Отчисление на мотопед от ИТАЛИЯ
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Отчисление на мотопед от ИТАЛИЯ
Колеги реших да се допитам и до вас. Преди доста време купих едно скутерче Aprilia SR продавача излезе измамник каза ми, че може да се регистрира, а то не може тъй като трябва да има отчисление съгласно някакви наредби от 2009 г. Мотора си има документи и всичко нужно за регистрацията, но няма глупавото отчисление. Първо искам да попитам някой дали е запознат с такъв случай и какво се прави и второто как мога да отчисля нещо, което никога не е зачислявано никъде.

Re: Отчисление на мотопед от ИТАЛИЯ
Колега,поясни малко...да се отчисли от къде?от Италия или?Ако не е отчислен от Италия и в вкаран тук...би трябвало да нямаш оригиналните документи на мотора/талона/,а да са ти дали копия!А ако имаш оригиналните към тях трябва да я прикпрепен документ..как беше на италиянски забравих думата,който да удостоверява,че моторчето вече не се води към тях,а е приготвено за износ.Масово е "търговци" да вкарват дали коли или мотори с копия на оригиналните док. само и само да може колата да пътува да идва по-бързо в България,и после да се "Чакат" оригиналните документи...и когато МПС-то е изрядно..документите идват след известно време...3-4 дни,седмица...обаче когато там има някакъв проблем....от различно естество,запор,данъци,не изрядни докоменти,издирва се,застрахователни измами..просто...си оставаш собственик за НЕрегистрируемо моторче...има много теми в други мото форуми за подобни случай..дали измама или не..всеки сам си прави изводите..но не си първия такъв случай...Успех!
Part time Racer,FULL time RIDER.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Чакай,чакай колега говориш и ти без да четеш!
Колегата по горе е написал че си има всички оригинални документи? Нали?
значи трябва да изпратиш оригиналните документи при някой в Италия да ти ги оправи - това е!
И как да не е зачислено никаде,щом не е отчислено от Италия значи там още се води
п.с.Втори проблем може да имаш защото 50куб мотопеди в Италия са с едни стари талони и тук вече с тях не може да регистрираш. Поне в КАТ София. Ако скутера е произведен преди 2000г. е със стар талон.
Колегата по горе е написал че си има всички оригинални документи? Нали?
значи трябва да изпратиш оригиналните документи при някой в Италия да ти ги оправи - това е!
И как да не е зачислено никаде,щом не е отчислено от Италия значи там още се води

п.с.Втори проблем може да имаш защото 50куб мотопеди в Италия са с едни стари талони и тук вече с тях не може да регистрираш. Поне в КАТ София. Ако скутера е произведен преди 2000г. е със стар талон.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Ти сигурен ли си, че не е отчислено?
И си сигурен че имаш всички документи (талон, документ за собственост, договор).
Ако наистина проблема е само в отчисляването ти трябва човек в Италия
И си сигурен че имаш всички документи (талон, документ за собственост, договор).
Ако наистина проблема е само в отчисляването ти трябва човек в Италия

madpetio написа:Чакай,чакай колега говориш и ти без да четеш!
Колега,аз чета,че колегата има всичко документи...ама оригинал ли са копия ли са..не е казал,а има значение и то огромно...преди зивестно време ставаше и с копия,сега вече не!Отделно колегата по-горе е споменал за 50цц скутери...да има го и този проблем,и не е само за преди 2000г а и за след това,за справка преди 1г се опитах да регна скутер 50цц модел 2008ма и ударих греда...та пак схеми трябваше..и то за напълно редовно скутерче от към документи...Просто колега трябва да де още малко инфо за документите кво що има и тва е..
Part time Racer,FULL time RIDER.
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
значи щом казва има значи са оригинал... поне закона казва така
копията не са документ!!!!!!!!
значи НЯМА - елементарно.
Ако той си мисли че като има копия има документи тогава да се оправя

копията не са документ!!!!!!!!

Ако той си мисли че като има копия има документи тогава да се оправя

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Естествено, че не са копия. Скутера е произведен преди 2000 г. и е със стария талон. Имам неговия талон оригиналния с някакъв италиански печат на него явно в областта от която е и аз не знам, имам се и документ за собственост общо взето всичко нужно за регистрация единствено ми липсва грозното отчисление, което през месец мръсните италианци променят, защото има голямо търсене и вадят пари от нищото. В КАТ Стара Загора ми казаха, че до средата на 2009 г. процесът с зачисляването е бил по избор, но изпращат молба и карат България да не регистрират без такова отчисление. Ако тоя от който взех мотора го беше регистрирал още като го е вкарал тука нямах да си имам такива главоболия, но уви.... Искам да попитам евентуално дали ако пратя талона по някой познат, който се занимава с коли примерно ще може да ми го отчисли? 

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
може,но може да се наложи нов талон да ти вади но до 100е ще те оправи 

9 мнения
• Страница 1 от 1