Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....
Модератор: Общи модератори
- Beat
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
- Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
- Детайли за колата: Много бавна
Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.
С тази си постъпка Фетел показа че е един недорасъл и не особено много мислещ пилот.Това не беше постъпка на шампион,както за пореден път се убеждавам.За мен той остава човека,който три години подред кара най-бързия болид и нищо повече.Алонсо,Бътън, Райконен и Хамилтън са много по-добри пилоти и спортисти от него(може би с малки изключения на Хамилтън понякога
).

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Абе не знам кой прав,кой крив ,ама тия дето опяват как Уебър минал на щадящи режими на мотора и пазел гуми и гориво,да погледант в коя обиколка тоя плъшок си направи най-бързата обиколка от състезанието.
Не търсете,ще подскажа .. в 45-тата
А в 46-тата,стана втори
Та в тоя ред на мисли ,как при стриктно изпълняване тактиката на отбора за пестене на гуми и гориво и "економи мапове" ,се постигат бест лапове ... Ай стига глупости вече
Разадва си газ до края тоя ,ма толко си може завалията и орева света сега,че малката шваба го оплеска за пореден път 
Не търсете,ще подскажа .. в 45-тата

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Beat написа:три години подред кара най-бързия болид и нищо повече.
Ако говорим за чиста скорост дори не мисля, че е в топ 3

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не винете Фетел. Това е спорт бе, мамка му! Човека защитата трета титла. Не е ли нормално да се бори за всяка точка? Притесненията на отбора са основателни, защото всички помпим Турция 2009, когато след една такава закачка и двамата отпаднаха. Но това беше преди 4 години, сега и Фетел е пораснал, и Уебър е още по-опитен. Пък и специално на тази писта с тези две дълги ДРС зони - изпреварванията от страна на по-бърз болид/пилот са елементарни, особено пък щом Уебър е бил с удушена кола. За мен това си е просто отнемане от същността на моторния спорт. По същия начин, по който някога на Сена са му правили мръсно. В Мерцедес също. Евала на Хамилтън, че на подиума се държа изключително достойно и каза, че се чувства така, сякаш Нико е трябвало да стои там горе.
Иначе за хода на състезанието - не беше кой знае какво, но беше интересно. Щеше да е още по-интересно и с Алонсо в борбата, но ме учуди много това решение на отбора болида да остане на пистата. А не е като да не знаят какво се случва, когато предното крило се отчупи и отиде под гумите. Очаквах повече от Маса. Райконен не можа да тръгне напред този път. Доволен съм като цяло.
Иначе за хода на състезанието - не беше кой знае какво, но беше интересно. Щеше да е още по-интересно и с Алонсо в борбата, но ме учуди много това решение на отбора болида да остане на пистата. А не е като да не знаят какво се случва, когато предното крило се отчупи и отиде под гумите. Очаквах повече от Маса. Райконен не можа да тръгне напред този път. Доволен съм като цяло.
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
bum_bum написа:Beat написа:три години подред кара най-бързия болид и нищо повече.
Ако говорим за чиста скорост дори не мисля, че е в топ 3То не е само да раздаваш газ.
Което го прави абсолютно посредствен пилот,след като в най силната кола в последните години,неможе да бъде и най бърз в една обиколка
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Май наистина не помните сезон 2010?
Уебър се бори до последно за титлата и завърши на 14т след Фетел и 6 от Алонсо.
Прецакваха го с боксовете.Няма да забравя как в Бразилия вкараха Фетел преди него само и само той да дръпне на пред в последствие,а в същото време Марк водеше състезанието през цялото време и накрая го е**ха в г*зъ!
Ако не си спомняте ситуацията сега ще я припмним - 4 пилота се бориха за титлата до Бразили - Фетел,Марк,Алонсо и Хамилтън.
До Абу Даби останаха само трима - Фетел,Марк и Алонсо.
До Бразилия,Марк водеше в класирането,като до това състезание имаше повече победи от Фетел.
В Бразилия му казаха - "Не гледай към титлата,тя е за Фетел"
Аи кажете че тва е било чиста битка!
Ами инцидента в Турция!
- е тва беше най-нескопосаната маневра която съм виждал!
Изпреварва и се прибира в траекторията преди да е задминал болида,в резултат на което се допират двете гуми и Фетел аут,а Марк все пак успя да завърши - 3-ти!
Кво беше после - "Марк трябваше да му направи път" - същия пък не помръдна от своята състезателна линия и нямаше вина за нищо!
Вие как очаквате да не му падне формата - на крачка от титлата и най-нагло му я отнемат!Вече е посредствен пилот,няма спор но .... за сметка на онзи другия и на целия отбор!
Гледай какъв идиот
- свалете си очилата и си кажете мнението!
http://www.youtube.com/watch?v=vx9zIQvrdZU
Само погледнете,вижда че няма място,вместо да прекрати и да се прибере той най-нагло принуждава Уебър да му отстъпи траекторията.Или му отстъпва или го удря.
Уебър се бори до последно за титлата и завърши на 14т след Фетел и 6 от Алонсо.
Прецакваха го с боксовете.Няма да забравя как в Бразилия вкараха Фетел преди него само и само той да дръпне на пред в последствие,а в същото време Марк водеше състезанието през цялото време и накрая го е**ха в г*зъ!
Ако не си спомняте ситуацията сега ще я припмним - 4 пилота се бориха за титлата до Бразили - Фетел,Марк,Алонсо и Хамилтън.
До Абу Даби останаха само трима - Фетел,Марк и Алонсо.
До Бразилия,Марк водеше в класирането,като до това състезание имаше повече победи от Фетел.
В Бразилия му казаха - "Не гледай към титлата,тя е за Фетел"
Аи кажете че тва е било чиста битка!
Ами инцидента в Турция!

Изпреварва и се прибира в траекторията преди да е задминал болида,в резултат на което се допират двете гуми и Фетел аут,а Марк все пак успя да завърши - 3-ти!
Кво беше после - "Марк трябваше да му направи път" - същия пък не помръдна от своята състезателна линия и нямаше вина за нищо!
Вие как очаквате да не му падне формата - на крачка от титлата и най-нагло му я отнемат!Вече е посредствен пилот,няма спор но .... за сметка на онзи другия и на целия отбор!
Гледай какъв идиот

http://www.youtube.com/watch?v=vx9zIQvrdZU
Само погледнете,вижда че няма място,вместо да прекрати и да се прибере той най-нагло принуждава Уебър да му отстъпи траекторията.Или му отстъпва или го удря.

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Реално не стана шампион заради себе си:
http://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0
http://www.youtube.com/watch?v=on96GJ5O-nY
Почва да е ревльо като Халфосно, дето ся му бил виновен Фетел, че бил почти спрял и за тва така....
Все тая това е само 2рото състезание и трябваше, не трябваше, а задължително беше да ги пуснат както редбула, така и мерцедеса...за да стане състезание за все така по-малкото фенове на тоя спорт...
Дали някой е говорил нещо на Сена и Прост в макларън, а те си трошаха колите и се засичака е така къде се намерат....ама тия години са отдавна отминали...Има един лаф, че половината Ф1 е умряла с Жил Вилньов, а втората половина със Сена..и си е така.
http://www.youtube.com/watch?v=2kNZzqqdhM0
http://www.youtube.com/watch?v=on96GJ5O-nY
Почва да е ревльо като Халфосно, дето ся му бил виновен Фетел, че бил почти спрял и за тва така....
Все тая това е само 2рото състезание и трябваше, не трябваше, а задължително беше да ги пуснат както редбула, така и мерцедеса...за да стане състезание за все така по-малкото фенове на тоя спорт...
Дали някой е говорил нещо на Сена и Прост в макларън, а те си трошаха колите и се засичака е така къде се намерат....ама тия години са отдавна отминали...Има един лаф, че половината Ф1 е умряла с Жил Вилньов, а втората половина със Сена..и си е така.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
bum_bum написа:Това, че меките гуми дават 0.8 преднина ми се струва малко неистинско твърдение най-малкото, защото на всяко шаси работят различно тия гуми.
За едно може да е 0.8, а за друго да е повече или по-малко. Също зависи дали е в началото или в края на състезанието. Дали има много гориво или малко, дали има отложен каучук по асфалта или не, дали има кола отпред или не, дали е горещ асфалта или по-хладен..larbi написа:Споко малко с това осиране на Уебър, а?
Кво, кво речи???
Май не вдяваш, че повечето осирания на Уебър са били заради калпава техника която му е давана и така нататъка, а? В Малайзия що стартира като хората даже стартира по-добре от алонсо, маса който всяко състезание стартирали (и наистина си стартират) като ракети? Щото беше 5-ти и да иска няма как да застраши фетко късметко, а на отбора му трябва точки и не могат да го цакат с такован съединител винаги сеш ли се?

Погледнете малко от всички ъгли, а не като коне с капаци редите ено и също щото е смешно. Имало е доста случай в които Уебър не се е подчинявал на отборни заповеди така е, НО 50% от случайте се е подчинявал и послушно е помагал на нещастника фетел. Ае малко реално глейте на нещата
Последна промяна Larbi на 26 Мар 2013, 15:08, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
audi_rulzzz написа:bum_bum написа:Beat написа:три години подред кара най-бързия болид и нищо повече.
Ако говорим за чиста скорост дори не мисля, че е в топ 3То не е само да раздаваш газ.
Което го прави абсолютно посредствен пилот,след като в най силната кола в последните години,неможе да бъде и най бърз в една обиколка
Да наречеш "посредствен" един шампион в който и да е спорт ...

Факт, че е фаворит в отбора ама кво да правим. Това омаловажава ли титлите му? Бил блъснал тоя или оня.. кой пилот никога не е правил грешка? Участвал е в над 100 официални старта. Колко пъти е ударил някой по негова вина? 2-3, 5? И това го прави лош пилот или "посредствен"?
Кой ще посочи един безгрешен пилот? Дори Кими, дето има баси търпението към простотиите на всеки останал е правил грешки в резултат на които се е удрял с друга кола.
(Деба, как забравих че съм в нинджа форума, дето по всеки въпрос има цяла тълпа по-добри от най-добрите в света

larbi написа:Май не вдяваш, че повечето осирания на Уебър са били заради калпава техника която му е давана и така нататъка, а?
Нещо не те разбрах. Значи от 24 коли, които са със сигурност най-високотехнологичното нещо на 4 колела в света една от двете, които печелят шампионата при конструкторите е "калпава техника".
- Larbi
- Потребител
-
Сондьора написа:На коя точно маневра не е подготвен![]()
http://www.youtube.com/watch?v=VSxvFmD76Qs
Просто вместо да му размахва средни пръсти, да го беше догонил....и да отебе ( с право ), заповед 21
как да го догони с по-бавни гуми е братттттттттттт?
и второ: ФЕТЕЛ ПО-СКОРО ША ГО ИЗБЛЪСКА ОТ ПИСТАТА И 2-МАТА НЯЯ ЗЕМАТ НИЩО ОТКОЛКОТО ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН! КАПИШ?
- Larbi
- Потребител
-
bum_bum написа:audi_rulzzz написа:bum_bum написа:Beat написа:три години подред кара най-бързия болид и нищо повече.
Да наречеш "посредствен" един шампион в който и да е спорт ...![]()
Факт, че е фаворит в отбора ама кво да правим. Това омаловажава ли титлите му? Бил блъснал тоя или оня.. кой пилот никога не е правил грешка? Участвал е в над 100 официални старта. Колко пъти е ударил някой по негова вина? 2-3, 5? И това го прави лош пилот или "посредствен"?
Кой ще посочи един безгрешен пилот? Дори Кими, дето има баси търпението към простотиите на всеки останал е правил грешки в резултат на които се е удрял с друга кола.
(Деба, как забравих че съм в нинджа форума, дето по всеки въпрос има цяла тълпа по-добри от най-добрите в света)
larbi написа:Май не вдяваш, че повечето осирания на Уебър са били заради калпава техника която му е давана и така нататъка, а?
Нещо не те разбрах. Значи от 24 коли, които са със сигурност най-високотехнологичното нещо на 4 колела в света една от двете, които печелят шампионата при конструкторите е "калпава техника".
братле, ти верно ли не помниш няколкото състезание в който Марк стартира плачевно и от отбора казаха че това е заради съединителя който бил не достатъчно навит или преклаено навит не помня. ОТНОСНО ТЕХНИКАТА. Появиха се снимки в нета на които ЯСНО се вижда как Маса кара кола с АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНА аеродинамика и от там бързина. Тва Феррари дето алосно е бог а маса е санчо панса.
В КОЛИТЕ НА РЕД БУЛ ПАК ИМА РАЗЛИКИ, баси хората има начи хахах, не е с цел да ви обидя а да се събудите малко, щото сте като един образ боянския от един форум, а вече присъства и при нас в групите в които дикутираме Формула 1 в Фейсбук.
Бинев, приятелю няя смисъл май се припомня каквото и да е било, то с радио точки не се спори. То винаги щи каже че водата в морето е синя, нищо че ти му разправяш че водата е безцветна, но се вижда през деня така заради отражението на небето....

Ей сладуриииииииииииииииииии
- Larbi
- Потребител
-
Отбора с грешната тактика в последните спирания в бокса даде повод всичко това да се случи. Първо вкараха Фетел и знаем че новите гуми веднага дават нужният резултат и той направи 1,5 сек по бърз втори сектор от Марк. След това вкараха и Уебър, но му сложиха по бавните гуми тоест хард! Гумите на Фетел бяха в оптимална температура докато тези на Марк все още бяха студени. Всъщност нямаше почти никаква битка на пистата (едните гуми дават 0,8сек разлика от другите) Двигателя на Себастиян на Full Rev (максимална мощност за тези не знаят), докато двигателя на Уебър в режим Lean Rew (тоест най бедната смес и съответно най икономичната) Дори за спорещите мога да кажа че и на клиповете се различава звука от двата двигателя. На тази голяма писта с две дълги ДРС зони се учудвам че изобщо се забави толкова самото изпреварване. И още нещо само: Себастиян използва целият си КЕРС до края на първи сектор, докато Марк използва едва 25% от него.
Просто от Редбул се уплашиха да не стане катастрофа и не позволиха на Марк да вдигне режима на двигателя. Иначе не съм фен изобщо на Редбул, но за мен е виновен главно отбора с грешната стратегия. Те дадоха предпоставки на Фетел да се бори за първото място и той си го спечели на пистата. Това е!
Просто от Редбул се уплашиха да не стане катастрофа и не позволиха на Марк да вдигне режима на двигателя. Иначе не съм фен изобщо на Редбул, но за мен е виновен главно отбора с грешната стратегия. Те дадоха предпоставки на Фетел да се бори за първото място и той си го спечели на пистата. Това е!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
larbi написа:Сондьора написа:На коя точно маневра не е подготвен![]()
http://www.youtube.com/watch?v=VSxvFmD76Qs
Просто вместо да му размахва средни пръсти, да го беше догонил....и да отебе ( с право ), заповед 21
как да го догони с по-бавни гуми е братттттттттттт?
и второ: ФЕТЕЛ ПО-СКОРО ША ГО ИЗБЛЪСКА ОТ ПИСТАТА И 2-МАТА НЯЯ ЗЕМАТ НИЩО ОТКОЛКОТО ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН! КАПИШ?
Колега, ако държиш да пишеш в темата и във форума въобще избягвай да наричаш хора, който не познаваш "брат", "ба", "бе" и т.н.
Както и да пишеш с главни букви.
- Larbi
- Потребител
-
тва с главните букви да не се счита за викане, а като текст който да изпъкне и да се види по-добре ЗАЩОТО, е важен 
Приема се това за фамилиарните обръщение - вземам си бележка незабавно, щом като не ви е приятно

Приема се това за фамилиарните обръщение - вземам си бележка незабавно, щом като не ви е приятно

- Larbi
- Потребител
-
Освен това съм регнат от 4 години, тук и въпреки, че имам само 37 мнения в под форумите в които се броят постовете, то мисля че съм си доста дисциплиниран и досега никога не съм минавал границите на добрия тон