Обвинен в ПТП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Обвинен в ПТП

Мнение от vlad0 » 01 Мар 2013, 22:09

ayaks90 написа:...

Искам само, за да видя каква работа върши родната полиция. В крайна сметка написаха ли му акт на тоя за без Гражданска Отговорност?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 528xi
Мечтае да кара: M10
Детайли за колата: Panda

Мнение от ayaks90 » 01 Мар 2013, 22:30

vlad0 написа:
ayaks90 написа:...

Искам само, за да видя каква работа върши родната полиция. В крайна сметка написаха ли му акт на тоя за без Гражданска Отговорност?

Е много ясно че не,но ако продължава ще му го тряснат акта.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 01 Мар 2013, 23:00

В тази ситуация твоите правилни действия се свеждат до 1 нещо- завеждане на дело срещу тоя тарикат за клевета/набеждаване или каквото каже адвоката ти. Лошото е, че няма да го направиш- то и аз не бих с тая съдебна система.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Мар 2013, 23:07

Хаха, ако верно искат да ти пишат акт, аз на твое място директно им заявявам, че почвам делото, пък да пишат квото искат :)
Тва разбира се ако нямаш нищо общо както твърдиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 02 Мар 2013, 0:32

ayaks90 написа:Значи .

Колега Ти ми разби граматиката от всякъде, явно питаш Нас, ние ти даваме някакви насоки а ти не внимаваш!
Какви са тия жалби за ПТП дето се решават 10 дена по късно и то в извън работно време за някаква НИКАКВА ЩЕТА. От кога са почнали да решават Жалбите на паркинга на К.. или Р , Има достатъчно кадърни и изучени колеги, вещи лица и други които биха ти посочили Верния път към решаването на Твоя проблем. То това си стана повод направо за т. сериал

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 02 Мар 2013, 5:38

daka1972 написа:
ayaks90 написа:Значи .

Колега Ти ми разби граматиката от всякъде, явно питаш Нас, ние ти даваме някакви насоки а ти не внимаваш!
Какви са тия жалби за ПТП дето се решават 10 дена по късно и то в извън работно време за някаква НИКАКВА ЩЕТА. От кога са почнали да решават Жалбите на паркинга на К.. или Р , Има достатъчно кадърни и изучени колеги, вещи лица и други които биха ти посочили Верния път към решаването на Твоя проблем. То това си стана повод направо за т. сериал

Колега именно че съм не компетентен и с ограничено инфо от страна на полицията за това какво въобще е станало немога да ви кажа точно какво е.Затова се обърнах към Вас колегите от форума които можете дами дадете някакъв съвет според това което ви пиша (нали това което знаех отностно случая),а що се отнася до това че съм отишал до КАТ без призовка аз нямам какво да крия а КАТ ми е на 3-4 мин с колата и мисля че стана още по добре че отидох.Отностно твойте съвети и тези на другите хора благодарен съм ви за тях много ми помогнаха поне знаех как дасе държа и какво да питам.Имаше недоразумение от страна на полицая който ми каза че съм блъснал кола в петък без повече подробности после на място установих че жалбата е подадена в сряда за нещо случило се в понеделник за което се извинявам но вината не е моя че грешно ми е предадена иформация от страна на полицая.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)

Мнение от DjFace » 02 Мар 2013, 8:10

Преди доста години имах подобен казус. Тогава имах Волво 740 (от онези с големите брони) и една нощ, на Раковска, ми изкача една изневиделица, аз скочих на спирачките, а зад мен един бакшиш с чисто нов Деу Ланос, нещо не успя и се удари в мен. Ланоса се поразцепи, броня, решетка, фар... а, на Волвото, без да лъжа грам, никакви поражения, ама никакви. Бакшиша се разписка, че искал КАТ, аз му викам, ОК, ма да знеш, че си виновен и няма да получиш пари по ГО. Зад мен е, виновен е по закон. Тоя се разсмърдя и замина. След 2-3 седмици получавам същото като на колегата. Описана марка, модел, цвят, номер, на моя автомобил. Бил съм ударил някаква кола, паркирана пред блок в Ботунец (никога не бях стъпвал там). Оказа се, че бакшиша решил да му оправя колата. Че и свидетел беше писал. Точно, че седели на балкона и ме видели как съм правил маневра на заден и съм го ударил, след което съм избягал. Аз се усетих за какво иде реч и разказах на познат полицай, а той ми вика, ако имаш следи от удар по колата и нямаш свидетел на истинската катастрофа, гориш. Та,отидох в КАТ, излезнаха двама катаджии (комисия), огледаха Волвото за следи от удар, или пресни ремонти по боя и пр. За щастие, нямаше и драскотина и ме пуснаха без нищо. Не могат да докажат, че съм аз. Написаха си некъв протолкол, че съм се явил и, че няма следи от ПТП и така. Ищеца го нямаше обаче (за негов късмет). Така, ВАЖНАТА ПОУКА е - ВИНАГИ, колкото и да е леко ПТП, да се обадите в КАТ да го регистрират. Просто да го има в архива им. Няма наказания, актове и пр. Този съвет ми го даде самият полицай. Ако се бях обадил, нямаше как да се опита да ме насади гадният бакшиш. Извадих късмет, че нямах поражения по колата. Ами, ако имах.... актове, простотии...
Та, колега, в твоя случай е станало точно така. Видял е бронята и си е казал, ето я жертвата. Той няма гражданска, а вероятно и каско. Няма кой да му плати ремонта, освен ако не наиграе някой (в случая, теб). Ако има продължение, непременно покажи снимката с датата, надявам се, че ще свърши работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ayaks90 » 02 Мар 2013, 15:25

DjFace написа:Преди доста години имах подобен казус. Тогава имах Волво 740 (от онези с големите брони) и една нощ, на Раковска, ми изкача една изневиделица, аз скочих на спирачките, а зад мен един бакшиш с чисто нов Деу Ланос, нещо не успя и се удари в мен. Ланоса се поразцепи, броня, решетка, фар... а, на Волвото, без да лъжа грам, никакви поражения, ама никакви. Бакшиша се разписка, че искал КАТ, аз му викам, ОК, ма да знеш, че си виновен и няма да получиш пари по ГО. Зад мен е, виновен е по закон. Тоя се разсмърдя и замина. След 2-3 седмици получавам същото като на колегата. Описана марка, модел, цвят, номер, на моя автомобил. Бил съм ударил някаква кола, паркирана пред блок в Ботунец (никога не бях стъпвал там). Оказа се, че бакшиша решил да му оправя колата. Че и свидетел беше писал. Точно, че седели на балкона и ме видели как съм правил маневра на заден и съм го ударил, след което съм избягал. Аз се усетих за какво иде реч и разказах на познат полицай, а той ми вика, ако имаш следи от удар по колата и нямаш свидетел на истинската катастрофа, гориш. Та,отидох в КАТ, излезнаха двама катаджии (комисия), огледаха Волвото за следи от удар, или пресни ремонти по боя и пр. За щастие, нямаше и драскотина и ме пуснаха без нищо. Не могат да докажат, че съм аз. Написаха си некъв протолкол, че съм се явил и, че няма следи от ПТП и така. Ищеца го нямаше обаче (за негов късмет). Така, ВАЖНАТА ПОУКА е - ВИНАГИ, колкото и да е леко ПТП, да се обадите в КАТ да го регистрират. Просто да го има в архива им. Няма наказания, актове и пр. Този съвет ми го даде самият полицай. Ако се бях обадил, нямаше как да се опита да ме насади гадният бакшиш. Извадих късмет, че нямах поражения по колата. Ами, ако имах.... актове, простотии...
Та, колега, в твоя случай е станало точно така. Видял е бронята и си е казал, ето я жертвата. Той няма гражданска, а вероятно и каско. Няма кой да му плати ремонта, освен ако не наиграе някой (в случая, теб). Ако има продължение, непременно покажи снимката с датата, надявам се, че ще свърши работа.

Той почна да хленчи,че не бил очевидец,че така му казали,писал жалбата ама 2 дена по късно (нищо че в същия ден си остановил щетите по автомобила и говорил със свидетеля).Бил сам го одарил с вратата докато сам превел маневра на заден удара е бил достатачно силен зада му растреса автомобила и даму счупя лайсната на бронята (точно под фара в самия ъгал).При такъв удар по мойта кола ще ше да е вдлъбнато,а аз нямам дори драскотина.Неговара версия е че очевидеца можеби се е обаркал и пак щял да разговаря с него.Каквото и да стане той ще отнесе акт за 400 лв ако неси оттегли жалбата,ако я оттегли и ме пуснат си замина по живо по здраво и неме занимават повече с глупости и на него ще му се размине акта за тея 400 лв без ГО.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата