Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- G.C_Bohannan
- Потребител
-
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
а и забравих да кажа за колегата дето вика че не трябвало външни инвеститори, викаш с 9-14% средна лихва, бизнеса ще върже и цъфне 
ако лихвите са 3-5% малкият и средният бизнес МНОГО ще дръпнат, но уви.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
павката написа:Владо написа:......
изцяло съгласен с теб.божков взема даден участък,наема подизпълнител и това е фирма само с офис и оттам се наемат баш работещите,на които естествено спира по някое време да се плаща и се почват разправиите.и държавичката не може да направи нищо,само се минава с едно умоляване на някой приближен на божков,да се пуснат някакви средства,за да не протестират завлечените.парите отпуснати,черепчето прибрал кеша и си живее в австрийско,а останалите да чакат на милостиня
И къде е проблема, дали е в държавата или е в тия по мижавите фирми, нали знаете как се водят търгове, всичко е законно, после изпълнителя си избира подизпълнител, където пак всичко е законно,но където само се натискат и дори кандидатсването е мижи да те лажем, а кой работи за тия фирми, що има хора които се съгласяват да бачкат за 500лв, защо тия същите хора официално са на минимална заплата, защо има хора да седят по 6 месеца без заплати и да работят...
Кой теглеше заеми за апартаменти, като си взимаха нотариалните актове на по 50%, а имат да връщат заеми на 100%, при минимални или около работни заплати официални....
Кой е част от сивата икономика

Защо протеста не е главно срещу регулатора примерно и натресе това "монополите"? И защо се гледа към държавните такива?Като пример само, Защо се казава Топлофикация като монопол, като има фирми (частни) като топлинно счетоводство, които разпределят, кой колко да плаща? Защо се говори само за ЕРПтата, като монополи, които са една малка част от крайната цена....Защо Булгаргаз е монопол, като крайната цена се определя от факт, заради други бг частни фирми? Сега се сетете къде ще отидат държавните такива.
Сега като дойде "утре", се сетете къде е сега кредитния рейтинг, кой ще връща заемите, които така или иначе щяха да бъдат теглени, (но при други условия), кой ще плаща заплати на тия хора, кой прееба на добрите частни фирми влизането на акциите на лондонската борса....кой ги прееба хората за шенген

Защо хората на протеста не говорят за главния проблем...5те% бюджет за образование

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
G.C_Bohannan написа:а и забравих да кажа за колегата дето вика че не трябвало външни инвеститори, викаш с 9-14% средна лихва, бизнеса ще върже и цъфне
Така, е ама нали колегата по горе цитира ,че има 37 млрд а депозити. Просто хората трудно рискуват а и има защо - пазара в момента е свит. За мен по-скоро липсват идеи, липсва "смелост" и иновативност. Аз поне така ги виждам нещата - единствният начин българина да получава "европейска" заплата и да има техния стандарт на живот е да създава/произвежда продукт конкурентен(дори по-добър) на европейския.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е.Димитров написа:п/п
Към този дето ми "пишел"
"Момко",това е автомобилен форум и конкретно към тези дето притежават или обичат марката БМВ,не ти е някакъв политически форум и те съветвам както си се регистрирал,така де се отрегистрираш!
Разсмя ме. Естесвено, че е по ефтино по-магистралата, защото можеш да поддържаш постоянна скорост. Най-големия преразход е при постоянните промени в скоростта. Тва не ти е аутобан, че да св движиш с 200 и да харчиш гориво... Това не е политика, просто здав разум.
Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
BMW_RIDER написа: Аз поне така ги виждам нещата - единствният начин българина да получава "европейска" заплата и да има техния стандарт на живот е да създава/произвежда продукт конкурентен(дори по-добър) на европейския.

Пълно е с некомпетентни хора, които обаче се имат за експерти. Затова е този хал държавата - народа е прост. Не може всеки да обяснява как било там и там, трябва и в България така. Ние нефт ли имаме, заводи ли имаме, какво имаме? Някъде бях чел, че Нокиа плаща МИЛИАРДИ данъци във Финландия. Да нямаме автомобилните заводи в Германия, че искаме техния стандарт? Произвеждаме Great Wall. Немците правят Порше, БМВ, Мерцедес, Ауди и т.н. и т.н. Не може аз да чета в учебника икономически закон и после видиш ли, да ми обясняват как това не било вярно и аз (и тези, които са написали/преписали учебника) нищо не разбираме. В темата за референдумите се беше написало, че швейцарците са си гласували вдигане на данъците. В България такова нещо е НЕВЪЗМОЖНО да се случи. В последно време навсякъде се говори за политика, икономика и т.н. Често спирам да говоря просто защото отсрещния е с информацията от БТВ. Винаги уважавам чуждото мнение. Може да не съм съгласен, трябва да се изслушва и уважава чуждото мнение, НО само когато е подкрепено с някаква аргументация. И освен искания, да се предлагат и решения. Сега поне по протестите има някакви ясни искания. До вчера бяха само "Мафия! Оставка! Вън! Заплати 8000 евро! Хляб 15ст! ".

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
G.C_Bohannan
ти мене "червен" и "комунист" ли ме нарече?!
Ти си поредният безмозъчен тъпанар,да,заявявам че си пълен тъпан щом нарочваш хората по този начин,това е същото нарочване като едно време как са нарочвали комунистите хората дето не са били на тяхно мнение и са ги обявявали за "капиталисти и фашисти",сега обаче нямате власт да ги тикнете по занданите!
Освен това,какъв си ти,тоест какво си мислиш за себе си не ме интересува,само по написаното ми става ясно че си комплексар с чувство за малоценност,само не разбрах-учен ли се изкара в тая виртуална реалност?
По принцип бира с неудачници и хора дето си изкарват парите от писане по политически форуми няма да седна да пия,еле пък с някой ниско интелигентен посредствен човек.Само няколко неща мога да кажа за моята до някъде активност по политически теми,когато на теб мама и тате са ти слагали памперси на задника,даже не мисля че си бил роден,най-вероятно си бил в на баща ти любовният поглед,аз ,и то тогава не че имах кой знае каква мисъл в главата,бях по митингите на СДС,дори бях си направил плакат ,повлиян от
филма за pink floyd-"Стената" и на плаката бе нарисувана стена и тн с надпис от припева на групата "Още една тухла в стената",разбира се и гласувах за СДС,после видях че нещата не са розови и спрях да мисля за подобни неща а 1997г.Отново се обърках,като си мислех че нещата ще се променят,тогава може би твоето единствено занимание е да си бръкнеш в носа и да сформираш някакъв математически модел на изделието от носа ти,аз тогава носех сандвичи на хората на орлов мост,защото имах пари (работех разбира се) и мислех с какво мога да помогна ,освен да скачам и да викам,разбира се нямаше никакъв смисъл,когато ББ се яви на изборите,сутринта станах като за работа,избръснах ,облякох си хубави дрехи и отидох да го подкрепя срещу турци и бсп,какво се получи,след като хората са НЕ доволни от бай ти бойко,както аз (всъщност аз харесвам ББ и бих гласувал за него,но без този екип,без това самохвалство и откровено тъп изказ на международни срещи)и излязоха на улицата,какво ти говори бре,че АЗ съм прав а ТИ не си!!!
Айде бре,колегите,нали сте честни,ако беше влезнал някой само да се регистрира и да защитава турчолята+бсп щяхте да рипнете че са платени,тука траете като з..!
По принцип не се вълнувам от политически субекти,но пък фактите говорят за това че и тези не са хората дето ще оправят положението.
За онзи колега дето ми обяснява за магистралите и колко по-икономична е колата.
Когато навъртиш над милион километра по европа и у нас,без да си тираджия или рейсаджия,тогава ми обяснявай кое колко харчи,само жокер,колкото и равномерно колата ти да работи на магистралата,140 километра са много над 80-90 километра и бих ти подсказал един ФАКТ,защо мислиш преди години намалиха максималната скорост по магистралите в Испания,да не мислиш че беше щото ей така са се събудили и са го решили някакви тъпанари.
ти мене "червен" и "комунист" ли ме нарече?!
Ти си поредният безмозъчен тъпанар,да,заявявам че си пълен тъпан щом нарочваш хората по този начин,това е същото нарочване като едно време как са нарочвали комунистите хората дето не са били на тяхно мнение и са ги обявявали за "капиталисти и фашисти",сега обаче нямате власт да ги тикнете по занданите!
Освен това,какъв си ти,тоест какво си мислиш за себе си не ме интересува,само по написаното ми става ясно че си комплексар с чувство за малоценност,само не разбрах-учен ли се изкара в тая виртуална реалност?
По принцип бира с неудачници и хора дето си изкарват парите от писане по политически форуми няма да седна да пия,еле пък с някой ниско интелигентен посредствен човек.Само няколко неща мога да кажа за моята до някъде активност по политически теми,когато на теб мама и тате са ти слагали памперси на задника,даже не мисля че си бил роден,най-вероятно си бил в на баща ти любовният поглед,аз ,и то тогава не че имах кой знае каква мисъл в главата,бях по митингите на СДС,дори бях си направил плакат ,повлиян от
филма за pink floyd-"Стената" и на плаката бе нарисувана стена и тн с надпис от припева на групата "Още една тухла в стената",разбира се и гласувах за СДС,после видях че нещата не са розови и спрях да мисля за подобни неща а 1997г.Отново се обърках,като си мислех че нещата ще се променят,тогава може би твоето единствено занимание е да си бръкнеш в носа и да сформираш някакъв математически модел на изделието от носа ти,аз тогава носех сандвичи на хората на орлов мост,защото имах пари (работех разбира се) и мислех с какво мога да помогна ,освен да скачам и да викам,разбира се нямаше никакъв смисъл,когато ББ се яви на изборите,сутринта станах като за работа,избръснах ,облякох си хубави дрехи и отидох да го подкрепя срещу турци и бсп,какво се получи,след като хората са НЕ доволни от бай ти бойко,както аз (всъщност аз харесвам ББ и бих гласувал за него,но без този екип,без това самохвалство и откровено тъп изказ на международни срещи)и излязоха на улицата,какво ти говори бре,че АЗ съм прав а ТИ не си!!!
Айде бре,колегите,нали сте честни,ако беше влезнал някой само да се регистрира и да защитава турчолята+бсп щяхте да рипнете че са платени,тука траете като з..!
По принцип не се вълнувам от политически субекти,но пък фактите говорят за това че и тези не са хората дето ще оправят положението.
Когато навъртиш над милион километра по европа и у нас,без да си тираджия или рейсаджия,тогава ми обяснявай кое колко харчи,само жокер,колкото и равномерно колата ти да работи на магистралата,140 километра са много над 80-90 километра и бих ти подсказал един ФАКТ,защо мислиш преди години намалиха максималната скорост по магистралите в Испания,да не мислиш че беше щото ей така са се събудили и са го решили някакви тъпанари.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Е.Димитров написа:...
Е то кво излиза по тая логика, че по-добре да няма магистрали, да си караме по двулентовите пътища с 80-90км/ч

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
CTORH написа:Е.Димитров написа:...
Е то кво излиза по тая логика, че по-добре да няма магистрали, да си караме по двулентовите пътища с 80-90км/ч
Глупости,
магистралите са удобни поради бързината и транзитното преминаване,както и не се натрупва трафик.
Бързината е на първо място винаги и на всякъде,а както знаеш бързината не е икономично.
Вземи и тръгни от примерно Стара Загора по стария път до петолъчката,като караш с нормална скорост максимум 90 км/ч и после по магистралата със 140 мк/ч,ще разбереш че нещата са доста различни като икономия на гориво и като време на пристигане.
Повярвай ми,много пъти поради една или друга причина съм пропускам магистрали (в чужбина примерно) и има разлика,дори последният път от пловдив до самоков минах без да се качвам на магистралата и ми даде 5.2 разход,после се върнах през магистралата и средният ми разход отиде на 6.4 /100
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво постоянно ги цитирате тия 36 млрд лева спестявания в банките? Някой изобщо замисля ли се че това са по 1000-1500лв средно на 4 млн българи заделени за черни дни дет се вика.Да не говорим че останалите нямат и един лев спестен .Каква да направят тия хора първо - да си платят парното тока и данъците или да наливат пари в икономиката на бат бойко ?Обаче оня пройдоха Дянков и на тях посегна ?! Тия гербаджии да слезнат малко на земята и да видят докъде докараха българските граждани та тогава да мислят за нови мандати - ако нямат малко срам от народа де.
И тия фондове като вземат да ги цитират колко били дали като някоя манна небесна леле смях в залата.
Някой изобщо знае ли колко е вноската на страната към евросъюза и колко получаваме по тия програми ?
Да не се окаже че за 200-300 млн евро е цялата тая дандания ?И то пари които минават пак през големите проекти на приближени фирми .Или държавата дотам е осрала нещата че трябва първо да даде на евросъюза парите -после те да ни ги върнат и да бъдат изхарчени под техен контрол да не ги окраде някой български пишман бизнесмен ?Излиза че държавата не може собствените си пари да инвестира като хората та трябва някой отвънка да ни казва как да стане.А иначе сме с големи претенции .
И тия фондове като вземат да ги цитират колко били дали като някоя манна небесна леле смях в залата.
Някой изобщо знае ли колко е вноската на страната към евросъюза и колко получаваме по тия програми ?
Да не се окаже че за 200-300 млн евро е цялата тая дандания ?И то пари които минават пак през големите проекти на приближени фирми .Или държавата дотам е осрала нещата че трябва първо да даде на евросъюза парите -после те да ни ги върнат и да бъдат изхарчени под техен контрол да не ги окраде някой български пишман бизнесмен ?Излиза че държавата не може собствените си пари да инвестира като хората та трябва някой отвънка да ни казва как да стане.А иначе сме с големи претенции .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Наистина от Бойко и ГЕРБ има какво да се желае - много при това. Обаче се видя едно раздвижване, което е крачка напред(дори във време на криза). Никъде не пише, че следващата крачка трябва да е пак на ГЕРБ, само че тази крачка трябва да е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НАПРЕД, дори да е малка. ГЕРБ вдигнаха летвата малко, колкото и да не признавате някои хора. Мисля, че който и да дойде сега ще се опита поне да не пада под тази летва. Отварям една скоба за наглите комунисти и ДПС - те според мен нямат срам да слязат и под нея.
Досега не съм гласувал, този път ще го направя и ще е за най-малкото зло в моите очи.
Досега не съм гласувал, този път ще го направя и ще е за най-малкото зло в моите очи.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Jordana написа:Какво постоянно ги цитирате тия 36 млрд лева спестявания в банките? Някой изобщо замисля ли се че това са по 1000-1500лв средно на 4 млн българи заделени за черни дни дет се вика.Да не говорим че останалите нямат и един лев спестен .Каква да направят тия хора първо - да си платят парното тока и данъците или да наливат пари в икономиката на бат бойко ?Обаче оня пройдоха Дянков и на тях посегна ?! Тия гербаджии да слезнат малко на земята и да видят докъде докараха българските граждани та тогава да мислят за нови мандати - ако нямат малко срам от народа де.
Ами за периода 2014-2020 взимаме над 15 млрд евро, а нашата вноска е към 3 млрд евро или нетно взимаме над 12млрд евро. И виж че България е една от малкото страни с увеличение на средствата които ще получи, други страни имат и намаление. Да са живи и здрави Станишев и Доган че ни ги договориха!

- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
Jordana написа:Какво постоянно ги цитирате тия 36 млрд лева спестявания в банките? Някой изобщо замисля ли се че това са по 1000-1500лв средно на 4 млн българи заделени за черни дни дет се вика.Да не говорим че останалите нямат и един лев спестен .Каква да направят тия хора първо - да си платят парното тока и данъците или да наливат пари в икономиката на бат бойко ?Обаче оня пройдоха Дянков и на тях посегна ?! Тия гербаджии да слезнат малко на земята и да видят докъде докараха българските граждани та тогава да мислят за нови мандати - ако нямат малко срам от народа де.
Я пак ги сметни 4 000 000 х 1500 = 6 000 000 000 другите 30 000 000 000 в кого ли са ?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Стига с тая словесна еквилибристика.На годишна база за 2012 г депозитите в банките са нараснали с 12% .В същото време са намалели задълженията към банките с 1.4% падайки на 18 млрд лева.Общата нетна сума не е станала толкова за 1 година
и не е целтта да намалява -освен на дянков може би. И защо хората си стискат парите и ги държат в банките при управлението на ГЕРБ не е много трудно да се досети човек.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- G.C_Bohannan
- Потребител
-
Е.Димитров написа:
Аз единствено ти казах в първият пост, че пишеш неверни неща. Ти ме нападна и оклепи, аз какво, длъжен ли да трябва да ти остана?? И както виждаш колегите ти не са казали нищо против мен, аз не агитирам никой за нищо, казах как развитите страни са привлекли инвеститори / или са се развили.
Просто попитах, каква е другата алтернатива за привличане на инвеститори? щото аз друго не съм чел/чувал/виждал и може би ще се поуча от теб и ще ти открадна идеята, после следва награда за финансист N1 заради изключителната ми помощ в страните от 3-тия свят

Единственият друг възможен вариант е "социалната политика", която докара половин европа до криза.. не мерси. За магистралите, ако някой мой първокурсник те чуе, ще си помисли че имаш психически отклонения.
Аз не съм за герб, аз съм за всеки, който води правилна дясна политика. Като се погледнат резултатите от лявата и дясната всичко е много красноречиво, а пред фактите и боговете мълчат. Вече Франция пое посока надолу с малоумните закони на Олан.
иначе това дясно правителство имаше нещастието да попадне на криза, още преди да се качат на власт май месец 2009 е имало спад в бвп-то от 12% и до края на годината над 20%
BMW_RIDER написа:Аз поне така ги виждам нещата - единствният начин българина да получава "европейска" заплата и да има техния стандарт на живот е да създава/произвежда продукт конкурентен(дори по-добър) на европейския.
ето това е което българина не може да проумее..
"вдигнете ни заплатите!" - кой да ви ги вдигне бе хора? : ) ще ви ги вдигнат като почнете да правите неща дето да можете да ги продавате в европа _на_европейски_цени. иначе няма как да стане тая раота.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила