Щети по Е39 от силен вятър

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 520i 1998 М52B20 / M54B20
Детайли за колата: ебати бавареца :)

Щети по Е39 от силен вятър

Мнение от bohcho » 15 Мар 2013, 15:45

Здравейте колеги , след отвратителния вятър в Габровско колата ми беше паркирана в централна градска част от където ламарина и тухла са изхвърчели от покрива на дискотека. Сега съм малко възмотен , че от застрахователната компания където е ГО вдигат ръце и казват , че такива щети покрива само автокаско. Не знам към кой да се обърна за някакво възмездие. Моля ако ви се е случвало да дадете идея какво да правя и някой дали ще покрие щетите по колата ми.

Ето и снимки:
Изображение Изображение Изображение Изображение

П.п. Пуснал съм тема в купува продава , че купувам калник и капак същия цвят и без драскотини.
(ЛС , 0895468567 , 0878322267 )
Последна промяна bohcho на 15 Мар 2013, 16:21, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Re: Оръганен вятър в Габровско и последствия

Мнение от goguma » 15 Мар 2013, 15:56

Моля те, оправи си заглавието, наистина....

Иначе отиди в общината и там питай, по принцип в такива случай може да се спретне дело за лоша поддръжка от страна на дискотеката, но е трудно и бавно, а и иска пари. Прецени си дали си струва усилията, най-добре се консултирай с познат юрист, ако имаш такъв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36, 320i

Мнение от NKolev » 15 Мар 2013, 15:57

Съжалявам колега, прочетете си общите условия по ГО. Въпроса Ви е неуместен. Отговорност може да потърсите само от разликата в атмосферното налягане на север и на юг от Стара Планина.

П.С. Възмездие е съвсем друга дума, и ще е трудно да търсиш такова от вятъра :help: .
Оправи моля те и заглавието, че в една дума толкова правописни грешки, чак аз съм възмОтен :mrgreen:

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 15 Мар 2013, 16:02

Като оставим правописа на страна,застраховка гражданска отговорност се сключва за да обезщетява материално пострадалите по вина на водача лица, както и техните превозни средства.Тоест тя е в полза на трети лица.Малко е нагло да се пита въобще дали трябва да покрива такива щети като описаните при такива обстоятелства.Има си каско за целта.

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 15 Мар 2013, 16:03

bohcho написа:.....Не знам към кой да се обърна за някакво възмездие....

Към учителя ти по бълг. език...то бива, бива, ама..."оръганен" :shock: :censored:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 15 Мар 2013, 16:05

Много неприятно наистина и аз мога да се разпиша в темата с пръснато предно стъкло + изкривен шибидах от паднала настилка, от покрив на блок :banghead:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Мар 2013, 16:08

тоя вятър верно е оръгал колите...

:ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 15 Мар 2013, 16:09

не се занимавай. преди 2 години пак в Габрово на моята падна мазилка от едно от общежитията. Поразучих малко за обезщетение от общината и ми обясниха, че автомобила ми е нямал право да паркира на мястото където е паднала мазилката. не е било официално паркомясто. и съм щял да получа само акт за неправилно паркиране... а ако вместо колата имаше човек? думи нямам
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 15 Мар 2013, 16:19

Maverick_VS написа:
bohcho написа:.....Не знам към кой да се обърна за някакво възмездие....

Към учителя ти по бълг. език...то бива, бива, ама..."оръганен" :shock: :censored:

В такава ситуация последното нещо което мислиш са правописните грешки , дано не ти се случва за да видим твоя правопис.....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Re: Щети по Е39 от силен вятър

Мнение от doncheff » 15 Мар 2013, 16:48

И аз днеска пострадах, но добре поне, че беше служебната. Голям късмет, защото бимера беше паркиран точно зад нея!
Изображение

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Аватар
Кара: BMW 520i v24
Мечтае да кара: ЗАЗ 968А

Мнение от Affalterbach » 15 Мар 2013, 16:52

Какъв вятър те гони пред застрахователите. Пишеш "злоумишлени деяния" и завеждаш. Чети на гърба на полицата какво НЕ покриват застрахователите. Аз просто споделям какво пиша като се случи нещо (каквото и да е) на паркинга с колата. (застраховател ми е Бул Инс).
П.С. А сега видях, че искаш от ГО да вземаш ... от там няма как. Ако имаш твой човек със същия цвят и модел. Монтирай неговите капаци и калници (ударените) Направи едно каско и после мини с твоите. Мисли някакви врътки.
Не е важно колко бързо караш, а колко бързо спираш.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bohcho » 15 Мар 2013, 17:00

Affalterbach написа:Какъв вятър те гони пред застрахователите. Пишеш "злоумишлени деяния" и завеждаш. Чети на гърба на полицата какво НЕ покриват застрахователите. Аз просто споделям какво пиша като се случи нещо (каквото и да е) на паркинга с колата. (застраховател ми е Бул Инс).
П.С. А сега видях, че искаш от ГО да вземаш ... от там няма как. Ако имаш твой човек със същия цвят и модел. Монтирай неговите капаци и калници (ударените) Направи едно каско и после мини с твоите. Мисли някакви врътки.

Добра насока за размисъл ... Благодаря колега.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Мар 2013, 17:04

Вместо да се чудите има едно решение дето му викат каско и мирна ти глава! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 15 Мар 2013, 17:17

Колега, освен да теглиш една хубава майна на вятъра и да се примириш с положението май друго не ти остава. Ако имаше каско щяха да ти платят обезщетение, но то едва ли щеше да е по-голямо от премията, която се плаща при сключване на застраховката.

P.S. Не разбирам много от авто тенекеджийство, но може би е хубаво да питаш някой майстор дали тези щети могат да се оправят и да видиш кое ще е по-тънко - да ги правиш или да взимаш други.

Назад към Извън Темата