Обвинен в ПТП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Re: Обвинен в ПТП

Мнение от marto7067 » 28 Фев 2013, 14:40

Мисълта ми е, че лесно можеш да набедиш някой а не, че ще излезеш прав на 100%

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 28 Фев 2013, 14:42

marto7067 написа:Мисълта ми е, че лесно можеш да набедиш някой а не, че ще излезеш прав на 100%

Колега точно от това ме е страх данеме набедят за нещо което не съм извършил и да нося отговорност за това и ест да плащам за това.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 28 Фев 2013, 17:13

marto7067 написа:Мисълта ми е, че лесно можеш да набедиш някой а не, че ще излезеш прав на 100%

Марто, само че, ако не се окажеш прав на 100% носиш наказателна отговорност! Като се има предвид, че щетите са неголеми (поне така предполагам) не вярвам някой да се хване на това хоро, защото последствията за "потърпевшия" биха били многократно по-големи и като пари и като нерви, от поправката на един калник!
Както каза колегата audi_rulzzz полицаите не са минали през един и два такива случаи, че да не могат да преценят, дали щетите са нанесени наистина от този автомобил.
А колегата щом твърди, че не е бил той и може по някакъв начин да докаже, че пораженията по колата му са от преди това, а най-вероятно и няма да съвпаднат с нанесените щети, няма от какво да се притеснява!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 28 Фев 2013, 17:16

Nasko_ написа:

Марто, само че, ако не се окажеш прав на 100% носиш наказателна отговорност! Като се има предвид, че щетите са неголеми (поне така предполагам) не вярвам някой да се хване на това хоро, защото последствията за "потърпевшия" биха били многократно по-големи и като пари и като нерви, от поправката на един калник!
Както каза колегата audi_rulzzz полицаите не са минали през един и два такива случаи, че да не могат да преценят, дали щетите са нанесени наистина от този автомобил.
А колегата щом твърди, че не е бил той и може по някакъв начин да докаже, че пораженията по колата му са от преди това, а най-вероятно и няма да съвпаднат с нанесените щети, няма от какво да се притеснява!

Дано колега искренно много се надявам в думите ти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 28 Фев 2013, 21:29

ayaks90 написа:Дано колега искренно много се надявам в думите ти.

Колега щом има жалба е трябвало да ти снемат писмени обяснения за това къде и с какво си пътувал на дата Х , какви са тия филми да те срещат с жалбоподателя той да не е арбитър, съдия или ... , по същата логика той също е напуснал ПТП щом на место не са ходили КаТ а има пусната ЖАЛБА.
Или се получава - ела и си признай, че ми удари колата или ми мина през крака .... , и самото призоваване Моля те ела до КАТ, то това да не е църква да се молиш има си ред, който е определен със закон, има си призовки, адвокати и прочие.

П.П.Щом проблема ти е в предната броня, която си купил от колега по добре му звънни и го уведоми за случващото се за да е наясно, че ще ти става свидетел/ не пряк/- косвен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 01 Мар 2013, 4:56

daka1972 написа:
ayaks90 написа:Дано колега искренно много се надявам в думите ти.

Колега щом има жалба е трябвало да ти снемат писмени обяснения за това къде и с какво си пътувал на дата Х , какви са тия филми да те срещат с жалбоподателя той да не е арбитър, съдия или ... , по същата логика той също е напуснал ПТП щом на место не са ходили КаТ а има пусната ЖАЛБА.
Или се получава - ела и си признай, че ми удари колата или ми мина през крака .... , и самото призоваване Моля те ела до КАТ, то това да не е църква да се молиш има си ред, който е определен със закон, има си призовки, адвокати и прочие.

П.П.Щом проблема ти е в предната броня, която си купил от колега по добре му звънни и го уведоми за случващото се за да е наясно, че ще ти става свидетел/ не пряк/- косвен

Аз имам снимка на бронята качена в фасе боок на 25-ти май (тази дата няма как да се манипулира и аз ще я покажа през личния си телефон) на която се виждат тея въпросно щети.Колега иначе си много прав че той също е напуснал ПТП-то и аз дефакто нямам призовка и прочие а само някаква жалба която е до моя автомобил.
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 01 Мар 2013, 12:07

Добре де, всички булеварди(и не само) са опасани с камери във Варна, за да стигнеш до Районния съд и за да се прибереш от него до вас, няма как да не си минал покрай поне една камера във въпросния ден, за който те обвиняват. Заявяваш смело, че не си излизал с колата, да проверят записите от камерите наоколо в него ден около часа, за който те обвиняват в птп-то и то ще се види, че не си минавал от там и толкова.
Пък ако те притеснява това с бронята, гледам, че ти е черна колата, толкова ли няма кой да ти услужи с една броня предна и да ти отпадне и тая грижа, освен ако полицая не е видял забележките като е идвал на оглед, тогава не пипай нищо, настоявай си за камерите само.
Изображение
E34, E38

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 01 Мар 2013, 12:22

justboy написа:Добре де, всички булеварди(и не само) са опасани с камери във Варна, за да стигнеш до Районния съд и за да се прибереш от него до вас, няма как да не си минал покрай поне една камера във въпросния ден, за който те обвиняват. Заявяваш смело, че не си излизал с колата, да проверят записите от камерите наоколо в него ден около часа, за който те обвиняват в птп-то и то ще се види, че не си минавал от там и толкова.
Пък ако те притеснява това с бронята, гледам, че ти е черна колата, толкова ли няма кой да ти услужи с една броня предна и да ти отпадне и тая грижа, освен ако полицая не е видял забележките като е идвал на оглед, тогава не пипай нищо, настоявай си за камерите само.

Аз имам друга броня но е фацелифтова а в момента съм с М-кова която е с два въздохоотвода допълнително правени.Полицая вече я видя с тази броня :/.За камерите става много широка там се иска съдебна заповед зада се проверят записите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 01 Мар 2013, 15:02

някой се опитва да те изпинизи, един път така натиснах една кола лекинка.. смачах и калника, след две седмици ми звъни един полицай на вратата... бля бля да огледам колата.. ела в кат вечерта. Отивам и потърпевшия с един свидетел който ме бил видя как му удрям колата, ама два часа по рано... но не мога да се измъкна, защото следите съвпадат.Най ме хвана яд когато получих регрес от фирмата към която има каско!
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 01 Мар 2013, 15:35

Кога ще ходиш ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 01 Мар 2013, 18:06

///Maximalniq написа:Кога ще ходиш ?

В 18:30 днес
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Мар 2013, 18:32

terziev написа:някой се опитва да те изпинизи, един път така натиснах една кола лекинка.. смачах и калника, след две седмици ми звъни един полицай на вратата... бля бля да огледам колата.. ела в кат вечерта. Отивам и потърпевшия с един свидетел който ме бил видя как му удрям колата, ама два часа по рано... но не мога да се измъкна, защото следите съвпадат.Най ме хвана яд когато получих регрес от фирмата към която има каско!

Каъв е проблемът, да оставш една бележка:

Извинете Господине (Госпожо), натиснах леко колата Ви. Бързам за среща и затова не мога да Ви изчакам. Ако искате да се свържете с мен, тел ....

Няма да те водят избягал от местопроизшествието и ще си спестиш хиляди неприятности. От друга страна, при дребни повреди може да ги отстраниш (платиш) сам и всеки си отива поживо поздраво. Понякога сме (сте) в състояния да изхабите повече енергия в потулване на нещо, отколкото ще е необходима за решаване на проблема. Предполагам, че ако намериш колата си ударена (пък и който и да е), няма да му е неприятно да види бележка с телефон за връзка.

Аватар

Мнение от F3P » 01 Мар 2013, 18:43

BMW_POWER написа:Каъв е проблемът, да оставш една бележка:

....

Проблемът е, че 99,9999999999999999% от шофьорите в БГ са говеда. Друг проблем няма.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 01 Мар 2013, 20:55

какво стана колега,ходи ли днес ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 01 Мар 2013, 21:59

Значи колеги ходих и го чаках тоя дундио цели 60 минути да са дофтаса ...... щот имал работа.Така по същество тоя човек няма гражданска отговорност на автомобила си,а закона гласи (с най-прости думи) имаш ли номера поставени върхо МПС-то си трябва да имаш гражданска,ако нямаш такава слючена в с 14 дневен срок глоба 400-600 лв (написал съм много голяма тема по този въпрос преди време).После обяснява че той не е видял нищо,а така си е заварил колата,свидетел му е някакав си бариераджия който бил на работа,но този бариераджия обяснява с много големи подробности абсолютно всичко,но не знае кой е шофирал женали е било мъж ли е било има версия че били даже и две жени (мойта кола освен аз друг не я пипа таман виждам как майка ми са качва да кара 200 коня на задно с къс диф и къси скорости).Така свидетеля казва че колата която го удря го е ударила с вратите си в бронята и му троши лайсната.Следователно полицая отговаря то зада строши нещо явно е бил бая удар а не просто ожулване.Отиваме да ми видят автомобила момчето гледа гледа по мойта кола няма и драскотина,мина се на версията че той сега незна кой е бил неме обвинявал просто тай му били казали че съм бил аз.Жалбата която подава срещу мене е написана с задна дата тоест подава я на 20-ти за инцидент описан на 18-ти значи 2 дена са си 2 дена,а аз имам алиби къде съм бил в този час и с кого.Полицая накрая му вика виж сега нямаш сигорен свидетел ще му пиша акт на това момче то следователно ще започне да "рита" и с основание,отиваме в съда и съдийката ме пита на какво основание му пиша акт свидетел имам ли и аз почвам да вдигам рамене: Знаеш ли че ще стана за смях на цялото районно,после дори и да намериш свидетел който е 100% сигорен и му напиша акт на това момче за 150 лв на тебе ще ти пиша акт за 400 лв заради липса на гражданска в който и вариант да попаднете ти ремонта на колата си го поемаш сам въпроса е дали ще плащаш допълнително 400 лв за акт избирай си 400 лв + ремонт по твоя автомобил (щот мойта гражданска няма нищо даму покрие след като той няма такава слючена) или просто си плати ремонта.Ала тоя пич беше мн силен и вилен (надявам се обмисли нещата) вика аз ще говоря пак с тоя на бариерата дали е сигурен за показанията си.

ПС:Тоя идва с 1 час закъснение.Няма гдажданска отговорност.Не идва с въпросния автомобил понеже няма гражданска.Не носи абсолютно никакви документи за автомобила.Не е очевидец.Свидетеля му даже неможе да каже кой по точно е шофирал мъж или жена или са били две жени.Удара на неговата кола сочи към по силен удар който би довел до вдлъбнати на мойта врата,а така няма дори и чертичка няма.Подава жалба с задна дата (а е видял колата си в същия ден) значеи 2 дена ти може много неща даси праил е мой човек.За капак той отнася 400 лв глоба понеже полицая няма да може да си затвори очите за това нещо ако тоя продалжи да са опъва и не си оттегли жалбата.Аз имам свидетел който ще потвърди алибито ми.Трябва във вторник пак да се явя в КАТ с писмети показания на моя приятел,освен ако няма промени (тоя да се е отказал) и полицая неми звънне да ме уведоми че няма нужда се срещаме.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата