дневни светлини
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- SaRsEmA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M Tech 2
- Детайли за колата: 320Д,2002,M Tech 2
Re: дневни светлини
при мен като пресветна и се отварят и блендите на лупите а съм със оригинален биксенон.Със ДИС ли се прави модификацията да не се отварят че не разбрах?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
SaRsEmA написа:при мен като пресветна и се отварят и блендите на лупите а съм със оригинален биксенон.Със ДИС ли се прави модификацията да не се отварят че не разбрах?
НЦС Екперт

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
© написа:При допълнително слагания ксенон тази опция не трябва да се активира, защото "адаптерите" просто разклоняват плюса на дългите към клапите на биксенонаБи ли дал някакво примерно "реле за време" да видя какво представлява? Не, че имам време за подобни модификации, но не е излишно да се знае
това е реле време и има много разновидности http://hit-electronics.com/i-oshte/napravi-si-sam/kit-rele-za-wreme-4m-sglobeno.htm

- HeBePeH
- Lulin Boys Cska Sofia
-
- Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
- Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG
Понеже нищо не разбрах от последните 3 страници , директно да си питам.
Колата е с оригинален биксенон , как , при кой , за колко пари , може да ми пусне дългите на 30%
Колата е с оригинален биксенон , как , при кой , за колко пари , може да ми пусне дългите на 30%
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП.

- oci
- старши ентусиаст
-
HeBePeH написа:Понеже нищо не разбрах от последните 3 страници , директно да си питам.
Пиши едно ЛС и ще ти свърша работа

А аз се чудя защо няма ръководство за това нещо до сега?
Това е може би най-желаното и изпълнявано препрограмиране.
Точно за това създадох едно ръководство, как всеки да може да си ги активира сам без проблем и без никакви знания по NCS-a.
Ръководството е на ниво начинаещи и ако се следва без да мислиш дори, пак ще може да си ги активираш.
Единствено условие, за да си активирате светлините сами е да имате кабел и работещ NCS. Ако разполагате с тези две неща и знаете какво е "copy" и "paste" в Windows-а, то ще може да се справите перфектно и сами.
Поздрави и се надявам да е полезно на всички, които не са работили с NCS-а, или ги е било страх да не омажат нещо.
Точно за това създадох едно ръководство, как всеки да може да си ги активира сам без проблем и без никакви знания по NCS-a.
Ръководството е на ниво начинаещи и ако се следва без да мислиш дори, пак ще може да си ги активираш.
Единствено условие, за да си активирате светлините сами е да имате кабел и работещ NCS. Ако разполагате с тези две неща и знаете какво е "copy" и "paste" в Windows-а, то ще може да се справите перфектно и сами.
Поздрави и се надявам да е полезно на всички, които не са работили с NCS-а, или ги е било страх да не омажат нещо.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- svetoslavned
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 83 /2.0d /2006
- Мечтае да кара: M 3
- Детайли за колата: Тайна
Колеги аз си реших проблема с дневните светлини, като сложих 120ЛЕД крушки на мястото на късите(е46/2004 с обикновен фар)...резултата е че няма грешки, консумацията е 5вата, единствено не ми харесва че вечер снопа е малко разпръснат ... но няма пълно щастие ...Ето линк на крушките които съм сложил...
http://www.ebay.com/itm/2X-Car-Auto-120 ... 02&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/2X-Car-Auto-120 ... 02&vxp=mtr
свн
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Ще направиш ли по една нощна снимка? По добре ли се вижда от обикновенните Н7 крушки?
- oci
- старши ентусиаст
-
JTD написа:А аз се чудя защо няма ръководство за това нещо до сега?
Браво колега, така обяснено в ръководството което си направил е за е46 след фейса и едно допълнение от мен
DRL_DIMMUNG
wert_02 - 20%
wert_03 - 30%
wert_04 - 40%
и т.н
за е46 преди фейса обаче нещата са коренно резлични там лейта е по-ниска версия и кодировката е друга
FERNLICHT_DRL
aktiv
EINZEIT_DRL
wert_02
TAGFAHRLICHT
aktiv
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_1
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_2
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_3
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_4
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_5
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_6
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_7
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_8
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_9
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_10
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_11
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_12
us
PROGRAMMPARAMETER_LSZ_13
us
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
5W LED лампа няма как да свети като 55W халоген. Единственото предимство на този вариянт е ниската консумация. Тези диоди не могат да изпълняват функцията на къси светлини, първо защото са много по слаби и вотро защото светлината ще е много разфокусирана.
Едиснтвения вариант който се сещам е да се сложат на рефлектора на дългите, а отдено да си има биксенон за къси и дълги.
Сега едно въпросче: Активирах си DRL американски тип (дългите на 30%), но не видях да има някаква опция за следене на нарежението и/или оборотите. С други думи - няма защита такава че да не светят когато колата е само на контакт, но мотора не работи. Прав ли съм, или има някоя скрита глезотойка за която не знам?
Едиснтвения вариант който се сещам е да се сложат на рефлектора на дългите, а отдено да си има биксенон за къси и дълги.
Сега едно въпросче: Активирах си DRL американски тип (дългите на 30%), но не видях да има някаква опция за следене на нарежението и/или оборотите. С други думи - няма защита такава че да не светят когато колата е само на контакт, но мотора не работи. Прав ли съм, или има някоя скрита глезотойка за която не знам?
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
pimpo написа:Сега едно въпросче: Активирах си DRL американски тип (дългите на 30%), но не видях да има някаква опция за следене на нарежението и/или оборотите. С други думи - няма защита такава че да не светят когато колата е само на контакт, но мотора не работи. Прав ли съм, или има някоя скрита глезотойка за която не знам?
Не няма глезотийки, на 2ри контакт и на запалено винаги светят.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
dido0o``` написа:pimpo написа:Сега едно въпросче: Активирах си DRL американски тип (дългите на 30%), но не видях да има някаква опция за следене на нарежението и/или оборотите. С други думи - няма защита такава че да не светят когато колата е само на контакт, но мотора не работи. Прав ли съм, или има някоя скрита глезотойка за която не знам?
Винаги ли при DRL от американски тип светят и мигачите когато се включат късите ? Имали разлика в крушките на мигачите за европейското и американското БМВ?
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
ilia1984 написа:dido0o``` написа:pimpo написа:Сега едно въпросче: Активирах си DRL американски тип (дългите на 30%), но не видях да има някаква опция за следене на нарежението и/или оборотите. С други думи - няма защита такава че да не светят когато колата е само на контакт, но мотора не работи. Прав ли съм, или има някоя скрита глезотойка за която не знам?
Винаги ли при DRL от американски тип светят и мигачите когато се включат късите ? Имали разлика в крушките на мигачите за европейското и американското БМВ?
Ако този "американски тип" е пуснат на по-стар лайт модул, то винаги се пускат и мигачите , просто няма друг начин за активиране. На по-новите лайт модули (основно при фейслифт) могат пак да се пуснат дълги като DRL и същевременно мигачите няма да светят на къси светлини.
За крушките на мигачите не знам, но американките нямат габаритни светлини в секцията на дългите.
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
dido0o``` написа:Ако този "американски тип" е пуснат на по-стар лайт модул, то винаги се пускат и мигачите , просто няма друг начин за активиране. На по-новите лайт модули (основно при фейслифт) могат пак да се пуснат дълги като DRL и същевременно мигачите няма да светят на къси светлини.
За крушките на мигачите не знам, но американките нямат габаритни светлини в секцията на дългите.
Мерси колега на мен не ми пречи че ще светят и мигачите на къси притесняваме само да не почнат да горят

- oci
- старши ентусиаст
-
ilia1984 написа:dido0o``` написа:Ако този "американски тип" е пуснат на по-стар лайт модул, то винаги се пускат и мигачите , просто няма друг начин за активиране. На по-новите лайт модули (основно при фейслифт) могат пак да се пуснат дълги като DRL и същевременно мигачите няма да светят на къси светлини.
Мерси колега на мен не ми пречи че ще светят и мигачите на къси притесняваме само да не почнат да горят
Няма как да горят защото те светят американски стил т.е все едно на 50 процента а като си пуснеш мигача тогава крушката започва да мига и светлината е два пъти по-силна.