Актове за превишена скорост на ЛИНЕЙКИ!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Актове за превишена скорост на ЛИНЕЙКИ!

Мнение от Демирев » 12 Мар 2013, 13:25

Гледах репортаж от снощното предаване на Господари на ефира за Бърза помощ във Велико Търново.
Последния месец директора на Бърза помощ получил за няколко линейки снимки за превишена скорост в града - шофирайки със 67 км в час.
Имаше и интервю с шефа на КАТ Велико Търново, който общо взето нищо смислено не казва - освен че ще трябва да си платят и няма да изтрият снимките.
От Бърза помощ твърдят, че са с вкл. светлинна сигнализация, но не излиза на снимките светкавицата от бурканите им. Въобще лудница.

Аз се питам, нужно ли е да се стига дотам, да се тормозят линейки на Бърза помощ да се тътрят с 49 км в час - а джигитите да летят с 90-100? :|
Последна промяна Демирев на 14 Мар 2013, 17:46, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар

Re: Актове за превишена скорост на линейки...

Мнение от rhase » 12 Мар 2013, 13:31

Ако не са действали по-сигнал за спешност нищо не ги оправдава...виновни са колкото "джигитите" :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 12 Мар 2013, 14:52

Демирев написа:Гледах репортаж от снощното предаване на Господари на ефира за Бърза помощ във Велико Търново.
Последния месец директора на Бърза помощ получил за няколко линейки снимки за превишена скорост в града - шофирайки със 67 км в час.
Имаше и интервю с шефа на КАТ Велико Търново, който общо взето нищо смислено не казва - освен че ще трябва да си платят и няма да изтрият снимките.
От Бърза помощ твърдят, че са с вкл. светлинна сигнализация, но не излиза на снимките светкавицата от бурканите им. Въобще лудница.

Аз се питам, нужно ли е да се стига дотам, да се тормозят линейки на Бърза помощ да се тътрят с 49 км в час - а джигитите да летят с 90-100? :|

Това не е истина. Аз също гледах репортажа. Шефът на КАТ каза, че, когато линейките не са с включени светлини са длъжни да спазват ограниченията (естествено), както всички останали. От болницата твърдят, че бурканът бил сниман точно, когато била завъртяна светлината му в друга посока и камерата не успяла да заснеме светлината. От КАТ казаха, че това е невъзможно, защото камерата правела няколко снимки в рамките на 3-4 сек и няма начин за този период светлината да не се улови нито веднъж. За мен това си е доста смислено. Просто шоферите на линейки лежат на тая страна, че като карат линейки, нема проблеми да карат, както ги кефи. Освен това линейката не се е движила с 49 км/ч, а с близо 70. И кой казва, че това е причина "джигитите" да летят с 90-100 км/ч. Камерата работи и за тях. Някой да не си помисли, че съм кука :mhihi: , ама понякога са прави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 12 Мар 2013, 19:27

Това, което полицаят казва е вярно според закона. Обаче. Нека да покаже някоя и друга снимка на полицейска кола с превишена скорост, минаваща на червено или паркирала неправилно и после акта, съставен на водача. В София аз ги виждам по 2-3 на ден! Да видим, че не само линейките ги глобяват.
Давам ви пример как е в нормална държава, където законът е над всички - наскоро шеф на полицейско управление в Швейцария го снимаха с личната му кола с превишена скорост - 3 месеца си стоя без книжка човекът и си плати и глобата.
Нека да покаже този умник колко акта има съставени на него или на негови колеги - ако успее да покаже поне един, ще се съглася да глобят шофьора на линейката.
Друг въпрос, че нашите смешни журналя като видят полицай не могат един нормален въпрос в прав текст да му зададат.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 12 Мар 2013, 19:43

Това е абсолютно вярно :yes: Ежедневно всички ставаме свидетели как се злоупотребява със служебно положение.
Все отнякъде трябва да се почне обаче. Днес линейка - утре патрулка :mhihi:
Georgieff написа:Друг въпрос, че нашите смешни журналя като видят полицай не могат един нормален въпрос в прав текст да му зададат.

Не могат или не им дават :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2013, 20:49

Аз се радвам, че са снимали шофьори на линейки. Те по принцип карат така все едно винаги са с включени светлини. Поне тези които съм срещал, спомням си че са ми присветкали с фарове да им дам път без никаква сигнализация. Най-сетне се намериха хора (в случая бездушни машини - камери :mhihi: ) които да ги санкционират. Същото е и със служебните коли на полицията. Ще взема да ги снимам и да ги пускам в интернет, защото друга оправия за тях няма

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 12 Мар 2013, 20:58

Но ако в линейката беше ваш близък или роднина друга песен щяхте да пеете... :roll:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 12 Мар 2013, 21:14

speeder88 написа:Но ако в линейката беше ваш близък или роднина друга песен щяхте да пеете... :roll:

Става въпрос за линейка, която не е била в служебен/спешен режим, колега. Дори да е имало(дано не) грешката пак е на водача, защото не е уведомил участниците в движението.
:bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 12 Мар 2013, 22:16

rhase написа:
speeder88 написа:Но ако в линейката беше ваш близък или роднина друга песен щяхте да пеете... :roll:

Става въпрос за линейка, която не е била в служебен/спешен режим, колега. Дори да е имало(дано не) грешката пак е на водача, защото не е уведомил участниците в движението.

Това не можем да го кажем, нито аз, нито ти. Едните казват в режим е, другите не! Щом е излязла линейката значи е имало защо, аз поне така си го обяснявам.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Мар 2013, 22:23

След години имах инцидент, паднах със счупен крак, извиках Спешна помощ взеха ме, за което съм им безкрайно благодарен.. и т.н. но не пея друга песен. Когато има болен включва сигнализация и абсолютно всички са задължени (дори и само от морални причини) да и дадат път. Но да тръгнеш да си купуваш баничка и да светкаш на колите отпред защото карат с 50 в града пък ти си бил с линейка... :kuku: Правилата са трябва да се спазват от всички и това, че помагаш на хора в определени ситуарции защото такава ти е работата не ти дава право да злоупотребяваш със служебното си положение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speeder88 » 12 Мар 2013, 22:33

Не бе хора, ясно, че трябва да е включил сигнализацията и т.н., ама едните казват че е включена, другите, че не е. Става дума срещу дума, а никой не може да го докаже. Както патрулки, коли на депутати, НСО и т.н. не се санкционират при явни нарушения, а трябва, не мисля че този случай е кой знае какъв, при положение, че този човек е изпълнявал служебно задължение най-вероятно. Има си съд нека всеки си потърси правата.

ПП. Сега се сетих, че няма начин да не е минал покрай охранителни камери, които биха изкарали истината наяве.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 12 Мар 2013, 22:49

speeder88 написа:Не бе хора, ясно, че трябва да е включил сигнализацията и т.н., ама едните казват че е включена, другите, че не е. Става дума срещу дума, а никой не може да го докаже. Както патрулки, коли на депутати, НСО и т.н. не се санкционират при явни нарушения, а трябва, не мисля че този случай е кой знае какъв, при положение, че този човек е изпълнявал служебно задължение най-вероятно. Има си съд нека всеки си потърси правата.

ПП. Сега се сетих, че няма начин да не е минал покрай охранителни камери, които биха изкарали истината наяве.

Разбирам те. Просто трябва да е някъкво брутално съвпадение на нито една от снимките да не се вижда сигнализация - според дадената информация поне.
Наистина охранителни камери или справка с телефонната централа на спешното отделение ще кажат истината :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 13 Мар 2013, 7:38

speeder88 написа:
rhase написа:

Това не можем да го кажем, нито аз, нито ти. Едните казват в режим е, другите не! Щом е излязла линейката значи е имало защо, аз поне така си го обяснявам.

Ми тя тая линейка може таман да се е прибирала празна от поредния фалшив сигнал, или шофера да бърза, щото му свършва смяната примерно :dunno: А когато имат спешен сигнат си хвърчат с много над тези скорости, за които става дума.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 13 Мар 2013, 9:58

speeder88 написа:Не бе хора, ясно, че трябва да е включил сигнализацията и т.н., ама едните казват че е включена, другите, че не е. Става дума срещу дума, а никой не може да го докаже.

Не е така. За никаква дума срещу дума не става въпрос. В рамките на няколко секунди камерата е направила няколко снимки. На нито една от тях не се вижда работещ буркан.

Потребител
Аватар

Мнение от Blood-Line » 14 Мар 2013, 0:30

Реално наистина когато не е в специален режим на движение линейките трябва да спазват правилата за движение по пътищата (както и пожарни и полиция), но предполагам не съм единствения, който е вижда да хвърчат като маршрутки без сигнализация, но както те така и ония със светлоотразителните жилетки (дето се крият зад всеки храст) не са цвете за мирисане, защото безброй пъти съм се натъквал на шерифчета, които си пускат бурканите с компота само като преминава на червено и после ги гасят. Питам аз за такива "достойни" хора като тях няма ли наказания ?!
Спомням си преди време бях чел статия как американски полицай си написал сам акт за това, че заобиколил спрял ученически автобус вместо да го изчака, а нашите красавци никога не биха се самобичували така.

Следваща

Назад към Извън Темата