Подкрепяте ли протестите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протестите?

Напълно ги подкрепям и лично ще участвам в тях
114
41%
Подкрепям ги, но няма да участвам лично
126
46%
Не ги подкрепям
26
9%
Не ми пука
9
3%

Общо гласове : 275
ентусиаст
Аватар

Re: Подкрепяте ли протестите?

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 16:51

Давам ви пример за пазарна икономика. IT специалистите се търсят като топъл хляб и съответно възнагражденията са много високи. И всеки млад човек може да стане такъв специалист - стига да си налегне парцалите и да се образова - защото при този океан от информация, наречен интернет, само който няма желание не се научава.

И, извинявайте мили колеги, ама аз не изпитвам съжаление към мои връстиници и други млади хора, които примерно работят в някой магазин и по цял ден си бъркат в носа или чатят по интернет, но не проявяват никаква инициативност за собственото си развитие (напр. да научат нещо ново или да се усъвършенстват, да намерят по-добра работа и т.н.). И после чакат някой да им увеличи заплатата двойно и протестират против мизерията :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Фев 2013, 17:04

"...
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
..."

:ok:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2013, 17:17

flame написа:Давам ви пример за пазарна икономика. IT специалистите се търсят като топъл хляб и съответно възнагражденията са много високи. И всеки млад човек може да стане такъв специалист - стига да си налегне парцалите и да се образова - защото при този океан от информация, наречен интернет, само който няма желание не се научава.

И, извинявайте мили колеги, ама аз не изпитвам съжаление към мои връстиници и други млади хора, които примерно работят в някой магазин и по цял ден си бъркат в носа или чатят по интернет, но не проявяват никаква инициативност за собственото си развитие (напр. да научат нещо ново или да се усъвършенстват, да намерят по-добра работа и т.н.). И после чакат някой да им увеличи заплатата двойно и протестират против мизерията :kuku:

Ти на пример,какво точно си допринесъл за възхода на човешката раса,нещо да си изобретил,нещо да си измислил интересно,може ли да ми драснеш един код че да пуснем една оптимизация на една база данни,даже ако може да ми помогнеш направо базата от firebird 2.1 направо да я засилиме на MySQL?
Говориш огромни глупости,що не станеш един пилот по твоята логика,само малко четене и усъвършенстване и хоп-пилот на Бойн 747,аз съм убеден че ако ти дам една метла и те накарам да заметеш 20 метра тротоар ,така ще заметеш че няма да се види и знаеш ли защо,защото за всеки влак си има пътници,не тука да пишеш глупости че всеки можел да стане програмист,това са пълни идиотщини,а другите,продавачи на зарзават,или ще имаме програмист-продавач на зарзават и когато му е кеф ще идва да продава,или програмист/копач на картофи или програмист-боклукчия,и всеки ще работи по втората специалност само когато някакси е на кеф :banghead:
Ти не разбираш ли или просто се правиш на глупав,тука става въпрос за българите,всички българи да са добре,да могат да работят каквото МОГАТ и харесват и да живеят без унижения!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 17:38

Е.Димитров написа:Говориш огромни глупости,що не станеш един пилот по твоята логика,само малко четене и усъвършенстване и хоп-пилот на Бойн 747,аз съм убеден че ако ти дам една метла и те накарам да заметеш 20 метра тротоар ,така ще заметеш че няма да се види и знаеш ли защо,защото за всеки влак си има пътници,не тука да пишеш глупости че всеки можел да стане програмист,това са пълни идиотщини

Да, бе, да - с малко четене и тираджия ще стане ядрен физик или космонавт :mhihi: Има си специалности, които искат много специфични знания и практика, които не могат да се придобият тук така. Но има такива, при които се иска само четене и усилия - каквото е програмирането. Специално моят приятел като излезе от университета не знаеше почти нищо по програмиране (щото обучението им беше "уникално", ама това е друга тема :mhihi: ) - и всичко, което е постигнал, го е постигнал с усилия и желание за самоусъвършенстване.

Е.Димитров написа:Ти не разбираш ли или просто се правиш на глупав,тука става въпрос за българите,всички българи да са добре,да могат да работят каквото МОГАТ и харесват и да живеят без унижения!

Ти не разбираш ли или просто се правиш на глупав - че това е невъзможно в условията на пазарна икономика. Ето колегите са го обяснили много кратко и ясно:
alx написа:
BMW_RIDER написа:Аз поне така ги виждам нещата - единствният начин българина да получава "европейска" заплата и да има техния стандарт на живот е да създава/произвежда продукт конкурентен(дори по-добър) на европейския.

ето това е което българина не може да проумее..
"вдигнете ни заплатите!" - кой да ви ги вдигне бе хора? : ) ще ви ги вдигнат като почнете да правите неща дето да можете да ги продавате в европа _на_европейски_цени. иначе няма как да стане тая раота.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Фев 2013, 17:53

flame написа:[]

Ми то и аз съм на мнение че трябва да се повиши качеството на продукцията ни,а обясни ми защо се развали,като едно време имаше много качествена продукция като мляко,салам и сирене,както и картофи,яйца и си бяхме селско стопанска държава,сега решихме всички програмисти да ставаме...всъщност има една неписана истина за това защо не произвеждаме,защото дами и господа,ЕС не иска още един производител,вие не ги мислете много че са балами и милозливи от ЕС,те не искат конкуренция,те искат консуматори ,те си имат производство,какво стана с руския пазар и бяхме износител на домати и краставици,ми нищо,просто някой така леко позатвори традиционните пазари в тези страни,наложи разни мораториуми и уж вече фабриките произвеждат продукти по ЕС стандарт,ама май се оказва че продуктите ни са долнопробно качество заради оскъпяване на продукцията,поради някакви странни критерии на ЕС (мляко от влюбени крави и яйца от кокошки-майтапчиики).

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 18:11

Е.Димитров написа:
flame написа:[]

Радвам се, че си съгласен с нас, а за проблема, който описваш, има програми за конкурентоспособност на ЕС. :smoke:

Друг е въпросът, че имахме развито селско стопанство и индустрия, които прецакахме, но аз съм на категоричното мнение, че е по-добре да гледаме как си уредим бъдещето (напр. чрез успешно усвояване на еврофондовете), отколкото да се връщаме към миналото (напр. като обвиняваме този или онзи, че е разсипал едикаквоси). Щото колкото и да сме прави като се връщаме към миналото и псуваме някой, който наистина е осрал нещо - това с нищо няма да помогне. Или с 2 думи - по-добре да впрегнем цялата си негативна енергия за положителни и градивни неща :D

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Фев 2013, 19:09

пичове, я си напишете първите 2 цифри от егн-то, пък аз после с 2 изречения ще ви обесня за бившето "селско стопанство" ...

пак ще кажа, че съм изумен колко заблуден народ има у нас :no: ... после може и за бившата "индустрия" да си поговорим :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 19:26

Владо написа:пичове, я си напишете първите 2 цифри от егн-то, пък аз после с 2 изречения ще ви обесня за бившето "селско стопанство" ...

пак ще кажа, че съм изумен колко заблуден народ има у нас :no: ... после може и за бившата "индустрия" да си поговорим :mhihi:

Кажи, кажи - аз съм от тия, дето помнят комунизма.

С 2 думи - КАТО ЗА КОМУНИСТИЧЕСКА ДЪРЖАВА С ПЛАНОВО СТОПАНСТВО и селското стопанство ни беше супер, и индустрията. Вярно, че беше сравнително (в сравнение със Запада) по-неефективно и по-некачествено, но си беше горе-долу добре. Абе все едно да сравниш Лада с БМВ - естествено, че по-добре БМВ от Лада, но по-добре Лада от нищо :mhihi:

Но като рухна комунизма, напълно логично (по логиката на пазарната икономика, а не по моята или нечия друга логика) цялата ни икономическа система също рухна - просто защото беше пригодена за целите на комунизма и в конкуренцията на всичко "западно" нямаше как да оцелее :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Фев 2013, 19:38

не пишеш каквото те питам, и ми е трудно да преценя какво си спомняш... в такъв случай само ще ти намекна, че "за пригаждането за целите на комунмизма" системата ползваше абсолютно безплатния труд даже на невръстни деца :banghead: :banghead: :banghead:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 25 Фев 2013, 19:54

Владо написа:"за пригаждането за целите на комунмизма" системата ползваше абсолютно безплатния труд даже на невръстни деца :banghead: :banghead: :banghead:

Пфффффф :mhihi: Те възрастните по цял ден си клатеха краката (защото тогава не трябваше да има безработица и всички бяха назначени, дори да нямаше нужда от труда им), ти децата викаш работели...

Може би имаш предвид Ленинските съботници и летните бригади? Аз напълно ги подкрепям, защото учеха децата на труд и дисциплина. А и създаваха социални (и други :mrgreen: ) контакти. Например 1 месец лятото на бригада - цял ден береш ябълки (колко береш, колко ядеш и колко спиш под дърветата е друг въпрос :mhihi:), а вечерта се съберат всички комсомолци край лагерния огън и се забавляват невероятно! :D А сегашните пишлигари нито учат, нито работят, само се чудят каква простотия да измислят, че дори да я снимат и да я качат във vbox7 например :bang:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 25 Фев 2013, 20:48

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 25 Фев 2013, 21:53

Владо написа:пичове, я си напишете първите 2 цифри от егн-то, пък аз после с 2 изречения ще ви обесня за бившето "селско стопанство" ...

75 ...

Обясни ми, щото аз съм израсъл лятото на село и още помня доматите незнайно колко хектари, но до където се виждаше. Стотиците студенти и работници, дето беряха по цяло лято. Както и десетките тирове с ремаркетата, които ги караха към Съюза.

Помня и хектарите бостани и картофи и градините и т.н и т.н. А сега там е пущинак.

Помня и огромните стада животни в стопанския двор. Хилядите прасета и всякакъв добитък в село, което сега практически почти не съществува.

Обясни ми ако не съм видял или не помня добре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 25 Фев 2013, 22:09

ditko1 написа:http://www.blitz.bg/news/article/184361
:no: :no: :no:

Да дадем властта в ръцете на народа, а? :no: Ето защо сме недорасли за нещо различно като исландския модел :dummy:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 26 Фев 2013, 0:20

Тази тема се превърна в политическа. Няма нужда от две такива, така че използвайте другата.

viewtopic.php?f=4&t=328534

Предишна

Назад към Извън Темата