Малка икономична кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Малка икономична кола

Мнение от exotique » 11 Фев 2013, 23:33

madpetio написа:ще дам малко по-различно мнение...

Фабиа закупена чисто нова от магазина на 40000км извиха всички лагери вътре с теслата дялкано яко - продадена и купено Ауди А3 1,6 на 10 години с Газов инжекцион 2години никви ядове....

Скъпия съединител на Голф4 ТДИ 110к.с. - струва точно 160-200лв - условието е да намериш правилния майстор иначе може и 1000лв да удари...вече 30 000км няма ядове...

Италиански дизел - айде само да не е у моя двор - Пунто,брави,бравенца като чуем и ме удри трифазен ток

Опела 1.3 CDTI е мотор алфа ромео - много го хвалят...ама аз имам принцип - Опел и дизел - две несъвместими неща

Колегата е написал между Опел и Форд - аз да ти кажа на Форд по съм разчитал и по му имам доверие...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Шкода Фабия 1,2 трицилиндъра бензин, купена чисто нова от магазина- 80 000 км само бензин и смяна на консумативи... И 1-2 удъра :mhihi:
Фиат Добло 1,3 jtd (същият двигател като на опел) закупен 2011 година втора употреба(производство 2006та) - сменени единствено масла и филтри( двигателя е с верига) и 50 000 км служебно каране и товари от по 700-800 кг- без проблем засега... :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 12 Фев 2013, 0:46

Fabia 1.2 htp е ужасна кола,с червеното P 64 коня с газов инжекцион разхода градско е около 11,никаква мощност,2005 е купена чисто нова от еуратек на 30 000 вътре скърцаше като гоуф 2,проблеми с бобини,скъпо обслужване,много лошо парно,слабо окачване и т.н. Според мен корса или бензиново клио в никакъв случай DCi :mhihi:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Фев 2013, 6:45

голф, всичко друго е екперимент с неизвестен край ;)

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 12 Фев 2013, 11:20

2 броя Пунто има в къщи, само им се радвам. Нищо не горят, всички части за по 5 лева, а мани другото но не се у чупят...
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 12 Фев 2013, 11:45

Nasti написа:2 броя Пунто има в къщи, само им се радвам. Нищо не горят, всички части за по 5 лева, а мани другото но не се у чупят...

Е сега очаквай 2-3 "българо-американци" да ти сипят с големия черпак :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2013, 12:09

шевролет авео е наистина икономичен автомобил,еле пък на газ,освен това частите са му направо без пари.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 12:31

Е.Димитров написа:шевролет авео е наистина икономичен автомобил,еле пък на газ,освен това частите са му направо без пари.

...това е най-спрелия и куц кон , който някога съм карал. Спирачки - никакви , стабилност - отрицателна , интериор - конструктор лего :no: Вярно че все пак е най-ниския клас ама чак пък толкова ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2013, 13:08

acho.rs написа:
Е.Димитров написа:шевролет авео е наистина икономичен автомобил,еле пък на газ,освен това частите са му направо без пари.

...това е най-спрелия и куц кон , който някога съм карал. Спирачки - никакви , стабилност - отрицателна , интериор - конструктор лего :no: Вярно че все пак е най-ниския клас ама чак пък толкова ....

Имах такава служебна,направих и 45к километра (и после понеже ми я продадоха от фирмата я продадох на тези километри) и нито една черта от изброените от теб не отговаря на описаният автомобил.
Колата беше 1.4 ,90 конски сили с 2 разпределителни вала и верига,2008 ма година,доста пъргава и лекичка,частите без пари и достатъчно стабилна до 140 км/ч
Интериора както виждаш въобще не е "конструктор лего" ами даже е доста изчистен с имитации на карбонови лайсни (каквито ги има в Е46),нищо нито скърцаше нито пука,2 години по-късно виждам хората които я карат и освен масло,нищо друго не са и пипали за 50к километра.

Изображение

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 12 Фев 2013, 13:41

Колега, бих ти препоръчал Fiat Punto MK2. Един приятел вече 3 или 4 години търкаля едно такова, сложи му газ - харчи буквално нищо ( най-много му е удряло 10 газ зимата в студове и задръствания, иначе около 8 ) , ремонтите са направо без пари, сериозни проблеми няма. Намираш някое с климатик, серво за 2-3 хиляди лева, слагаш му газова и си ти. Маневрено, малко , икономично, евтино. С джанти 13 гумите също са страшно евтини.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 12 Фев 2013, 13:51

Това е от рода на дачия и лада. Работил съм в сервиза им и положението е трагично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 12 Фев 2013, 13:55

Пунто 2 с 13-ки няма заводски, иначе стават и от лада джантите :D . По темата - за пунто мога и аз да дам само положителни отзиви, 3-та година у дома има едно такова. За шкодата мога да кажа само добри неща. Имам преки наблюдения върху фабия 1.4 бензин, октавия 1.6 бензин и супърб 1.8 турбо бензин. И трите закупени нови в България. Фабията е на 4 ,а другите на 3 години, пробега в момента е между 40 000 и 110 000 на различните автомобили.За да не влизаме в излишна полемика, мога да кажа само едно - безпроблемни автомобили. Бях скептично настроен, но ако някой сега ме пита за кола втора ръка категорично го насочвам към шкода.
only rear wheel drive

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 12 Фев 2013, 14:17

Колега,бих ти препоръчал Тойота Ярис 1.4 Д4Д...извънградско съм я смъквал на 3.8,градско 5.
Не е претенциозна от към нафта,поддръжката не е особено скъпа.Колата е много здрава,ползвам я за евридейка,дори успях да съборя 2 пътни знака без да счупя бронята.От към окачване също е много здрава.

Смяна на всички консумативи в дилъра на Тойота за Велико Търново е около 200лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 12 Фев 2013, 14:24

Е.Димитров написа:
acho.rs написа:

Имах такава служебна,направих и 45к километра (и после понеже ми я продадоха от фирмата я продадох на тези километри) и нито една черта от изброените от теб не отговаря на описаният автомобил.
Колата беше 1.4 ,90 конски сили с 2 разпределителни вала и верига,2008 ма година,доста пъргава и лекичка,частите без пари и достатъчно стабилна до 140 км/ч
Интериора както виждаш въобще не е "конструктор лего" ами даже е доста изчистен с имитации на карбонови лайсни (каквито ги има в Е46),нищо нито скърцаше нито пука,2 години по-късно виждам хората които я карат и освен масло,нищо друго не са и пипали за 50к километра.

Изображение

Изображение

Изображение

Не искам да споря - казах личното си мнение . Е46 е на светлинни години във всеки един възможен детайл. Не знам как е въпроса с подръжката , но съм на мнението че :
alekangg написа:

Това е от рода на дачия и лада. Работил съм в сервиза им и положението е трагично.

:idea:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
Мечтае да кара: new BMW

Мнение от BAHKATA_TDI » 12 Фев 2013, 14:25

Аз мога да изразя един голям "+" за фиат пунто. Жена ми търкаля вече две години и половина пунто 1,2 16V (85 к.с.) с ГИ. Като идиот да го караш в софия от светофар до светофар повече от 10,5-11 нямада даде на газ.
Цяло ново предно окачване за фиат пунто ---- 2 броя амортисьори с прехоловители + 2 броя тампони на макферсони + 2 броя носача с тампони = 1 брой носач на Е46 с марката LEMFÖRDER.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Фев 2013, 14:25

alekangg написа:

Извинявам се за поредният коментар,но ..няма нищо общо с дачия,за лада даже не може да се говори ("новите" лади),колата беше и все още е стабилна,когато я продавах ,сума ти бакшиши искаха да я вземат,повечето от този модел карани като таксита са на по над 400к километра и поради простият принцип,надеждност и евтини части са предпочитани от такситата.
Разбира се ,бил съм в сервиза на опел/шевролет за текущи ремонти като смяна на масло,накладки,един път единият от датчиците за АВС са даде грешка,та там не съм виждал някакви трагедии,нашата фирма имаше около 110 такива автомобила и нямаше някакви трагедии,здрав автомобил,но все пак колегата автор на темата си решава,аз в момента нито продавам,нито притежавам подобен автомобил,нямаше и на времето да го продам,но Баща ми вече не можеше да кара кола и за това не му я подарих на него.
п/п
Колега си купи авео 2010 година модел преди една година и до тоя момент нищо не е правил,взе го втора употреба :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата