депозит в TBI банк
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: депозит в TBI банк
Тук говорим за депозити,не за заеми.за заеми аз мога да ти споделя,че въпреки че преди 3 години промених срока на единия мой заем и намалих малко главницата,след промените едностранно от страна на банката вноската ми сега е почти същата.Та няма как да се съглася ,че заема и той се обезценял.Може,ама в правилната валута,а коя е тя?Кой може да ми гарантира лева че ще е вечно 1,9558 към еврото????
Относно застраховка на имущество,за единия имот аз плащам около 360 лева годишно и да ти кажа съм доволен от общата сума,която би се изплатила при посочените от теб природни бедствия.да не споменавам ,че ако рухне точно моята сграда при земетресение,ясно е че и околните няма да са много ОК.Което значи че цели инфраструктури ще бъдат унищожени,та тогава обезщетението ми за моя смешен имот ще е най-малкия проблем като цялостна картинка.
А че един имот може да е много по-доходоносен от един депозит,е просто лесно доказуемо,но не е мястото форума човек да си споделя личните финанси.Коя година е била силна-нали сте консултанти с гугъл,вижте коя е била няй-силната за последните 8 години за черноморския туризъм и само ще видите.
И пак повтарям,то ако всеки можеше да прави пачки от наеми,ако всеки можеше да прави пари на борсата,България щеше да е Дубай.
Земята под аренда-нещо друго което дадох като пример,и то пак доказан за мен самия,никой нищо не казва.Гарантирам ви,че в Добруджа се правят добри пари и който си е събрал накуп земята от баба и дядо и я е окрупнил,към днешна дата прави добри пари от отдаване под аренда.
Ако за имотите за някой е под въпрос,то земеделската земя почти сигурно ще стане 1000 евро за декар и то в съвсем близко бъдеще.
Идеи много,ама всеки чака наготово във форума някой да му направи бизнес проект,че и пари ако може да му даде........

Относно застраховка на имущество,за единия имот аз плащам около 360 лева годишно и да ти кажа съм доволен от общата сума,която би се изплатила при посочените от теб природни бедствия.да не споменавам ,че ако рухне точно моята сграда при земетресение,ясно е че и околните няма да са много ОК.Което значи че цели инфраструктури ще бъдат унищожени,та тогава обезщетението ми за моя смешен имот ще е най-малкия проблем като цялостна картинка.
А че един имот може да е много по-доходоносен от един депозит,е просто лесно доказуемо,но не е мястото форума човек да си споделя личните финанси.Коя година е била силна-нали сте консултанти с гугъл,вижте коя е била няй-силната за последните 8 години за черноморския туризъм и само ще видите.
И пак повтарям,то ако всеки можеше да прави пачки от наеми,ако всеки можеше да прави пари на борсата,България щеше да е Дубай.
Земята под аренда-нещо друго което дадох като пример,и то пак доказан за мен самия,никой нищо не казва.Гарантирам ви,че в Добруджа се правят добри пари и който си е събрал накуп земята от баба и дядо и я е окрупнил,към днешна дата прави добри пари от отдаване под аренда.
Ако за имотите за някой е под въпрос,то земеделската земя почти сигурно ще стане 1000 евро за декар и то в съвсем близко бъдеще.
Идеи много,ама всеки чака наготово във форума някой да му направи бизнес проект,че и пари ако може да му даде........

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Въпроса ми беше целенасочен. Преподлагам, че става въпрос за 2006-7-8 година някъде или върха на имотния балон почти навсякъде по света. Ако е така, този процент просто не е показателен, а е "еднократно" събитие. За другото разбирам какво имаш предвид...
едит: нещо ми се е орязало мнението
Та разбирам, но си стоя твърдо зад мнението. Това, че личния ти опит е такъв, означава че просто... личния ти опит такъв и нищо повече. Валутата за кредит е точно една, тази в която получаваш основния си доход. Всичко друго е игра с огъня. Иначе аз нужда от идеи нямам, нито съм искал някога...
едит: нещо ми се е орязало мнението
Та разбирам, но си стоя твърдо зад мнението. Това, че личния ти опит е такъв, означава че просто... личния ти опит такъв и нищо повече. Валутата за кредит е точно една, тази в която получаваш основния си доход. Всичко друго е игра с огъня. Иначе аз нужда от идеи нямам, нито съм искал някога...
Последна промяна steeN на 04 Мар 2013, 14:23, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
zazomazo написа:N.Mihaylovski написа:Тук сте в мой води
За даването под наем и депозита, наема печели, при покупка на правилен имот и стопанисването му, за да не го разрушат наемателите.
Освен, че 20 години грубо казано при сегашните наеми и цени на имотите имота ще се е изплатил.
Читав апартамент 2 стаен в хубав квартал, 75-80 м2 върви по 500 + лева на месец наем цената на апартамента е около 65 000 преди, сега и за по 50 000 има на шпакловка и замазка, влагаш още 15 000 и е с паркет плочки кухня уреди и всичко необходимо, и му взимаш 500 + лв, което са 6000 годишно.
Ако са на депозит да сметнем какво става 50 000 апаратамента +8000 за ремонт = 58 000 евро х 1.955=113 390 лв
131 390 лв х 5% лихва =5669 лихва, но парите са гипс в повечето случай, като е добра лихвата.
За инфлацията няма да пиша, то е ясно, единственото е, че с апартамент под наем си е разправия, постоянно те занимава наемателя с кво ли не, щото кат оти дава пари видиш ли с виновен що ЧЕЗ не пуска тока вече 1 час
на теория звучи логично, но ако го погледнем в дълбочина ето какво се получава:
ако вкараш въпросните 131 390 на влог лихвата на година е 6569.50 /а не 5669 както си написал, предполагам е печатна грешка/
при положение, че не теглиш ежегодно лихвата на следващата година ти се олихвява и тя /131390+6569.50/ и така всяка година главницата и съответно лихвата нараства
т.е. ако за въпросния 20 годишен период не си пипал парите на финала ще имаш в сметката 348 616.79 лева
от друга страна ако вземеш имот и го пуснеш на 500 кинта наем имаш доход както каза 6000 годишно
обаче:
ако имаш текучество на наемателите средно на 2 години /примерно/ ще е наложително да правиш някакъв освежителен ремонт, за да можеш да вземеш същите пари като наем от следващите наематели...да кажем примерно едни 1000 лева на 2 години /за да не кажете кви са тия ремонти от 1000 на 2 год. пояснявам, че в тая сума включвам и подмяна на част от мебелите в един момент....щото за 20 години се амортизират сериозно/
та, вместо 12 000 за 2 години остават едни 11 000
за целия 20 годишен период доходността ти е 110 000 лева + 131 390=241 390
в сметките не съм сложил данъка в/у лихвите по влоговете, с който се сдобихме наскоро![]()
но също така не съм сложил и данъка в/у имота, такса смет, евентуална застраховка на имота, евентуални ремонти по общите части на сградата, които също се поемат от собственика...
Колеги спомнете си колко струваше един апартамент 92 год? и сега колко струва същия? Май десеторно. Парите в банката като им сложиш инфлацията и вече новия данък и ти остават едни 2% годишна печалба.
Относно земетресенията - ако купиш правилният имот в центъра примерно -да речем паметник на културата(защото не могат да се престрояват) може само да се молиш земетресение или пожар да го срути. земята отдолу после само ще струва повече от инвестицията ти.
Пак казвам - това е малко като избор на акции на борсата - не всеки имот е добра инвестиция.
Иначе депозита си е депозит - трябват ми парите - отивам и си ги взимам.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
Нормално е един имот да е по-изгоден от парите на депозит. Ключовият момент за мен е ликвидността - ходи продавай апартамента ако ти потрябват пари, пък да видим колко бързо ще стане. По-бързо ликвидни пари - нормално по-малък приход.
Лихвата по депозитите винаги е била алтернативният разход за всеки бизнес, приходи от наеми на имот или каквото и да е. Ако печелиш по-малко отколкото лихвата по депозитите по добре се откажи. Разбира се трябва да се отчита и инфлацията
Някой по напред в темата каза нещо много вярно според мен - парите в тази криза са страшно оръжие. Сега ако имаш пари в брой може да купиш всичко. (за разлика от преди 3-4години, когато и да имаш пари - какво от това, някои неща просто не се продаваха
)
Лихвата по депозитите винаги е била алтернативният разход за всеки бизнес, приходи от наеми на имот или каквото и да е. Ако печелиш по-малко отколкото лихвата по депозитите по добре се откажи. Разбира се трябва да се отчита и инфлацията
Някой по напред в темата каза нещо много вярно според мен - парите в тази криза са страшно оръжие. Сега ако имаш пари в брой може да купиш всичко. (за разлика от преди 3-4години, когато и да имаш пари - какво от това, някои неща просто не се продаваха

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Моя личен опит е следния:
Преди 7-8 години се закупи двустаен или казано гарсониера до срещу Колхозния пазар за 28евро. Не е била нова, но не беше и старо стройтелство. Води се център за Варна, смениха се дограми, под и се пооправи банята. Отделно се сложиха уреди мебели гардероби и др общо грубо са похарчени 10-12000лв или цената й стана 34евро. Имах постоянни наематели дълго време като преди години взимах 300лв, а преди 2 год им свалих на 250лв. От няколко месеца се мъча да е дам за 270лв и идват гледат, но нищо, освен това никой не знае на какви ще попадна, имах друг имот, къде се сменяха през 2-3 месеца нямат пари и т.н. Та в един момент реално -7-8 месеца в годината е заета, от там като махна данъци и подръжка след всяко наемане и дребни ремонти излиза, че ще вземам 8х280=2440лв махам поне 400лв данъци наем и смет и поне още 200-300лв за поддръжка боядисване,, нещо се счупило и др. Остават под 1000евро на цена от 34 преди 7-8 год. Сега се продава има капаро за цена от 36к евро. От там в банката на 7% или чисти 6,3% или грубо над 4000лв на година, без да броя занимавки те и проблемите с наематели. Дори да е отдавам 12 месец в най-добрия вариант това пак не дава дори и 250лв на месц чисто, а къде са 400 от лихва??? Освен това за 7-8 год се е вдигнала незначително цената, да преди 2 или 3 год беше доста по-скъпа, но сега е друго. Та за мен няма никакъв смисъл да се отдава под наем в случая, камо ли да се купува с тази цел имот и да се чака печалба
Преди 7-8 години се закупи двустаен или казано гарсониера до срещу Колхозния пазар за 28евро. Не е била нова, но не беше и старо стройтелство. Води се център за Варна, смениха се дограми, под и се пооправи банята. Отделно се сложиха уреди мебели гардероби и др общо грубо са похарчени 10-12000лв или цената й стана 34евро. Имах постоянни наематели дълго време като преди години взимах 300лв, а преди 2 год им свалих на 250лв. От няколко месеца се мъча да е дам за 270лв и идват гледат, но нищо, освен това никой не знае на какви ще попадна, имах друг имот, къде се сменяха през 2-3 месеца нямат пари и т.н. Та в един момент реално -7-8 месеца в годината е заета, от там като махна данъци и подръжка след всяко наемане и дребни ремонти излиза, че ще вземам 8х280=2440лв махам поне 400лв данъци наем и смет и поне още 200-300лв за поддръжка боядисване,, нещо се счупило и др. Остават под 1000евро на цена от 34 преди 7-8 год. Сега се продава има капаро за цена от 36к евро. От там в банката на 7% или чисти 6,3% или грубо над 4000лв на година, без да броя занимавки те и проблемите с наематели. Дори да е отдавам 12 месец в най-добрия вариант това пак не дава дори и 250лв на месц чисто, а къде са 400 от лихва??? Освен това за 7-8 год се е вдигнала незначително цената, да преди 2 или 3 год беше доста по-скъпа, но сега е друго. Та за мен няма никакъв смисъл да се отдава под наем в случая, камо ли да се купува с тази цел имот и да се чака печалба
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Сега е период на криза. Нормално цените да падат. Сметни в по-дългосрочен период. Тогава ще вдигаш наема, няма да го сваляш.
Аз също подкрепям имота като по-доходоносен, но го има момента с ликвидността.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
В близко бъдеще няма да нарастват цените на имотите, това е ясно. Един ден ако се променят нещата, ако трябва ще взема пак
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
TNT написа:Сега е период на криза. Нормално цените да падат. Сметни в по-дългосрочен период. Тогава ще вдигаш наема, няма да го сваляш.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vin_diesel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Турбо малолитражки
- Мечтае да кара: AC COBRA
alekangg написа:Моя личен опит е следния:
ееееее разгеле един да е и на моят акъл,както казват хората не питай старило а питай патило

Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса. http://www.youtube.com/watch?v=V8mCgjbBPMk
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3