Вълчи времена...
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Вълчи времена...
gogoGT написа:или си пресичате както си знаете, а искате шофьорите да се съобразяват с вас?..а през следващият ден
вие сте зад волана и всички ви пречат?
ГоворИ за себе си... нали...
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Petrolhead написа:Тва как по европата спират моментално на пешеходци е лееееко невярно. Скромният ми опит от германия в частност град хановер, няма дори зебри. Всичките пешеходни пътеки са или със светофари или са само очертания. С други думи ако искаш да пресечеш и нямаш светофар -чакаш трафика.
Не знам, колега, колко ти е опита по Германия, щото моя не е малък, но смея да твърдя, че точно на пешеходна пътека спират винаги. Очертана ли е, се спира. Не зависимо дали е тип "Зебра" или е само очертана с пунктирана линия. Ами айде някой лееееко да ме чукне на място, на което мога да пресичам, пък тогава да му мислим кой виновен и кой не...
Не знам дали си забелязал, че когато завиваш на дясно в някоя улица, задължително поглеждаш на дясно за велосипедисти, които си пресичат без дори да намалят. Понеже са в лентата си...
Не спират точно тези от Източна Европа. Личат си от километри със стила си на каране, на слалома между колите, на превишената скорост, отчасти и на чуждата регистрация. Живял съм в много градове в Германия и навсякъде е така. Немеца спира, изчаква, не бипка, не се нерви... Но както и да е.
По темата: Е как така некъв ще слезе от колата и ще налага някой друг, защото човека ще се качва на трамвай, тролей или там каквото е. Колеги, това е нечий баща... Но каквото и да е станало, няма право да си излива агресията по хората. Това е моето мнение. Няма право...
Не искам много, искам всичко!
Mollov написа:gogoGT написа:или си пресичате както си знаете, а искате шофьорите да се съобразяват с вас?..а през следващият ден
вие сте зад волана и всички ви пречат?
ГоворИ за себе си... нали...
Стигаш:
-години
-образование
-акъл
и тогава отговарям,
а и с това двойно ЛЛ .. да не си .. май си!
А и понаучи българската граматика!
Искал си да напишеш "говориш", "говори" не е в правилното време

Последна промяна gogoGT на 06 Мар 2013, 0:45, променена общо 1 път
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
Браво на този сопол с Опела
Ама къде ше му излизат пред колата на пъпа на София "овцете" бе,та той е с кола за бога-трябва да спрат да му отдадат чест,като му се поклонят и евентуално ако той е на кеф да ги пусне да минат
Само да не излезе,че сина на човечеца е "дресьор на делфините",че тогава на тоя с Омегата ще му се стори тясна не София,ами направо България...

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
gogoGT написа:Стигаш:
-години
-образование
-акъл
и тогава отговарям,
а и с това двойно ЛЛ .. да не си .. май си!
А и понаучи българската граматика!
Искал си да напишеш "говориш", "говори" не е в правилното време
По принцип не толерирам глупости по мой адрес, но да речем, че това ще ти е за последно... ако искаш да просъществуваш в този форум.... но като се замисля... май не ми се толерира точно сега.
P.S. Предвид сложността на написаното от мен си позволих да сложа "ударение", че барем го прочетеш правилно, вместо да ми обясняваш какво съм искал да напиша. И предвид манталитета ти мога само да се надявам, че не съм ти на акъла или образованието.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Знаете ли какво наблюдавам последната година-две? Българите сме овчи народ! Един подаде малко вои и всички в купом нито знаят какво е станало, нито кой за какво се бори ама взимат страна и се почва едно блеене. Без значение какъв е конкретния повод винаги се извъртат нещата как 20+ години ни управляват мутри, как видиш ли у Европата това го нямало и т.н. и т.н.
Вие като я чухте тая история стори ли Ви се логична
? Стори ли Ви се истинска? Както казаха преди мен една история винаги има 2(че понякога и повече) страни. Ама ние сме си овце и сме чули едната страна на нещата и тоя с Опела е пе*ерас
Малко за размишление: преди доста години вече излизаме от една столична дискотека с един мой приятел. Отсреща се движи момче с приятелката си. Моя човек без да казва и дума му се нахвърля и с две тупаници го стоварва на земята и почва да го рита. Със сетни сили успях да го издърпам за да спре да го бие. Ако някой гледа отстрани ще си каже - тоя наркоман/пияница преби момчето пред очите на приятелката му. Какво се оказа обаче. Пребитият преди половин година е имал спречкване с моя приятел заради момиче и му е звъннал по телефона да го заплаши че знае къде живее и ще го отнесе не той а майка му?!?! Замислете се как изглежда отстрани случката без да знаеш подробностите!
Затова като не си бил там и поне като не знаеш и версията на другата страна е много елементарно да скачаш да обиждаш, да кълнеш и т.н. И сигурно ще ме питате - не не познавам тоя с опела и не съм на негова страна. Може наистина да е виновен, може наистина да заслужава наказание. Но така написана тая статия, за мен е напълно провокаторска!
Вие като я чухте тая история стори ли Ви се логична

Малко за размишление: преди доста години вече излизаме от една столична дискотека с един мой приятел. Отсреща се движи момче с приятелката си. Моя човек без да казва и дума му се нахвърля и с две тупаници го стоварва на земята и почва да го рита. Със сетни сили успях да го издърпам за да спре да го бие. Ако някой гледа отстрани ще си каже - тоя наркоман/пияница преби момчето пред очите на приятелката му. Какво се оказа обаче. Пребитият преди половин година е имал спречкване с моя приятел заради момиче и му е звъннал по телефона да го заплаши че знае къде живее и ще го отнесе не той а майка му?!?! Замислете се как изглежда отстрани случката без да знаеш подробностите!
Затова като не си бил там и поне като не знаеш и версията на другата страна е много елементарно да скачаш да обиждаш, да кълнеш и т.н. И сигурно ще ме питате - не не познавам тоя с опела и не съм на негова страна. Може наистина да е виновен, може наистина да заслужава наказание. Но така написана тая статия, за мен е напълно провокаторска!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ociata написа:Знаете ли какво наблюдавам последната година-две? Българите сме овчи народ! Един подаде малко вои и всички в купом нито знаят какво е станало, нито кой за какво се бори ама взимат страна и се почва едно блеене. Без значение какъв е конкретния повод винаги се извъртат нещата как 20+ години ни управляват мутри, как видиш ли у Европата това го нямало и т.н. и т.н.
Вие като я чухте тая история стори ли Ви се логична? Стори ли Ви се истинска? Както казаха преди мен една история винаги има 2(че понякога и повече) страни. Ама ние сме си овце и сме чули едната страна на нещата и тоя с Опела е пе*ерас
![]()
Много правилно колега.
Фейсбук и форуми и като цяло социалните мреже се натрапват да бъдат съдници, а за тази работа си има полиция и съд.
Замислете се дали няма вариант тази "гражданка" да иска да навреди на човека с опела, я бивша, я нещо друго и хоп сълзлива история. Може и да е истина, не знам затова няма нужда от храна. ако е виновен човека с опела - има си ред, има си закон.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Така, сега аз да попитам: Тази снимка защо е направена? Нещо ми се струва не наред тук...
Едва ли е преди, няма логика да си щрапа майката така случайни коли... Ако е по време, тоест човека на тротоара с такето е въпросния пострадал, защо снима? Вече е назрял конфликта ли? Крещят си нещо? Възможно, но чак да снимаш отново? И за какъв трамвай говорим, онзи дето се вижда е отминал, какво, пострадалия е скочил пред опела да се качи на него, пък после се е върнал на тротоара? Защо не се е качил? И онзи го е нападнал...Няма логика...
Вариант всички да са се качили вече на мотрисата и Опела да е тръгнал леко, тогава такето да е скочило на платното, или пък да е тръгнал да пресича... Но вариант да спре трамвай, да отвори врати, човека да стъпи на платното и въпреки клаксон или каквото там е имало, да не се качи и да се върне назад, не виждам...
Не заемам ничия страна, нито оправдавам побой над възрастен човек, просто си разсъждавам, виждала съм доста агресия по пътя, да не кажа, че и аз съм била такава понякога
Истината е, че В София, нито шофьорите спазват правилото при спирка на трамвай, нито пешохдците се държат адекватно, изобщо не гледат...
Едва ли е преди, няма логика да си щрапа майката така случайни коли... Ако е по време, тоест човека на тротоара с такето е въпросния пострадал, защо снима? Вече е назрял конфликта ли? Крещят си нещо? Възможно, но чак да снимаш отново? И за какъв трамвай говорим, онзи дето се вижда е отминал, какво, пострадалия е скочил пред опела да се качи на него, пък после се е върнал на тротоара? Защо не се е качил? И онзи го е нападнал...Няма логика...
Вариант всички да са се качили вече на мотрисата и Опела да е тръгнал леко, тогава такето да е скочило на платното, или пък да е тръгнал да пресича... Но вариант да спре трамвай, да отвори врати, човека да стъпи на платното и въпреки клаксон или каквото там е имало, да не се качи и да се върне назад, не виждам...
Не заемам ничия страна, нито оправдавам побой над възрастен човек, просто си разсъждавам, виждала съм доста агресия по пътя, да не кажа, че и аз съм била такава понякога

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
[quote="Apassionata"][/quote]
снимката е след инцидента
, трамвая отминава, по-възрастният е без очила
снимката е след инцидента

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Ахааа
Значи след политането във въздуха, става от земята, или не е казано, че е паднал, нали... избърсва си разбития нос, че на снимката не видях кръв и нищо не виждайки /без очила/ се взира в шофьора, който вместо вече да е на светофара до трамвая, седи и го чака да му скочи... пак...
Както и да е... аз продължавам да си мисля, че нещо не е наред в тая история... и по начина, по който е разказана също...

Както и да е... аз продължавам да си мисля, че нещо не е наред в тая история... и по начина, по който е разказана също...
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Apassionata написа:АхаааЗначи след политането във въздуха, става от земята, или не е казано, че е паднал, нали... избърсва си разбития нос, че на снимката не видях кръв и нищо не виждайки /без очила/ се взира в шофьора, който вместо вече да е на светофара до трамвая, седи и го чака да му скочи... пак...
100% не е станало по описания в "статията" начин, пък дали въобще се стигнало до шамари... съвсем отделна тема...
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Абе има некво петно под човека с кепето, но явно не е от него (то петна из цяла София има по тротоарите от какви ли не съмнителни субстанции). Аз виждам как човека от опела псува човека с кепето и така, нищо необичайно....... (предполагам). А иначе каква е тази снимка в горния ляв ъгъл?
ociata написа:...
Колега, ако си на (или около) 20 годишна възраст, жалко за България. Това означава, че расте поредно опорочено поколение. Да приемате за нормална агресията срещу възрастен човек, това е страшно. СТРАШНО! Няма значение кой какво е казал или показал. Сигурен съм, че ако спреш зад трамвая и изчакаш пътниците да слязат и качат после, никой няма да те нагруби или засегне. Говорите за провокация. Някой снима една кола и един човек и си измисля историята. Това е провокация. Някой снима едно нападение срещу безпомощен човек и го споделя с другите по някакъв начин. Това провокация ли е? Каква страна на монетата е? Ако това беше вашия баща или дядо, коя страна на монетата ще е? Европа, щатите, бля бля, там така ли бият пешеходците? Зная, как в Мюнхен стояхме на светофара и се чудехме накъде да хванем. Колите не тръгнаха, докато не им дадохме знак (приятелчето, което живее там го направи). Сети се, че те ни чакат, защото не знаят накъде ще тръгнем. Идете в Холандия и бутнете пешеходец. Имайте късмет да бутнете пък колоездач. Дори да е друсан, пиян и да пресича неправилно. Вижта там как децата отиват на училище. Нямам снимки (не се сетих да направя). Група от 20-30-40 деца карат върху платното и целия трафик кара зад тях. Никой не свири и не бие. Ако има някой тук, който живее там да ви каже.
По-нагоре в темата написах, че едно общество или държава се характеризира по това, което те правят за безпомощните си граждани. Това са възрастните, болните, инвалидите, децата. Е, е БГ май виждате, няма да описвам.
Жалко!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не ме интересува кой прав кой крив,видя ли някой да посяга на възрастен човек,директно в главата на героя,писнало ми е от разни скапаняци да се опитват да посягат на по-възрастни хора,че дори и възрастният да е виновен с нещо!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
BMW_POWER написа:ociata написа:...
Колега пак казвам - всяка история си има две страни. Освен това гледате една снимка и един разказ и почнахте пак с Германия, Холандия, безпомощтните хора и не знам какво още.
Но ще ти кажа дори да е истина написаното. За мен това е напълно дебилна постъпка(на човека направил снимката). Викаш си полицията чакаш да дойдат и казваш така и така това съм снимал това съм видял. Казваш на човека обадил съм се на 112 и той иска или не ще остане и ще обесни на полицаите какво се е случило... Ама тогава няма да имаш 30000 споделяния на ФБ профила си нали? И няма да те викнат в сутрешния блок на бтв, нова и тв7 да обесняваш как си потресен от случилото се и да си даваш мнението на къде отива държавата, света, ЦСКА, Националния отбор по футбол и т.н.
Ей затова продължавам да твърдя че има много съмнителни работи в тази история и че българите сме овчи народ!
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3