По-високи данъци или по-високи цени на горивата

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-високи данъци или по-високи цени на горивата

По-високи данъци
28
74%
По-високи цени на горивата
10
26%

Общо гласове : 38
младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: По-високи данъци или по-високи цени на горивата

Мнение от BMW_RIDER » 19 Мар 2013, 23:10

alx написа:
Манчев73 написа:
alx написа:цената може да върви нагоре и надолу.

данъка върви само нагоре.

:winky:

бензина в америка следва световните събития.

Кои световни събития? Да "освободим" богата на петрол държава на 15К километра от нас от лошия и диктатор :mhihi: Или дайте да си напечатаме някой $ щото петрола е в долари..
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Мар 2013, 23:29

BMW_RIDER написа:Кои световни събития? Да "освободим" богата на петрол държава на 15К километра от нас от лошия и диктатор :mhihi: Или дайте да си напечатаме някой $ щото петрола е в долари..

без значение. всичко бива :)

между другото на америка й трябва все по-малко и по-малко нефт. и много скоро ще настъпят интересни процеси в ценообразуването на нефта защото америка няма да го диктува повече. друга тема.

по темата- идеята е че цената се контролира от бизнеса, а данъците- от правителството.

за вас не знам но ако трябва да избирам между бизнес механизми и правителствени такива... избирам бизнеса
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 20 Мар 2013, 0:55

Ненормален въпрос....
Естествено цената на горивата трябва да се регулира от пазара.Петрола е изчерпаемо полезно изкопаемо и е нормално цената да се вдига с изчерпване на ресурсите,да не говорим,че това е двигателя на човешкия прогрес и индустриализацията в последния век.Човечеството трябва да разбере :
1. Че неизбежното наближава- ако отделянето на емисии от изгарянето на петрол(не само,но най-вече) не спре ще се самоубием...вече го правим бавно и сигурно
2.че Ако не спрем да изразходваме петрол за горива в един момент ще се окажем без него,а той е изключително необходим за производството на много по-значими неща.В медицината и какво ли още не.
3.че трябва да сме по-отговорни към състоянието на планетата и към това, в което ще оставим да живеят НАШИТЕ ДЕЦА.
П.С. Трябва да се мисли в преспектива и за мен съм си обещал, че следващата ми кола ще е електрическа(колкото и неудобна,малка,скъпа и грозна да е тя),ще използвам максимално зелена енергия,а не евтина от миризливия ТЕЦ и смятам,че всеки трезво мислещ човек трябва да направи точно това....
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 20 Мар 2013, 1:02

alx написа:
BMW_RIDER написа:Кои световни събития? Да "освободим" богата на петрол държава на 15К километра от нас от лошия и диктатор :mhihi: Или дайте да си напечатаме някой $ щото петрола е в долари..

между другото на америка й трябва все по-малко и по-малко нефт. и много скоро ще настъпят интересни процеси в ценообразуването на нефта защото америка няма да го диктува повече. друга тема.

Последните няколко години, събитията опровергават предвижданията ти.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 20 Мар 2013, 1:26

Може би нещо не съвсем по темата... Но от твърде достоверен източник чух, че в момента реалната цена, на която газта стига до колонката е 0.30 лв на литър, а всички знаем на какви цени се продава :mhihi:

Иначе съм донякъде съм за, който кара повече, да плаща повече като амортизиращ пътищата повече.
А най-много искам да сме като в Украйна, поне откъм цени на горивата де :mhihi:
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 20 Мар 2013, 1:46

И преди съм го писал и сега пак - цената на горивата (без пропан бутана) около 60% е налози, като изключая ДДС, акциза целия отива в любимия ни ЕУ, а не в държавата. Ей това е нещото, което много ме дразни мен лично. Хубаво че даваме едни пари, поне в нашата държава да отиваха.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 20 Мар 2013, 2:20

///Maximalniq написа:
alx написа:

Последните няколко години, събитията опровергават предвижданията ти.

Кои предвиждания? Консумацията на америка на петрол за 2012 е най- ниската за последните 16 години. Това е факт, не предвиждане. И тенденцията е 2013 да е още по- ниска. Това вече е предвиждане, но от лесните...
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 20 Мар 2013, 2:41

Когато преди 5 дена си ял по 20 кебапчета на ден, а днес ядеш по 10, това не означава, че ядеш малко, нали? А и нямах предвид за вътрешната консумация на петрол в САЩ. Америка винаги ще бъде основен фактор в ценообразуването на петрола, ако си мислиш, че американците постепенно обръщат страницата на модерната зелена енергия жестоко се лъжеш, за какво иначе са тези циркове в Африка и близкия изток ?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 20 Мар 2013, 3:07

cod-cdbp написа:И преди съм го писал и сега пак - цената на горивата (без пропан бутана) около 60% е налози, като изключая ДДС, акциза целия отива в любимия ни ЕУ, а не в държавата. Ей това е нещото, което много ме дразни мен лично. Хубаво че даваме едни пари, поне в нашата държава да отиваха.
:nono:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от F3P » 20 Мар 2013, 9:19

Е.Димитров написа:Здравейте,
представете си че може да избирате и примерно казват че цената на горивата примерно бензин А95 ще стане 0.80 лева с ддс на колонката но примерно за БМВ Е46 за което сега сте плащали данък 220 лева,става 800 лева на година ,както и гражданската отговорност от 200 лева става 800 (примерно)и винетната такса от 67 лева стане около 600 лева и това е за цел да се намалят броя на автомобилите,както и да се стимулират общините да се грижат за инфраструктура,паркове и градинки или друг вариант,бензина става 6 лева,а данъците стават за същото БМВ 30 лева,където някаква част от горивата пак отиват за общините,където примерно са разположени бензиностанциите.

С всички крайници съм ЗА високи данъци и евтини горива- според примера. Едни прости сметки:

Според примера данък, ГО и минетка излизат 2200лв. годишно. Понеже аз лично карам кола под 100 коня да ги сложим 2000лв.- в момента тея плащания са ми около 300лв. Разлика "скромни" 1700лв.
Днешни цени на колонка (грубо): 1,30 газ, 2,60 А95, 2,63 дизел.
Минавам над 30 000км. на година при среден разход да го кажем (оптимистично) 8/100 газ. Някакви мижави 2400л. изгарям. Като пари- 2400 х 1,30= 3100лв. Това + 300лв. данък, ГО и минетка става 3400- да ги сложим 3500 за по-кръгла цифра.

3500 - 2000 (високите данъци) са 1500лв. които ми остават за гориво. 1500 : 0,80 = 1875л. бензин. (при цена 0,80лв./л.). Което ми дава 23 000+ км. пробег при разход 8/100 бензин. Губят ми се 7000км. или 560 литра х 0,80лв.
Тоест ще платя 450-500лв. повече на годишна база да си карам колата същите км. С "дребна" разлика- на бензин да я карам, а не на газ. При бензин 0,80лв. газта следва да е около 0,50лв.- ако карам на газ дори ще ми е по-евтино от сега.

При високи данъци и евтино гориво има няколко плюса и няколко минуса:

Повече пари в общините за ремонти- всякакви.
По-ниски цени на стоките в магазина.
По-малко трафик по пътищата. Просто тея дето карат колите си до кафето и обратно ще изчезнат- колата ще е рентабилна само ако караш много. Тогава може и да видя разход 9/100 разход градско...

Обаче пък държавата ще вземе един дебел от акциза- няколко милиарда на минус.
Колите ще намалеят значително- да кажем високия данък и т.н. ще покрият разликата за държавата. Но по-малкото коли водят до спад в работата в още няколко сектора което пак бърка в джоба на държавата- лошо.

Иначе казано- колкото и да ми харесва идеята е напълно невъзможна. По много причини. Но пък не пречи да си помечтаем :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 20 Мар 2013, 9:55

Хахаха,
И общините ще имат повече пари за крадене.Не,че сега данъка не ми е едни 400лв.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

Аватар

Мнение от F3P » 20 Мар 2013, 10:11

miroleskov написа:Хахаха,
И общините ще имат повече пари за крадене...

За съжаление си прав :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 20 Мар 2013, 10:13

горивата не са толкова скъпи просто заплатите на повечето са мизерни няма кво да умуваме щото ако взимаш 2-3к няма да ти е проблем да даваш 2-300лева на месец за гориво тва е истината.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Мар 2013, 9:07

айде стига с това ако взимаш толкова ако взимаш толкова.... В БГ реалността е ясна - почти няма производство, почти няма износ - по-високи заплати няма да има. Така че цените са си високи.

Иначе за това, което се предлага като пътища, инфраструктура и качество, мисля, че и данъците и горивата са прекалено скъпи. Което и да е по-скъпо, все пръчка в гъза.

Предишна

Назад към Извън Темата