Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от ivoo » 21 Фев 2013, 18:57

MatriX_Fucked написа:
Ето каква е разликата между нас, аз никога през живота си не съм гласувал за БСП! Докато ти си гласувал за ГЕРБ и в момента правиш отчаяни опити да защитиш това управление което беше свързано с огромни корупционни скандали, от 2011-та година ако не си спомнята!

Цитирам:

"На 19 януари 2011 година, след серия от корупционни скандали свързани с подслушване, включително и на премиера, министър-председателят Бойко Борисов инициира гласуване на вот на доверие на правителството. Същия ден прокуратурата обявява, че не може да се докаже автентичността на направените записи, тъй като оригиналите са унищожени. На следващия ден Народното събрание гласува вота на доверие, като депутатите дават подкрепата си на правителството „за цялостната му политика“. „За“ вота гласуват 140 депутати, „Против“ - 60 депутати от БСП и ДПС, а „Въздържал се“ - 14 депутати от Синята коалиция."

Мишо Бирата много бързо го забравихте! Забравихте записа в който Б.Б. дава нареждания на Вальо Танев, проверяващите да се махат от обекта!

2009-та фискалният ни резерв беше 8.8. млрд лева, в края на 2012-та, 3,7 млрд лева...
„„„„„„„„„„„

Абе , млъкни бе. Как смееш за скверниш ( Всевишният ) :mhihi: :mhihi: . Чакай само да видиш флейма и ацера какво ще те направят :mhihi: :mhihi:
Аз от тази тема разбрах едно. За Боко или хубаво или нищо.

И сега се държи са като ощипана госпожица и подаде оставка, при положение, че за толкова по-големи скандали преди товаа си траеше..
Все повече се убеждавам колко прост е българският народ.
Екозащитници, хуманисти и всякви подобни радетели на чисти и възвишени идеи
P.S А като стана въпрос за Мишо Бирата ...... Абе то много внезапно и загадъчно си отиде това момче. :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 21 Фев 2013, 19:40

ivoo написа:Как смееш за скверниш ( Всевишният ) :mhihi: :mhihi: . Чакай само да видиш флейма и ацера какво ще те направят :mhihi: :mhihi:
Аз от тази тема разбрах едно. За Боко или хубаво или нищо.

Пффффффф :ok: Аз бат Бойко си го насолявам където си е за насоляване, ама гледам групата на 40-50-те професионални другари нещо не се справя добре и подкрепата за ГЕРБ в анкетата се е качила до 52% :lol: Ама тва е положението, както беше казал един колега - прост народ, слаба държава! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Фев 2013, 20:05

Бойко ОФИЦИАЛНО посочи Доган за поръчител на собственото си "убийство". :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 21 Фев 2013, 20:18

mitaka7 написа:
MatriX_Fucked написа:
jorkata3 написа:
MatriX_Fucked написа:Герберчета, получихте СМС-и да протестирате в подкрепа на Б.Б., получихте мейли да пишете в подрепа на Б.Б., получихте БЕЗПЛАТЕН транспорт, и указания, че който не дойде на простеста в подкрепа на Б.Б. ще си забрави за бизнеса...

И очкавате да ви повярваме и на думичка? Ами, че вие не сте платени, вие сте РОБИ!

:roll:
Отговоръчт ми е -не.Директно си получхме пари ,но не бяха от ГЕРБ а от моника янова/бивша йосифова/ ,бивша любовница на кумира ти сергей и сегашна годеница и майка на детето му :winky: .Ако се чудиш защо точно от нея -ами защото има!През 2007-2008 година станишев сключва договор с някакъв лобист петер хохегер да лъска имиджа на България в Европа за 1500000евро :shock: .Незнайно как той избира за пртньор в България ПР агенцията на моника която по това време вече върти ми.... на станишев и тя получава близо 400000евро.Между другото тя е и собствени на "Алфа рисърч" социологическата агенция която постоянно даваше данни в последно време че бсп вече са настигнали герб като проценти одобрение......... :mhihi:
П.С. Ти специално изяде много "храна" в последните дни и е добре да видиш значението на думата усещане в тълковния речник.Вече го има и онлайн :winky:

Ето каква е разликата между нас, аз никога през живота си не съм гласувал за БСП! Докато ти си гласувал за ГЕРБ и в момента правиш отчаяни опити да защитиш това управление което беше свързано с огромни корупционни скандали, от 2011-та година ако не си спомнята!

Цитирам:

"На 19 януари 2011 година, след серия от корупционни скандали свързани с подслушване, включително и на премиера, министър-председателят Бойко Борисов инициира гласуване на вот на доверие на правителството. Същия ден прокуратурата обявява, че не може да се докаже автентичността на направените записи, тъй като оригиналите са унищожени. На следващия ден Народното събрание гласува вота на доверие, като депутатите дават подкрепата си на правителството „за цялостната му политика“. „За“ вота гласуват 140 депутати, „Против“ - 60 депутати от БСП и ДПС, а „Въздържал се“ - 14 депутати от Синята коалиция."

Мишо Бирата много бързо го забравихте! Забравихте записа в който Б.Б. дава нареждания на Вальо Танев, проверяващите да се махат от обекта!

2009-та фискалният ни резерв беше 8.8. млрд лева, в края на 2012-та, 3,7 млрд лева...

В дипломатически доклад с най-висок гриф на секретност (SECRET//NOFORN), писан през 2006 година и изтекъл в Wikileaks, бившият американски посланик в България Джон Байърли пише за Бойко Борисов, че „обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини“. Посланикът уточнява, че информация от SIMO е в потвърждение на тези обвинения.

Джеф Стайн, Юрген Рот, забравихте ли ги? Авиоотряд 28 забравихте ли го?

И това са само част от нещата, които ВСИЧКИ ние ги знаем, нали така?

Аз храна, от теб, другарю, не мога да ям, защото съм чист пред съвестта си, повтарям, през живота си не съм гласувал за БСП, и не смятам да го правя в обзоримото бъдеще, но да кажа, че Барабойковата партия е най-добрата алтернатива за България - това е откровенна малоумщина.

Хубаво си го писал за правителството на ГЕРБ, не казвам, че са цвете за мирисане. Извадил си хубави неща, няма лошо. Сега следва да го направиш за ДПС, БСП и др. Ама го пусни по-обстойно, за да прочетем и за другите така хубаво и разширено. Явно имаш информация....така че ще чакаме с нетърпение нещо и за другите. Ако са чисти като сълзици спрямо ГЕРБ не го прави..... :mhihi:

Ми много ще има да чакаш ...3-4 човека се побъркаха да носят от 9 кладенеца вода ,за да докажат ,че Б.Борисов бил по-корумпиран и по-лош от Станишев и Доган ....да го ева не става и не става .... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Хората Помняяяят- Р.Петков , Братя Галеви, А. Петров, Филчев, Милен Велчев и "Ние разпределяме порциите" :mhihi: .... Отвличанията на бизнесмени дето хич не ги притискат ....
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 21 Фев 2013, 20:22

искам да се извиня за грубата дума дето използвах в заключената тема, че ми писаха и на лични.. България и Турция сме имали крехко минало, но хората се разбират, лично имам прекрасни отношения с бивши колеги от турски произход и нищо против нямам никое малцинство.
Това, което 99% от българите не приемат е турска партия в политическият ни живот. Как бихте се чувствали ако българска партия управлява Турция, ако български политик поръча убийството на Ердоган? Както виждате на улиците не се скандира нищо против турци, а се скандира "червени боклуци, стойте настрана от дпс и не говорете за политика, щото ще бъдете намразени. дори по конституция партии на етнически принцип са забранени.

От цялото народно недоволство се разбра как сме оцеляли толкова години, пълно е с хора, които си обичат държавата, милеят за нея и искат тука да се развиват, не някъде другаде, а в България!
тука разни приятели дето никога не са ми говорили за политика се втурват да членуват в герб, питам що? викат ми да не съм луд, бсп и доган ли да дойдат? мисля и аз да си подам молба за членство в герб, само заради едно нещо, отвратих се колко много продажници нагло искат да се запази статуквото.

Виждали ли сте как как говорят европейски депутати? Тука за 2 дена премиера на България , ПОЛИТИЦИ минаха всякакви граници: имал психически отклонения, недостоен, недодялан, нямал качества,пажарникар... Алооо!! нали ние хората сме го избрали?? кой ви дава право да оплювате решението на народа? Как може да сте толкова нагли и гнусни?? Ще ви изберем ако имате качества, като плюете само ставате по-непоносими.. като Станишката, щял да сваля управляващите по други начини, нямал да признава избори, после му търсят сметка на глупостите дето плямпа от ес.. там само един етикет да сложеш и си чао чао, политически труп.

и същите червени господа с малки изключения не проумяха - Не можеш да лепиш етикети на премиера и управляващи, да се държиш като най-долният подлец да плюеш, да плюеш по избора на хората, един вид по самите хора и после да им искаш власт! А най най най същественото, което не разбраха/ явно и винету не са прочели/ не можеш да си горе на пирамидата и нищо да не правиш -няма го тоя филм. Да бяха погледани развитите държави, тия дето държат волана са дали възможност, ако се трудиш да живееш дори охолно! тука 90% от хората не могат да живеят достойно, кво охолно, и настъпи най-нормалният очакван ход на събитията.. каруцата вече е обърната и време за плащане на сметки!

едва ли ще останат партиите като начин на управление, но да ви подразня за последно, още встъпването на герб всички партии се обедниха срещу тях и въпреки тва двама доблестни мъже (Борисов и Цветанов) направиха всичките си опоненти за посмеещите, както и ако съдим по настроенията във фб и анкетите пак ще го направят :mhihi:

бия си шута за 2-ри път, щото както и първият път от някои хора ми се гади.. на другите успех и не се връзвайте на типове без достойнсво и капка морал, по-умния отстъпва
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Фев 2013, 20:26

Е.Димитров написа:
F3P написа:[

Колега,не си мисли че са тъпи парчета всички,ВНС се свиква за промяна най-малкото на изборите,тоест мажоритарни,тоест като мажоретки да ги гледаме кой какъв и да ни дефилират,после в същото това ВНС се гласуват разни промени по конституцията,може пък и некой ценз за гласуване да се наложи,после се минава на Лустрация-кой пил-пил,кой еб..л-еб..л и до тука,никакви такива разни бивши и разни измекяри да се мотаят през парламента или политическият живот,после още няколко промени за политическите партии в частта "обещания" и това е.
Всичко е просто като да счупиш 2 яйца,лошото е че се иска от политиците сами да си отрежат клона.

Като идея е ОК, ама кажи, честно, че си съгласен на всички последствия, при тоя нищожен шанс това да се случи?

Да идват избори, правете си партии, обещавайте си и т.н....щото колкото повече се бави тоя процес, толкова повече ше се ебават един с друг, а те се ебават чрез народа, а тия могат да се ебават с народа и то силно....та силно да поискат един или друг, а едните щебъдат срещу другите, и цирка ше е пълен.
Щото народа, тоя горния процес ( ВНС, мажоритарно и т.н....а некви щели да се борят и с олигарсите ) няма да го издържи.
И тогава ше дойде некой "Елцин" и те така...

п..п. Видяхте ли във Варна, протестиращите, които ще искат оставката на общината там, сами се изпокараха, кой да говори и ...нищо!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 21 Фев 2013, 21:38

всички говорите някакви много общи неща.
Конкретно, аз лично твърдо съм за Бойко Борисов, защото другата седмица подписвам договор за закупуване на машина на стойност 400 000 евро, от които 70% ми дават от ЕС.
през 2007 година чаках повече от година и половина по проект по същата програма КОнкурентноспособност на ЕС. Накрая си купих машините на кредит от банката, само защото тогавашото управление не можеше да се справи с няколко документа. повтарям ГОДИНА И ПОЛОВИНА.

ГЕРБ и тяхното управление създават 5-6 работни места, вдигат износа и БВП с няколкостотин хиляди евро на година, това е само при мен. да не говорим че ми спестяват 300 000 евро. преди 5 години, управлението на БСП ми струва над 400 000 Евро, които все още изплащам. а можеха да ми ги спестят и с тези пари да наема още хора и да плащам повече данъци.

как ще ме убедите, да гласувам за друг?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 21 Фев 2013, 22:15

Нека да поговорим за порочната дружба между гражданите и политиката. Ако активистите искат повече контрол за себе си, ако искат да имат възможността да изразяват интереса си, те трябва да се борят за по-малък контрол на политиката върху гражданите. Трябва да се борят за управление на собствения си живот, а не за централизиран контрол върху обществото.

В контекста на събитията в страната през последната седмица, кулминацията на които е оставката на Кабинета Борисов, интересът на българския народ към политическия процес нарасна значително. Много хора изявяват недоволството си и, въпреки че конкретните причини за участие в едно или друго движение варират между активистите, може да се каже, че има общ мотив зад дейността им. Това е недоволството от начина, по който политиката се отнася към въпросите, които те считат за важни. Хората чувстват, че демократичната система, от която се предполага, че трябва да защитава техните интереси, не работи. Те се чувстват откъснати от процеса на вземане на решения за управление на различни обществени въпроси.

Размишления и дебат по отношение на организацията на обществото са хубаво нещо. Свободата да се оспорва меродавността на доминиращите идеи и свободата да се предлагат нови идеи сами по себе си оказват натиск върху репресивни идеологии, които по правило искат да елиминират или намалят опозицията срещу своя режим. В крайна сметка, състоянието на едно общество винаги отразява преобладаващата към момента идеология и случващото се в него е резултат от нея.

Преобладаваща идея сред протестиращите в България е тази за по-голям граждански контрол. За да постигнат това, те желаят пряко участие в политическия процес. Идеята за по-голям граждански контрол е привлекателна – всеки иска да има повече влияние върху политическите процеси. Но същественият въпрос е контрол върху какво и кого? Ако проблемът на демократичната система е нейната неспособност да отразява интересите на гражданите и поради това тя в действителност винаги е олигархична система, при която едни хора имат контрол върху други хора, по какъв начин предполагаемият граждански контрол в контекста на демократичния политически процес всъщност ще промени нещо?

Ако активистите искат повече контрол за себе си, ако искат да имат възможността да изразяват интереса си, те трябва да се борят за по-малък контрол на политиката върху гражданите. Трябва да се борят за управление на собствения си живот, а не за централизиран контрол върху обществото. Трябва да си върнат индивидуалната свободата, която задължително губят в демократичния процес. Трябва да се откъснат от фалшивата парадигма ляво-дясно. Трябва да подкрепят принципи, а не хора и партии.

Животът според принципите за собствена свобода и уважение към свободата на другите е положителен пример за самоконтрол. Създаването на култура, при която гражданинът принципно се противопоставя на политика, която подкопава свободата, независимо кой провежда политиката и чия свобода е нарушена, е пътят на последователната опозиция срещу тиранията. Културата на използване на политиката за постигане на лични цели и задоволяване на собствени прищявки е пътят към тиранията. Ако натискът за използване на политическия процес за разрешаване на сложни обществени въпроси намалее, то и влиянието на този процес ще намалее. Тогава гражданинът ще постигне своята еманципация.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Фев 2013, 22:25

Ето някакви искания вече публикувани във Фейсбук на една от страниците, която претендира да е свързана с организаторите.

Национален Протест срещу безобразията в България
Приятели, всичко едва сега започва! Знаем, че ще е трудно, но няма да е непостижимо, но всички трябва да поискаме няколко неща:
Ние от Екипът зад Страницата, предлагаме следното:

1. Разпускане на Парламента - Незабавно.
2. Свикване на Велико Народно Събрание.
3. Намаляване на броя на Депутатите до 60.
4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./
5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години.
6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента.
7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили.

Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 21 Фев 2013, 22:35

bum_bum написа:Ето някакви искания вече публикувани във Фейсбук на една от страниците, която претендира да е свързана с организаторите.

Национален Протест срещу безобразията в България
Приятели, всичко едва сега започва! Знаем, че ще е трудно, но няма да е непостижимо, но всички трябва да поискаме няколко неща:
Ние от Екипът зад Страницата, предлагаме следното:

1. Разпускане на Парламента - Незабавно.
2. Свикване на Велико Народно Събрание.
3. Намаляване на броя на Депутатите до 60.
4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./
5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години.
6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента.
7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили.

Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!

Тези хора гледат ли реално на нещата изобщо,ебати 'революционерите '

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 21 Фев 2013, 22:41

Абсурд да стане това...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 21 Фев 2013, 22:44

Petrolhead написа:,,,,,,,,

Не разбра ли, че в момента грам не е проблем ГЕРБ и който и да било, и да ти се върнат на конче, нема да ти изпълни едно искане...понеже се е върнал заради тебе /примерно/.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 21 Фев 2013, 22:51

Petrolhead написа:

И колко са като теб? За всеки такъв има по 100, за които единствената промяна последните 3 години са увеличени сметки.

Никой в нищо няма да те убеждава.

И понеже не знаеш как се ползват запетайки, това поражда съмнения за грамотност, съответно способност и нека не продължаваме натам ... та, колко са тия като тебе?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 21 Фев 2013, 23:16

_galio_ написа:
Petrolhead написа:

И колко са като теб? За всеки такъв има по 100, за които единствената промяна последните 3 години са увеличени сметки.

И понеже не знаеш как се ползват запетайки, това поражда съмнения за грамотност, съответно способност и нека не продължаваме натам ... та, колко са тия като тебе?

гальо.
днес ме пръскаха самолети, с майдконтрол субстанции. от там и липсата на запетайки.
ако имаш някакви лични проблеми с мен, можеш спокойно да ме цунеш отзад.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 21 Фев 2013, 23:24

_galio_ написа:
Petrolhead написа:

Ами за него има промяна,щото човека явно е влязъл на дълбоко.Човека е решил да направи нещо за себе си,решил е да спечели пари въпреки всичко и тази държава дава такива възможности или поне до скоро.
Колко от тук присъстващите за ползвали програмите на бюрото по труда за преквалификация - има безплатни курсове за шофьори,за разни чужди езици,раздават се валчери за всяка една сфера и всичко идва от европейските програми.Има разни програми по които може да се кандидатства и да се спечели помощ от ЕС в някой нов бизнес проект.Колко от нас отидоха да проучат нещата?Или всеки каза - "абе кво да се занимаам!"
Колко от нас отказаха да работят за никакви пари!
Колко от нас държат да са осигурявани на реалната си работна заплата?
Колко от нас спазват всяка една точка в трудовия си договор?
Дайте една причина на бизнеса да вдигне заплатите на хората,при положение че самите тези хора нямат нищо напротив да бъдат мачкани за без пари.Дайте само една причина.
Спрете да работите за без пари!Спрете и тогава бизнеса няма да има избор освен да плаща както трябва!
Няма човек на тоя свят,не в България - на света,който да може да оправи всеки един по отделно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата