Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
CTORH написа:Ма то няма такива малки партиики. Ако ГЕРБ, БСП, ДПС, Кунева и Атака са в парламента с кой ще я направи тая коалиция Бойко? Няма с кой просто. Мандата ще го вземе втората партия и ако ГЕРБ са спечелили изборите тая втора партия ще е БСП. От тук насетне е ясно кои 3 партии ще съставят коалиционно правителство.
Имаш първа и втора партия и дават мандата на първата и се започват преговорите,обикаляне и уговорки и в един момент се намират малки партии и без партийни дето са влезли в парламента като вмро и тем подобни ,както и ако това леке яне влезе с някой друг депутат и ето ти някакво крехко мнозинство,после се гласува и ей пак министър председател.
Та това са постановките,после разбира се расте самочувствието още повече и тн.
Как и да е,появила се е страница в гейсбука с име пп герб и се прокламира на контрапротест хората да излизат-чудна работа,хем не иска да се лее кръв,хем се настройват хората един срещу друг.
Освен това никой или поне повечето хора не искаха някаква оставка и тн. политически глупотевини,хората искаха това за което е дошъл на власт да го свърши,а той обеща да се подобри стандарта на живот,е при положение че няма работа,повечето пари отиват да си платиш режийните сметки-за какво подобряване говорим,при предишните беше същото,че и по-евтино!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Doberman_vas написа:bum_bum написа:Mollov написа:bum_bum написа:Всички сте с нагласата, че ще са тези и онези.. ми като така мислим наистина ще са те. Какво става, ако кажем че не искаме нито едни от тях?
Ти не искаш, ама те ти казват - това сме... нема други. Избирай! И овцете ще си избират... т.е. ще има достатъчно много хора, които ще си избират от "настоящите"...
Няма понятие като "те". Това сме ние. НИЕ избираме и никой не може да ни натрапва избор.
А ти колега, хер модератор, би ли споделил за кого си гласувал последните 5 парламентарни избори?
много е лесно да се плюе по всичко и всички, от 3ят етаж на къщичката си.
Аз колега потребител не съм гласувал за никого на парламентарни избори. Казвал съм го много кратно. Ако не намирам в листата кандидат, когото бих подкрепил безрезервно НЕ ГЛАСУВАМ.
На третия етаж ми е фитнеса

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bum_bum написа:Няма понятие като "те". Това сме ние. НИЕ избираме и никой не може да ни натрапва избор.
Да де, точно... щото НИЕ избираме, виж последните 20 години какво сме избирали...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Това е щото гледаме в менюто и не мислим, че е възможно да има и нещо различно от това, което ни се предлага.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
как може да ви е толкова ограничен кръгозора????
В момента в Италия обстановката е абсолютно същата.В неделя имат избори.нищо ново под слънцето.
Беппе Грилльо -известен комик мисля беше преди време създаде точно гражданско движение за промяна на сегашния режим на управление.Пет звезди или нещо подобно мисля се казва.Та това гражданско движение е създадено в интернет пространството и социалните мрежи.Самия Грилльо не се е появявал никога по телевизии,заявявайки че ги смята за ''политически медийни къщи'' /тва да ви е познато/.Разчита само на социалните мрежи,в това гражданско движение са хора с нормални граждански професии--инженери,музиканти,медици,писатели........Пренебрегвано от нормалните политически партии движението по данни е втора по сила формация за настоящите избори.В Сицилия именно от него са мнозинството общински представители.Това им е призива към политиците:"Всички вие политици сте обградени от народа.Вдигнете ръце и се предайте.Ние няма нищо да ви направим,защото ви обичаме и ще ви прегърнем .Само мирно си отидете."
Така че,докато вие самите не сте се научили да мислите за себе си и собствената гледна точка ,винаги ще поглеждате някой да застане на позицията на бащицата.Срамота е.Не затова гладувахме всички тези години.Жалко че млади пишлемета като вас тук всъщност мислят по-закостеняло и от чичо ми.
Ако не сте пътували много по Европата има и интернет,просто се запознайте малко повече с актуалната политическа обстановка и в други страни в нашето положение,както примера даден по-горе от мен.
В момента в Италия обстановката е абсолютно същата.В неделя имат избори.нищо ново под слънцето.
Беппе Грилльо -известен комик мисля беше преди време създаде точно гражданско движение за промяна на сегашния режим на управление.Пет звезди или нещо подобно мисля се казва.Та това гражданско движение е създадено в интернет пространството и социалните мрежи.Самия Грилльо не се е появявал никога по телевизии,заявявайки че ги смята за ''политически медийни къщи'' /тва да ви е познато/.Разчита само на социалните мрежи,в това гражданско движение са хора с нормални граждански професии--инженери,музиканти,медици,писатели........Пренебрегвано от нормалните политически партии движението по данни е втора по сила формация за настоящите избори.В Сицилия именно от него са мнозинството общински представители.Това им е призива към политиците:"Всички вие политици сте обградени от народа.Вдигнете ръце и се предайте.Ние няма нищо да ви направим,защото ви обичаме и ще ви прегърнем .Само мирно си отидете."
Така че,докато вие самите не сте се научили да мислите за себе си и собствената гледна точка ,винаги ще поглеждате някой да застане на позицията на бащицата.Срамота е.Не затова гладувахме всички тези години.Жалко че млади пишлемета като вас тук всъщност мислят по-закостеняло и от чичо ми.
Ако не сте пътували много по Европата има и интернет,просто се запознайте малко повече с актуалната политическа обстановка и в други страни в нашето положение,както примера даден по-горе от мен.
Последна промяна jordanpar на 20 Фев 2013, 17:49, променена общо 1 път
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Е.Димитров написа:Без да имам способности да предвиждам,ситуацията която ще произтече от сегашното положение ще е следната:
нали ясно е вече-предсрочни избори ,герб взимат достатъчно висок процент и съставят коалиционно правителство,където коалицията ще е от малки партии дето влизат с ясната цел че няма да са никакви капацитети а герб са си месомелачка и ще ги претопят в тяхната партия и пак ще видим герб управляваща партия.
Понеже има някой доста умни капацитети дето са съветници и този ход на борисов си е чиста ПР акция,един вид "вот на доверие",после като му се даде този вот ще си направи каквото човека си е решил,и разбира се нищо няма да се промени.
Просто всичко в тая държава си е един цирк и ние сме само зрители
и затова дай станишката отново щото знаеш ли едно време че месето беше месо, бензина по 80ст., вафлите по 10ст., за всички имаше, а от корекома кви неща си купувах не е истина. Долу боклука борисов

Е тва е мисъл г-н Димитров.

- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
Сергей и доган разбраха че да си разпишеш 1000000евро комисионна не е проблем ,сега са извадили големия тефтер
.Със сигурност доган ще си поиска земеделското министерство ..........интересно ще е както се очаква много бързо да ги разкрият от Европа тия хубавци и субсидиите да бъдат спрени ,да видим нашите земеделци как ще реагират, като досега за леко забавяне в срока докарваха трактори и комбайни в София 

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Е.Димитров написа:twin spark написа:Какви 3 милиарда? Кой ги е отпуснал?
Втори заем се тегли на стойност 800 милиона лева и предишният та стават 3 милиарда лева.
Абе как и да е,хич не ме интересува кой ще изберат за управляващ,очевидно самите ние като нация сме сбъркани нещо,само лек анализ през годините кой ни е управлявал и ...
Комунисти (социалисти) от началото,после малко някакви уж сини,после пак социалисти,после пък някакви царисти ,после някакви турци+царисти+социалисти,после,ще ме извиняват привържениците на Бойко-ми някакъв силовак (то понеже държавата през това време имаше само силови групировки и народа ги тачеше като национални герои,легенди се разказваха кой каква кола имал,какво направил и как си поръчал в някакво заведение) който си беше мутра и като изказ и това е,тука повечето имат болестта наречена "Стокхолмски синдром"
ineedmoney
По това дето пишеш,аз приятелю 1989 година съм бил на 17 годинки и пак скачах на площада,а 1997 година носех сандвичи на барикадите,така че не ми обяснявай врели некипели,за това ме е яд на себе си че съм бил толкова наивен че да си мисля че нещо ще променя,за това ме е яд че гласувах първо за царя и после за Бойко!
Колега, престани да говориш за 3 милиарден заем. Чул не дочул, приказваш като семкаджия. Тези 800мил. ни се връщат веднага като субсидия, а за предишните заеми питай оня хубавец Милен Велчев
всички мрънкате, обаче никой не коментира факта, че след 22г закъснение Румъния си гласуваха лустрация и очевадно тва беше скрито от медиите.
и се питам добре де, щом всички други соц страни и вкл Румъния (дори германия ) си гласуваха тоя закон, ние ли сме най-тъпи бе баси..?!
п.с
нова група, за 5часа 16,000 фена
http://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D1 ... 5907622388
и се питам добре де, щом всички други соц страни и вкл Румъния (дори германия ) си гласуваха тоя закон, ние ли сме най-тъпи бе баси..?!
п.с
нова група, за 5часа 16,000 фена

http://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D1 ... 5907622388
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- jordanpar
-
-
twin spark написа:Колега, престани да говориш за 3 милиарден заем. Чул не дочул, приказваш като семкаджия. Тези 800мил. ни се връщат веднага като субсидия, а за предишните заеми питай оня хубавец Милен Велчев
Това не е вярно,тези 800 милиона са емитиран външен дълг с 6 месечни облигации.Ще се възстановяват август месец-демек от другото правителство.Kато има гарантирана печалба за изкупилите си,това е и далаверата с такава търговия.А парите по субсидии се дават до 2 месеца.
Не си икономист,но прочети в гугъл какво означава всичко това.
jordanpar написа:twin spark написа:Тези 800мил. ни се връщат веднага като субсидия
Това не е вярно,тези 800 милиона са емитиран външен дълг с 6 месечни облигации.Ще се възстановяват август месец-демек от другото правителство.Kато има гарантирана печалба за изкупилите си,това е и далаверата с такава търговия.А парите по субсидии се дават до 2 месеца.
Че всички държави по света емитират облигации, вкл. и най-богатите като САЩ

- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
jordanpar написа:twin spark написа:Колега, престани да говориш за 3 милиарден заем. Чул не дочул, приказваш като семкаджия. Тези 800мил. ни се връщат веднага като субсидия, а за предишните заеми питай оня хубавец Милен Велчев
Икономиста, дипломата може да си я използваш за нещо по-полезно.... Субсидията се връща до 45 дни след като е направена, а заема е 6м. Аре питай гооглето и ела да раздуеш подробности
- jordanpar
-
-
twin spark написа:Икономиста, дипломата може да си я използваш за нещо по-полезно.... Субсидията се връща до 45 дни след като е направена, а заема е 6м. Аре питай гооглето и ела да раздуеш подробности
Taka e 45 работни дни са два месеца.А емитираните облигации от които намериха пари за земеделците са за след шест месеца--ти ми повтаряш думите а ме пращаш да си проверя инфото ли.Демек държавата ще плати лихви за 6 месеца върху пари,които е трябвало да ги има.Палячо ли се правиш????
Към края на декември резервът е 6,1 млрд. лева, а само месец по-рано - към края на ноември е бил 6,8 млрд. лева.
Така че проблемът е защо се е наложило въобще да се емитира дълг,а не да се вземат от резерва.
Къде е резерва?????????
Последна промяна jordanpar на 20 Фев 2013, 18:13, променена общо 1 път
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
jordanpar написа:twin spark написа:Икономиста, дипломата може да си я използваш за нещо по-полезно.... Субсидията се връща до 45 дни след като е направена, а заема е 6м. Аре питай гооглето и ела да раздуеш подробности
Taka e 45 работни дни са два месеца.А емитираните облигации са шестмесечни--ти ми повтаряш думите а ме пращаш да си проверя инфото ли.Палячо ли се правиш????
Към края на декември резервът е 6,1 млрд. лева, а само месец по-рано - към края на ноември е бил 6,8 млрд. лева.
Така че проблемът е защо се е наложило въобще да се емитира дълг,а не да се вземат от резерва.
Къде е резерва?????????
Ми те ВЕЧЕ ги взеха от резерва. Още един семкаджия
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Баси колко са тъпи сънародниците ми...
Мислят си че месията си е отишъл,заплашват с турско ...
а са само едни жалки пионки на този или онзи.
Успех ви желая колеги

п/п
twin spark
семкаджия не семкаджия-факта си е факт,умните могат да направят разлика,ти не се бутай там!
Мислят си че месията си е отишъл,заплашват с турско ...
а са само едни жалки пионки на този или онзи.
Успех ви желая колеги

п/п
twin spark
семкаджия не семкаджия-факта си е факт,умните могат да направят разлика,ти не се бутай там!