Малка икономична кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Re: Малка икономична кола

Мнение от dackooo » 21 Фев 2013, 10:21

M10 написа:... не тико, трабант, мотор с кош или кола 2013та :lol:

Ама ти сериозно ли :dunno:
Автора на темата е посочил две примерни марки коли и до 5к.като бюджет,човека си търси малолитражка а не трабант или мотор с кош.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Хонда F20:)
Мечтае да кара: 750IL

Мнение от AshesS » 21 Фев 2013, 10:33

Зимата търкалям едно Пежо 206 1.1 бензин, ръчна кутия, гори 5/100, ама как да препоръчам на някой да си купи Пежо :oops: ... Една от най-отвратитрлните "коли" за каране!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 21 Фев 2013, 11:35

dackooo написа:Ама ти сериозно ли :dunno:

Ти изобщо направи ли си труда да осмислиш квото съм написал и дали е по темата :banghead: ако не ти стигат умствените възможности ето го директно написано: не вярвам че е възможно такава бензинова ланчия или подобна на години и размер кола да гори 5 градско, както твърдиш. Карал съм такива коли, разхода извънградско наистина е 4-5, но градско отива 6,5-7 при леко движение, към 8 при натоварено. 5 градско може да гори тико както daka1972 каза или нещо с подобно тегло и кубици, а аз му казах че не обсъждаме микро коли, а нормални малолитражки :winky: Не ми се влиза в безсмислени спорове и бях дотук в темата, успех с ланчата :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Фев 2013, 13:03

Вече само по темата :cop:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 22 Фев 2013, 0:23

Опел Корса 1,5 д. Лятото може и само на трансформаторно масло да кара :mhihi: ( 1 лв/литър) . А зимата повече от 5,5/6 на 100 градско нафта едва ли ще даде :yes:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 22 Фев 2013, 16:03

Vra4anin написа:
AshesS написа:Или Хонда, но там няма кой знае какви екстри, постнички са...

Кое е постно колега ? Сивик от 1982-а може и да е постен, но 6-ата генерация за която дадох пример (модела 1995-2000 с големите фарове) масово са с пълен ел пакет, клима, 2 възд. възглавници, ABS (мнооого рядко няма да ги има тези неща, ако е то ще е при някой куц базов модел с 1.4 75 коня мотор, ако такъв сивик е с 1.5 витек 114 коня мотор такава кола стандартно излиза с ABS, пълен ел пакет, хидравлика на волана, бегове) хидравликата на волана е стандарт за всички нива на оборудване, често се срещат и с полу кожен салон с подгрев на седалки, подлакътник между предните седалки - това ако е постно (за кола модел 1995 до 3000лв) среден ("голфов") клас... :dunno: Ето един ПРИМЕР за такава кола, тази дори е фейслифт и е от последните (като изключим отвратителния цвят колата за парите си е идеален градски автомобил, точно с този мотор е изключително икономична и си има много добра динамика).

Както и да е, темата стана 100 хора 101 предложения, а автора така не се обади повече в темата, да уточни какви предпочитания има, само гледа сеир как всеки си хвали магарето. Общо взето, безсмислена говорилня.

Сичко хубу,само да не се удряш със такава кола,сигурно си гледал краш тестовете :confused:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 22 Фев 2013, 16:13

То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 22 Фев 2013, 16:52

В крайна сметка каква кола си избра автора на темата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 22 Фев 2013, 17:16

Leon написа:То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.

по дискавъри едни дебили блъскаха един смарт,направо не е изтина каква яка кабинка са му спретнали.
та по темата един познат си продава дизеловия смарт 4-100 нафта градско :smoke:

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 22 Фев 2013, 17:32

kiko написа:... по темата един познат си продава дизеловия смарт 4-100 нафта градско :smoke:

+1 :yes:
С нови гуми ли е, и поддържа ли 100км/ч натоварен?
Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 22 Фев 2013, 17:37

Leon написа:То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.

Да, ама я сравняваме с други във класа
Ти какво ще избереш-по-добра динамика и разход или между това (пази Боже!) да си със счупена ръка или липсваща такава..
Умишлено го пиша по-драматично защото понякога в реалността не е драматично ,а кошмарно,или не си съгласен??
И да, предпочитам да храня Ескалейд ако мога и да се чудя как да го завъртя,паркирам в центъра, но да знам недай си Боже какво става при сблъсък..-щото колкото и умно и внимателно да караме сме в София, БГ!!

П.С.

Врачанин, симпатичен си ми, но честно да ти кажа романи не чета от прогимназията :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 23 Фев 2013, 1:28

acho.rs написа:В крайна сметка каква кола си избра автора на темата :mhihi:

Ами той колегата не е пуснал нито едно мнение след първото, тва още на 4та страница ми направи впечатление, а вече почти месец се бистри тоя въпрос...

Потребител
Аватар

Мнение от sunday » 23 Фев 2013, 18:19

Изображение

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 24 Фев 2013, 11:19

"Много е бърза на старта, малка и пъргава, лесно изяжда разни джипове и бмв-та първите 20 метра."
"...редовно карам зад пешеходци, движещи се в средата на платното, които не се отместват, защото не я чуват-трябва да им свиркам" :mhihi: Айде на бибитките :ok:
Не е лош автомобил, ама някой друг да му прави ремонтите, пък и динамиката а и аеродинамиката не ги виждам за извън града.. Дето ще е микра, по- добре някой Сивик - горят малко и са пъргави :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 25 Фев 2013, 16:06

Vra4anin написа:
Bogat-Beden написа:Врачанин, симпатичен си ми, но честно да ти кажа романи не чета от прогимназията :mhihi:

Под "роман" ако разбираш, че разправям рибарски истории - потърси "darcosi" из хонда/тойота/тунинг.бг форумите, той е въпросното лице което преди години катастрофира по този жесток начин със сивик и оцеля без драскотина.
Ако под "роман" разбираш дългите ми (и може би отегчителни) постове - извинявам се за което, но като се отплесна по някоя тема и пиша по много за да се опитам и неграмотен да ме разбере (останало ми е като навик от ранните години в автомобилните форуми на дир.бг-то) :mhihi:

Спирам с :OT:

по-скоро второто,не се сърдиш надявам се :bchug:
аз пак оставам скептичен, но човека сам ще си реши(ако вече не е де :lol: )

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата