Пътуване до Измир, Турция
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Пътуване до Измир, Турция
Привет Колеги,
Предстои ми пътуване до Измир, Турция след няколко месеца и имам намерение да го направя с колата. Тъй като никога не съм пътувал в Турция, бих искал да попитам до колко е разумно/безопасно. Има ли нещо по-специално, което трябва да знам ? Изобщо приемам полезни съвети от хора с опит
Благодаря предварително !
Предстои ми пътуване до Измир, Турция след няколко месеца и имам намерение да го направя с колата. Тъй като никога не съм пътувал в Турция, бих искал да попитам до колко е разумно/безопасно. Има ли нещо по-специално, което трябва да знам ? Изобщо приемам полезни съвети от хора с опит

Благодаря предварително !
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
Re: Пътуване до Измир, Турция
От София са 13-14 часа при усилено каране.
Приготви си 30 лири за ферибот (на посока).
Има 2 ферибота на Дарданелите, на Gelobolu и на Lapseki, ако не се лъжа. Тръгват на всеки кръгъл час. Разстоянието е около 30км между тях, така, че ако изпуснеш по-близкия и си направи сметка дали да чакаш или не.
Имай предвид, че на обратно ферибот в събота и неделя има само от Canakcale, оставай там и чакай, това ти е по-близкия град.
Спазват се всички ограничения, полиция има. Ако караш до 100км няма проблеми.
Горивото е много скъпо в Турция, по-добре зареди от тук.
Ако те вълнуват повече подробности - пиши ми ЛС, ще ти кажа. Пътувам по 2-3 пъти на година.
Гледам, че май си във Варна - един съвет - НЕ МИНАВАЙ ПРЕЗ МАЛКО ТЪРНОВО!
Това е.
Поздрави, Сашо.
Приготви си 30 лири за ферибот (на посока).
Има 2 ферибота на Дарданелите, на Gelobolu и на Lapseki, ако не се лъжа. Тръгват на всеки кръгъл час. Разстоянието е около 30км между тях, така, че ако изпуснеш по-близкия и си направи сметка дали да чакаш или не.
Имай предвид, че на обратно ферибот в събота и неделя има само от Canakcale, оставай там и чакай, това ти е по-близкия град.
Спазват се всички ограничения, полиция има. Ако караш до 100км няма проблеми.
Горивото е много скъпо в Турция, по-добре зареди от тук.
Ако те вълнуват повече подробности - пиши ми ЛС, ще ти кажа. Пътувам по 2-3 пъти на година.
Гледам, че май си във Варна - един съвет - НЕ МИНАВАЙ ПРЕЗ МАЛКО ТЪРНОВО!
Това е.
Поздрави, Сашо.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Защо да не минава през Малко търново?
Ако е заради лошия път.... В началото на септември пътувах и вече е оправен. Само между града и ГКПП-то (няколко километра) е малко кофти ,но не е нещо страшно.
Ако е заради лошия път.... В началото на септември пътувах и вече е оправен. Само между града и ГКПП-то (няколко километра) е малко кофти ,но не е нещо страшно.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
автомобилът с който се пътува собственика трябва да е в колата
иначе трябва пълномощно преведено на турски...
има полиция с радари и цивилни това миналата година...преди години се пътуваше като на рали

иначе трябва пълномощно преведено на турски...
има полиция с радари и цивилни това миналата година...преди години се пътуваше като на рали

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Минаваш, снимат те дискретно и на следващото село ти го натъркват
мисля че минимума е 100€
и дано да сте с икономични коли, че бензина може да е станал и 5лв.

и дано да сте с икономични коли, че бензина може да е станал и 5лв.
Последна промяна kronos на 27 Фев 2013, 0:19, променена общо 1 път
Здравейте и от мен колеги,
След като имам и аз подобно питане няма да отварям нова тема, а ще ползвам тази.
Интересувам се от Истанбул до Дидим (малко под Кушадасъ) как да стигна с кола:
1. Дали да търся някакъв ферибот от Истанбул до някъде или да мина по суша през Измит и от там за Бурса и надоло.
2. Какви са таксите на тези фериботи (в нета намирам някакви цени от по 7 8 лири на човек), но незнам дали е толкова и защо ще е на човек, а не на кола????
Ако някой е пътувал по тази дестинация да сподели впечатления (пътя как е? натоварен ли е трафик, завой и т.н)
Много благодаря предварително.
След като имам и аз подобно питане няма да отварям нова тема, а ще ползвам тази.
Интересувам се от Истанбул до Дидим (малко под Кушадасъ) как да стигна с кола:
1. Дали да търся някакъв ферибот от Истанбул до някъде или да мина по суша през Измит и от там за Бурса и надоло.
2. Какви са таксите на тези фериботи (в нета намирам някакви цени от по 7 8 лири на човек), но незнам дали е толкова и защо ще е на човек, а не на кола????
Ако някой е пътувал по тази дестинация да сподели впечатления (пътя как е? натоварен ли е трафик, завой и т.н)
Много благодаря предварително.
"The Beast" (звяра).
- turbobanana
- кандидат ентусиаст
-
stepoff написа:Защо да не минава през Малко търново?
Щото турската граница е от времето на османската империя и не знаят, че има европейски съюз, обикаля се по гишета и се попълват глупости докато накрая им писне и те пуснат!
На Свиленград няма такова нещо - минава се като при белите хора! Последния път откарах 1 час на Малко Търново от турската страна.
Нашите греаничари, понеже и те не виждат хора - и те се правят на интересни. Ненужно.
Ако искаш да видиш как карат в Турция, напиши във YouTube "makas" след тва цъкни на видеото със "e5 makas c180" изгледай го цялото и малко или много ще ти стане ясно как карат 

- enterprise
- Потребител
-
НЕ вярвайте на легенди ,че на пътя там може да правите каквото си искате,контролът е сериозен,особено за чужди граждани...наказанията сериозни...от опит знам следното-
-никога не карайте пили(познат повярва на приказките,че те всички там били карали на кило йени ракъ-и за 3 бири -изгоря с почти 3000 лева и месец обществено полезен труд-цял месец носи камъни за строеж на язовир)
-не се опитвайте да подкупвате полицаи
няма да имате проблеми ако си карате по правила и ограничения,но вярно ,че е лудница движението....
-никога не карайте пили(познат повярва на приказките,че те всички там били карали на кило йени ракъ-и за 3 бири -изгоря с почти 3000 лева и месец обществено полезен труд-цял месец носи камъни за строеж на язовир)
-не се опитвайте да подкупвате полицаи
няма да имате проблеми ако си карате по правила и ограничения,но вярно ,че е лудница движението....
Казаното от теб не е грам вярно! Прсото твоя човек е имал лош късмет. Аз като бях във Турция срещнахме се с един приятел, говорихме си, пихме доста бира той изпи 6 бири Ефес качи се на МЛ-а и газ без да го ебава, да след 6 бири се качи да кара! И наистина повечето карат пили или надрусани, всичко опира до късмет, ако има много трафик няма да те спират, но трафика ако е малък има голям риск да те спрат!
- enterprise
- Потребител
-
...особено за чужди граждани....-това в по-горния ми пост е разковничето и основата на съветите ми...това ,че местен дерибей кара на бири си е различно...аз лично не се чувствам достатъчно смел да карам пил тук,да не говорим за там...не бих рискувал да бъда обвинен в такова сериозно провинение,особено в тази държава-така лошо може да се заядат,че лошо да ти стане...говоря от преки наблюдения....сега не ми се пише по темата -но медиите им пеят мантрата-чужденците правят квото си искат,напускат страната,късат актове на границата,подиграват ни се и т.н....не карайте пили никъде...
11 мнения
• Страница 1 от 1