въпросче за кражби и т.н.
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
въпросче за кражби и т.н.
Въпроса ми е, Когато в страната влезе автомобил на чужденец с чужди регистраций и бъде откраднат, собственика трябва ли да плати ДДС-то на границата за да си отиде или не? Питам защото комшийте си дойдоха от Люксембург и им гепиха консервата и куките им казали, че трябва да го платят.
Въпрос №2 Кола която е внесена и регистрирана на инвалид и докато не е изтекла инвалидноста, автомолиа бъде откраднат, дължи ли се нещо на държавата или не? Питам щот един приятел кара такава кошница и се чуди.
Въпрос №2 Кола която е внесена и регистрирана на инвалид и докато не е изтекла инвалидноста, автомолиа бъде откраднат, дължи ли се нещо на държавата или не? Питам щот един приятел кара такава кошница и се чуди.
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Re: въпросче за кражби и т.н.
sonny написа:Въпроса ми е, Когато в страната влезе автомобил на чужденец с чужди регистраций и бъде откраднат, собственика трябва ли да плати ДДС-то на границата за да си отиде или не? Питам защото комшийте си дойдоха от Люксембург и им гепиха консервата и куките им казали, че трябва да го платят.

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
а ако е умрял,от де ще ги вземат,ще го копат ли

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Eliana
-
Явор написа:а ако е умрял,от де ще ги вземат,ще го копат ли
Ако инвалида почине, колата автоматично става собственост на наследниците му, но и тогава инвалидността автоматично отпада и те са длъжни да платят всички митни сборове.
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ема са хитри ве
иначе ,ако умре,ще си я вземат,а ако я гепят ,висят наследниците
бахти келявата държава сме верно
добре,че не набутах дядо с една м5-ца,че пак щях да се наиграя 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
Явор написа:ема са хитри веиначе ,ако умре,ще си я вземат,а ако я гепят ,висят наследниците
Прав си,когато откраднаха колата още същата нощ след като е внесена,тия ****** звъняха през 5 мин да се плаща

Да се плаща за това,което вече нямаш

Абе каквото и да стане се оказва,че трябва да си платиш явно,тъпа работа..
- Eliana
-
Явор написа:ема са хитри веиначе ,ако умре,ще си я вземат,а ако я гепят ,висят наследниците
добре,че не набутах дядо с една м5-ца,че пак щях да се наиграя
Всичко са го измислили както трябва

- Van
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34, М20В25+
- Детайли за колата: Черен
Ма она е убава бе, има и 2 снимки в галерията.
Кака Eliana, я дай повече снимки и ако може по-летни да са.
Кака Eliana, я дай повече снимки и ако може по-летни да са.

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
sonny написа:Въпроса ми е, Когато в страната влезе автомобил на чужденец с чужди регистраций и бъде откраднат, собственика трябва ли да плати ДДС-то на границата за да си отиде или не? Питам защото комшийте си дойдоха от Люксембург и им гепиха консервата и куките им казали, че трябва да го платят.
Не е вярно, че трябва да си платят ДДС то за да излезат от БГ. Промениха закона преди 2 год. и сега е достатъчно удостоверение от полицията, че колата е открадната. Има обаче едно условие: собственика да живее постоянно в чужбина и през последните 2 год. да не е внасял (обмитявал) кола в България.
- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Докарай твойта да ти я открадна па ще мислиме как да ярегистрираме. Лошо че фанаха момчетата дето праеха тия работи. Но то пазарната икономика вакуум не търпи. 

- Kashalota
-
Трудно влиза в колата
-
- Кара: '08 E91 330xi
Sonny имах същия проблем с колата на много добър мой приятел.Когато тръгна да си ходи към ИтАЛИЯ на границата не го пуснаха да си излезе докато не плати съответните сборове и такси и това било регламентирано в закона и всеки трябвало да се съобразява с това като си внасял колата и едва ли не да си имаш едно на ум.Иди ги разбери!
lowdriver написа:Escape и kam_tod, ако не ви прави впечатление, темата е достатъчно сериозна
и вашите мнения/подмятания въобще не са на място![]()
Усещайте се малко занапред!
Я бех дотука...
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2