Подкрепяте ли протестите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протестите?

Напълно ги подкрепям и лично ще участвам в тях
114
41%
Подкрепям ги, но няма да участвам лично
126
46%
Не ги подкрепям
26
9%
Не ми пука
9
3%

Общо гласове : 275
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Re: Подкрепяте ли протестите?

Мнение от miroleskov » 19 Фев 2013, 9:52

ditko1 написа:Не ми се вярва колко са заблудени хората, това не е увеличение на тока, а манипулативни двойни и тройни цени на тока. Това не е увеличение, а манипулация. БСП, НДСВ и ДПС доведоха монополите, сега монополите връщат тези парти. БСП винаги е управлявала енергетиката и те манипулират цените.. Вече са готови отново да скочат във властта :х.......

Ти си заблуден моето момче не хората.Питам пак защо уволниха Семерджиев после защо уволниха Дянков.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 19 Фев 2013, 10:22

Мисля, че всеки здравомислещ човек би разбрал хората по улиците и би се присъединил към тях. По темата се каза квото имаше да се казва и повечето са абсолютно прави.
Аз обаче си мисля, че ние наблюдаваме една много малка частичка от един голям пъзел. Да, този частичка е България, нашето ежедневие, ние. Но все пак си остава едно малко парче пъзел. И това е по-скоро следствие на доста по-обширна кампания в която всички сме много малки пионки. Дори и Борисов е пионка...
Ще дам пример, за тези които разбират английски:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gKX9TWRyfs
Не искам да правя реклама на филма или да говоря за останалите аспекти от него. Искам просто да ви посоча съвпадението което се разказва в този пасаж- Страната е Боливия, не България. Става дума за водоразпределително дружество, не електро. Не е ЧЕЗ(или там някое от останлите) а Бектел. Но историята иначе е същата. Различна сцена , различни играчи, същата история.

Още нещо - тази сутрин прочетох в тази статия, че Дянков всъщност е бивш служител на Световната Банка. Така нещата още повече се нареждат. Нали си давате сметка, че в този бранш няма такова нещо като "бивш", както няма "бившо ченге", "бивш мафиот"?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 19 Фев 2013, 10:33

Вчера гледах репортажите за поредения ден от протестите, и мога само да кажа много жалко. Наблюдава се как някои политически партии са яхнали народното недоволство срещу ерп-тата и сега манипулират тъплите, уж излезли срещу високите сметки за ток, а вече искат да свалят правителсвта.

Колко безскруполен трябва да си за да се възползваш от слабостта на хората за собствени облаги. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 19 Фев 2013, 10:52

miroleskov написа:
ditko1 написа:Не ми се вярва колко са заблудени хората, това не е увеличение на тока, а манипулативни двойни и тройни цени на тока. Това не е увеличение, а манипулация. БСП, НДСВ и ДПС доведоха монополите, сега монополите връщат тези парти. БСП винаги е управлявала енергетиката и те манипулират цените.. Вече са готови отново да скочат във властта :х.......

Ти си заблуден моето момче не хората.Питам пак защо уволниха Семерджиев после защо уволниха Дянков.

Кое ми е заблудено, че БСп се готви да скача на властта, и че всичко не е умишлено ли ? герб сами си вдигнаха 2-3-но цената за да изгонят министри да им падне правителството хахах
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 19 Фев 2013, 10:54

Аз слабост не видях. Виждам желание за промени, за промяна на политическото статукво, защото на хората им писна и от Боко и от Станишев и от кой се сетиш там, всичките! Много ме радва всичко случващо се, дано да доведе до реален резултат. Даже си мисля, че всичко това е закъсняло!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 19 Фев 2013, 10:58

Nasti написа:Аз слабост не видях. Виждам желание за промени, за промяна на политическото статукво, защото на хората им писна и от Боко и от Станишев и от кой се сетиш там, всичките! Много ме радва всичко случващо се, дано да доведе до реален резултат. Даже си мисля, че всичко това е закъсняло!

Винаги ми е било интересно какъво разбираш под реален резултат? В най-добрия случай какво трябва да стане?

Като за начло заключваме парламента.... после?

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 19 Фев 2013, 11:10

И ето най-логичното желание на народа излезе на преден план:
"Искаме 240 души с мажоритарен вот в парламента и довиждане на партиите"
Аз бих казал, нека да са и по-малко от 240!!! Ето за туй си струва да се борим!!!
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 19 Фев 2013, 11:14

bioz написа: Наблюдава се как някои политически партии са яхнали народното недоволство срещу ерп-тата и сега манипулират тъплите, уж излезли срещу високите сметки за ток, а вече искат да свалят правителсвта.

коя телевизия гледаш? понеже протестът отначало е срещу неадекватната политика последните 23 години, но за да го знаеш трябва да четеш в инетернет, а не да чакаш да съобщят по телевизията.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Фев 2013, 11:15

Nasti написа:Аз слабост не видях. Виждам желание за промени, за промяна на политическото статукво, защото на хората им писна и от Боко и от Станишев и от кой се сетиш там, всичките! Много ме радва всичко случващо се, дано да доведе до реален резултат. Даже си мисля, че всичко това е закъсняло!

и кой ще дойде бе вуйчо?
ако се насочи всичката негативна енергия в труд, България ще цъфне, ами ние вместо да работим се превръщаме в дебелогъзи гърци, ама тя и нашта сметка няма да излезе.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 19 Фев 2013, 11:19

Аз вече съм против!
На всички има стана ясно за какво протестираха хората.От тук нататък е времето да се действа и нещата да се променят малко по малко.
Но вече никой не знае за какво протестира.Снощи гледах репортажите и видях че в по голямата си част това са тинейджъри които явно от зимната скука и пубертета се чудят къде да си изкарат енергията.Други пък чупят и трошат и подбудите им за протест не ми се виждат да са социални.........
Ако това продължава така всички ще загубим.Знаем какви са отзвуците в световните медии а на нашата крехка икономика само това и трябва.И няма кой да ни помогне после.Ние не сме Испания или Франция.След 4 месеца и половина има избори и тогава всеки ще гласува за когото си поиска,но сега не е момента!
Аз нямам фейсбук ...............но бих се включил в протест против протеста!

ентусиаст
Аватар

Мнение от bioz » 19 Фев 2013, 11:22

_galio_ написа:
bioz написа: Наблюдава се как някои политически партии са яхнали народното недоволство срещу ерп-тата и сега манипулират тъплите, уж излезли срещу високите сметки за ток, а вече искат да свалят правителсвта.

коя телевизия гледаш? понеже протестът отначало е срещу неадекватната политика последните 23 години, но за да го знаеш трябва да четеш в инетернет, а не да чакаш да съобщят по телевизията.

Гледам няколко различни телевизии да не би да кажат нещо различно, в интернет чета доста, а от по лесно манипулиране на мнението във фбука и знайни и незнайни новинарски сайтчета няма.

Първите дни видях хора които си носеха сметките за ток събираха се пред офисите на ЕРП, горяха сметки но явно това са били поставени лица репортери ....
Последна промяна bioz на 19 Фев 2013, 11:23, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от Nasti » 19 Фев 2013, 11:23

bioz написа:

Винаги ми е било интересно какъво разбираш под реален резултат? В най-добрия случай какво трябва да стане?

Като за начло заключваме парламента.... после?

Заключването на парламента не е решение, ти, както всеки друг средно интелигентен гражданин го знае, както и знае, че не всеки от протестиращите става за заместник на политиците в момента. В политическата класа в БГ трябва да бъде изкоренено чувството за безнаказаност, което е основната причина, за всички безчинства през последния четвърт век.

Морал, хубава дума, липсваща все по-често в нашето ежедневие...

https://www.youtube.com/watch?v=5UNO9ddF-W4 - Може би за това, тази сцена толкова много ми харесва и според мен е най-добрата правена в българското кино.

Аватар

Мнение от Nasti » 19 Фев 2013, 11:28

Doberman_vas написа:

и кой ще дойде бе вуйчо?
ако се насочи всичката негативна енергия в труд, България ще цъфне, ами ние вместо да работим се превръщаме в дебелогъзи гърци, ама тя и нашта сметка няма да излезе.

Може да работиш, ако виждаш смисъл, но ако бачкаш и държавата те рекетира, убива малкия и среден бизнес, и същата тази държава в лицето на нейните политици, краде от това което си изработил, чрез поставени, близки до нея фирми, некак си резко губиш интерес да бачкаш, защото ти си човек, като всеки друг.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 19 Фев 2013, 11:41

в крайна сметка не се наблюдава поскъпване на тока с 10-20-30% а изкуствено адски големи цени за да се стимулира народа да излезе, аз във това нещо виждам цел на някои партии.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ditko1 » 19 Фев 2013, 11:42

Тези който им направиха услуга на ЕРП-тата да дойдат за без пари, сега ЕРП-тата си връщат услугите на същите парти. На една баба от 80лв. ток е 220лв. Това според вас реално или умишлено увеличение ? Правят така, че да не можеш да си платиш да излезеш на улицата да свалиш правителството, цените ще се върнат каквито бяха, правят така да си мислим, че това е наша победа, а е политическа рокада.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата