Някои разбира ли от тоци?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Някои разбира ли от тоци?

Мнение от stambo_81dg » 09 Мар 2013, 18:21

Колеги, става въпрос за един бензинов генератор за ток.

ето такъв- http://www.motorland.net/nl-BE/stroomge ... de-GSE-950

попадна ми това генераторче но има проблем и тои е следния:

Пали и работи добре но не произвежда достатъчно напрежение под 220в около 160-80

някъде четох че може да е кондензатора, обаче не мога да намеря точно такъв, дали мога да го заменя с друг с по различни параметри :?:

сегашния е-

СВВ61 10McF микрофарада +- 5%
300VAC C 50/60 Hz

40/70/21 SH PQ

NINGGUO YUHUA
Изображение

master of the force
Аватар

Re: Някои разбира ли от тоци?

Мнение от alx » 09 Мар 2013, 20:10

Преди да пипаш кондензатора виж дали работи на нужните обороти. Ако е на по- ниски няма да прави волтажа. Ако можеш му измери честотата на тока. Ако е по- ниска- обороти са. Ако е 60 херца- може и да е от генераторната глава.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 09 Мар 2013, 23:45

Ти закачи ли му някакъв товар? Включи нещо поне 200 вата и виж тогава дали ще държи ниско напрежение. Аз имам някакъв подобен двутактов генератор и без товар напрежението му играе и е по-ниско. Най-добре работи когато е максимално натоварен. Отделно на волтметъра на генератора ли гледаш, защото може да не показва правилно. Това е евтингьос машина и всичко е възможно. Но за къмпинг става идеално. Компактен е, непретенциозен към гориво и разхода е нисък.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Х5

Мнение от stambo_81dg » 10 Мар 2013, 1:20

ukelichko написа:Ти закачи ли му някакъв товар? Включи нещо поне 200 вата и виж тогава дали ще държи ниско напрежение. Аз имам някакъв подобен двутактов генератор и без товар напрежението му играе и е по-ниско. Най-добре работи когато е максимално натоварен. Отделно на волтметъра на генератора ли гледаш, защото може да не показва правилно. Това е евтингьос машина и всичко е възможно. Но за къмпинг става идеално. Компактен е, непретенциозен към гориво и разхода е нисък.

Пробвах да го натоваря но нищо не става, напрежението си остава ниско дори и да вдигна ръчно оборотите :roll:
Изображение

Назад към Извън Темата