навигация за Андроид ?
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: навигация за Андроид ?
sambeto написа:b00st написа:Garmin-а си е с най-добрите карти както и да го гледаме
То не е до програмата,ами е до точността на картите с които работи самата програма.
Най точните карти са на Navteq,с тия карти работи със сигурност програмата Navigon и Igo мисля.И двете са страхотни програми така че която и да сложиш няма да сбъркаш и ти покриват изискванията.Другия производител на карти е Teleatlas,с такива карти работи Sygic и са малко по неточни от предните които съм ти написал.
Аз ползвам програмата Navigon,понеже ми е по лесна за инсталация,НО ако ми остане време ще сложа Igo....всички знаят че тя е най добра като карти,меню и интерфейс.
Човека пита за бг и точно тук грешиш

Иначе за протокола гарминската карта също е на навтек ... та се едно с коя от двете си, ако ти трябва за европа.
Единствено съм забелязал, че за игото излиза една идея по-рано и след това гармина догонва.
Та както споменах, гармин му е майката само да го дооправят.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Навигона също си има 3Д и също показва сградите в 3Д контурни изображения.И да,инсталацията е много по-лесна.само един .апк файл и после телефона сам си тегли и се самонастройва към резолюцията на дисплея,докато при иГо например трябва да изтеглиш инсталационния файл с точната за теб резолюция.Но както и да е.Аз съм ползвал досега Гармин на старата ми нокиа,и сега иГо и Навигон.Така че всичките са до навик и свикване.Гармина на нокията имах и офроуд подробна карта от офроуд форума.
И между другото на стартовия екран на Навигона си пише: Navigon - a Garmin brand,така че.........
И между другото на стартовия екран на Навигона си пише: Navigon - a Garmin brand,така че.........
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
F3P написа:sambeto написа:...Аз ползвам програмата Navigon,понеже ми е по лесна за инсталация...
![]()
![]()
За 5 минути (от свалянето на файловете на ИГо до позиционирането) получаваш това- забравих да го сложа на 3Д режим, че да покаже и сградите:
Кое е по-лесно на Навигон-а
Забравил съм да спомена,че ползвам Samsung Galaxy Note....та за неговата резолюция най лесно става с Navigon.
За Igo-то имаше некаква врътка със скиновете за резолюцията на моя телефон,докато Navigon-а беше песен

Първо пробваш с гармин - ако не става минаваш на Примо. Другите съвсем съм ги отписал.
- jordanpar
-
-
От 3 години Гармин притежава Навигон.Ползват абсолютно едни и същи карти.
Направиха го за да може Навигон да навлезе специално в нишата на смартфоните под андроид и айфоните.Така че ,ако не е за ГПС модул и устройство,а за мобилен телефон,Навигон е правилното решение,тепърва ще има и още подобрения!!!
Направиха го за да може Навигон да навлезе специално в нишата на смартфоните под андроид и айфоните.Така че ,ако не е за ГПС модул и устройство,а за мобилен телефон,Навигон е правилното решение,тепърва ще има и още подобрения!!!
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Panzer_i написа:имам и двете споменати по-горе Sygic и IGo. Не ги ползвам често, но втората е по-подробна. Дръпнах си и двете от Замунда.
Аз съм със Sygic, щото резолюцията на тел не позволява Igo-to

Но съм супер доволна, защото си качих нотификации за стационарни камери, патрули и движещи се камери и сигнализира колкото метра настроиш преди това, някой път фалшиво де ...

Много като тебе вече плакаха ...
jordanpar написа:От 3 години Гармин притежава Навигон.Ползват абсолютно едни и същи карти.
Ако не може да се използва картата на Геотрейд за България не виждам какъв е смисъла
Всъщност може ли ?
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Защо ти е да виждаш смисъл, кажи ти с какво си и да става чата 
Иначе не може да ползва гармински карти, което обезмисля доста постове.

© написа:Ако не може да се използва картата на Геотрейд за България не виждам какъв е смисъла
Всъщност може ли ?
То картата е единствената причина да избереш Гармин пред ИГо при възможност- интерфейса на Гармин е толкова смотан, че няма накъде по-зле.
За мен реда (гледайки само покритието на БГ) е:
1: Гармин. Няма по-добра БГ карта както и да го гледаме.
2: ИГо. Отлична карта, отстъпва леко на Геотрейд-а. Но ще е бая зор да се загубиш.
3: Навигон, Сиджик и подобни- картите им отстъпват на тази на Примо-то и съм срещал доста пропуски.
Но в момента в който изляза от БГ веднага Гармин отпада от класацията- за белите държави всички имат отлични карти и тогава си избирам интерфейса. И тогава Гармин е от последните.
- jordanpar
-
-
Абсолютно вярно.Картата на Събин е единствения коз на Гармин за БГ.А и няма как-Геотрейд са им вносители от години и ползата им от добра карта за техните продукти е повече от ясна.
bam-bam написа:Защо ти е да виждаш смисъл, кажи ти с какво си и да става чата
Аз казах, но кой да чете

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Съжалям, че вдигам стара тема, но искам да попитам за добра сборка на IGO с максимално подробни карти за цяла Европа и България с достатъчно подробен набор от POI-та колко свободна памет ми трябва? Питам защото съм се засилил да си взимам телефон с 8GB вградена памет и без слот за SD карта, като от тея 8GB предполагам, че използваеми ще са около 6GB.

8гб са малко за каквото и да е, ако искаш да сложиш за определени държави 2-3 може и да имаш някакъв успех с 6гб използваеми. На цяла Европа сигурно са 2-3гб картите, не съм ги смятал, но със всички допълнителни файлове сигурно ще ги достигнеш. Освен това съм сигурен, че този телефон няма да го ползваш само за навигаци - ами снимки, игри ... има игри по 1гб

А като го позапълниш т.е. не оставиш достатъчно място за андроид, телефона ще започне да се забавя, трябва да триеш ... а бе ужас. Поне СД карта да има, та което може да преместиш там
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Абе игри никакви не качвам, защото не играя, но за снимките съм съгласен. Щом на цяла Европа казваш, че са 2-3GB картите какви са тея допълнителни файлове, за които говориш, разни интересни точки ли имаш предвид?
За игрите се пошегувах, ето тук от един друг форум може да видиш колко големи са картите http://gaffertree.data.bg/p/files/
Общо 3.7гб, разбира се едва ли ще ползваш всички едновременно, но ако държиш да ги имаш в телефона са толкова. Допълнителните файлове са интересни точки POI без които няма как да минеш и разни други като 3Д сгради, допълнителни малки файлове подпомагащи шофьорите т.е. появяват се разни знаци, че дори и релефа и т.н.
Общо 3.7гб, разбира се едва ли ще ползваш всички едновременно, но ако държиш да ги имаш в телефона са толкова. Допълнителните файлове са интересни точки POI без които няма как да минеш и разни други като 3Д сгради, допълнителни малки файлове подпомагащи шофьорите т.е. появяват се разни знаци, че дори и релефа и т.н.
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3