Проблем с наемодател
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Проблем с наемодател
Здравейте колеги.
Исам да ви попитам за съвет за следният проблем.
От няколко дни се изнесох под наем. Вчера ми се обади наемодателката ми и ме помоли да й закарам едни вещи до тях. Закарах й ги. И като ги видя, започна да вика че не й трябвали вече. Казах й че нали тя ми се обади и ме помоли да ги догарам. А тя ми каза: Защо не се обади преди да тръгеш. Сега какво ще ги правя тези неща. И ми каза че утре щяла да дойде до апартамента със сина си и да ги остави обратно.
Въпросът ми е следният:
Мога ли да сменя патроните на апартамента и наемодателя да няма свободен достъп до имота. Все пак аз плащам наем за него и искам да си жвея спокойно. Имам си вътре мой неща и не искам някой да ми се разхожда из апартамента без мое присъствие.
Не отазвам достъп до апартамента, но искм да е само и единствено в мое присъствие.
Ако може да ме посъветвате какво да направя, за да защитя интересите си.
Поздрави
Исам да ви попитам за съвет за следният проблем.
От няколко дни се изнесох под наем. Вчера ми се обади наемодателката ми и ме помоли да й закарам едни вещи до тях. Закарах й ги. И като ги видя, започна да вика че не й трябвали вече. Казах й че нали тя ми се обади и ме помоли да ги догарам. А тя ми каза: Защо не се обади преди да тръгеш. Сега какво ще ги правя тези неща. И ми каза че утре щяла да дойде до апартамента със сина си и да ги остави обратно.
Въпросът ми е следният:
Мога ли да сменя патроните на апартамента и наемодателя да няма свободен достъп до имота. Все пак аз плащам наем за него и искам да си жвея спокойно. Имам си вътре мой неща и не искам някой да ми се разхожда из апартамента без мое присъствие.
Не отазвам достъп до апартамента, но искм да е само и единствено в мое присъствие.
Ако може да ме посъветвате какво да направя, за да защитя интересите си.
Поздрави
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Re: Проблем с наемодател
Можеш, да. Докато си плащаш наема ти си собственика на жилището и никой не може да влиза без твое разрешение, ако това не е упоменато в договора.
Не. Не е упоменато никаде в договора. А дали го има някъде правно регламентирано, защото не искам да влизам в излишни конфликти.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Наемодателя не може да влиза в твое отсъствие в имота.Води се самоуправство.Ти винаги можеш да претендираш за вещите находящи се в жилището в което е влизано без твое присъствие.За това, ако собственикът реши да влезе по този начин в своя имот, трябва задължително да го направи в присъствие на свидетели, пред които да се изготви един констативен протокол с опис на вещите, които се намират в жилището.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
jordanpar написа:Наемодателя не може да влиза в твое отсъствие в имота.Води се самоуправство.Ти винаги можеш да претендираш за вещите находящи се в жилището в което е влизано без твое присъствие.За това, ако собственикът реши да влезе по този начин в своя имот, трябва задължително да го направи в присъствие на свидетели, пред които да се изготви един констативен протокол с опис на вещите, които се намират в жилището.
+1
Но не се карайте, щото винаги има начин да те извърти зловещо

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Аз изобщо не искам да се карам. Но проблема е че жената е супер не разбрана. И като разбра че за първи път излизам под наем и започна да си прави каквото поиска и да ни изнудва.
Много искам да смена патроните. От къде да съм сигурен че предишните наематели не са си изкарали ключове.
А вчера ходих да й оставя наема и да й дам пари за сметките. Платих и сметки, които са за месец, в който аз не съм живял в апартамента. През цялото време ми обясняваше, как работи по 12 часа и как не била яла от цяла седмица, била много изморена. Много е сприхава и нахална. Направих освежителен ремонт на апартамента, за който не съм й искал и стотинка компесация. Защото апартамента го взехме с надраскани и оронени стени. Всичко оправих. За моя сметка. Смених пердета и корнизи, контакти, лампи, осветителни тела и аксесоари за баня. Аз не ги искам за мен. Оставям ги в апартамента. А тя с цялото си нахалство, за това че съм бил 1 ден през февруари (договора ни е с дата 27.02 тогава и взех и ключовете) ме накара да платя цялата сметка за февруари. Казах ОК. Реших да не се караме. Но като ми каза, че ще дойде със сина си да си остави вещите в апартамента..... Е това няма да стане. Вътре имам лични вещи, документи и много ценни за мен неща. Не искам някой да ми се разхожда сред вещите без мое позволение.
Така че мисля че не е редно наемодателя да влиза в апартамента си по всяко време, удобно за него. Аз не отказвам достъп до апартамента по всяко време, но да е удобно за мен. Не за наемодателя. Така мисля, че не обсебвам чужда собственост, а си подсигурявам жилището в което живея в момента. Все пак в такива времена живеем. Човек трябва да вярва само на себе си. От къде да знам дали няма да й хрумне да влезе и да ми изпразни хладилника. Щото била гладна разбираш ли, а пък хладилника си е в нейният апартамент. Макар хладилника да е закупен от мен.
Така че мисля утре да сменявам патрони. И като ми се обади да ме пита защо са сменени патроните, аз ще я питам какво прави в апартамента без мое знание. Мисля че е редно.
Поздрави
Много искам да смена патроните. От къде да съм сигурен че предишните наематели не са си изкарали ключове.
А вчера ходих да й оставя наема и да й дам пари за сметките. Платих и сметки, които са за месец, в който аз не съм живял в апартамента. През цялото време ми обясняваше, как работи по 12 часа и как не била яла от цяла седмица, била много изморена. Много е сприхава и нахална. Направих освежителен ремонт на апартамента, за който не съм й искал и стотинка компесация. Защото апартамента го взехме с надраскани и оронени стени. Всичко оправих. За моя сметка. Смених пердета и корнизи, контакти, лампи, осветителни тела и аксесоари за баня. Аз не ги искам за мен. Оставям ги в апартамента. А тя с цялото си нахалство, за това че съм бил 1 ден през февруари (договора ни е с дата 27.02 тогава и взех и ключовете) ме накара да платя цялата сметка за февруари. Казах ОК. Реших да не се караме. Но като ми каза, че ще дойде със сина си да си остави вещите в апартамента..... Е това няма да стане. Вътре имам лични вещи, документи и много ценни за мен неща. Не искам някой да ми се разхожда сред вещите без мое позволение.
Така че мисля че не е редно наемодателя да влиза в апартамента си по всяко време, удобно за него. Аз не отказвам достъп до апартамента по всяко време, но да е удобно за мен. Не за наемодателя. Така мисля, че не обсебвам чужда собственост, а си подсигурявам жилището в което живея в момента. Все пак в такива времена живеем. Човек трябва да вярва само на себе си. От къде да знам дали няма да й хрумне да влезе и да ми изпразни хладилника. Щото била гладна разбираш ли, а пък хладилника си е в нейният апартамент. Макар хладилника да е закупен от мен.
Така че мисля утре да сменявам патрони. И като ми се обади да ме пита защо са сменени патроните, аз ще я питам какво прави в апартамента без мое знание. Мисля че е редно.
Поздрави
ДАже обмислям идеята да сменям апартамента. Ако някой има нещо за даване в източните квартали на софия нека да пише. Просто искам апартамента в който живея да е спокоен и да нямам постоянен контрол от някого.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ivanhow написа:Аз изобщо не искам да се карам. Но проблема е че жената е супер не разбрана. И като разбра че за първи път излизам под наем и започна да си прави каквото поиска и да ни изнудва.
Поздрави
Човеко, ти нормален ли си?
Бягай от там с 200, прекалено много си и отпуснал синджира на тая, и още ще ти се качи на главата.
За следващият път ще знаеш, успех.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Първото нещо, което трябваше да направиш е не ремонт, ами смяна на патроните. Ти си наемател -мечта ако питаш мен
Обикновено този ден през февруари въобще не би се взел под внимание, а пък да те накара да платиш сметките това си е супер нахалство. Изглежда квартирите в София са кът, та са станали толкова нахални наемодателите
В провинцията нещата са на 180 градуса.
Как така ще оставя вещи в нещо за което плащаш наем? Ами ако ти пречат? Ти да не си наел половин апартамент

Как така ще оставя вещи в нещо за което плащаш наем? Ами ако ти пречат? Ти да не си наел половин апартамент
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
© написа:В провинцията нещата са на 180 градуса.
Не знам на кое викаш провинция, ама в Бургас (Всичко, което е далеч от морето, е провинция" Ърнест Хемингуей

Хазяйна си има една заключена стая от апартамента дето си държи некви работи вътре, оставил си някакви вещи в моята и кухнята (чаршави, чаши за кафе и т.н), аз ги ползвам и като дойде в мое присъствие почна да ми се кара, що съм ги ползвал и че съм нямал право.
Ми ... сложи си ги в стаята бе .. няма кой да ти ги бара там

После почна да си отключва и да си влиза докато аз спя (уж да си взима някакви работи от въпросната стая

Патрона на вратата се оказа няква супер схема, специален някъв 100 и кусур лева ми поискаха за него, щото бил за блиндирана врата ли кво беше

ПП. Най-големия фън беше, като пусна малко по-високо музиката и загася лампите, как главата на комшииката се подаваше иззад оградата на терасата и сканираше кво става

Съвета ми е - търси си друга квартира. Не се знае кви проблеми може да имаш в бъдеще

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Човек, бягай от тия. 100% ще ти правят още мизерии. Аз съм наемодател и въобще не мога да си помисля за такива своеволия. Освен ако наема ти не е престъпно нисък НАПРАВО СЕ ИЗНАСЯЙ. Пиши ги загуба тия пари дето си ги вложил до сега в апартамента и дим да те няма. Това е моят съвет.
Колега, според мен си намери нова квартира и се изнеси от там! Аз също ядох дървото от прекалената ми добронамереност, но като се изнесох вместо аз да дължех пари, той имаше да ми дава! Устоявай си исканото, аман от такива ИНДИВИДИ!
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
[quote="ivanhow"][/quote]
Колега изобщо не е трябвало да си правиш труда ами директно да сменяш квартирата. Имал съм, зимане даване с такива хазяи няма да излезеш на глава с тях и колкото по скоро си кажете чао толкова по добре за теб.
Колега изобщо не е трябвало да си правиш труда ами директно да сменяш квартирата. Имал съм, зимане даване с такива хазяи няма да излезеш на глава с тях и колкото по скоро си кажете чао толкова по добре за теб.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
Ама ти наистина си наемател - мечта!
Търси си друго място! И квот си купил и можеш да си го вземеш - вземи си го
Перденцата също
Не заслужава да й оставиш нищичко!!
Търси си друго място! И квот си купил и можеш да си го вземеш - вземи си го

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Не е наемател-мечта, а е съвсем нормален човек, какъвто трябва да бъде всеки един от нас - морален и разбран. Жалко, че навсякъде е пълно с орки като неговите хазяи. Сменяй директно патрона без да им даваш никакви обяснения. С тях трябва да се виждаш и чуваш само ако имаш някакви проблеми по апартамента, които те трябва да си отстранят. Искай да им плащаш по банка - така хем няма да ги виждаш, хем ще имаш неоспорими доказателства, че си коректен платец.
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3