Беден ли си ако караш 7-ца?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Беден ли си ако караш 7-ца?
Аз самят съм се замислял за Е38-ца. Вярно с големия бензинов мотор, но това не би ме направило беден, нито пък сега богат.
Темата е олигофренска и всеки с малко мозък знае отговора на заглавието.

Темата е олигофренска и всеки с малко мозък знае отговора на заглавието.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
cod-cdbp написа:Колко мъка има по този свят...

Кажи му да провери колко струва да поддържаш една е38-ца и тогава да вади изводи...
То и Х5-ци има за по 13-15 бона вече, ама само амортисьорите са ти 15-20% от цената...

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Какво да казвам, след като търкалям Е32-ка.
Причината да нямам Е38 е чисто принципна - пари на измамници (каско) не давам. Примери много.
Иначе частите са си части, и да струват кинти, само че е въпрос на свикване да даваш повече, за да получаваш повече.
С 200лв амортисьори возия не става.
Примери още тонове
ПС и да не забравя - за тия кочини си трябва сърце
Причината да нямам Е38 е чисто принципна - пари на измамници (каско) не давам. Примери много.
Иначе частите са си части, и да струват кинти, само че е въпрос на свикване да даваш повече, за да получаваш повече.
С 200лв амортисьори возия не става.

Примери още тонове

ПС и да не забравя - за тия кочини си трябва сърце

- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Maximilian-E46 написа:Eх за всички бедняци да имаше някое черно Е38![]()
![]()

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То не е само за седмиците, а за всички стари коли. Много колеги също поддържат тая теза за съжаление. Мен ме обвиниха, че имам една ризка на гърба си и като я изпера не излизам за да мога да си поддържам е36-цата 

- Bimmer_M30B35
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528iA
- Мечтае да кара: Mustang Shelby 500 GT '67
Тъпанари много.
Един истински тъпанар си заложи Е65 цата в заложна къща при едни приятели. По-точно им я подари за 7000лв щото просто нямаше тек стинка в джоба. И те като го питаха ами докарай я да я видим той ги помоли да отидат до паркинга пред блока му, защото нямал пари за обслужването и вече бил карал 2000км над препоръчителното за смяна на маслото.
Та тоя твой "приятел" (всъщност нека не ти е приятел ако е толкова кух) има някакво такова бъдеще.
За негово сведение, Е28 цата ми от 1985 година ми излиза колкото Е60 като подсръжка, а харчи колкото 2 Е60ки 525д примерно хахах. И не не съм богат не съм и беден аз съм фен!
Кажи му и, че Е38 е с една две идеи по-красива от всяко Е65 и всеки човек с вкус би карал 740 или 750 Е38 пред масово грозната 730 Е65, която пак е по-евтина за каране от гореспоменатите животни, щот не харчи, но пък волана и след 3-4 години се изтърква, защо ли?!
Един истински тъпанар си заложи Е65 цата в заложна къща при едни приятели. По-точно им я подари за 7000лв щото просто нямаше тек стинка в джоба. И те като го питаха ами докарай я да я видим той ги помоли да отидат до паркинга пред блока му, защото нямал пари за обслужването и вече бил карал 2000км над препоръчителното за смяна на маслото.
Та тоя твой "приятел" (всъщност нека не ти е приятел ако е толкова кух) има някакво такова бъдеще.
За негово сведение, Е28 цата ми от 1985 година ми излиза колкото Е60 като подсръжка, а харчи колкото 2 Е60ки 525д примерно хахах. И не не съм богат не съм и беден аз съм фен!
Кажи му и, че Е38 е с една две идеи по-красива от всяко Е65 и всеки човек с вкус би карал 740 или 750 Е38 пред масово грозната 730 Е65, която пак е по-евтина за каране от гореспоменатите животни, щот не харчи, но пък волана и след 3-4 години се изтърква, защо ли?!

Хаха един колега беше споделил във друга тема за негов комшия, който живее в панелка 60 кв.м. но се вози във 2010 Мерцедес МЛ и че няма пари за да му сложи зимни гуми и как закъсал в снега
Има и противоположен случай със друг колега, който кара е39 комби ама ще си купува Ф10 за 80 бона

Има и противоположен случай със друг колега, който кара е39 комби ама ще си купува Ф10 за 80 бона

- homey
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е53
- Мечтае да кара: Боинг 777
А този "приятел" може ли да извади на момента 7-8 хилки и да си купи е38? За повечето хора в България това са доста пари, така че понятието беден или богат парично е много относително. По-добре богат душевно, беден парично, отколкото обратното. Шофирайте с удоволствие и без нерви, това е важното! Поздрави!
Аз лично не бих защитавал никоя от двете тези.... имам 2-ма различни приятели:
- един псевдо "гъзе" от Надежда, със Е38-ца която се изкарва само събота и неделя, а иначе с реиса на работа
- една приятелка която кара Рено Клио '97 (на цена в момента 2-3 000) а в багажника е количката на малкия която струваше като нова 5300
същата има летен апартамент на морето и зимен някъде из Пампорово
всичко си е въпрос на приоритети.... някой ги блазни да имат лимузини, други предпочитат джакузи в банята + раздрънкан Опел
- един псевдо "гъзе" от Надежда, със Е38-ца която се изкарва само събота и неделя, а иначе с реиса на работа
- една приятелка която кара Рено Клио '97 (на цена в момента 2-3 000) а в багажника е количката на малкия която струваше като нова 5300

всичко си е въпрос на приоритети.... някой ги блазни да имат лимузини, други предпочитат джакузи в банята + раздрънкан Опел
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Много хубави разсъждения, колеги. За такива коли - или ти трябва сърце и доста пари за качествена поддръжка, или ги караш `позьорската`..
Аз също съм чувал от продавач на авто-части - ``то БМВ карат хората, дето нямат пари...``
Знаем си го манталитета, а и е много хубаво описан малко по-горе
Важното е тук да сме повече феновете и да си помагаме!
Аз много повече се кефя като видя една изпъната е30-ка отколкото е46 или е90.. А и много добре знам, че сумите са доста съизмерими.
Аз също съм чувал от продавач на авто-части - ``то БМВ карат хората, дето нямат пари...``
Знаем си го манталитета, а и е много хубаво описан малко по-горе

Важното е тук да сме повече феновете и да си помагаме!
Аз много повече се кефя като видя една изпъната е30-ка отколкото е46 или е90.. А и много добре знам, че сумите са доста съизмерими.

FREE SPIRIT
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Escape написа: - един псевдо "гъзе" от Надежда, със Е38-ца която се изкарва само събота и неделя, а иначе с реиса на работа
Съгласен съм с теб ( и безкрайно съгласен с Врачанин ) , но искам да се защитя, така де - един малък оффтопик.
Това, че човек не ходи с кола на работа може да се дължи на много различни причини освен "няма пари". Щото и аз в момента изкарвам колата от дъжд на вятър, пък на работа лакатуша градския, но нито има къде да паркирам, стигам по-бавно и се чудя някой кретен дали няма да ми я одраска. Не виждам нищо лошо в това да не караш до работа, ставайки част от голямото задръстване - особено пък ако градския ти е удобен. Пък и дори да предпочетеш да спестиш 100ина лв от гориво тоя месец - ми това е една малка екскурзия на половин година, кой ще откаже.Разбира се, коментираме пестене от гледка точка на "имам парите" , а не на "с тея 10лв днес цигари и кафе ли да си купя или да сипя в колата" , какъвто вероятно е случая, който описваш

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Escape написа:Аз лично не бих защитавал никоя от двете тези.... имам 2-ма различни приятели:
- една приятелка която кара Рено Клио '97 (на цена в момента 2-3 000) а в багажника е количката на малкия която струваше като нова 5300същата има летен апартамент на морето и зимен някъде из Пампорово
Много вярно. Темата отиде в посока съдене. Аз пък не виждам проблем да живееш в скромно жилище, но да си предпочел хубава кола. Въпрос на приритети. Има хора, които обичат в колата да им е готино, а къде ще се наспят им е все тая. Трябва да разберете, че не всеки такъв е псевдо-гъзар. Просто на едни им е все едно калва кола карат, а на други къде лягат да спят или гледат тв. Пиша го защото в този форум се е насадило някакво масово мнение, че за да имаш хубава кола, трябва непременно да живееш в 150 квадрата(минимум), ново строителство, в центъра на голям град или в голяма къща със златна ограда.

Аз за мен си мога да кажа, че колкото по-скромба изглежда оградата ми(давам за пример оградата защото тука се споменаха цифри сякаш е направена от платина, което е смешно), толкова по-добре ЗА МЕН.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И как някой който няма пари,ще кара Е38,е само поддръжката е една торба пари,преди имах служебен Е38 750IL ,тоя харчеше като камаз с пробит карбуратор,то и газ да и сложиш на тая кола,пак отива по една шведска маса на бензиностанцията.
Освен това ,Е38 си е страхотна лимузина.
Освен това ,Е38 си е страхотна лимузина.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз примерно познавам човек, който живее скромно, но кара Е38. Не мисли, че всички са 750и. Тази е 725тдс и куп време се караше без предна броня. Сега май пак няма броня.
Има куп "тарикати" с А8 2.5тди, което е пред разпадане.
Логиката на таква хора е, че ще я карат бавно, полека и няма нужда да се поддържа защото не минава много километри и след някоя година ще се хвърли на моргата. Когато нещо неотложно се появи "изведнъж", тогава се ходи до авто-моргата. За нови части и дума не може да става, това би била грешна инвестиция. 
Има куп "тарикати" с А8 2.5тди, което е пред разпадане.

63 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5