Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от Jordana » 27 Фев 2013, 0:47

Е вий сега ли се сетихте че държавата НИ е така конструирана да избираме все едни и същи и като ги изберем те да ни крадът и мачкат законно и да викат "да живей демокрацията удри удри ..."
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 27 Фев 2013, 11:28

Не, но чак сега народа се разбунтува срещу това. И все пак по-добре късно отколкото никога.
Виждате ли ги обаче сега как всичките партии въртят, сучат, съгласни били с протестиращите, обаче реално изпълнени искания няма и не само, че няма, а няма и да има, защото така правят нещата, че просто да няма как да се изпълнят тея искания. Никой не иска да създава програмно правителство и да не се разпуска парламента, а само парламента може да приеме законите, които протестиращите искат. Трябвало бързо да се избира ново правителство, бързо да се разрешавала политическата криза, икономиката страдала от всичко това. Е страта, ма и народа страда и ще продължи да страда, ако нищо не се промени. Усещате ли вече на къде отиват нещата - след като се състави служебния кабинет и се проведат изборите нищо няма да се промени, всичко ще си е по старому. Всичките тея протести и целия този шум, както и вредите за икономиката ни, които са следствие от това, накрая ще се окаже, че са били напразно. Освен, ако протестите не продължат докато наистина нещата не се променят из основи.
Аз имам едно много голямо чудене - защо никой от тея дето уж представляват протестиращите и дават искания на президента и говорят по медиите не зачекна въпроса за съдебната система? Защо никой не пожела съдий и прокурори да се избират пряко от народа, да се дава публичност и прозрачност на делата, магистратите също да нямат имунитет (не само депутатите), да могат да се водят разследвания срещу тях и да се отзовават, да имат по-кратък мандат, не по 7-8 години и т.н. Щото квито и закони да има, съдебната власт е тая, която ни принуждава да ги изпълняваме, ако тя не си върши работата изпълняването на законите става пожелателно. Отделно и че зле работещата съдебна система отблъсква и инвеститорите. И ако всички тези неща, тези, които ни представляват нас, протестиращите, не ги осъзнават, значи или са прекалено малоумни или просто и те са под вилянието на някой.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Фев 2013, 11:36

Сондьора написа:Най-добре е Кристаличето да дойде ( че има хем народна подкрепа, хем и на ЕС ), да свормира служебен кабинет...

И да я оплюят и нея в крайна сметка? Не, благодаря! :nono:

По-добре да работи за интересите на България, но да стои извън страната - защото българите масово мразят успелите си сънародници и същевременно много разбират от всичко, вкл. от политика - та на Кристалинчето веднага ще й намерят курурите и ще й извадят всевъзможни кирливи ризи :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Фев 2013, 11:42

Мойта прогноза е че кабинета който ще се сформира ще стои дотогава докато не се тушира вълнението .Възможноста да има избори сега и особено пък с каквито да било промени в избирателния закон и съдебната власт хвърля в ужас политическите партии .
А за да не се репликира тая прогнила система на избор и управление единствения законен начин е промяна на съществуващия смесен модел на избори и реформа в съдебната власт.Но куче захапало кокала трудно пуска ...освен ако не види по голям :mhihi: кокал.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Фев 2013, 11:53

Тъпото е, че много протакат и както винаги чакат народа да се измори и да му писне от протестите. Същевременно плащат за провокации за да се настрои масата срещу протестите и най-накрая пак нищо няма да излезе от цялата работа.

Като цяло за мен дори и нищо да не се случи след протестите има една огромна полза. Тъй като малко или много всички приятели и познати изразиха мнение по повод случващото се си извадих някакви изводи за умствения багаж на всеки (според моите разбирания за протеста естествено :mhihi: ).
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Фев 2013, 12:08

Изборът е - ярост или разум
http://www.dnevnik.bg/intervju/2013/02/ ... arost_ili/

Много добър анализ. И за съжаление ми се струва, че поне към момента яростта надделява. Но дано разумът да надделее като се поуспокоят страстите. Защото Арабската пролет е пример за безмозъчна ярост и докъде води тя...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 27 Фев 2013, 12:14

Ако тоя път народа се окаже по-инат от политическите отрепки промяна може и да има, колкото и да протакат. Но честно казано и аз не мисля, че ще стане така, колкото и да се надявам на това. Докато има протести аз ще ходя при всяка възможност. Надявам се и Бум и другите, колеги които са недоволни от политическата класа и не гласуват, защото никой не е достоен да спечели гласа им, също да идват на протеста, когато имат възможност. Щото само с писане в нета не става, онея от дума не разбират.

П.П. Флейм, виж кой го е писал тоя анализ, без да го прочета мога да се сетя какво е написала тая.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Фев 2013, 12:35

Живея на 20-тина км от центъра и няма как да ходя на тези през седмицата. На първия бях и то на първа линия след камиончето :mhihi: Тази неделя пропуснах, щото имахме отдавна планувано пътуване, но идната пак съм там.

Съзнавам, че ако само лежа и мрънкам няма как да се промени нещо.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 27 Фев 2013, 12:39

Здравейте,
Ще ми се да засегна няколко неща, затова ще наблегна и на собствената граматика, за да съм пределно ясен.
бум, онази тема я затвори колегата ти, както са затворена тема учениците, студентите, милионната ярмия като безплатен труд и Съветския съюз и СИВ като огромен пазар.
Необходимо е да се разсъждава в новите реалности, иначе има и стари реалности, но не вярвам да ти хареса в Северна Корея.

Една седмица чакам някой варненец да каже нещо. Не само за и заради Пламен, просто такива неща излизат за сегашния кмет и групировката ТИМ,че ми е чудно как хората изобщо живеят в този град. То и затова май нещата тръгнаха именно от Варна. Всъщност не съм съвсем коректен, оказа се че има и една Калина, която измива впечатлението от останалите "калинки", дето се въртяха из властта в последните години.
По отношение на политиците за мен нещата са ясни. Ако се оставим на тях, ще влезем в цикъл на постоянни избори, тъй като няма шанс вече да се избере парламент с мнозинство от една партия /независимо от резултата тук/. Това е безкрайно удобно за тях, защото просто ще запази съществуващото положение за дълго и неопределено време, със същите муцуни. Прави изключително впечатление силното желание на БСП в това отнопение, което е признак, че май тези хора не разбират точно какво става. Забелязва се също и желанието на отделни политици от другите партии да се работи по дневния ред на държавата по линия на неотложните необходими стъпки, а не по партийна линия.
Трябва ясно да се заяви, че щом като този парламент е изчерпал кредита на доверие на избралите го, то НИТО ЕДИН НАСТОЯЩ ДЕПУТАТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КАНДИДАТИРА за следващия :!: :!: :!: . Щом като ще ходим на избори, то всички партии ДА ПОСОЧАТ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ МИНИСТРИТЕ, С КОИТО СМЯТАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА. По този начин всеки ще знае за кого гласува и кой ще го управлява през следващите години. По този начин и партийните обещания стават лични отговорности за тези хора.
Трябва да се сложи край на безмисленото говорене, и всички да запретнат ръкави да си изчистим кочинката. Трябва ясно да се заяви, че времето на тайните договорки и договори, ценообразуването на ток, вода и парно, тайните заменки, приватизации, нива на заплати, помощи и пенсии, вече ще се обсъждат открито. Няма как да бъде иначе, при наличието на Интернет и факта, че всеки може да изрази позицията си.
Просто освен да слушаме, трябва и да ни слушат :!: Бъдете здрави и разумни :!: Лично аз не вярвам в Бог, но каквото и да е, нека пази България :!: :!: :!:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Фев 2013, 12:43

bum_bum написа:ако само лежа и мрънкам няма как да се промени нещо.

CTORH написа:Ако тоя път народа се окаже по-инат от политическите отрепки промяна може и да има, колкото и да протакат.

Инатът и последователността, ако са придружени с разум и мислене, може да са много полезни :)
Но тъпият инат, просто заради самия инат, без ясна идея за всички неща отвъд ината - може да е пагубен :confused:

CTORH написа:П.П. Флейм, виж кой го е писал тоя анализ, без да го прочета мога да се сетя какво е написала тая.

Ми хайде, кажи какво е написала. Въпреки че е много грешен този подход - да четем само това, което ни харесва.
Вестникът е що-годе независим, агенцията е горе-долу известна, жената не съм я чувал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Фев 2013, 13:04

Познавам я, както и другите двама от агенцията им които пишат. Не прекалено добре, но имам някакви впечатления. Със сигурност са много умни, начетени и запознати хора но социолозите са малко като политиците- скачат според тоягата.

Владо, съгласен съм за това че след като този парламент няма доверие нито един от членовете му не трябва да присъства в следващия. Но с уговорката, че това важи и за партиите. Имаха достатъчно време да спечелят доверие и никой не го направи. За това смятам, че нито една от партиите съществуващи в момента не трябва да присъсва на следващите избори. Твърде крайно и вероятно невъзможно ама така мисля..

За мен просто разтакаването е очевидно. Същевременно се събират разни "съвети" и разни други формации, които взимат решения с които разграбването продължава и то като за последно. ЕРП-тата се съвзеха от шока и отново наддигат глави. Искат помощ от ЕС и твърдят, че са невинни, а протестите са политически.

Доколкото може да се съди за политиката по състоянието на борсата вероятно ГЕРБ няма да ги бъде на идните избори. Новата власт ще е свързана с Кооперативна Търговска Банка. Което е много общо казано, защото Цветан Василев беше близък и с ГЕРБ и с Царя и с ДПС и с Костов и с Тройната коалиция.. Това пък ме кара да мисля, че и за това е стабилен щото се мисли, че който и да дойде те все ще са добре. :mhihi:

Гледам напоследък много недоволни има, че хората на протестите не знаели какво искат. Едни били за тока, други за оставка, трети за незнам какво.. Е и? Какво лошо има, всеки е отишъл с болката си. Аз имам възможност да си платя тока, въпреки че е очевидно неоправдано висок, щото смятах уредите в къщи и всякак се оказа, че няма как да изгоря толкова киловати. Все още ме бъркат пенсии, здравеопазване и т.н. ама пак ходя да протестирам, защото искам статуквото да се промени и да не гледам бивши мутри, ДС кадри и всякаква измет как се редува в парламента. Искам да гласувам с желание и кеф. Искам изборния ден за мен да е един вид празник и като гледам екзит пула да има тръпка и интерес, а не да го местя в другия крачол.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Фев 2013, 13:31

bum_bum написа:П. Искам изборния ден за мен да е един вид празник и като гледам екзит пула да има тръпка и интерес, а не да го местя в другия крачол.

Ти чул ли си някой доволен човек да ходи да гласува,човек като е доволен ,хич не го боли за партии и формации.
Обаче човек не трябва да се оставя доволен поради горната причина,защото трябва да има господар,да плаща на някой и за това,да го пази,за това има войни по света,за това една или друга политическа партия винаги настройва умишлено симпатизантите си срещу друга партия ,като едновременно тръби че искали обществото да е спокойно,да няма настроения един срещу друг и да е мирно...Май му се казваше на наУчен език "Демагогия" а на прост език - най-обикновена мръсна ЛЪЖА!

И какво се скъсаха да питат постоянно "какви са ви исканията",абе вие от марс ли падате,исканията са само едно- По-добър живот а това което някой колеги бъркат е въпроса "Как" да стане това-което мен не ме интересува как,нали за това някой искат да стават депутати,министри,президенти и тн. Защото се предполага че знаят как и за това искат да станат такива,като не знаят,да не се явяват,мен не ме питат как си изкарвам парите за всички данъци и каквото се налага,от мен искат,аз също искам!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 27 Фев 2013, 14:08

flame написа:
bum_bum написа:ако само лежа и мрънкам няма как да се промени нещо.

CTORH написа:Ако тоя път народа се окаже по-инат от политическите отрепки промяна може и да има, колкото и да протакат.

Инатът и последователността, ако са придружени с разум и мислене, може да са много полезни :)
Но тъпият инат, просто заради самия инат, без ясна идея за всички неща отвъд ината - може да е пагубен :confused:

Така е, но в случая не става дума за тъп инат. Ако смяташ че в основата на протестите стои някакъв тъп инат, значи някой който защитава статуквото е успял да те убеди в неговата гледна точка.

flame написа:
CTORH написа:П.П. Флейм, виж кой го е писал тоя анализ, без да го прочета мога да се сетя какво е написала тая.

Ми хайде, кажи какво е написала. Въпреки че е много грешен този подход - да четем само това, което ни харесва.
Вестникът е що-годе независим, агенцията е горе-долу известна, жената не съм я чувал.

Вестникът няма да го коментирам, а агенцията съвсем не е независима. По-назад в темата някой мисля, че беше писал тая агенция на кой е. Няма да споменавам конкретно, само ще кажа, че е под влиянието на някой, който иска всичко да си продължава така, както е било до момента.
Иначе прочетох материала, който си постнал. В общи линий прочетох точно това, което очаквах и дори съм го написал малко ПРЕДИ да пуснеш този линк. Стараят се да притъпят общественото недоволство, да успокоят протестите, да замажат очите на хората по някакъв начин, щото видиш ли тея протести били потенциална заплаха за държавата и секви други такива измишльотини. И когато всичко утихне ще за почне "нов" филм със старите герои, ама не само героите ще са старите, а и сюжета. Това им е целта, а ние просто не трябва да им разрешаваме да си я постигнат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Фев 2013, 15:22

CTORH написа:щото видиш ли тея протести били потенциална заплаха за държавата .

Кефи ме тоя консултативен съвет за национална сигурност или както и там да се нарича как се събира за да дискутира дали имало опасност за националната сигурност. В кой свят исканията за по-добър живот са заплаха за националната сигурност :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 27 Фев 2013, 15:25

Само не ми е ясно кой и как ще се вземе от тези / които да са ? за мен са бивши комуняги /дето държат всички козове в ръце и ще разпредели "благата на народа" ....
Или казано по друг начин - гарван гарвана око не вади .... от този батак няма излизане 100 процента гаранция!

България ще остане само географско понятие!
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата