Битовата престъпност и поредната несправедливост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Битовата престъпност и поредната несправедливост

Мнение от flame » 05 Мар 2013, 15:35

Sharo написа:Aз лично нямам оръжие, защото не виждам за какво ми е нещо, което ако използвам ще си навредя повече от колкото да си помогна ...

:yes: И аз съм на това мнение. Има далеч по-удобни и безопасни устройства за обезвреждане.

Е.Димитров написа:
flame написа:И ако трябва да избираш между това да ти откраднат лаптопа или да те изнасилят - ще избереш кражбата. Ама да ти октраднат не само лаптопа, ами и мобилния телефон - тогава вече си даваш задника?! :kuku:

Честно не разбрах какъв точно ти е въпроса

Исках да кажа, че задникът ти (разбирай живота, здравето или всичко друго нематериално) винаги е по-скъп и от най-скъпите вещи (разбират материалното) :idea:

CTORH написа:не мисля, че човек, който би защитил себе си, негов близък или някаква негова вещ от чуждо посегателство се прави на нинджа или на вижте ме кой съм аз. То по твойта логика щом човешкия живот е по-скъп от няква вещ, значи дай щом някой се опита да ти вземе нещо веднага да му го даваш, щото то може и с голи ръце да го убиеш по принцип. Я направо си лепни една табелка пред вас - "Заповядайте, вземете каквото пожелаете, аз няма да ви посегна защото ценя живота ви повече от вещите си". :mhihi:

Задклавиатурнитее нинджи са тези, които, ако трябва да дръпнат спусъка в реална ситуация, първо ще напълнят няколко пъти гащите. И не знам дали въобще ще дръпнат спусъка. Но зад монитора са много безстрашни и стрелят неуморно, колят и бесят.

Ако някой тръгне да краде нещо - естествено, че няма да го почерпя с кафе и бяло сладко, но ще се опитам да го обезвредя, без да го убивам. А ако видя, че животът или здравето ми са застрашени от крадеца - ще гледам на първо място как тях да опазя и чак тогава ще ми пука за вещите. И аз си мисля, че всеки разумен човек би постъпил така. Хайде сега си сложи ръка на сърцето и кажи - не съм ли прав?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 05 Мар 2013, 15:43

seven-eight написа:закона трябва да ти позволява да го застреляш. като ти е разбил вратата и ти краде нещата от къщата/апартамента, значи не е влезнал у вас без да иска.

автора на темата ако иска може и да му помогне с нещата, че да не му тежи по стълбите, ако плазмата е 42 инча и нагоре си е трудно за сам.

но закона е глупав! и да, може да не намалеят кражбите и изнасилванията, но поне ще се чустваш спокоен в собствената си къща, че ако някой те нападне ще можеш да се защитиш.

Колега, това за автора на темата нещо не го разбрах. Аз я пуснах темата. Погледни какво съм писал в мненията ми до сега и пак си помисли за автора на темата дали би му помогнал по стълбите за плазмата или би го застрелял, ако закона му го позволи. :)

Флейме, слагам си ръка на сърцето и ти казвам, че не си прав. :mrgreen: Я само поясни как ще го обезвредиш, ама внимавай, че може ти да излезнеш неква скрита форумна нинджа. :mhihi:
Последна промяна CTORH на 05 Мар 2013, 15:48, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 05 Мар 2013, 15:44

За циганите в махалата това момче си е отишло на работа и са го застреляли докато "работи". Те така гледат на живота, кражбата на желязо, реколта, дърва, добитък и т.н. си е безобидно занимание с което си докарват каквото не им стига от социалните помощи. Държавата ги превърна в това, което са, няма какво да се сърдим. Убийството е само неприятно следствие на дълбоката социална пропаст, с която тепърва ще се видим в приключение.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2013, 16:15

CTORH написа:Флейме, слагам си ръка на сърцето и ти казвам, че не си прав. :mrgreen:

Аха, значи ти въобще не би се опитал да обезвредиш крадец, а направо ще го застреляш, за да е сигурна работата?! :winky: Да, бе, да - достатъчно интелигентен ми изглеждаш, за да направиш това, и по-скоро би тръгнал да се заяждаш в автомобилен форум, като виждаш, че не си прав :mrgreen: :mhihi:

Но най-вече исках да си сложиш ръката на сърцето и да кажеш дали - както аз твърдя, че би направил всеки средноинтелигентен човек - първо ще гледаш как да запазиш живота и здравето си, а чак след това ще мислиш за вещите ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Мар 2013, 16:19

flame написа:Аха, значи ти въобще не би се опитал да обезвредиш крадец, а направо ще го застреляш, за да е сигурна работата?!

Ти - лично - някога, някаква форма на живот (котка, куче, овца, коза, прасе, човек) обезвреждал ли си?
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 05 Мар 2013, 16:54

Докарахме я до там,че само с пушка да браниш своето. Нека им е за назидание на циганската мърша. НЕ бъркаш в контакта,защото знаеш че ще те хване ток нали? Да са си седяли у тях да са още живи.
36436
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 05 Мар 2013, 16:55

flame написа:...
Но най-вече исках да си сложиш ръката на сърцето и да кажеш дали - както аз твърдя, че би направил всеки средноинтелигентен човек - първо ще гледаш как да запазиш живота и здравето си, а чак след това ще мислиш за вещите ;)

Отново си слагам ръката на сърцето и с цялата ми откровеност ти казвам, че първо бих гледал как да запазя живота и здравето си, а чак след това ще мисля за вещите. :bchug:
Само че аз не съм експерт в обезврежданията, какъвто навярно си ти. :mhihi: Не знам как да го обезвредя! Пък и може да не е сам, може да са няколко, не знам как да ги обезвредя. :dunno: Кво правим тогава???
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 05 Мар 2013, 17:05

Leon написа:За циганите в махалата това момче си е отишло на работа и са го застреляли докато "работи". Те така гледат на живота, кражбата на желязо, реколта, дърва, добитък и т.н. си е безобидно занимание с което си докарват каквото не им стига от социалните помощи. Държавата ги превърна в това, което са, няма какво да се сърдим. Убийството е само неприятно следствие на дълбоката социална пропаст, с която тепърва ще се видим в приключение.

Не съм съгласен единствено че държавата ги е превърнала в това.
Те са си такива от векове.Единственото което държавата прави е да ги толерира скрита зад прокламирания антирасизъм,който уж би трябвало да спазваме като член на ЕУ.Но държавата не ги котка заради това,а защото са между 430 000 и 600 000 души!!!!!
Радвайте се че има негласно сключен договор да не се позволи сформирането на ромска партия в парламента.Че ромските лидери са добре купени за да не дават на мисловните течения сред ромите да са в тази посока.Иначе ДПС щеше да ви се стори като най-безобидния фактор.
Проблемът с горепосочената маса български граждани е от десетки години.Бай Тошо,лека му пръст,успяваше доста добре да се справя с тях,чрез една или друга тактика,абсолютно неглижирайки и явните форми на расизъм при сформиране на някой видове наборни войски преди '89 година,спортове и комунално-битови дейности.Нещата си бяха в някакъв порядък.А престъпността сред ромите беше на едно доста по ниско ниво,да не говорим за свободните милиционерски тактики в действията срещу тях.
Темата е хубава,макар и породена от криминална проява с фатален край.
Трябва да се обърне внимание на факта че самия държавен апарат освен финансов,налага и реален геноцид над своите данъкоплатци и успешно ги води към малцинство в собствената ни държава.
АЗ не мога да търпя едни лошо миришещи,зле възпитани,умишлено бягащи от образованост,говорещи развален език и главно отъждествявани с думата ''престъпници'' хора да имат повече права от мен,постоянно да се изкарват жертви на съвремието и да бъдат безплатно защитавани от разни измислени организации,на гърба на всички останали които що годе се съобразяват с данъци,такси,сметки,осигуровки,закони,правила за движението по пътищата и норми на обществено поведение и труд.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2013, 17:38

аз пък помня (щото ми е набито в главата със шутове общо взето) следното:

"стой! кой идва?
никаква реакция
"стой! ще стрелям!"
никаква реакция
изстрел във въздуха (много е важно да не го намерят първия в него щото ... лошо.. а първия се познава по греста върху куршума)
след като си произвел изстрел- независимо какво стане след това ти трябва да го заловиш/ убиеш. ако падне и се предаде го арестуваш. ако хукне да бяга- го застрелваш в гръб.

пък за другото не знам...
Последна промяна alx на 05 Мар 2013, 17:39, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Мар 2013, 17:39

CTORH написа:Само че аз не съм експерт в обезврежданията, какъвто навярно си ти. :mhihi: Не знам как да го обезвредя! Пък и може да не е сам, може да са няколко, не знам как да ги обезвредя. :dunno: Кво правим тогава???

Еми същото, което е и станало - обезвреждаш го окончателно.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от CTORH » 05 Мар 2013, 17:49

Да, обаче Флейма не мисли така, та затова него го питам да ни светне тука как е редно да постъпим в подобна ситуация. :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Мар 2013, 18:02

Тая охрана щом има оръжие за какво да го ползва ? Да трепе гарги?
С оръжие не се плаши защото няма ефект.С оръжие се стреля.Охранителите ако са нинджи да ги обезвреждат без оръжие добре ама не са.Тия крадците живеят в района и досега са влизали сигурно десетки пъти да крадът .Със сигурност знаят че охраната е въоръжена и пак влизат.Даже самите цигани казват че си плащали да ги пускат вътре .Нека сега пак да пробват .И въпроса защото е циганин затова ли стрелят ? Ами не - ако беше българин изобщо нямаше да тръбят по всички медии а щяха да го отминат с безразличие .Много по опасно е да гръмнеш циганина престъпник отколкото българин престъпник защото рискуваш целия катун да се събере да те линчува още там както и многократно се е случвало.
Последна промяна Jordana на 05 Мар 2013, 18:05, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Мар 2013, 18:04

alx написа:аз пък помня (щото ми е набито в главата със шутове общо взето) следното:

"стой! кой идва?
никаква реакция
"стой! ще стрелям!"
никаква реакция
изстрел във въздуха (много е важно да не го намерят първия в него щото ... лошо.. а първия се познава по греста върху куршума)
след като си произвел изстрел- независимо какво стане след това ти трябва да го заловиш/ убиеш. ако падне и се предаде го арестуваш. ако хукне да бяга- го застрелваш в гръб.

Това за охранително или лично оръжие?
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Мар 2013, 18:16

bum_bum написа:
alx написа:аз пък помня (щото ми е набито в главата със шутове общо взето) следното:

"стой! кой идва?
никаква реакция
"стой! ще стрелям!"
никаква реакция

Това за охранително или лично оръжие?

охранително.

за лично за българия законите не ги знам.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 05 Мар 2013, 18:37

Както казаха по-горе, за да застреляш човек и да те оправдаят по състава на неизбежната самоотбрана е възможно само, ако нападението над теб е започнало и не е завършено.
Сиреч тоя те гърми, стреля те още, но не те уцелва - а ти отвърнеш на огъня и го уцелиш.

Всички други като стреляници в гръб, стреляне на човек с нож се води превишаване на неибежната самоотбрана. Това беше когато учих Наказателно право вярвам още не е променен.
Както винаги и тук има редица утежняващи и смегчаващи обстоятелства, но тоя конкретен случай е доста съмнителен.

Английската сол много помогна на циганите заселили се преди много години около нас (в провинцията) смениха си адреса бързо и без жертви.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата