Angel eyes

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Re: Angel eyes

Мнение от Wierdo » 23 Мар 2013, 1:22

Колега, нали разбираш, че за да стане това което искаш, трябва да намериш някъде източник на 12в който е активен само когато се отклЮчва и заклЮчва колата. Не съм ескперт, но ми се струва че такова животно няма. Съгласен съм с тебе, и мене ме дразни като отворя вратата да ми светят ама пълен кеф рядко има ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 23 Мар 2013, 21:20

Wierdo написа:Колега, нали разбираш, че за да стане това което искаш, трябва да намериш някъде източник на 12в който е активен само когато се отклЮчва и заклЮчва колата. Не съм ескперт, но ми се струва че такова животно няма. Съгласен съм с тебе, и мене ме дразни като отворя вратата да ми светят ама пълен кеф рядко има ;)

Тук трябва да се включи някой колега, който е наясно изцяло с ГМ /комфорт/ модула, ма не е прочел питането още :yes: Би трябвало да може защото нещо отговаря за подаване на сигнал при отключване и заключване защото те и мигачите си светат като ги пуснеш ма като заключиш колата също мигат- тази опция при мен беше не активна, но я пуснахме. Би трябвало да може, но трябва да се намеси някой който се е поблъскал доста :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 25 Мар 2013, 19:22

Добре, сега последно къде се връзват led ae за 12v за да работят като DRL при положение, че 4 цилиндровите нямат тоя прословут червено/бял кабел с жълти точки? :banghead:

Също така, срам не срам, как се казва тая синята чикия и от къде да си я набавя? :lol:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 26 Мар 2013, 10:16

Malik, не знам от кой кабел може да земеме ток, но за синята джаджа трябва се видиме и ще ти дам, купих си повечко и имам останали ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 26 Мар 2013, 11:51

Malik написа:Добре, сега последно къде се връзват led ae за 12v за да работят като DRL при положение, че 4 цилиндровите нямат тоя прословут червено/бял кабел с жълти точки? :banghead:

Също така, срам не срам, как се казва тая синята чикия и от къде да си я набавя? :lol:

Изображение

Докато чакаш някой да ти отговори, по добре вземи една пробна лампа и го открий сам- по-бързо ще стане. А за синята "чикия" :mhihi: се нарича клипс и я продават по магазините с ел. материали, а даже може да я има и в такъв за авточасти :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 26 Мар 2013, 12:43

Wierdo написа:Malik, не знам от кой кабел може да земеме ток, но за синята джаджа трябва се видиме и ще ти дам, купих си повечко и имам останали ;)

Ако се наложи ще ти звънна тия дни :yes:

русиабн написа:Докато чакаш някой да ти отговори, по добре вземи една пробна лампа и го открий сам- по-бързо ще стане. А за синята "чикия" :mhihi: се нарича клипс и я продават по магазините с ел. материали, а даже може да я има и в такъв за авточасти :yes:

Просто се надявах все някой да се е сблъсквал с подобен проблем и да сподели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 27 Мар 2013, 9:51

Malik написа:
Wierdo написа:Malik, не знам от кой кабел може да земеме ток, но за синята джаджа трябва се видиме и ще ти дам, купих си повечко и имам останали ;)

русиабн написа:Докато чакаш някой да ти отговори, по добре вземи една пробна лампа и го открий сам- по-бързо ще стане. А за синята "чикия" :mhihi: се нарича клипс и я продават по магазините с ел. материали, а даже може да я има и в такъв за авточасти :yes:

Тия сините работи трябва много хубаво да видиш за колко мм оплетка на кабела и колко мм изолация стават. Аз си бях купил и така и не стана с тях - постоянно не даваше добър контакт и накрая ги разкарах... :banghead:

Относно жицата, от която да вземеш ток, може да погледнеш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/
Има схемите на абсолютно всичко в колата, само трябва да внимаваш с годината и модела :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 27 Мар 2013, 21:49

Malik написа:

Знам наистина е така, има колеги които са се борили с този проблем, но сигурно не са обърнали внимание. И аз питах нещо обаче няма никой :kuku: Аз също слагах очичките скоро, но ползвах габаритите и за това не съм се сблъсквал с този проблем. Иначе веднага щях да бутна едно рамо :yes:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 29 Мар 2013, 15:24

vassil_bk написа:Тия сините работи трябва много хубаво да видиш за колко мм оплетка на кабела и колко мм изолация стават. Аз си бях купил и така и не стана с тях - постоянно не даваше добър контакт и накрая ги разкарах... :banghead:

Относно жицата, от която да вземеш ток, може да погледнеш ето тук: http://www.bmw-planet.com/diagrams/release/en/
Има схемите на абсолютно всичко в колата, само трябва да внимаваш с годината и модела :yes:

Благодаря за инфото и сайта, но нещо ми е много сложен :)

русиабн написа:Знам наистина е така, има колеги които са се борили с този проблем, но сигурно не са обърнали внимание. И аз питах нещо обаче няма никой :kuku: Аз също слагах очичките скоро, но ползвах габаритите и за това не съм се сблъсквал с този проблем. Иначе веднага щях да бутна едно рамо :yes:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azarovlado » 29 Мар 2013, 16:09

Тъй като и аз наскоро си монтирах очичките по този начин и аз останах изненадан като отворих кутията на компютъра.Моята е бензинка и имаше много кабели които бяха червени с бели ивици (поне 5 броя), но с жълта ивица нямаше никой. При проверка с мултицет всичките тези кабели показваха 12v при контакт.Харесах си един, който беше увит около няколко други(с различни цветове) и бяха на самостоятелна клема.Според мен не е проблем да се включиш и в другите червени с бяла ивица кабели,защото консумацията на очите е много малка и не би предизвикала натоварване на веригата,отделно самата изолация на кабелите е много здрава.Най- важното е при завъртане на ключа да провериш,че имаш 12v , за да не стане беля.Относно синята пласмаса (клипс) аз не можах да я намеря и в големите магазини за ел. части в Пловдив и затова побългарих системата (засега работи без проблем :smoke: ).

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 29 Мар 2013, 19:35

azarovlado написа:Тъй като и аз наскоро си монтирах очичките по този начин и аз останах изненадан като отворих кутията на компютъра.Моята е бензинка и имаше много кабели които бяха червени с бели ивици (поне 5 броя), но с жълта ивица нямаше никой. При проверка с мултицет всичките тези кабели показваха 12v при контакт.Харесах си един, който беше увит около няколко други(с различни цветове) и бяха на самостоятелна клема.Според мен не е проблем да се включиш и в другите червени с бяла ивица кабели,защото консумацията на очите е много малка и не би предизвикала натоварване на веригата,отделно самата изолация на кабелите е много здрава.Най- важното е при завъртане на ключа да провериш,че имаш 12v , за да не стане беля.Относно синята пласмаса (клипс) аз не можах да я намеря и в големите магазини за ел. части в Пловдив и затова побългарих системата (засега работи без проблем :smoke: ).

Ето такъв отговор чаках! Благодарско! И аз имам няколко такива кабела и ще се насоча към тях. Колегата Wierdo има от въпросните джаджи и тия дни ще ги монтираме :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 31 Мар 2013, 20:34

Malik написа:
azarovlado написа:Тъй като и аз наскоро си монтирах очичките по този начин и аз останах изненадан като отворих кутията на компютъра.Моята е бензинка и имаше много кабели които бяха червени с бели ивици (поне 5 броя), но с жълта ивица нямаше никой. При проверка с мултицет всичките тези кабели показваха 12v при контакт.Харесах си един, който беше увит около няколко други(с различни цветове) и бяха на самостоятелна клема.Според мен не е проблем да се включиш и в другите червени с бяла ивица кабели,защото консумацията на очите е много малка и не би предизвикала натоварване на веригата,отделно самата изолация на кабелите е много здрава.Най- важното е при завъртане на ключа да провериш,че имаш 12v , за да не стане беля.Относно синята пласмаса (клипс) аз не можах да я намеря и в големите магазини за ел. части в Пловдив и затова побългарих системата (засега работи без проблем :smoke: ).

Ето такъв отговор чаках! Благодарско! И аз имам няколко такива кабела и ще се насоча към тях. Колегата Wierdo има от въпросните джаджи и тия дни ще ги монтираме :bchug:

Най-после хепиенд при теб :yes: Успех с монтажа и се кефи на новата визия :driving:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Malik » 01 Апр 2013, 12:53

Вече са на колата и всичко е 6 :lalala: Вързахме ги за най-тънкият кабел от въпросните червено-бели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 01 Апр 2013, 20:19

Malik написа:Вече са на колата и всичко е 6 :lalala: Вързахме ги за най-тънкият кабел от въпросните червено-бели.

:yes:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320D

Мнение от NeoGope » 15 Апр 2013, 16:28

Колеги ако може да отправя един прост въпрос:
http://www.ebay.com/itm/A667-BMW-E46-E3 ... 2329c42baf
Това става ли за нещо или да не си играя с китайски изпълнения?

ПредишнаСледваща

Назад към E46