Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2013, 10:29

Petrolhead написа:Димитров, сам си го написал. Има фирми които са го закъсали поради свит пазар и лошо управление, но има и други които са се измъкнали от кризата.
Тази прословута криза направи нещо много добро за българската икономика, всички които имаха лош бизнес фалираха. Останаха силните и тези които наистина знаят какво правят.

Това за червените аз го ползвам леко метафорично. Имам предвид всички хора, които са се загледали в миналото и чакат някой друг да им сложи хляб на масата

Не,не е така за фирмите,това сам разбираш че са глупости и направо ми е странно що за бизнесмен ще направи подобно изявление при подобен пазар ,какъвто е българският.
Какво имам в предвид,да,предполагам някой не са се отнасяли сериозно към бизнеса си,но кое правителство по време на криза качва цените бе пич,цените на горивата скочиха и то в много,само моля те не обяснявай че на световните борси и тн. глупости,защото когато бензина тука стана 2,60 преди няколко години,горивата гонеха 160-190$ за барел,в момента са между 80 и 120$ за барел а цените???
Понеже от ЕС казаха еди колко си трябва да са акцизите и се получи че жабата видяла че коня вдига крак и тя да се подкове,на това му викам никаква политика в защита на собственият народ и бизнес,абе какво обяснявам,като някой човек е сляп...всъщност колко заплата плащаш на работниците ти,какво е оправданието да не им даваш заплати дето кореспондират на цените в магазините...ммм...с кризата ли се оправдаваш,ми значи не си добър бизнесмен по твоите прикажки,след като не можеш да я преодолееш..

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 09 Мар 2013, 10:43

Да си забелязал да е намалял трафика заради цените на горивата?
А не съм, значи може още да се качват. Личния автомобил е луксозна стока, далеч не всеки примерно швейцарец има лична кола. При нас ако нямаш си изключение.
При мен заплатите са изцяло в зависимост от това колко му се работи на човек. Като хора на една и съща позиция взимат много различни пари. За съжаление трудно се намират хора, които наистина искат да изкарват добри заплати, повечето са доволни на 500 лева, работа от 9 до 5 и никакви отговорности.

Не мисля че съм сляп, по-скоро ти имаш доста ограничен поглед върху нещата. Ограничен имам предвид че виждаш основно лошото.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Мар 2013, 11:10

Е.Димитров написа:................цените на горивата скочиха и то в много,само моля те не обяснявай че на световните борси и тн. глупости,защото когато бензина тука стана 2,60 преди няколко години,горивата гонеха 160-190$ за барел,в момента са между 80 и 120$ за барел а цените???
..............

Никога цената не е било 160-190$... а 140$.....ама курса на долара беше 1.20лв за $....
Заради акциза скочи, ама не чак толкова.. сега е 110 срещу 1.50лв/$
А и бизнеса не е на тая цена дето посочваш, щото ДДСто си го взима...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Мар 2013, 12:49

Petrolhead написа:Да си забелязал да е намалял трафика заради цените на горивата?
А не съм, значи може още да се качват. Личния автомобил е луксозна стока, далеч не всеки примерно швейцарец има лична кола. При нас ако нямаш си изключение.
При мен заплатите са изцяло в зависимост от това колко му се работи на човек. Като хора на една и съща позиция взимат много различни пари. За съжаление трудно се намират хора, които наистина искат да изкарват добри заплати, повечето са доволни на 500 лева, работа от 9 до 5 и никакви отговорности.

Не мисля че съм сляп, по-скоро ти имаш доста ограничен поглед върху нещата. Ограничен имам предвид че виждаш основно лошото.

Сега,това разбира се не е сериозно,освен това предполагам за малко бизнесче върви това оправдание,доста често съм срещал подобни обяснения че не можело да се намери добър работник,ми нормално ,за 500 лева вие какво искате,Бил Гейтс да дойде да работи,ми несериозно е,после,работа от 9 до 5,ми за тея пари дето давате какво очаквате...убеден съм че всеки си носи отговорността ,но пък някой работодатели им вменяват нови отговорности,без да се отразява на заплащането.
Преди години държах автосервиз,ами да,заплатите бяха високи,защото имах много добри диагностици и механици,лично отидох да си ги открадна от други автосервизи дето не им заплащаха добре труда,сервиза записваше автомобили за седмица на пред,та така стоят нещата с работниците и някой работодател
Както и да е,очевидно си доволен от бизнесчето дето въртиш=жив и здрав да си,пожелавам ти да се разрасне! :bchug:

Аз не искам правителството нещо да ми помага,даже хич не искам да измислят разни анти кризисни мерки,оставете нещата така,вероятно не знаеш колега,но примерно на енергийните дружества не слагат максимална печалба,но на няколко бранша които са чисто частни сложиха максимална надценка,обаче пък на храните няма максимална надценка ,представи си че утре на твоят бизнес сложат 5% максимална надценка как ще изревеш...
Ето,примерно аз работя и в София и Пловдив,в пловдив повишиха данъците с до 40% тази година,да не мислите че преди бяха различни от тези в софия,специално за автомобилите...
Всъщност имам приятели,дето казаха че сега са много добре...продават неща дето се търсят по време на криза и когато народа е беден :mhihi:
По въпроса са долара и цените на петрола
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/ ... _12_bg.pdf
В тая табличка има интересни неща,как примерно каква е била цената на долара спрямо лева и тн.

Вижте какво,аз не убеждавам никой какво да прави и за кой да гласува,аз казвам моето мнение,все едно да отида в някоя африканска държава и да ги убеждавам че вожда им е деспот,те хората така са си свикнали и такъв си харесват живота,за нас,за мен те са голи ,недохранени имат тираничен господар но за тях нещата са си ОК,хубаво,приемам вашият избор,спомням си на времето колко бяха популярни мутрите и хората ги имаха за герои и ги боготворяха...Как се казваше това заболяване...а,да,сетих се ,Стокхолмски синдром...

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 09 Мар 2013, 14:40

Е.Димитров написа:По въпроса са долара и цените на петрола
http://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/ ... _12_bg.pdf
В тая табличка има интересни неща,как примерно каква е била цената на долара спрямо лева и тн.

Пика за който говореше е 2008ма :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 09 Мар 2013, 16:48

Димитров не те разбирам, пишеш, пишеш км постове за какво? Да не мислиш че изведнъж на хората ще им се поиска да се върне периода преди 2009-та, когато приличахме на латинска америка? Масово хората смятат че предишните преминаха абсолютно всички допустими граници, то не беше наглост, а се държаха като робовладелци. То и днеска, когато не са в управлението станишев цепи мрака: "не всеки имал право да се изказа" (по повод протестите), "ще си ходите по друг начин".. пак питам, бсп ли се опитва да разруши? добре му се получава.

На мен червени не ми се привиждат, един колега по назад беше обобщил само частица от глупостите на предишните. Мога да добавя как на определени постове са отхвърляли стотици CV-та, включително и такива с дипломи от ес/сащ и са назначавали хора без бакавалър.. и ти го знаеш много добре, ама се правиш на ударен.. но излишно, ще жънат това което са посели.

Иначе както даваш примери за фалирали/свити, аз мога да ти посоча доста такива дето са се разраснали, въпрос на мениджмънт и ориентация.
Който НЕ знае правилата на играта ще изхвърчи, това беше ясно в началото на кризата. Другото е че сме в ЕС, пазари бол, има фирми с 20-30 души дето плащат по 1200 лв на шивачка в провинцията (лична приятелка), правят обороти по няколко млн и се се разраснали по време на кризата. Да не говорим тарифната ескалация, как помага на малките да почнат производство.

и не, не съм гербер, обичам да мисля за себе си като за млад предприемач, имам няколко малки фирми, но никак не ми е кеф да карам скъпа кола, а масово хората едвам да свързват двата края. лично искам да градя и да оставям нещо след себе си, освен за личната си облага да помагам на страната да се развива, едното ама изобщо не пречи на другото ;) сигурно звуча като последовател на Сорос, ама не ми пука.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 09 Мар 2013, 20:30

Johnnie1 написа: Мога да добавя как на определени постове са отхвърляли стотици CV-та, включително и такива с дипломи от ес/сащ и са назначавали хора без бакавалър.. и ти го знаеш много добре, ама се правиш на ударен.. но излишно, ще жънат това което са посели.

.

Така ми , кажи му го колега. :mhihi: Друго си е като сегашните да назначат Калинка Илиева за шеф на фонд Земеделие със фалшива диплома , или министър на Здравеопазването срещнат на едно кръстовище без абсолютно никакъв ценз за заеманата длъжност. :mhihi:

Да не мислиш че изведнъж на хората ще им се поиска да се върне периода преди 2009-та, когато приличахме на латинска америка?

Ами тя строгата Ви господарка точно това каза днес :mhihi: http://www.livenews.bg/TSetska-TSacheva ... 009--48113

Или Юлианка която продава цигари като мангалите на Женския пазар http://www.dnes.bg/obshtestvo/2013/03/0 ... tka.182215
Абе те самите Гербери почнаха да си признават един по един че са сгрешили , само че зомбитата още не искат да го повярват :mhihi:
Последна промяна ivoo на 09 Мар 2013, 23:11, променена общо 1 път

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Мар 2013, 21:35

ivoo написа:
Johnnie1 написа: Мога да добавя как на определени постове са отхвърляли стотици CV-та, включително и такива с дипломи от ес/сащ и са назначавали хора без бакавалър.. и ти го знаеш много добре, ама се правиш на ударен.. но излишно, ще жънат това което са посели.

.

Така ми , кажи му го колега. :mhihi: Друго си е като сегашните да назначат Калинка Илиева за шеф на фонд Земеделие със фалшива диплома , или министър на Здравеопазването срещнат на едно кръстовище без абсолютно никакъв ценз за заеманата длъжност. :mhihi:

Да не мислиш че изведнъж на хората ще им се поиска да се върне периода преди 2009-та, когато приличахме на латинска америка?

Ами тя строгата Ви господарка точно това каза днес :mhihi: http://www.livenews.bg/TSetska-TSacheva ... 009--48113
Абе те самите Гербери почнаха да си признават един по един че са сгрешили , само че зомбитата още не искат да го повярват :mhihi:
батка,вече на аванта ли не можеш да караш?
вземи се спри малко,а????
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Мар 2013, 10:23

ivoo написа:Ами тя строгата Ви господарка точно това каза днес http://www.livenews.bg/TSetska-TSacheva ... 009--48113

Стругарката Цецка пак си ги уйдурдисва нещата, което е най- нормалното нещо за тази циркаджииска трупа, събирани от кол и въже. Българите сега са много по- бедни отколкото през 2009 година, безработицата се е увеличила благодарение на ГЕРБ и затова хората се вдигнаха на протести сега, а не преди 4 години. Само с рязане на лентички не става, трябва и акъл. Това да си премиер на страната не е като да разтриваш ушите на генералния секретар на Партията и да си повярваш, че ставаш за друго, освен за чеп на зелева каца...
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар

Мнение от F3P » 10 Мар 2013, 12:14

saleen написа:... безработицата се е увеличила благодарение на ГЕРБ...

Е как- разбира се, че те са виновни. Също и за безработицата у Италия, Испания, Колумбия, САЩ, Пакистан и навсякъде по света... Аман от заблудени говеда като МЕН*- ако не си забелязал има едно нещо като "икономическа криза" и НАВСЯКЪДЕ безработицата е нараснала. Като бонус да сложим и мързеливия българин- дори е малка безработицата като се замисля щото поне още 30% трябва да бъдат уволнени поради некадърност и мързел...

*- Да се яви по служба (желателно на ЛС- да не спамим) страхливият плъх който ми редактира мнението без да се представи. Не те кефи нещо (може би, че говедата ще се засегнат :dunno: )- ОК, ама имай смелостта да се представиш.
Последна промяна F3P на 10 Мар 2013, 17:48, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Мар 2013, 15:19

F3P написа:НАВСЯКЪДЕ безработицата е нараснала

Това за един сериозен и отговорен политик не може да бъде никакво оправдание, все едно да се прибереш вечер при жената и децата и да кажеш без угризения "абе видите ли, тая вечер няма да ядете, ама не щото съм мързелив и некадърен да изкарам лев да ви нахраня, ами понеже навсякъде има криза" ;щом си обещал нещо на народа - ще го изпълняваш, което си поел като ангажимент (как му беше високопарния лаф "...аз гарантирам"), а то какво стана- тоя го слушахме да се обяснява като шунда вече 4 години как виновни са световните кризи, тройни коалиции, международно положение, магнитни бури....но не и той!
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Мар 2013, 17:19

Каква криза е имало?Един от форума де хвали как от 2009г насам двойно-тройно му е нараснал оборота,друг че имало криза!!!!????
Банковия сектор е лакмус за наличие или не на криза.Ето само малко инфо набързо събрано от нета:

Банковата система в България отчита 63 млн. лв. печалба през януари, което е с 14.5% (или 8 млн. лв.) повече спрямо първия месец на миналата година
Нетната печалба на банките в България достигна 503.75 млн. лв. в края на септември 2012г.Банка ДСК +186 120 000 лева,Уникредит Булбанк +154 648 000 лева,Сосиете Женерал Експресбанк +36 973 000 лева и т.н.,който го влече да ги види.17 банки в България са в пъти по-добре от 2008 година.

В същото време:

"Дойче Банк" отчита за последното тримесечие на 2012 г. милиардна загуба. След облагане с данъци е налице отрицателен резултат в размер на 2,2 милиарда евро.......
През следващата седмица /към 23.02.2013./се очаква Bankia да обяви най-голямата годишна нетна загуба в корпоративната история на Испания от 19 млрд. евро, съобщава Financial Times.
Франция и Белгия спасяват с още 5.5 млрд. евро национализираната банка Dexia./8.11.2012./
Банките в UK имат да отписват 40 млрд. паунда загуби/6.6.2012./

източници:http://economic.bg;http://money.bg;http://profit.bg;БНБ;Financial Times.

сами си преценете как живеят българите при тези показатели за банките и как останалите европейски народи при техните показатели.Каква криза у нас,като само в две страни от първите седем в Европа само за две години се изгубиха над 120 милиарда евро в пенсионните фондове,ето това е криза.

Така че,кое е криза и кое не,нека се разберем.Когато на някой му е удобно,казва че у нас макропоказателите и банковата стабилност са направо да ги шибнеш и да хвръкнат,когато се говори от друга гледна точка,имало криза,хората да си натискали парцалите на ниските заплати и било трудно.На мен ми е ясно че банките са само част от монополистичните кръгове в България ,на които им е гарантирано чрез закони огромна печалба.както и на мобилни оператори,топлофикации,енергота,превозвачи,хранителни хипермаркети,технически хипермаркети...........и какво ли още не.
7 милиона овчици са редовно издоявани на макс от няколко хиляди частни лица,наричащи гордо себе си финансовия елит на България.
Да говориш от такава позиция за криза,е все едно мажейки черен хайвер от белуга и наливайки си Dom Perignon да се оплакваш какъв глад цари около теб.

Аватар

Мнение от F3P » 10 Мар 2013, 17:52

saleen написа:
F3P написа:НАВСЯКЪДЕ безработицата е нараснала

Това за един сериозен и отговорен политик не може да бъде никакво оправдание...

Да съм казал, че е оправдание :?: Разбира се, че не е. Но да обвиняваш някой, че той е ВИНОВЕН за безработицата при сегашната ситуация е глупост. Нали не си мислиш, че който и друг да беше положението щеше да е по-добре :?: Аз залагам 5лв., че Станишев щеше съвсем да му изтърве края и да е доста по-зле положението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 10 Мар 2013, 17:58

Ами за нивото на безработица герб са виновни- тя е 12.5% за февруари, в Италия е 11.5% а Гърция и Испания -26-27 %. Аз мисля че е красноречиво че герб са овладяли безработицата и в България е колкото средната за Европа. А ако бяха и в Бг на власт предишните, сигурно щяхме да подминем и Испания и Гърция. Ама никой не ги споменава тия две страни които са олицетворение на кризата в Европа :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 10 Мар 2013, 18:20

днеска гледах тв7 Гамизов при Карбовски.... отвратих се, много лайна изплуваха.. отдавна твърдя че нещата ще се оправят само с гражданска война.

потърсете интервюто в нета до 2-3 дена трябва да го качат, иначе в това загатва доста неща също http://tv7.bg/faktorat-koshlukov/NewsDetails&id=9644272

тук още една пробойна, нещо лодката почна да се пълни с вода..
http://www.eurochicago.com/2013/02/otkr ... tsatsarov/

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата