Някои разбира ли от тоци?
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Някои разбира ли от тоци?
Колеги, става въпрос за един бензинов генератор за ток.
ето такъв- http://www.motorland.net/nl-BE/stroomge ... de-GSE-950
попадна ми това генераторче но има проблем и тои е следния:
Пали и работи добре но не произвежда достатъчно напрежение под 220в около 160-80
някъде четох че може да е кондензатора, обаче не мога да намеря точно такъв, дали мога да го заменя с друг с по различни параметри
сегашния е-
СВВ61 10McF микрофарада +- 5%
300VAC C 50/60 Hz
40/70/21 SH PQ
NINGGUO YUHUA
ето такъв- http://www.motorland.net/nl-BE/stroomge ... de-GSE-950
попадна ми това генераторче но има проблем и тои е следния:
Пали и работи добре но не произвежда достатъчно напрежение под 220в около 160-80
някъде четох че може да е кондензатора, обаче не мога да намеря точно такъв, дали мога да го заменя с друг с по различни параметри

сегашния е-
СВВ61 10McF микрофарада +- 5%
300VAC C 50/60 Hz
40/70/21 SH PQ
NINGGUO YUHUA
Re: Някои разбира ли от тоци?
Преди да пипаш кондензатора виж дали работи на нужните обороти. Ако е на по- ниски няма да прави волтажа. Ако можеш му измери честотата на тока. Ако е по- ниска- обороти са. Ако е 60 херца- може и да е от генераторната глава.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ти закачи ли му някакъв товар? Включи нещо поне 200 вата и виж тогава дали ще държи ниско напрежение. Аз имам някакъв подобен двутактов генератор и без товар напрежението му играе и е по-ниско. Най-добре работи когато е максимално натоварен. Отделно на волтметъра на генератора ли гледаш, защото може да не показва правилно. Това е евтингьос машина и всичко е възможно. Но за къмпинг става идеално. Компактен е, непретенциозен към гориво и разхода е нисък.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
ukelichko написа:Ти закачи ли му някакъв товар? Включи нещо поне 200 вата и виж тогава дали ще държи ниско напрежение. Аз имам някакъв подобен двутактов генератор и без товар напрежението му играе и е по-ниско. Най-добре работи когато е максимално натоварен. Отделно на волтметъра на генератора ли гледаш, защото може да не показва правилно. Това е евтингьос машина и всичко е възможно. Но за къмпинг става идеално. Компактен е, непретенциозен към гориво и разхода е нисък.
Пробвах да го натоваря но нищо не става, напрежението си остава ниско дори и да вдигна ръчно оборотите

4 мнения
• Страница 1 от 1