Фиш за каране на дневни светлини

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Фиш за каране на дневни светлини

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 12:07

ilia1984 написа:
MORSKIa написа: На вс. мои възражения ми се присмяха и ми писаха и на мен фиш за 20лв. - т.е. необжалваем......

Да, карах само на еънджъли, но........платих си 20те лева, още ме е яд....и кво от това..... :censored:

Wellcome to Bulgaristan :bang: Колеги явно жертвите на пътните полицай са много .Нека да направим отделна тема и да съберем всички беззакония на родното МВР на едно място .Във форума има доста колеги адвокати нека да напишем едни общи указания как да действаме при неправомерно съставени актове и фишове

Подкрепям с 2 ръце !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 06 Мар 2013, 12:09

deyan-enchev написа:Отделно за дневни светлини могат да се класират такива с мощност 21 Вата.

Мярката за осветеност и интезитед на светлината нямат нищо общо с ватовете там има други мерни единици-lx,lm

Потребител
Аватар

Мнение от hackman » 06 Мар 2013, 12:09

deyan-enchev написа:Абе гледайте на какво се подписвате. Нали при съставянето на АКТ за нарушение текста е изписан на него.
Отделно за дневни светлини могат да се класират такива с мощност 21 Вата.

при акта пише какво е нарушението .. но на фиша не ..
само членове .. алиней .. и като ти избичат член 189 .. ходи го знай ..

следващия път ще му кажа ..ччакай да проверя в гугъл кво значи тоя член :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 06 Мар 2013, 12:16

Ок не претендирам за вярност, четох го във форума.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 06 Мар 2013, 12:16

Пичове, не се излагайте, тия ангелски очи, дето ги продават по сергиите са далеч от "дневни светлини"... Целта на дневните светлини е "да ти хванат окото", а не да е красиво.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 06 Мар 2013, 12:35

Колко глупости са изписали накои от вас,чета и не вярвам на очите си...,то не от Ф01 нагоре,то не са ангелски(овнешки) очи,то Х5,то ватове...
Има законни регулации,кои светлини са дневни-мерят се с лумени,а че бай ти ганя е накачил китайски или други рингове и си мисли,че има дневни,ха-ха.На всеки фар с дневни светлини(не къси) има специално обозначение,че е сертифициран!Полицаите не разбирали,а бай ти ганя знаел по-добре от тях :banghead:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 06 Мар 2013, 12:54

stankata777 написа:Колко глупости са изписали накои от вас,чета и не вярвам на очите си...,то не от Ф01 нагоре,то не са ангелски(овнешки) очи,то Х5,то ватове...
Има законни регулации,кои светлини са дневни-мерят се с лумени,а че бай ти ганя е накачил китайски или други рингове и си мисли,че има дневни,ха-ха.На всеки фар с дневни светлини(не къси) има специално обозначение,че е сертифициран!Полицаите не разбирали,а бай ти ганя знаел по-добре от тях :banghead:

+1
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от boris_m » 06 Мар 2013, 12:57

stankata777 написа:Колко глупости са изписали накои от вас,чета и не вярвам на очите си...,то не от Ф01 нагоре,то не са ангелски(овнешки) очи,то Х5,то ватове...

Малко грубо, но общо взето съм съгласен с горното мнение. В закона ясно са изписани нещата, а по пътищата всеки е включил, светнал и т.н. каквото му харесва и каквото е сметнал той самият за правилно - то не са рингове (на всякакви модели автомобили), не са закрепени с тел 'дневни светлини', не са ксенони, а които те заслепяват тотално, не са халогени и като прибавим и факта, че никой не ще да даде някой лев за регулиране на фаровете, настава...тотален хаос. Всеки трябва да има предвид, че допълнително поставените светлини биха могли, и според мен трябва, да се третират като неодобрена от закона модификация на автомобила, а за това мисля, че има и по-сериозно санкции.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: предимно служебни кошници
Мечтае да кара: без да се ядосва
Детайли за колата: M47N

Мнение от MORSKIa » 06 Мар 2013, 13:07

boris_m написа:

Малко грубо, но общо взето съм съгласен с горното мнение. В закона ясно са изписани нещата, а по пътищата всеки е включил, светнал и т.н. каквото му харесва и каквото е сметнал той самият за правилно - то не са рингове (на всякакви модели автомобили), не са закрепени с тел 'дневни светлини', не са ксенони, а които те заслепяват тотално, не са халогени и като прибавим и факта, че никой не ще да даде някой лев за регулиране на фаровете, настава...тотален хаос. Всеки трябва да има предвид, че допълнително поставените светлини биха могли, и според мен трябва, да се третират като неодобрена от закона модификация на автомобила, а за това мисля, че има и по-сериозно санкции.

Подкрепям горните 2 мнения!
И мен мн. ме дразнят нерегулираните ксенони, изтичат ти очите след 2-3ма такива .... :censored:
Далече съм от мисълта, че всякакви светещи маркучи и подобрения в и около фаровете да се толерират....
Дразни ме, че се тълкува абсолютно формално правилника и закона. Тези които са с нерегулирани ксенони, или на халогените с такива, или с единия светещ фар само......те не са проблем..... е това дразни
Явно има някаква офанзива, инструкция спусната от Цуцко...и по места се интерпретира...кой как си иска.....
Извода за мен отново е: wellcome to "Europian" Bulgaristan.......
Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 06 Мар 2013, 13:11

Колко теми се изписаха за тия дневни светлини. Единия бил на рингове, другия пуснал дългите на процент, третия бил на фарове за мъгла, чакам някой скоро да запали свещ и да я набута във фара. Нещо не мога да схвана какъв е смисъла от всичките тия упражнения. Защо просто не си включите късите и да си карате като нормалните хора? :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 06 Мар 2013, 13:22

dimodi написа:Колко теми се изписаха за тия дневни светлини. Единия бил на рингове, другия пуснал дългите на процент, третия бил на фарове за мъгла, чакам някой скоро да запали свещ и да я набута във фара. Нещо не мога да схвана какъв е смисъла от всичките тия упражнения. Защо просто не си включите късите и да си карате като нормалните хора? :dunno:

Защото живеем в демокрация и всеки има право на избор. Като се върнем към комунизма (очаквам да е скоро), тогава ще ми казват с какво ще си карам колата. Активирал съм дългите на процент, тъй като германеца е решил това да го кръсти "taglicht" и с това ми е решил проблема още през далечната 2001-ва година. Утре може да вкарат закон и да карам с перка в г*за, кой знае...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 06 Мар 2013, 13:27

Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Сяко ченге можещо да различи 4 от 6 цилиндров мотор го знае.

Дневните светлини при е36 са дългите на %. Дали скъпото решение - модул от дару за ...стотин лева или евтиното решение което предлага методи80 тук във форума, чрез допълнителен модул - все тая.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 06 Мар 2013, 13:28

dimodi написа:Колко теми се изписаха за тия дневни светлини. Единия бил на рингове, другия пуснал дългите на процент, третия бил на фарове за мъгла, чакам някой скоро да запали свещ и да я набута във фара. Нещо не мога да схвана какъв е смисъла от всичките тия упражнения. Защо просто не си включите късите и да си карате като нормалните хора? :dunno:

Как защо колега ..,защото е супер гъзарско да си сложиш на 15-20 годишната бегачка "angel eyes" и при задължително включване на къси светлини през сезона ти да си караш само с angel eyes и да претендираш ,че това ти били дневните светлини защото видиш ли на новите бмв-та били същите а пък тях не ги спирали.С две думи за съжаление докато ни самите не си променим малко мисленето нашата държава никога няма да се оправи. :dunno:
Изображение Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 06 Мар 2013, 13:41

ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.

Точка!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 06 Мар 2013, 13:51

Bavarcho написа:
ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.

Точка!

Ааа, грешите, моите дневни са фабрични ейнджъли, които светят по-ярко от ейнджъли на габарити :mhihi: :bchug:

"Законни са дневните светлини, които са монтирани фабрично при производство на новите автомобили. В България вече има много автомобили, които са с фабрично монтирани дневни светлини. Те се включват още със завъртането на контактния ключ. Всякакви импровизации - монтиране на самоделни дневни светлини с неподходящи крушки и нанасяне на корекции на рефлекторите, пробиване на отвори в тях с цел монтаж на допълнителни светлини са незаконни и терминът за това нарушение е "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". Ако нямате нови дневни светлини, които са фабрично монтирани, не може да правите допълнения и следва да се движите с включени къси светлини през деня."

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата