От видео касети на дискове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

От видео касети на дискове

Мнение от ///M Power » 04 Сеп 2006, 12:53

имам няколко видео касети и искам да прехвърля съдържанието на дискове,някой да се занимава с това или да знае някой който може да го направи :?:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 04 Сеп 2006, 13:41

Аз знам теоритично как става - не съм го правил, но ето какво ти трябва : касетата я пускаш във някакво видео, което да я плей-ва, а видеото го връзваш със специален кабел за видеокартата на някой компютър и сваляш касетата. Видеокартата трябва да има VIVO фукнция - демек Video IN, Video OUT - да може да приема картина от накакво устройство (в твоя случай видео), а Video OUT няма да ти трябва, но всички видеокарти, които имат Video IN имат и Video OUT. Може да го направи всеки с видео и такава видеокарта (те вървят комплект със необходимите ти кабели най-вероятно) и малко познания как се борави със софтуера на видеокартата. Абе потърси някой компютърджия там... дано някой по форума се обади - аз бих ти свършил работа ако бях в София :confused:
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 04 Сеп 2006, 14:24

amd написа:Аз знам теоритично как става - не съм го правил, но ето какво ти трябва : касетата я пускаш във някакво видео, което да я плей-ва, а видеото го връзваш със специален кабел за видеокартата на някой компютър и сваляш касетата. Видеокартата трябва да има VIVO фукнция - демек Video IN, Video OUT - да може да приема картина от накакво устройство (в твоя случай видео), а Video OUT няма да ти трябва, но всички видеокарти, които имат Video IN имат и Video OUT. Може да го направи всеки с видео и такава видеокарта (те вървят комплект със необходимите ти кабели най-вероятно) и малко познания как се борави със софтуера на видеокартата. Абе потърси някой компютърджия там... дано някой по форума се обади - аз бих ти свършил работа ако бях в София :confused:

теоритечно и аз знам как трябва да стане,но нито имам видео ,нито имам карта с ВИВО....така че ми трябва някой който да ми свърши тази работа ;) :arrow:
- Mario Andretti

Аватар

Мнение от M6 » 04 Сеп 2006, 14:38

Ако нямаш такава видео карта можер да свържеш видеото с тв тунер картата,но видео задължително трябва да имаш :roll:
Ето и подходящ софтуер:
Изображение
Не ви ли се е искало да преместите вашите VHS касети на CD или DVD дискове? Тази програма е за вас. За ваше удобство в програмата и допълнителни възможности за създаване на субтитри и менюта. Тя предлага също и екранни ефекти и филтри.
Have Fun!
///M6

Download@Data.BG

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M Power » 04 Сеп 2006, 14:46

нямам видео :D ..така че никакъв software не ми върши работа ;)
- Mario Andretti

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 04 Сеп 2006, 14:56

Абе видео можеш да вземеш от всеки съсед. Карта също ще вземеш назаем лесно предполагам ;) Аз бих ти дал видео ама сме далече.
Изображение
Изображение

Трудно влиза в колата
Трудно влиза в колата
Аватар
Кара: '08 E91 330xi

Мнение от Kashalota » 04 Сеп 2006, 15:13

Значи,като вървиш по Мария Луиза от Цум към Сливница последната пряка преди Сливница и успоредна на нея води се Поп Богоми(точно след едно фото)влизаш в пряката и около30тина метра в дясно,ще видиш има едно студио,не се сещам как изглеждаше ама там ми правеха касетката от бала на диск и не работят лошо момчетата Ето ти линкче да се ориентираш http://bgmaps.com/map.asp?sid=98a319fca ... x=28&iy=29

ентусиаст
Аватар
Кара: E21 79'

Мнение от Pin2 » 04 Сеп 2006, 19:35

Почти във всяко ФОТО извършват тази услуга. Мисля че беше 8 лв за 1 час филмова лента.
И аз имам тази нужда, но касетата е малко private и за сега се въздържам да я дам някъде. Ако все пак някой го изстества в домашни условия, нека каже.
///M Power : ти ако намериш някъде където да ти ги направят пред теб без да гледат касетата, драсни едно ЛС.

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Сеп 2006, 22:12

според мен прехвъли ги на DV касета - камерата може да записва от видеото и от там с IEEE 1394 FireWire кабел в компютъра. После може да си ги направиш в какъвто искаш формат.

Назад към Извън Темата