Споделете опита си с летните гуми! :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Споделете опита си с летните гуми! :)

Мнение от Top Gun Maverick » 26 Мар 2013, 15:28

AcTePuKc написа:Да Federal са,изпуснал съм една буква . Карал ли си с такива гуми,че така негативно.В предния пост казвам,че засега се държат задоволително въпреки ниските температури.А летните гуми винаги ги помпя с азот,точно заради високите температури.Когато се постопли ще видим дали съм се прецакал :dunno: .

Не, не помня ако някога съм карал. Аз го сложих по-скоро като въпрос и с едно такова човече: :dunno:
Та не знам защо се хващаш за моя пост след като колега след мен каза, че според неговото лично мнение, ставали само за изхвърляне, буквално. :dunno:
А иначе съм леко негативен защото написа маркови в кавички, сякаш реномираните марки гуми случайно са на двойна цена. Един вид ми изглежда, че според теб всеки дал пари за гума с отлични характеристики по всевъзможни тестове се е прецакал, че не е взел нещо подобно на Federal. :conf:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 е60 530i & '96 e36 328i
Мечтае да кара: e60 M5

Мнение от AcTePuKc » 26 Мар 2013, 22:41

BMW Power ACM написа:
AcTePuKc написа:Да Federal са,изпуснал съм една буква . Карал ли си с такива гуми,че така негативно.В предния пост казвам,че засега се държат задоволително въпреки ниските температури.А летните гуми винаги ги помпя с азот,точно заради високите температури.Когато се постопли ще видим дали съм се прецакал :dunno: .

Не, не помня ако някога съм карал. Аз го сложих по-скоро като въпрос и с едно такова човече: :dunno:
Та не знам защо се хващаш за моя пост след като колега след мен каза, че според неговото лично мнение, ставали само за изхвърляне, буквално. :dunno:
А иначе съм леко негативен защото написа маркови в кавички, сякаш реномираните марки гуми случайно са на двойна цена. Един вид ми изглежда, че според теб всеки дал пари за гума с отлични характеристики по всевъзможни тестове се е прецакал, че не е взел нещо подобно на Federal. :conf:

Колега останал си с грешно впечетление!Не се хващам за твоя пост и нямам нищо против теб :yes: .Просто споделям мнението си за новите ми гуми.Нямам нищо против марковите гуми,просто с нашите пътища да те е страх да караш с гуми за по 600-700лв.Това ми беше мисълта на мен.Качеството на гуми като Мишелин,Континентал и т.н. със сигурност не може да се сравни с моя Федерал и е в пъти по добро.Но като се замисля че хвърлих 2 гуми за по 650лв на 10-12к км не ми е приятно.Само заради това се принудих да пробвам и тези. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от peter33 » 26 Мар 2013, 22:53

За летни гуми ползвам предимно Бриджстоун /много здрави/ и Гудиър,
ползвал съм и един комплект Нокиан, също останах доволен.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 27 Мар 2013, 6:51

AcTePuKc написа:
BMW Power ACM написа:

Колега останал си с грешно впечетление!Не се хващам за твоя пост и нямам нищо против теб :yes: .Просто споделям мнението си за новите ми гуми.Нямам нищо против марковите гуми,просто с нашите пътища да те е страх да караш с гуми за по 600-700лв.Това ми беше мисълта на мен.Качеството на гуми като Мишелин,Континентал и т.н. със сигурност не може да се сравни с моя Федерал и е в пъти по добро.Но като се замисля че хвърлих 2 гуми за по 650лв на 10-12к км не ми е приятно.Само заради това се принудих да пробвам и тези. :yes:

За против личността изобщо не съм си и помислял. :yes:
Каското не ти ли ги призна тези две гуми?
Иначе си много прав за дупките. И аз съм правил бая балони в миналото и съм късал гуми, джанти... :banghead:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D '04

Мнение от mupoo » 27 Мар 2013, 9:59

В събота си купих две втора употреба с много каране в тях HANKOOK Ventus V12 Evo 275/35/18. Коментарите по форумите са задоволителни. Отпред ще карам със старите това лято Pirelli Zero Rosso Asimmetrico 235/40/18 пък живот и здраве другото лято ще си купувам други.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 28 Мар 2013, 17:51

Колеги , карал съм до сега три вида гуми от високия клас и ще споделя следните впечатления: Yokohama (агресивната шарка V , забравих модела) са невероятни гуми с много добро сцепление и на сухо и на мокро. В интерес на истината не съм имал по добри гуми за мокро (и като цяло). Минуса им е, че отидоха за 30 000 км спокойно шофиране. Явно са мека смес. Dunlop SP Sport - добра гума с добро сцепление на сухо и на мокро. В моменти на просъхване или начало на дъжд се държаха като върху лед, но повечето ще са така. Доста твърди и износоустойчиви - 4г х 25 000 км 100 000км. Колата беше 4х4 и ги износваше равномерно и пиленето на гуми беше невъзможно като цяло (изхвърлих ги с 4мм грайфер! но на кокал :) ). Pirelli не оставиха добро впечатление. Доста са дървени и на мокро беше зле. На сухо - що годе добре. Май не съм ги загрявал достатъчно :). Моделите съм ги забравил, че не ми е само това до главата, но размера на всички беше 225/50/17. Висок клас гуми. Няма пълно щастие, но марковите гуми от висок клас дават известна надеждност като балансирани характеристики. При евтините гуми винаги е въпрос на компромис в някое отношение - шум, спиране, мокро, балони и т.н.
Не натрапвам на някой моето мнение, но четирите "пощенски картички" между пътя и семейството ми са гумите. Икономията от пари за гуми (зимни и летни) се дава в тенекеджийницата. На три сезона и в коша. :driving:
С риск някои колеги на ме "низвергнат", но всесезонни гуми и полупеде...ст няма :lol: .

Безаварийно на всички! :yes:

Потребител
Аватар
Кара: Bmw 520 D 2007
Мечтае да кара: Bmw 535 D

Мнение от didko88 » 28 Мар 2013, 19:20

Зимата карам със Мишлен Aлпин 225/55/R16.Много съм доволен и от возията и откъм спиране и комфорт.Сега за лятото рещих да мина на Нокиан 245/40/R18.Не можах да ги издържа повече от 2 седмици въпросните18 ки ,и си сложих Нокиан 225/50/17.Много съм доволен сега возията и комфорта си е почти като 16 цола! :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 02 Апр 2013, 14:19

Днес ми пристигнаха новите летни гуми :) Nokian zLine 225/45/17 RunFlat дот 11 седмица на 2013 още топли 8) Ще ги слагам до края на седмицата и ще дам feedback :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 05 Апр 2013, 22:35

Сложих на 19-ките Continental Conti Sport Contact 5P в правилните размери. Направо съм очарован от резултата. Разликата в комфорта спрямо зимните (17" Conti Winter Contact TS830P) е слабо осезаема и не винаги е в полза на зимните гуми. Единствения ми страх си остават дупките, заради риска от сцепени гуми и джанти. Също не мога да дам отзиви за разликата в разхода и вървенето все още. За сега съм доволен, но май ще си взема и една резервна гума (патерица), че нямам :shock:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 08 Апр 2013, 13:44

Така тествах Nokian zLine и гумата се държи добре както на сухо, така и на мокро (по спецификация и дават клас А на wet). Вчера в дъжда по магистралата колата стоеше стабилно, при натискане на спирачките не се замисляше. Другото което забелязах, че аквапланинга също е на ниво до 120km/h, иначе нагоре почва леко да губи сцепление при голяма воден участък.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 08 Апр 2013, 15:39

sandini написа:Сложих на 19-ките Continental Conti Sport Contact 5P в правилните размери.

Тези НЕ са рън-флет, нали така?
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 08 Апр 2013, 16:16

Точно така. Не са.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 08 Апр 2013, 17:51

Прощавайте малко оф-топик, но мисля че тук ще получа доста адекватни мнения ;)

Въпроса ми е за зимни гуми, предлагат ми почти неползван сет 245/40/18, но пък с дот от 2008г. До колко това е от значение, имам предвид че са малко старички вече, при положение че почти не са ползвани и са седяли в топъл гараж?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 5er

Мнение от aero » 08 Апр 2013, 17:59

пропусни тази оферта :yes: все пак това е гума на 5 години ;)
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 08 Апр 2013, 18:03

Има ли някой с Goodyear effigrip performance, и ако има какви впечетления има от тях?

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61