M42 vs M44
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
_BoBI_ написа:Lunaticc 1 написа:а пък тия в КАТ са много зле горките,на жената колата е '86г те написаха в талона '95 а също така е бензин а те пишат че е дизел,а иди че им вярваи![]()
Та това е чудесно, а дали ще объркат 325 и да ми го регистрират като 320![]()
![]()
"Забравих да кажа най-важната особеност, а именно, че М42 е с АФМ сензор,
а М44 с МАФ сензор."
Каква е разликата![]()
хм по темата за КАТ:
и аз исках 325 но се отказах заради акцизите, а да го вкарам като 320 не ми се рискуваше викам си проверки работи...
и за контраст, оня на КАТ по каналите държи в ръка документите за внос ще му извади очите кубатурата и модела, плюс застанал зад колата _отдяно_ и надписа 320 му е буквално направо влязъл в мозъка, гледа гледа гледа и ми вика:
'и са документите кво да пишеме, това 316 ли е?'
- biser
- Потребител
-
- Кара: '11 328i xDrive
Здравейте пичове!
Имам малко неразбирателство при найменованието на двигателите - доколкото разбрах M42 е 318is, а M44 дефакто е 318ti
И какъв е шанса 318is coupe да има шпер? (въпроса може да ви се стори много глупав, но досега съм имал само голфове
).
Та накратко - харесах си едно BMW 318is coupe, 94 година, с климатроник, джанти манти сичко как си му е реда, даже ксенон му е сложил пича, който го кара сега. Цената му е 8000 лв, но мисля, че ще свали, ако се стигне до купуване. Колата е черна, с М предна броня и прагове и изглежда много запазена на вид. Та като един голфаджия въобще не вдявам нищо от БМВ
и искам да чуя вашето мнение за колата и за цената като цяло.
Искам да попитам също за разликата между 1.8is и 2.0 24V във вървежа и разхода - на кратко
Приемате ли още един сектант?
Имам малко неразбирателство при найменованието на двигателите - доколкото разбрах M42 е 318is, а M44 дефакто е 318ti

И какъв е шанса 318is coupe да има шпер? (въпроса може да ви се стори много глупав, но досега съм имал само голфове

Та накратко - харесах си едно BMW 318is coupe, 94 година, с климатроник, джанти манти сичко как си му е реда, даже ксенон му е сложил пича, който го кара сега. Цената му е 8000 лв, но мисля, че ще свали, ако се стигне до купуване. Колата е черна, с М предна броня и прагове и изглежда много запазена на вид. Та като един голфаджия въобще не вдявам нищо от БМВ

Искам да попитам също за разликата между 1.8is и 2.0 24V във вървежа и разхода - на кратко

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Неее само не спора за 318ис и 320
Има поне 100 теми по въпроса
Проверката за шпер става или като вдигнеш колата на крик и опиташ да завъртиш едната задна гума при неутрална скорост, или като прочетеш надписа на диференциала. Намира се на една пластина, мисля че ако е шпер завършва на S. Виж в търсачката, ще намериш много полезна информация за модела;) А това е една тема която мисля че ще ти е полезна при покупката:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37460

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37460

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
biser написа:Здравейте пичове!
Имам малко неразбирателство при найменованието на двигателите - доколкото разбрах M42 е 318is, а M44 дефакто е 318ti................
...................
Искам да попитам също за разликата между 1.8is и 2.0 24V във вървежа и разхода - на кратко![]()
значи ако колата е до 95г. е с М42 ,ако след тази дата е с М44,независимо дали е компакт,купе или седан!
колкото до ИС срещу 20-ка ,обобщено едното харчи малко по-малко другото върви малко повече

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Здравейте и от мен!
Питането ми е как да разбера моята с кой мотор е?318iS-02.1995г.;регистр.1996г.-по номера на рамата ли?Ще слагам сп.филтър,а има малко разлики!?
Питането ми е как да разбера моята с кой мотор е?318iS-02.1995г.;регистр.1996г.-по номера на рамата ли?Ще слагам сп.филтър,а има малко разлики!?
- biser
- Потребител
-
Mitko19 и ///M Power - начи днеска пак говорих с момчето. Няма шпер, ама кво от тва
Колата си заслужава. Ако не е тая ще е друго БМВ, просто се запалих се много
А за спора между 1.8is и 2.0 24 - щом е имало спорове, значи двигателите се конкурират, тва ме интересуваше
Евала и на двамата за отговорите!

А за спора между 1.8is и 2.0 24 - щом е имало спорове, значи двигателите се конкурират, тва ме интересуваше

Евала и на двамата за отговорите!

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
конкурират се ама до 100, после мача е ясен!
и на разход, ако е важно

и на разход, ако е важно
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Ми бисере то така става, като ти влезне веднъж мухата за БМВ, после докато не го вземеш гаранция че не излиза 

- Kashalota
-
Трудно влиза в колата
-
- Кара: '08 E91 330xi
Mitko19 написа:Ми бисере то така става, като ти влезне веднъж мухата за БМВ, после докато не го вземеш гаранция че не излиза
Много правилно,подписвам се с двете ръце,само кажете къде

- biser
- Потребител
-
Mitko19 написа:Ми бисере то така става, като ти влезне веднъж мухата за БМВ, после докато не го вземеш гаранция че не излиза
Нещо такова се получи брат

А най-интересното е че до сега търсих само голф 150-ка и БМВ-тата ги отричах тотално, но ми влезна верно мухата и съм го решил вече - БМВ ще да е

пс Тая иконка е мн яка -

сигурни ли сте че м 42 е сас ковани елементи
аз сам със м42 много здрав двигател но се самнявам да има ковани елементи знам че м3 е сас ковани бутала и тем подобни.някои отварял ли е м42. да каже 

57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4