Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Разбира се че бб ще дойте отново на власт,ще е доста по-арогантен впрочем и едва ли нещо ще се промени за обикновените българи.
Това е така,защото 90% от населението не само на България,ами на целият свят са тотално тъпи парчета,за това винаги работи някой номер,някаква постановка,някакъв цирк и народа се втурва в тая посока.
Ето,вчера излиза пред парламента при събралото се множество в негова подкрепа и каза там няколко думи,после цветанов като мажоретка подгря екзалтираната публика с няколко предизборни възгласа и публиката се разцепи от кеф,дори ми се стори ...че няколко баби ...свършиха...(в сексуален смисъл),като казвам баби,нали се се тръби че бабите и дедовците били "червени",ама се оказа че там на държавният митинг (като едно време спонтанните митинги в подкрепа на партията майка) ,повече от 60 % бяха на доста голяма възраст,55+++...
Особено са ми смешни призивите че нямало алтернатива и ми заприлича на един случай,стоя си аз до една градинка,имаше едно заведениице и беше хубав ден,лятото,идва едно момче с едно куче,хубаво куче,завъртя се момчето,а кучето блееше по други кучета,беше без каишка,в един момент младежа влезе в кафето,но това действие не бе отбелязано първоначално от кучето...в един момент кучето видя че не вижда стопанина си и не е видяло къде е отишъл,е такава паника никога не сте виждали,започна да се върти,затичасе в една посока,спря внезапно,затича се в друга посока,спря..паника се четеше в цялата му стойка-господаря го нямаше,стана ми жал за животинката и отидох да я успокоя-не,дори не ме забеляза,продължи да потичва неуверено и да спира,когато господаря/момчето се появи и кучето го видя,все едно целият там район изведнъж стана някак си по-спокоен,размаха опашка толкова щастлив...
Та това ми заприлича и на сегашният момент-ужас,няма алтернатива,бойко на кого ни оставяш
Добре бе,овчо мислене,разбира се не го казвам с никакви лоши мисли към колеги или някой ако се припознае,такава ни е природата
Това е така,защото 90% от населението не само на България,ами на целият свят са тотално тъпи парчета,за това винаги работи някой номер,някаква постановка,някакъв цирк и народа се втурва в тая посока.
Ето,вчера излиза пред парламента при събралото се множество в негова подкрепа и каза там няколко думи,после цветанов като мажоретка подгря екзалтираната публика с няколко предизборни възгласа и публиката се разцепи от кеф,дори ми се стори ...че няколко баби ...свършиха...(в сексуален смисъл),като казвам баби,нали се се тръби че бабите и дедовците били "червени",ама се оказа че там на държавният митинг (като едно време спонтанните митинги в подкрепа на партията майка) ,повече от 60 % бяха на доста голяма възраст,55+++...
Особено са ми смешни призивите че нямало алтернатива и ми заприлича на един случай,стоя си аз до една градинка,имаше едно заведениице и беше хубав ден,лятото,идва едно момче с едно куче,хубаво куче,завъртя се момчето,а кучето блееше по други кучета,беше без каишка,в един момент младежа влезе в кафето,но това действие не бе отбелязано първоначално от кучето...в един момент кучето видя че не вижда стопанина си и не е видяло къде е отишъл,е такава паника никога не сте виждали,започна да се върти,затичасе в една посока,спря внезапно,затича се в друга посока,спря..паника се четеше в цялата му стойка-господаря го нямаше,стана ми жал за животинката и отидох да я успокоя-не,дори не ме забеляза,продължи да потичва неуверено и да спира,когато господаря/момчето се появи и кучето го видя,все едно целият там район изведнъж стана някак си по-спокоен,размаха опашка толкова щастлив...
Та това ми заприлича и на сегашният момент-ужас,няма алтернатива,бойко на кого ни оставяш

Добре бе,овчо мислене,разбира се не го казвам с никакви лоши мисли към колеги или някой ако се припознае,такава ни е природата

1. Разпускане на Парламента - Незабавно.
2. Свикване на Велико Народно Събрание.
Хуу. Ми ко ши праим като го свикаме това ВНС? Дайте първо да направим това дето сме си го наумили, пък после, чак след като го направим, ще видим хубаво ли е или тъпо
3. Намаляване на броя на Депутатите до 60.
Има някакъв резон (намаляване на разходите и т.н.), но това означава, че на всяка област се падат по 2 депутати, което ми се струва малко, особено ако става дума за мажоритарен вот. Освен това има хиляди комисии в НС и всеки депутат ще трябва да се разчекне, за да участва в работата на всичките (освен ако комисиите не са от по 3 души
).
4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./
Има резон, но според мен не сме дорасли. Защото на всеки избори ще има (и то много!) "г-н Опасен чар" или "Негово величество 800 дни" - които сладкодумни "нови и неопетнени лица" ще се наядат достатъчно за 4 години в НС и след това изобщо няма да им пука, че няма да ги преизберат. И така всеки път все нови ще избираме и ще псуваме тези, които сме избрали предния път...
5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години.
Народен съд?!
6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента.
Звучи хубаво. Ама как точно ще стане това? Каква ще е процедурата за отзоваване? Социологическо проучване на рейтинга? Ако се съберат над определен брой хора да протестират пред парламента? Или референдум за няколко милиона, че да можем да отзовем 1 или няколко депутата?
7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили.
Пълен популизъм! Депутатите ще ходят на работа с градския транспорт и ще губят половината си работен ден в разправии с всевъзможни бюрокращини - само за да начешат егото на някой, който е решил, че той не е по-маловажен от един депутат и ако той ходи пеша или с магаре - и депутатите така!
Това ако стане и талибаните ще ни се смеят...
Хуу. Ми ко ши праим като го свикаме това ВНС? Дайте първо да направим това дето сме си го наумили, пък после, чак след като го направим, ще видим хубаво ли е или тъпо

3. Намаляване на броя на Депутатите до 60.
Има някакъв резон (намаляване на разходите и т.н.), но това означава, че на всяка област се падат по 2 депутати, което ми се струва малко, особено ако става дума за мажоритарен вот. Освен това има хиляди комисии в НС и всеки депутат ще трябва да се разчекне, за да участва в работата на всичките (освен ако комисиите не са от по 3 души

4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./
Има резон, но според мен не сме дорасли. Защото на всеки избори ще има (и то много!) "г-н Опасен чар" или "Негово величество 800 дни" - които сладкодумни "нови и неопетнени лица" ще се наядат достатъчно за 4 години в НС и след това изобщо няма да им пука, че няма да ги преизберат. И така всеки път все нови ще избираме и ще псуваме тези, които сме избрали предния път...

5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години.
Народен съд?!

6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента.
Звучи хубаво. Ама как точно ще стане това? Каква ще е процедурата за отзоваване? Социологическо проучване на рейтинга? Ако се съберат над определен брой хора да протестират пред парламента? Или референдум за няколко милиона, че да можем да отзовем 1 или няколко депутата?

7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили.
Пълен популизъм! Депутатите ще ходят на работа с градския транспорт и ще губят половината си работен ден в разправии с всевъзможни бюрокращини - само за да начешат егото на някой, който е решил, че той не е по-маловажен от един депутат и ако той ходи пеша или с магаре - и депутатите така!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ми по точка 7 ,доста депутати в някой държави така ходят
Е.Димитров написа:Ми по точка 7 ,доста депутати в някой държави така ходят

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
flame написа:Е.Димитров написа:Ми по точка 7 ,доста депутати в някой държави така ходят
Мисля, че ходеха с колела само в определени дни, за да агитират за намаляването на автомобилния трафик и замърсяването на въздуха, т.е. да дадат личен пример на обикновените граждани. Иначе си ходят със служебни коли естествено - те са там, за да вършат работа, а не за да губят време в път.
"шведските депутати трябва да доказват, че са избрали "най-ефективния начин за транспорт" между трамвай, такси личен автомобил,вместващ се в някаква разходна норма"
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Е.Димитров написа:Разбира се че бб ще дойте отново на власт,ще е доста по-арогантен впрочем и едва ли нещо ще се промени за обикновените българи.
Та това ми заприлича и на сегашният момент-ужас,няма алтернатива,бойко на кого ни оставяш![]()
Другата алтернатива е Станишев и Доган, това е

Ако някой си мисли че ще дойдат нови хора да ни управляват-граждани ала бала, ми ето, герб също са нови, почти всички са нови лица. Пак ще е същото. Разликата е че ББ е наистина харесван и ще спечели изборите. И ще има възможност да стартира с отскок, защото вече има 4 години зад гърба си. И дано да си оправи пропуските, защото и той има трески за дялане. Но все пак си е най харесвания политик, нищо че няколко човека му искаха оставката.

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
F3P написа:bum_bum написа:Ето някакви искания вече публикувани във Фейсбук на една от страниците, която претендира да е свързана с организаторите....
1. Разпускане на Парламента - Незабавно.
...
И до тук спрях да чета- още на 2-ят ред се започва с глупостите... Да обясня простичко:
ВНС се свиква с решение на Парламента, прието с квалифицирано мнозинство. За да е 100% ясно- с 2/3 от гласовете (а дали не беше 2/3 + 1глас), или "скромните" 160 (или 161) гласа. И простият въпрос: Как аджеба свикваме ВНС като се разпусне НЕЗАБАВНО парламентаАма е по-важно да се пишат разни неща у фейса които да звучат добре на балъците- това, че са невъзможни е съвсем маловажно
Ако това наистина са организаторите на протестите
, дано да са някакви олигофренчета дето си вярват на глупостите. Съвсем отделно е това, че ВНС се свиква не просто "Да промени Конституцията", а с конкретни задачи да промени членове А, Б, В, Г и т.н. от Конституцията. Тоест има конкретни и много тесни правомощия в тая насока.
Ей затова казах да МИСЛИТЕ какво, как и кога искате- има неща които стават сложно и с много условия. И свикването на ВНС е едно от тях...
Все пак погледнах и останалите "искания":3. Намаляване на броя на Депутатите до 60.
3: 240 маймуни верно са много- по-скоро 120 ни стигат. 60 ми се струват малко.
4: Ако говорим за гражданско управление и кръгли маси- не сме дорасли още.
5: Това няма да стане не само в БГ, а никъде по света.
6: Е тука с 2 ръце съм ЗА.
7: Пълни глупости.
...
Ти май почна леко да си противоречиш. Как точно си мислиш, че броя на депутатите може да се намали без ВНС? Или пък отзоваването на депутатите? Хем си "за" да се направят неща, които само ВНС може да направи, хем твърдиш, че свикването на ВНС е глупост и караш хората, които го искат да си избират "не много обидна дума за прост човек". Я са ти си помисли за такава дума.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Iceland
Малко да се образовате за Исландия, че ми писна да се дават като пример те и техният модел.
Тия са по малко от Бургас, пък мантилитета им е на скандинавци, така че въобще нямаме база за сравнение с тях.
Да продължим с фантастиката - най-добре да си вкараме 200-300 японеца и в трите власти - ей тия ще ни оправят за 1 година макс
Малко да се образовате за Исландия, че ми писна да се дават като пример те и техният модел.
Тия са по малко от Бургас, пък мантилитета им е на скандинавци, така че въобще нямаме база за сравнение с тях.
Да продължим с фантастиката - най-добре да си вкараме 200-300 японеца и в трите власти - ей тия ще ни оправят за 1 година макс
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа: Разликата е че ББ е наистина харесван и ще спечели изборите. И ще има възможност да стартира с отскок, защото вече има 4 години зад гърба си. И дано да си оправи пропуските, защото и той има трески за дялане. Но все пак си е най харесвания политик, нищо че няколко човека му искаха оставката.
И ще бъдем свидетели на прецедент в световната политика когато забрави че е бил и в предишното правителство

п/п
А за алтернативата-лесно-мажоритарни избори и гласуване за граждани,не професионални политици и стари лица.
Ivo_Borisov написа:Ако някой си мисли че ще дойдат нови хора да ни управляват-граждани ала бала, ми ето, герб също са нови, почти всички са нови лица. Пак ще е същото. Разликата е че ББ е наистина харесван и ще спечели изборите. И ще има възможност да стартира с отскок, защото вече има 4 години зад гърба си. И дано да си оправи пропуските, защото и той има трески за дялане. Но все пак си е най харесвания политик, нищо че няколко човека му искаха оставката.
И аз мисля така. "Искаме нови хора, искаме граждани, а не старите политици."
Ми от ГЕРБ почти всички министри си бяха довчера обикновени граждани, специалисти в дадена област. Поне аз никога не бях чувал за Лиляна Павлова, Росен Плевнелиев, Симеон Дянков и т.н. Сега естествено ги мразим и искаме да ги сменим.
Ми тия "граждани", които ги сложим сега, след някоя друга годинка и те вече ще са "политици". И те ще лапат.
И пак почваме същото ...
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ivo_Borisov написа: Разликата е че ББ е наистина харесван и ще спечели изборите. И ще има възможност да стартира с отскок, защото вече има 4 години зад гърба си. И дано да си оправи пропуските, защото и той има трески за дялане. Но все пак си е най харесвания политик, нищо че няколко човека му искаха оставката.
Съжалявам всеки ,който мисли по този начин за лицето ББ!
Господа,дами,потребители на този форум,бързо забравяте.Или не си правите труда да помните.
Бойко няма 4 години зад гърба си.А поне 21 години активно на сцената в този или онзи аспект от живота ни.
Лицето ББ е с не дотам чисто минало.Сретан Йосич, Бай Миле, Стоил Славов ,Венци Стефанов,Мето Илиенски ........ да продължавам ли списъка с имена замесени с него?Да си припомняме ли че много от разрешителните за огнестрелно оръжие на хора от подземния бизнес минаваха през охранителна фирма ''Ипон секюрити''????Много от лицата не са живи,много от хората дръзнали да пишат с реални имена,дори под формата на художествени романи също не са живи.самия ББ каза преди 7-8 години нещо от сорта ''Ще стигнат и до мен,трябва да вляза в политиката за да остана жив''.Нима затова не държат и Сумисти и Петровци на сигурен режим в затвора-превръщат го в добре охраняван бастион за наши хора.С политическа протекция от действащи високопоставени политици.А колко по-висш политик да имаш в БГ от самия премиер,генерал от МВР с чин купен от един кръг хора?????
Не ми се говори повече,оставяте се злободневни и далеч не важни теми да ви размътват мозъка и да ви настройват едни други му,та дори и на етническа основа.Докато фекалиите на реката наречена ''политика'' у нас си текат.
Целта ми не е да обсъждаме вярно ли е или не всичко което се твърди за миналото на премиера /вече бивш де/.Но дори и в най-мерзката лъжа се базира на капка истина.А и всички знаем какви хора по дяволите можеха да имат охранителен бизнес тях години.Надявам се тук има хора над 35-40 години и да не говоря на момченца кьосета,които черпат инфо само от гугъл,а да си ги спомнят тези неща.
И тъй като съм сигурен че не само сега,а по принцип всеки форум се следи и се набелязват тези или онези мнения и настроения,някой може ли да ми прати на лични мнение как се достига до физическото местонахождение на някой,който ползва интернет през уи-фи рутер .
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Флейм, ВНС се събира за промяна на Конституцията.. Има си конкретни искания! 

Без страх, без спирачка!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
jordanpar написа:....
Кажи ми кого да харесвам? Не точно аз а към обикновения гражданин. До тук, от всички управляващи ни досега, той е най харесвания - факт и след 4 години управление и протести на края!!!
Това какво се говори...нали знаеш приказката за сестрата? Щом няма нищо срещу него, при положение че и комунистите можеха да го осъдят когато бяха на власт, ако е престъпник

А за гражданите да ни управляват- Дянков и той е обикновен гражданин и не е политик. Какво стана, най мразения излезе

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз не налагам мнение кой да бъде харесван.В манталитета на българина е заложено да избира на маса,по телевизор и чрез внушение.Затова сме и на това дередже.
Просто си спомням някой неща.Сещам се и как 2002 година за 5 месеца Петър Стоянов направи лицето ББ генерал-майор,а след това не кой да е а самия Първанов,който ББ така плюеше,го произведе с още една генералска звезда до генерал-лейтенант мисля е следващото.
А после се случиха едни мъжки kypвачки и така нататък и така нататък.
Пак казах,такива теми мога да обсъждам само с набори и по-зрели,хора които реално си ги спомнят.
Дянков е единия от цивилните граждани,които може би ми хареса в това правителство,особено ако са верни думите му към Оли Рен-евала му правя.
Просто си спомням някой неща.Сещам се и как 2002 година за 5 месеца Петър Стоянов направи лицето ББ генерал-майор,а след това не кой да е а самия Първанов,който ББ така плюеше,го произведе с още една генералска звезда до генерал-лейтенант мисля е следващото.
А после се случиха едни мъжки kypвачки и така нататък и така нататък.
Пак казах,такива теми мога да обсъждам само с набори и по-зрели,хора които реално си ги спомнят.
Дянков е единия от цивилните граждани,които може би ми хареса в това правителство,особено ако са верни думите му към Оли Рен-евала му правя.
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Аз искам да се направи закон, който да изхвърля от политиката, лица които един път за загубили власт. Тези, които са читави и преизбирани наново нека стоят, но един път паднал ли си, то никога повече да нямаш право да бъдеш в играта - на борсата !