Малка икономична кола
Модератор: Общи модератори
- dackooo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 53
Re: Малка икономична кола
M10 написа:... не тико, трабант, мотор с кош или кола 2013та
Ама ти сериозно ли

Автора на темата е посочил две примерни марки коли и до 5к.като бюджет,човека си търси малолитражка а не трабант или мотор с кош.
- AshesS
- Потребител
-
- Кара: Хонда F20:)
- Мечтае да кара: 750IL
Зимата търкалям едно Пежо 206 1.1 бензин, ръчна кутия, гори 5/100, ама как да препоръчам на някой да си купи Пежо
... Една от най-отвратитрлните "коли" за каране!

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
dackooo написа:Ама ти сериозно ли![]()
Ти изобщо направи ли си труда да осмислиш квото съм написал и дали е по темата

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Опел Корса 1,5 д. Лятото може и само на трансформаторно масло да кара
( 1 лв/литър) . А зимата повече от 5,5/6 на 100 градско нафта едва ли ще даде 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Vra4anin написа:AshesS написа:Или Хонда, но там няма кой знае какви екстри, постнички са...
Кое е постно колега ? Сивик от 1982-а може и да е постен, но 6-ата генерация за която дадох пример (модела 1995-2000 с големите фарове) масово са с пълен ел пакет, клима, 2 възд. възглавници, ABS (мнооого рядко няма да ги има тези неща, ако е то ще е при някой куц базов модел с 1.4 75 коня мотор, ако такъв сивик е с 1.5 витек 114 коня мотор такава кола стандартно излиза с ABS, пълен ел пакет, хидравлика на волана, бегове) хидравликата на волана е стандарт за всички нива на оборудване, често се срещат и с полу кожен салон с подгрев на седалки, подлакътник между предните седалки - това ако е постно (за кола модел 1995 до 3000лв) среден ("голфов") клас...Ето един ПРИМЕР за такава кола, тази дори е фейслифт и е от последните (като изключим отвратителния цвят колата за парите си е идеален градски автомобил, точно с този мотор е изключително икономична и си има много добра динамика).
Както и да е, темата стана 100 хора 101 предложения, а автора така не се обади повече в темата, да уточни какви предпочитания има, само гледа сеир как всеки си хвали магарето. Общо взето, безсмислена говорилня.
Сичко хубу,само да не се удряш със такава кола,сигурно си гледал краш тестовете

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.
Never mistake motion for action...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
В крайна сметка каква кола си избра автора на темата 

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Leon написа:То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.
по дискавъри едни дебили блъскаха един смарт,направо не е изтина каква яка кабинка са му спретнали.
та по темата един познат си продава дизеловия смарт 4-100 нафта градско

kiko написа:... по темата един познат си продава дизеловия смарт 4-100 нафта градско
+1

С нови гуми ли е, и поддържа ли 100км/ч натоварен?

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
- Bogat-Beden
-
-
Leon написа:То с всяка малка кола ударите са проблем, ако го гледаме така, всички трябва да се возим с ескалейд, хамър или направо бтр... Все пак в града 99% от инцидентите са свързани с фарове и ламарини, та не е критерий за избор краш теста, според мен.
Да, ама я сравняваме с други във класа
Ти какво ще избереш-по-добра динамика и разход или между това (пази Боже!) да си със счупена ръка или липсваща такава..
Умишлено го пиша по-драматично защото понякога в реалността не е драматично ,а кошмарно,или не си съгласен??
И да, предпочитам да храня Ескалейд ако мога и да се чудя как да го завъртя,паркирам в центъра, но да знам недай си Боже какво става при сблъсък..-щото колкото и умно и внимателно да караме сме в София, БГ!!
П.С.
Врачанин, симпатичен си ми, но честно да ти кажа романи не чета от прогимназията

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
acho.rs написа:В крайна сметка каква кола си избра автора на темата
Ами той колегата не е пуснал нито едно мнение след първото, тва още на 4та страница ми направи впечатление, а вече почти месец се бистри тоя въпрос...

"Човек, който няма пари за нищо, а плаща данъци за всичко с осем букви..."
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
"Много е бърза на старта, малка и пъргава, лесно изяжда разни джипове и бмв-та първите 20 метра."
"...редовно карам зад пешеходци, движещи се в средата на платното, които не се отместват, защото не я чуват-трябва да им свиркам"
Айде на бибитките 
Не е лош автомобил, ама някой друг да му прави ремонтите, пък и динамиката а и аеродинамиката не ги виждам за извън града.. Дето ще е микра, по- добре някой Сивик - горят малко и са пъргави
"...редовно карам зад пешеходци, движещи се в средата на платното, които не се отместват, защото не я чуват-трябва да им свиркам"

Не е лош автомобил, ама някой друг да му прави ремонтите, пък и динамиката а и аеродинамиката не ги виждам за извън града.. Дето ще е микра, по- добре някой Сивик - горят малко и са пъргави

Никой не мое ма връне на селу!
- Bogat-Beden
-
-
Vra4anin написа:Bogat-Beden написа:Врачанин, симпатичен си ми, но честно да ти кажа романи не чета от прогимназията
Под "роман" ако разбираш, че разправям рибарски истории - потърси "darcosi" из хонда/тойота/тунинг.бг форумите, той е въпросното лице което преди години катастрофира по този жесток начин със сивик и оцеля без драскотина.
Ако под "роман" разбираш дългите ми (и може би отегчителни) постове - извинявам се за което, но като се отплесна по някоя тема и пиша по много за да се опитам и неграмотен да ме разбере (останало ми е като навик от ранните години в автомобилните форуми на дир.бг-то)![]()
Спирам с
по-скоро второто,не се сърдиш надявам се

аз пак оставам скептичен, но човека сам ще си реши(ако вече не е де