мнение за бойлер?стибел,горение,аристон и атлантик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

мнение за бойлер?стибел,горение,аристон и атлантик

Мнение от vaykisss » 13 Фев 2013, 4:30

Такаа,предстои ми закупуване на обемен бойлер,и всяка информация ще е добре дошла(проблеми,сервиз,доволни ,недоволни и тн.).Български и псевдо български (елдом,дипломат,теси и др.воабще не искам да ги коментирам,нека пишем за само за тези марки които съм изброил в заглавието на темата.И понеже знам ,че 99% ще кажете СТИБЕЛ,ще ви споделя кое ме спира или по скоро не са ми ясни разходите по обслужване на всеки 2 години от тяхния сервиз.За да има 10г. гаранция на всеки 2 години трябва да викам тяхния сервиз за ...нз профилактика или незнам точно закакво(смисал тряаа да се кихат някви кинти :mhihi: ,ок ама колко да видим дали ще излезе математиката :mrgreen: )иначе 80л техен бойлер излиза към 400-420лв с 2 години гаранция,ATLANTIC (някви френски :dunno: с 5 години гаранция-пълна)-около 200лв,GORENJE словенски,даже аз в Словения си бачкам ама тука не са много по бойлерите,смисъл газ и дърва(особенно дърва тук има мнооогооо дърва :mhihi: и 80% са с котли и разни други хави,та инфо за бойлери нямам от първа ръка макар,че съм в страната на горение ,иначе домакинските уреди им са ок,макар и малко с завишени цени,според мен ама тва е друга тема,АРИСТОН-много противоречиви мнения има за тази фирма цени около 250-300лв с 5 години гаранция(освен ,че имам една пералня на тази марка от 3 години бачка нон стоп пере и суши ,тиха е дертове никви засега само тва имам от допир а аристон,ааа забравих да спомена ,че съм я купувал от Италия,и си е италианска made in Italy,не ,че тва е кой знае ква гаранция за качество,но как да е),ама мисля ,че имат и заводче в най-многолюдната държава :mhihi: и си мисля,че уредите в БГ ще са точно от този завод.
Мерси за всяко инфо,и моля наистина постовете да са от първа ръка,и пак да спомена БГ бойлерите не искам да ги коментираме :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: мнение за бойлер?стибел,горение,аристон и атлантик

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2013, 9:49

Аристон си бях взимал за Гърция с идеата за международната гаранция и уж високото качество. Някакъв фешън с LCD дисплей и разни екстри. На ПЪРВИЯ ден изгоря. Сега ако взимам бих взел Стибел. Питай за профилактиката, едва ли да е някаква ненормална цифра.

Чудя се с тоя научно-технически прогрес как не може един бойлер да се направи като хората. На село имаше един варненски от Тошово време. Поне на 30 години беше, може и повече. Като го включиш след половин час може да се къпеш. Като се изкъпят днес 2 човека утре има вода поне за още един. Да не говорим, че не тече и не капе и след толкова години. :dunno:
Изображение

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 13 Фев 2013, 10:48

Аристон никога повече

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 13 Фев 2013, 10:58

Аристон ми смениха 3 бойлера гаранционно, в момента съм с четвърти. Първите 3 бяха от правените в Италия, точно тия с лед-диспеите и т.н. Сега съм със същия клас, но произведен в Китай, една година вече се държи, надявам се да не се разкарвам повече до базата им в Нови Искър. Масово дефектират, пред склада им имаше цели купчини с върнати бойлери, така че избягвай Аристон.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 13 Фев 2013, 11:01

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 13 Фев 2013, 11:03

стига с тоя светльо шишков, че ще се смея вече
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 13 Фев 2013, 11:25

Начи както казах за аристона има противоречиви мнения ,и да наистина от 4те марки които съм изброил, аристона на дизайн е най-готин,ама май само на дизаин ,чета тука от няколко дни в разни форуми за аристона и наиста май нещо ебават качеството отсякъде :dunno: (а доколкото знам са най-големия производител на бойлери в световен мащаб,както и да е .
За щибела няма да крия ,че те са ми фаворити(нищо ,че са на цената на бг бойлер-нераждавейка) от всичко дето прерових в нета само една недоволна от бгмама от щибела,което е наистина сериозно,сигурно има и още де ама си трят,но тва си е направо супер ,90% ще е щибел ,само наистина да не е няква цифра колкото половин бойлер тва обслужване :mhihi: ,щото тогава отиваме на вариянт Б,какъвто и да е за около 200лв с 5 години гаранция,пък ако ще всяка година да ми ги сменят :mhihi: шегувам се,наистина мисля да заложа на най-доброто пък и то си е и до късмет.
Сега ако има колега който ползва 10 годишната им гаранция да сподели какви ги вършат през 2 години :dunno: (защото предпочитам само да пратя парите и като се върна в България да го намеря монтиран :mrgreen: )
Ако има мнения и за останалите 2 марки ,колеги споделяйте,хубаво-лошо всичко е добре дошло :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 13 Фев 2013, 11:31

имам роднина работещ в доста голям производител на бойлери в БГ, та неговото мнение ако парите не са от значение Щибел е твоята марка, относно Аристон .... RIP тази фирма преключи с качеството още преди 5г.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vaykisss » 13 Фев 2013, 11:42

Coulthard написа:имам роднина работещ в доста голям производител на бойлери в БГ, та неговото мнение ако парите не са от значение Щибел е твоята марка, относно Аристон .... RIP тази фирма преключи с качеството още преди 5г.

аз даже не бях замислял за бойлер бях на ТЕЦ ама комшите не го щат вече :mhihi: ,и дойде време ,за БГ бойлер и дума да не става ,да парите за бойлер не са проблем(за новата 7ца,вече са проблем :mhihi: ) ,аз даже мислех ,че са над 600-700 лв преди да почна проучването,а те тези без дисплея 420 викам си екстра,направо днес щях да звъня да го купуват ,ама хоп изненада 2 години гаранция,ако искаш 10 през 2 годинки домашни посещения :mrgreen: ,и да сигурно няма да нещо извънземно като пари ,но все пак ...а темата съм я пуснал ,не толкова заради парите,а за това какво правят ,какво сменят и тн,също да разбера има ли оплаквания от СТИБЕЛ/ЩИБЕЛ незнам как точно се произнася :oops: в един форум пишат щибел ,другаде стибел :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 13 Фев 2013, 12:00

Coulthard написа:стига с тоя светльо шишков, че ще се смея вече

Кажи и ние да се посмеем не бъди егоист.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 13 Фев 2013, 12:02

фирмата е немска с изнесено производство в Китай, което изобщо да не те плаши произнася се Щибел Елтрон

П.С. Относно Светльо май напоследък му се развенча славата и мита за "уникалните бойлери"
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Фев 2013, 12:07

deyan-enchev написа:http://svetlioshishkov-boileri.alle.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/

+1
имал съм всички марки бойлери, в момента имам 4, единия е на Светльо Шишков тои не е изгорял все още, за разлика от примерно елдом инвест който изгоря 1 седмица преди да му свърши гаранцията смениха го техника каза, че сме късметлии щото горяли 1 седмица селед 5 годишната гаранция, и след 2 месеца изгоря и друг такъв и се оказа че му е минала гаранцията преди 2 седмици ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 13 Фев 2013, 12:12

Аз съм със Стибел и няма такова нещо за профилактика, единственото нещо беше да се монтира от техните монтажници....и понеже се монтира от мойте майстори, в последствие с/у 50лв за монтаж подпечатаха гаранцията. Ако ли не имаш 2г пълна гаранция. Но и тия 10г, май са само за водосъдържателя.
Аз го купих уж от официалния вносител на Стибел преди 4г., София на евлоги георгиев офиса беше. и струваше 350лв - 80л.
Няма проблеми до момента

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 13 Фев 2013, 12:45

N.Mihaylovski написа:
deyan-enchev написа:http://svetlioshishkov-boileri.alle.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/

+1
имал съм всички марки бойлери, в момента имам 4, единия е на Светльо Шишков тои не е изгорял все още, за разлика от примерно елдом инвест който изгоря 1 седмица преди да му свърши гаранцията смениха го техника каза, че сме късметлии щото горяли 1 седмица селед 5 годишната гаранция, и след 2 месеца изгоря и друг такъв и се оказа че му е минала гаранцията преди 2 седмици ;)

Сигурно от изброените в темата Аристон и Елдом Инвест-а са най-смотаните бойлери.

ПС: Не знаех, че на Светльо Шишков бойлерите им се е развенчала славата. Надали са уникални или са били уникални, ама пък са по-хубави от повечето "чудеса на пазара"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 13 Фев 2013, 12:52

аз пък имам 2 бойлера аристон точно от тия lcd екраните и бачкат перфектно, единият е на 5 години
www.bmwпрофесори-bg.net

Следваща

Назад към Извън Темата