Съвет за ДОзатъмняване на стъкла...
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Съвет за ДОзатъмняване на стъкла...
Колега,а каква е колата,модел,цвят,в Пловдив ли ще се кара?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
In_Memoriam написа:Черна Е39, в София.
И аз съм така колега (черна е39 с черни задни стъкла и черни джанти) и моите предни стъкла бяха черни и на първото спиране свалих фолиото. Не че сега не ме спират само като ме видят, но поне няма за какво да се заяждат.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
In_Memoriam написа:Черна Е39, в София.
Попитах те,защото се сетих че един колега си караше колата така,а полицаите си мислеха че е правителствена

Е.Димитров написа:In_Memoriam написа:Черна Е39, в София.
Попитах те,защото се сетих че един колега си караше колата така,а полицаите си мислеха че е правителствена
Е точно в София дори и 90% от куките да си мислят че правителствена,
то другите 10% са достатъчно много за да "му скъсат дупиту"
P.S.
Бате, може и да не ми отговаряш но едно ми интересно. Какво толкова Ви харесва на колата като тя е черна, лайсните да са черни, джантите черни, прозорците черни, ауспуха и той черен. И накрая като я погледнеш отстрани и някак не ти ли се губи линията, стойката, осанката( или там кой както го разбира) като гледаш едно голямо черно нещо? Като и това от едно време с "мутреенето" пак не го разбирам, нали като слезнеш от "мутринската" кола и те видят, пак си си същия ...
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Ааа не, аз по чисто черното не си падам. Просто се случи колата да е черна, другата ми кола беше синя и на нея щях да затъмня стъклата, но не заради "мутреене", както го наричате, а защото не напича толкова в купето, никой не може да ти зяпа какво си оставил в колата и не на последно място, защото изглежда в пъти по-добре. Гледам в чужбина масово си карат колите със затъмнени всички стъкла и няма нищо общо - тотално друга визия. С обикновени стъкла е като аквариум.
Последна промяна In_Memoriam на 21 Фев 2013, 22:57, променена общо 1 път

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
И аз съм на мнение, че или се затъмняват всички стъкла или нищо не се прави. Тая цигания само със задните затъмнени стъкла ми е толкова противна, че няма накъде повече 

ATR-42/72
Аз за това си купих щори за комбито, кеф ти тъмно, кефти светло. Готиното е че са комплект и за 5-те задни прозорци, и пасват идеално по целия прозорец.
- KEVIN-30
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 320i
Колега моята е30 2-стоп е със фабрично затъмнени стъкла. Прочети темата ми към която давам линка.Там по VIN един колега от форума ми е извадил есктрите за модела и е отбелязано че всички стъкла са заъмнени в кафяво и същите си променят цвета според слънцето . Така че можеш да си провериш и твоята кола.
======
viewtopic.php?f=6&t=281201&p=3120981#p3120981

======
viewtopic.php?f=6&t=281201&p=3120981#p3120981
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Общо взето затъмних задните на максимум, а предните ги оставих колкото си бяха тъмни. Разчитам, че господата полицаи няма да забелязват нищо именно заради тази разлика. Законно затъмняване на предните наистина няма освен номера с инкасото, но там е сложно.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ами ако си извадиш документ за фото-чувствителност? Тогава дали ще може да затъмниш и предните странични колкото искаш?
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Ако си извади такъв документ, най-много да го лишат от право да кара МПС. Същото важи и за хората, който са си изкарвали документ за клаустрофобия преди време, за да не слагат колани.
Това лято карах кола с италианска регистрация със стабилно затъмнени стъкла. Задните фабрично, предните с фолио. Имах документ за това(само задните), но не беше преведен на български. Само веднъж за 3-4 месеца ме спряха и то вечерта. Незнам как минах метър, понеже съм сигурен, че засега няма законен начин да караш със затъмнени предни стъкла.
Това лято карах кола с италианска регистрация със стабилно затъмнени стъкла. Задните фабрично, предните с фолио. Имах документ за това(само задните), но не беше преведен на български. Само веднъж за 3-4 месеца ме спряха и то вечерта. Незнам как минах метър, понеже съм сигурен, че засега няма законен начин да караш със затъмнени предни стъкла.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Реално погледнато текста в закона забранява затъмняването на стъклата като не е посочен използвания метод. Т.е. фабричното затъмняване е също толкова противозаконно, колкото и това с фолио.
За мен най-добрия вариант за голяма кола от рода на 5-та серия и нагоре са щорите.
За мен най-добрия вариант за голяма кола от рода на 5-та серия и нагоре са щорите.
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
аз имах на кабриото фолио еднакво и на четирите джама.
няколко пъти минавах без нищо, освен обещание да го сваля, докато един прекрасен ден, не ме спряха, за друго нарушение и като го хвана тоя на горното предно ъгълче дето беше тръгнало фолиото и като го дръпна....
после трябваше пред тях да го довършвам аз
иначе М5 си е шумничка с гърненца, та само фолио липсва за да се увеличат още кинтите/100км
няколко пъти минавах без нищо, освен обещание да го сваля, докато един прекрасен ден, не ме спряха, за друго нарушение и като го хвана тоя на горното предно ъгълче дето беше тръгнало фолиото и като го дръпна....

после трябваше пред тях да го довършвам аз

иначе М5 си е шумничка с гърненца, та само фолио липсва за да се увеличат още кинтите/100км

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4