофондове от които да крадат,а членската вноска за участието ни в ЕУ си я взимат от всички нас.
Ми карай по стария път кат си голем батка (или мрънкалник, в зависимост от гледната точка

А между другото отричането на очевадни неща (напр. човек да няма доблестта да признае, че някой неприятен иначе нему човек е свършил поне 1 хубаво нещо) ме навежда на 2 основни предположения - а/ активен форумен борец (против фашизма и капитализма

jordanpar написа:Искам ББ да спре да се държи снизходително-унизително с хора от народа,да коментира пръстените им и да говори от първо лице единствено число.
А случайно да искаш бат Серго да седне на неговото място и да се държи далеч по-добре с хората?

В случая според имаш няколко основни опции за успех в начинанието:
1. Кандидатираш се за неговото място, тотално го разбиваш на предизборните дебати и теб те избират (ако ти стиска)
2. Ставаш активен ЯВЕН партиен деятел и на глас изказваш възмущението си от батбойковите простотии (ако ти стиска)
3. Пишеш една статия по случая, за която статия заставаш с името си и която разпращаш до медиите (ако ти стиска)
4. Плюеш жлъчно иззад анонимната клавиатура и потриваш злорадстващо ръце бат Бойко като се осере. И чакаш "наш'те" да дойдат на власт. И тогава всичко е цветя и рози за теб (ако успееш да се вредиш по партийна линия, разбира се - иначе продължаваш и чакаш новите "наши" да дойдат на власт)
jordanpar написа:Нещо друго от 2007 насам--здравеопазване,образование,социално-осигурителна политика ,а?Нещо така работещи реформи,положителни промени????Магистралата я разбрахме,ДРУГО?????
Да ти кажа честно нищо не ми идва на ум, но може да поразровиме темата (може направо нова тема да пуснеш ако искаш). Ама дали ще ти утърва да я озаглавим "Сравнение на здравеопазване, образование и социална политика по времето на тройната коалиция и по времето на ГЕРБ"

- saleen
- старши ентусиаст
-
flame написа:човек да няма доблестта да признае, че някой неприятен иначе нему човек е свършил поне 1 хубаво нещо)
Агент Буда си е направил харакири без да знам

Petrolhead написа:saleen написа:Майтапа настрана - по магистралата не карам, джиткам предимно по първокласните пътища на кратери, бензина е с пари, заплатките са най- ниските в целия ЕС, пък агента Буда е солташак на Вальо Златев...За теб не знам, ама аз асфалт не ям, асфалта става само да се търкалят разни тикви, дето навремето разтриваха на Тато ушите и да режат лентички, за да си помпат рейтинга, правейки помен с чужди пари....За бурканите позна - всяка година си правя зимнина, щото обратно на това с което ни промиват мозъците нещо трябва да се яде все пак....пък асфалт не мога...
колега ти си готов за емиграция в някоя страна със зрял комунизъм.
чудно ми е как нормален човек може да повтаря малоумните изказвания на аналния пират станишев. не ядял асфалт.
Колегата според мен има само един проблем, който обаче никак не е малък...

flame написа:едни хора действат ефективно и съобразно модерните икономически разбирания и в резултат на това си карат лъскавите коли, а други постоянно сипят жлъч и омраза към първите докато (образно казано) си затварят бурканитеВместо последните поне да се опитат да попият нещо от първите, те са се заинатили като магаре на мост и цял живот го карат на принципа "Ти на мен акъл не ми давай - пари ми дай!"
Но същевременно цял живот все държавата или някой друг им е виновен за собствената им непрокопсия...
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2