Малка икономична кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Малка икономична кола

Мнение от goguma » 12 Фев 2013, 18:34

В автомобилния клас "градски въшки" имаш толкова огромен избор от марки и модели, и ще чуеш толкова много мнения, че ще се видиш в чудо докато избереш какво да си купиш. Всеки си има предпочитания, всеки ще похвали или оплюе своето, както и чуждото и ще станеш разноглед докато решиш коя марка и модел да купиш.

Аз бих ти дал само един съвет - не си взимай дизел за малка градска кола. Една малка градска кола трябва да е непретенциозна, с лесна и евентуално евтина поддръжка, и що-годе безпроблемна. А тези малки турбодизелчета, колкото и да ги гледаш че са малки, когато дойде до ремонт не отстъпват по цена на ремонта на някой 3-литров дизел. Това че загряват по-бавно от бензиновите в градски условия и докато започнат да са икономични ще си стигнал до работа, и това че по-бавно ще се появи парното през зимата са само още контрадоводи. С две думи - търси малолитражка /1.0-1.4/ на бензин/газ и си свиркай.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 12 Фев 2013, 18:51

madpetio написа:Да ве любимо ми е с българин за коли да говорим, НЕГОВОТО винаги е НАЙ! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ВИЕ всички чули ли сте някой да каза до тука - Леле как се преебах с тоя кола или оная? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Нищо, нищо фалете пунтота,алфи и ланчий каде един фар им струва 1000лв няма яд нали тия кошове все някой тря ги купи :mhihi:

УСПЕХ :yes:

По принцип много ти уважавам мненията и има голяма доза истина, ама..

Точно Пунто МК2 е много сполучлива и евтина за ремонт кола. Казвам ти го, като около мен има 3ма души с такива фиати, и 3та страшно доволни. И ако 2ма от тях айде, може да послъгват - третия ми е най-добрия приятел и той не ме лъже, еле па за такива глупости. Сега го разпитах, разбира се, и той каза да се бяга от модела с хидравлика, щото преебе ли се е тегаво и скъпо за ремонт.

А че в общия случай Фиат, Ланча и Алфа са големи боклуци - заставам зад тея думи, имал съм 2 алфи :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 12 Фев 2013, 19:24

Миналата година карах 20 дни едно Туинго, лятото с климатик харчеше 7/100 бензин. Това ако не е икономично..
Е, не върви, за извънградско не става, не завива но евтино и практично.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 12 Фев 2013, 22:17

Защо не погледнеш и Vw polo или skoda fabia със SDI мотора,атмосферен супер опростен много икономичен и надежден дизел.
Само 64 коня е но с къси скорости и за градско е перфектен, дава смесен разход около 5.
Нисан микра също е добро решение.
Опел,форд и фиат дизел :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 12 Фев 2013, 22:58

Madpetio, напълно си прав за БМВ-то :D Никой не спори качествата на БМВ-тата(все пак и пишем в такъв форум) , но все още не са пуснали икономична градска кола (ако не говорим за френските им братя с баварски мотори) :winky:
А да сравняваш БМВ и ФИят-просто няма смисъл, ясно е кое е по-качественото, но за икономична градска кола бмв-то е далеече в класацията 8)
А за фаровете по 1000 лв- на Пунто МК2 един брой фар нов от Аутоиталия струва точно 260 лв ;)

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Фев 2013, 23:16

МК2 ли беше с висящите маркучи отдолу на 1 пръст от земята ?
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Фев 2013, 23:37

Значи Полото бензин си харчи 8-10 градско зависи как го караш на мен ми харчи 11 :mhihi:
плюсовете са че лагер на главина 18 лева, накрайник 12 лева смешно е за поддръжка и е брутално здрава кола, поради тази причина и не я продавам толкова години, за градско е супер малка е мойта е 1.6 пъргава и до там багажник нема за извънградко не става.
За ФИАТ сега да ви кажа, баща ми се прееба и си купи пунто 2004 година нема такъв кенеф пластмасов, едното стъкло се не работи щото се къса жилото, и то струва с механизма 450 лв ебати варела, на бмв не е толкова, ФИАТ не е кола тва е за мазохисти.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 13 Фев 2013, 18:01

аз лично съм останал с добри впечатления от Фистите.
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Фев 2013, 19:30

madpetio написа:Да ве любимо ми е с българин за коли да говорим, НЕГОВОТО винаги е НАЙ! :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Абсолютно винаги. Дори неговото да е най-големия кош дето само виси по сервизите, пак ще ти каже това е най-доброто :mhihi:

Да не пропусна и аз да предложа Пунто Мк2, не за друго ми майка ми кара от няколко години такова 1.9д :mhihi: Не, че е хубава тогава такава излезна на малко пари и километри. По едно време помпата даваше ядове, но се оправи сама :mhihi: :shock: :mhihi: По ходовата част не е мръднала. Само външно няколко леки ремонта, последния преди две седмици и фар от интеркар взимахме, не е много скъп с отстъпката :mhihi:

За градска по-добре бензин, ако ще се кара само до работата.

Мирка старата е много добър избор :yes: Не че всички други японци, италианки, германики не са същите. Всички се чупят. Каквото харесаш това взимай, стига да е запазено.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 14 Фев 2013, 1:06

Много съвет много нещо :)... но има и истина.. колега, важно е да е бензин. Дизела в града харчи почти колкото бензина, а бензина е много по лек на подръжка. Аз мога да дам пример с опел корса 2002 .. харчи 7 литра бенц в града, от града не излиза, нищо никога не и е сменяно освен масло... а ако я кара специалист(визирам JTD тук :clap: ), според мен и на 6 може да падне, но ... жени, жени :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5 Е53
Мечтае да кара: E39 M5...

Мнение от chenchev » 14 Фев 2013, 1:38

Карам Пунто мк2 1.2 16v и под 12/100 не мога да го смъкна градско. :mhihi: извънградско-6/100 :yes: иначе само бензин и течност за чистачки наливам,пък кола толкова да се тормози не сте виждали :mhihi: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 14 Фев 2013, 3:25

chenchev написа:Карам Пунто мк2 1.2 16v и под 12/100 не мога да го смъкна градско. :mhihi: извънградско-6/100 :yes: иначе само бензин и течност за чистачки наливам,пък кола толкова да се тормози не сте виждали :mhihi: :yes:

на жената колата е такава, със същия двигател. Скоро сменихме: комплект съединител Валео, масло Селениа, всички филтри, ангренажен ремък+ пистов ремък и ролки. Всичко излезе под 300 лв (с отстъпка). По ходовата част трябва да се сменят тампони, но колата се кара сериозно офроуд!
имам предвид черни пътища и такива с 30 годишен асфалт между дупките :) (това за 60к км)
Това е равносметката, разхода- максимум 10,5 в града, извън около 5-6л.

ПС: Споделям опит и не искам да си налагам мнението :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 14 Фев 2013, 10:35

При употребяваните коли очаквания и реалност често се разминават, така че без повече оф-топик. Още една лична нападка-отговор-разправия и заключвам. Има си тема за недобросъвестни търговци и купувачи!

EDIT: За съжаление се наложи да разчиствам темата, колегите просто не знаят кога да спрат.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 14 Фев 2013, 11:51

фиат, алфа, спагети :mhihi: ........ :banghead: нямам дума с която мога да определя това изделие :lol: , същото се отнася и за авеото и сродните му. Колегата да се преорентира бързо към нещо японско в ниския клас без значение марката, ваген/шкода/сеат/форд също са на много прилично ниво в този сегмент :yes:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Фев 2013, 12:09

Човек за да рабере колко са некачествени италянските возила, трябва да е имал такова за да го осъзнае ;)
Имал съм фиат 5 години и ми се разказа играта, то тая кола се разваля повече от колкото е възможно да се развали която и да било друга.
На мен всъщност не ми е правило чак толкова много впечатление, защото тогава карах значително по малко и като си ги оправям сам 90% от нещата и то все едно е нищо.
Но като си взех първото БМВ рабрах за какво става въпрос...., както и да е темата е за макли градски коли, та в тоя сегмент аз бих препоръчал бензинов компакт от последните Е36ци., да БМВ и то много непретенциозно БМВ с много ефтина поддръжка.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата