Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.

Мнение от Binev_OuT » 26 Мар 2013, 18:07

bum_bum не че нещо,но сега ще говоря само от моя гледна точка.
Аз от кариерата на Фетел в Редбул помня едно изпреварване на монца и едно отпадане в Турция и безкрайните безобразия към "съотборника" му.
Нищо друго.Това е по въпроса дали бил посредствен пилот.
В момента като чиста скорост с който и да е болид най-бързият е Хамилтън.Умее да кара най-дивашки,но това е съвсем друга тема.
Цели два сезона Фетел беше напълно изолиран от ... тълпата - така да наречем останалите пилоти.
В първата обиколка натрупва 2сек преднина,на края на втората вече е с 5.В 20-тата обиколка вече е задминал последните 5 6 болида с обиколка..... - на какво се дължи това - на качествата му,или на колата му?
Няма битки,няма напрежение,та той до скоро не знаеше как да задмине болид - при него трудно се вижда безпроблемно планирано изпреварване :mhihi:
Не казвам,че няма качества,но тия 3 титли точно на него не му отиват,ама грам.
17 състезания далеч от колоната - определено не се дължи на неговите качества.
А техниката в неговия болид и в болид номер 2 верятно е коренно различна.
За какво да хвърлят милиони за кола която няма така или иначе няма да спечели титла :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Мар 2013, 18:23

larbi написа:
Сондьора написа:На коя точно маневра не е подготвен :dunno:
http://www.youtube.com/watch?v=VSxvFmD76Qs

Просто вместо да му размахва средни пръсти, да го беше догонил....и да отебе ( с право ), заповед 21 :mhihi:

как да го догони с по-бавни гуми е братттттттттттт?

и второ: ФЕТЕЛ ПО-СКОРО ША ГО ИЗБЛЪСКА ОТ ПИСТАТА И 2-МАТА НЯЯ ЗЕМАТ НИЩО ОТКОЛКОТО ДА БЪДЕ ПОБЕДЕН! КАПИШ?

Като не може за кво реве... :lol:
И воторо: тва е играта...

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 18:26

Binev_OuT написа:А техниката в неговия болид и в болид номер 2 верятно е коренно различна.
За какво да хвърлят милиони за кола която няма така или иначе няма да спечели титла :dunno:

Така е, както и в колата на маса, но все пак не е на супер някакво лошо ниво, защото трябва и конструкторска титла на отборите все пак. просто 2-рия пилот е винаги тест пилот на нови елементи който не се знае дали ще подобрят или ще влошат работата на аеродинамиката в реални условия защото който найстина гледа формула 1 знае каква трагедия беше болида на един отбор не се сеща в момента за неговото име, но в аеро тунела показанията бяха е....и бързака ще троши глави - ко стана, на пистата в реални условия не можеше да вземе завой без да поднесе или да недозавие, а пилотите се кръстеха преди да влезнат в болида.
С изключение на състезанието в малайзия разбира се, където дадоха новите елементи на Райконен, а той и с тях не можа грам нищо да направи великия пилот и даже Грожан завърши пред него...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 18:32

Сондьора написа:И воторо: тва е играта...

Ти верно ли го написа това? :clap: А бях останал с впечатлението, че си интелигентен и здраво мислещ човек.... :dunno:

Кое е играта? На Сивърстоун 2011 като казаха на Уебър да седи отзад и да не изпреварва, а можеше, той си стоя, нали? Ето това е играта! А това на фетел е самозабравия и възползване от ситуацията по най-измекярския начин.

Ако някой си мисли, че да изпревариш някой докато ти си с режим на сместа на макс и по-бързи и загрети гуми някой който е на режим макс ама макс обеднен и маломощен и с по-бавни и студени гуми (твърдите гуми се загряват по-бавно от меките, в случай че някой почне да скача за това да кажа да не се хаби излишно и да става смешен) то този някой не е ни на йота по-добър от измекяра фетел.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 26 Мар 2013, 19:15

Тва е играта да, и винаги е било това.
И преди да ми говориш за гуми, режими и т.н.. Вземи погледай малко от 80 - 92г...
И тогава кажи на теб като зрител, кое по ти харесва. Тогава ми говори за засичане, правила :mhihi: , сини флагове :mhihi: ...заповед от бокса :banghead:

п.п. Като е бил с по-твърдите гуми ( за режима не си прав, щото може да си го променя ) и ако се пържиха, на фетел щяха да му се изядат цвичките....ама на по-лесно е та плачем...

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 19:26

Сондьора написа:п.п. Като е бил с по-твърдите гуми ( за режима не си прав, щото може да си го променя ) и ако се пържиха, на фетел щяха да му се изядат цвичките....ама на по-лесно е та плачем...

Гледам Формулата от 1994 година.
Могат да си ги сменят от волана, да, но Уебър е на най-бедната смес, чуй звуците от двигателя на правите ;)
На Фетел може да му се изтрият платненките, НО него не го интересува това защото ЗНАЕ, че Уебър е с по-бавни гуми и дори да му се изтрият то ще има за 10 обиколки преднина от 10 сек повече от комфортна. САМО ЗА 1 СЕКТОР, Фетел с меките гуми направи 1,5 сек по-добро време от това на Уебър когато тръгна фетел да гони Уебър................Това първото и второто той е много наясно, че никой няма да позволи на Уебър да тръгне да го гони след като е изпреварил вече защото нито някой иска още една инфарктна ситуация, нито фетел ще играе чесно и ще се натресе в уебър и като отпаднат и после отново вината ще е във Уебър както в Турция. Тука ще кажат, добре бе чорбаджи, той не се подчини и те изпревари ама ти с къф акъл тръгна да го гониш ти си виновен и така нататъка. Въобще........ Даже почвам си мисля, че нарочно оспаха Уебър щото от отбора видяха, че състезанието беше по-бърз той и хоп сичко 6 бате намали двигателя, ние ще ти турим едни хубави твърди чепици, той фетко няяяяяяяяяяяяма да те бута спокойнооооо. 2 пъти, цели 2 пъти са го уверявали от бокса че фетел няма да го изпревари и са го кандардисвали да сложи твърди гуми, щото той не е вярвал и с право, но в крайна сметка си е рекъл , кво пък, може и фетел да е човек ч път, ама не е имал възможността да чуе МАХНЕТЕ ГО ОТ ПЪТЯ МИ, се едно говори за оръженосеца си без какпка уважение, неблагодарното разглезено ..................... .................... ........................ :bang:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 19:36

larbi написа:
Могат да си ги сменят от волана, да, но Уебър е на най-бедната смес, чуй звуците от двигателя на правите ;)

Верно си специалист :shock:

Кажи дали съм разбрал правилно. Според теб като си намалят мощноста на мотора за да го пазят всъщност обедняват гориво-въздушната смес. И така с бедната смес дават газ до дупка на правите. А ти умееш като я чуеш колата можеш да познаеш дали кара с бедна смес?
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 19:36

както и роки му отговори спокойно на фетел в 28-мата обиколка "споко пич едва средата на състезанието е още"

Демек в превод "споко ве мой, нека не е толкова очевадно, че ще подразни хората, ние ще си го извозим до края на състезанието тоааа"
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 19:38

bum_bum написа:
larbi написа:

Кажи дали съм разбрал правилно. Според теб като си намалят мощноста на мотора за да го пазят всъщност обедняват гориво-въздушната смес. И така с бедната смес дават газ до дупка на правите. А ти умееш като я чуеш колата можеш да познаеш дали кара с бедна смес?

не не не се заяждай с мен, аз не съм специалист. Други хора са гледали обстойно и състезанието и на запис и така нататъка. не си мисли че пък ти си някакъв гуру в моторния спорт и от малък си във формула 1. Но офенс, ама каквото повикало... аз не се заяждам с никой нали? :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 19:41

bum_bum написа:
larbi написа:

Кажи дали съм разбрал правилно. Според теб като си намалят мощноста на мотора за да го пазят всъщност обедняват гориво-въздушната смес. И така с бедната смес дават газ до дупка на правите.

А как да карат на правите с педала на газта леко гален ли? Тука се изложи ми се струва, значи според теб, като са на бедна смес, не дават и газ на правите демек съвсем да пестят гориво, нещо като хамилтън? хаха развесели ме брутално
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 19:46

Само да допълня, че на бедна смес, звука е различен и нито максималната скорост е същата нито ускорението. освен това предавките се превключват по-рано. Утрепа рибата, бмв ентуасиасти, пионери, първенци ала-бала ужас, няям думи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 19:53

Ако обичаш всички мнения в един пост. Ако ти тече бавно мисълта има бутон "промени".

Винаги човек може да научи нещо ново. Не предполагах до сега, че на някой може да му хрумне да кара кола за няколко стотин хиляди долара и ограничение във възможноста за смяна на двигателя между състезанията на пълна газ с бедна смес само за да намали мощноста.

Явно ги разбираш наистина. Благодаря, че ме осветли по въпроса. :bowdown:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 26 Мар 2013, 19:58

Binev_OuT написа:bum_bum не че нещо,но сега ще говоря само от моя гледна точка.
Аз от кариерата на Фетел в Редбул помня едно изпреварване на монца и едно отпадане в Турция и безкрайните безобразия към "съотборника" му.
Нищо друго.Това е по въпроса дали бил посредствен пилот.
В момента като чиста скорост с който и да е болид най-бързият е Хамилтън.Умее да кара най-дивашки,но това е съвсем друга тема.
Цели два сезона Фетел беше напълно изолиран от ... тълпата - така да наречем останалите пилоти.
В първата обиколка натрупва 2сек преднина,на края на втората вече е с 5.В 20-тата обиколка вече е задминал последните 5 6 болида с обиколка..... - на какво се дължи това - на качествата му,или на колата му?
Няма битки,няма напрежение,та той до скоро не знаеше как да задмине болид - при него трудно се вижда безпроблемно планирано изпреварване :mhihi:
Не казвам,че няма качества,но тия 3 титли точно на него не му отиват,ама грам.
17 състезания далеч от колоната - определено не се дължи на неговите качества.
А техниката в неговия болид и в болид номер 2 верятно е коренно различна.

То па цигането на което явно си фен,колко пъти задмина болиди и колко пъти ги прегази,през миналия сезон
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 26 Мар 2013, 20:01

bum_bum написа:Ако обичаш всички мнения в един пост. Ако ти тече бавно мисълта има бутон "промени".

Винаги човек може да научи нещо ново. Не предполагах до сега, че на някой може да му хрумне да кара кола за няколко стотин хиляди долара и ограничение във възможноста за смяна на двигателя между състезанията на пълна газ с бедна смес само за да намали мощноста.

Явно ги разбираш наистина. Благодаря, че ме осветли по въпроса. :bowdown:

:bowdown: Да, така е, но не и като е като кон с капаци и да не приема, а само да предава. Вземи и си записвай някъде ако трябва.
Ограничение се налага заради това , че гориво от 150 килограма не стига за едно състезние, а двигателят трябва да издържи 3 състезание и 3 квалификации от по 3 части. Отделно тренировки понякога, да не говорим и за скоростните кутии, който трябва да издържат 5.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 26 Мар 2013, 20:06

Да де. И точно карането с бедна смес е начина да се постигне всичко това. Иначе добра идея. Ще си направя и аз така колата. :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата