Какво да избера след Е36....
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
Какво да избера след Е36....
Здравейте колеги. Няколко дни нещо не ме слуша главата и започвам да си мисля всевъзможни неща, една от които е дали да си сменя колата (не че нещо ми е виновна тя де )
Тук идва едно голямо ''НО''. Какво да избера? Моята Е36ца е купе и е от първите (318ис). По нищо не си личи, че е от първите де, защото е с М-пакет, освежена е и като цяло и най-важното - харесва ми. Проблема остава в годините, или по точно, че в мозъка ми изплуват всевъзможни неща, че карам 20 годишна кола. Всеки път когато реша да погледна обявите и видя как изглеждат Е46ците и Е39ките, за които евентуално ще имам пари да си ги купя и се отказвам да разглеждам повече. Няма какво да се лъжем - Е46 и Е39 за около 5 хиляди лева са или пълни мъртъвци или като цяло са зле - без грам екстри,с платнени салони, стоманени джанти, матирани фарове и стопове, с най-невървящите мотори и т.н. Като цяло няма да си ''гъзар'' дори и на село с тях. И тук пак започвам да си мисля - за какво да си дам старата кола, която е в почти перфектно състояние и да взема с няколко години по нова. Ако може някой да ми даде като конкретна причина нещо, ще съм му благодарен - все пак това е целта на темата. От която и страна да си погледна колата ми харесва в пъти повече от тези модели, които споменах по-горе. Да има и хубави Е46 и Е39, но за тях ми трябват поне 8-9000лв, а аз толкова нямам. Та пак да попитам - заслужава ли си?

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Re: Какво да избера след Е36....
не. карай си колата, с 5к можеш добър трип да си спретнеш из европата 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Купи си по-нова и по-мощна е36-ца
От това, което си написал, за мен това изглежда най-добрия вариант 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Така, след като парите които можеш да отделиш за "нова" кола, едвам стигат за да си вземеш някоя кошара, по-добре въобще не се занимавай 
Цените на частите и за е46 и за е39 са в пъти по-дебели от на тези за е36 и някакси ми се вижда че няма да ти е по джоба, още повече че 90% от тея за по 5000 лева плачат за доста скъпи ремонти, или пък обръщане на дирекцията(англичанки са).
Както казаха колегите - по-хубаво е36, по ново, с по-голям мотор и с повече екстри

Цените на частите и за е46 и за е39 са в пъти по-дебели от на тези за е36 и някакси ми се вижда че няма да ти е по джоба, още повече че 90% от тея за по 5000 лева плачат за доста скъпи ремонти, или пък обръщане на дирекцията(англичанки са).
Както казаха колегите - по-хубаво е36, по ново, с по-голям мотор и с повече екстри

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M3 GTS
То... не знам как да се изразя, но Е36 е от колите, които ако имаш повече пари си ги правиш да изглеждат както си поискаш - дори и като от последните. Екстрите - същата работа. Ако е Е36 си предпочитам моето, по-голям мотор не ми трябва. Темата най-вече беше заради това да ли си заслужават тези 3-ки и 5-ци, които дори и на външен вид няма как да ти хванат окото. Същата радост едва ли ще ми носят. Докато я направя да изглежда така както искам, те пак ще станат по на 20г 

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Да, при Е39 са по-дебели цените на частите, но при Е46 далеч не са "в пъти по-дебели". Вече масово започнаха и тях да ги внасят за части, така че да не преувеличаваме.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Също имам Е36 в перфектно състояние и ти разбирам чуденето. Аз си карах моята докато си купих друга, която да ми харесва толкова, че и повече. Моят съвет също е да си караш колата докато дойде момент, в който можеш да си позволиш подобна на твоята Е46, Е90 или каквото ти харесва...
Never mistake motion for action...
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Е39 ще останеш доволен мойта си е добре оборудвана парктроник сензор дъжд мулти волан (нещо на което много държах когато си търсех е39) автопилот бежова кожа и я взех за под 5000.
Причината да се кача на е39 беше инцидент с е36 цата 320 купе в перфектно състояние и тя от първите 93г една вечер си се прибирам след като ходих да се търкалям по поляните с една рускиня спирам си на светофара светва си зелено тръгвам и БАМ в началото помислих че ме е блъснал автомобил с специален режим на движение слизам гледам Хонда ЦР-В ТХ –––– ТХ колата си беше в движение (тотално увредена) но ако имаше някой на пасажерското място той можеше да не е.... бях ударен с поне 70км/ч таблото стана В-образно колонката доло отиде на половината на жабката и така ..... идеята ми е че в е39 ката се чувстам много по сигорно по широко е вози по добре по красиво е вътре и най важното стои много добре на пътя но не е имало и ден в който да не съжелявам за е36цата
Причината да се кача на е39 беше инцидент с е36 цата 320 купе в перфектно състояние и тя от първите 93г една вечер си се прибирам след като ходих да се търкалям по поляните с една рускиня спирам си на светофара светва си зелено тръгвам и БАМ в началото помислих че ме е блъснал автомобил с специален режим на движение слизам гледам Хонда ЦР-В ТХ –––– ТХ колата си беше в движение (тотално увредена) но ако имаше някой на пасажерското място той можеше да не е.... бях ударен с поне 70км/ч таблото стана В-образно колонката доло отиде на половината на жабката и така ..... идеята ми е че в е39 ката се чувстам много по сигорно по широко е вози по добре по красиво е вътре и най важното стои много добре на пътя но не е имало и ден в който да не съжелявам за е36цата

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
За първа кола си купих Е30, при възможност за хубаво Е46. Купувай си колата за себе си, да ти носи удоволствие на теб, а не на другите...... Всеки път като се кача в нея, усмивката ми е такава - >
.. Събери още пари и тогава мисли за друга кола.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз също имам много стегната и лачена Е36-ца от първите. Налях доста пари в нея Мпакети и т.н., ше наливам и още. Единсвеното , за което бих я продал е Е46 купе... но много хора ме разубеждават... ще го мисля 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
raduslaf написа:Купи си по-нова и по-мощна е36-цаОт това, което си написал, за мен това изглежда най-добрия вариант

Шестака си е шестак , най-вече от емоционална гледна точка

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Единствения прогрес от Е36 е към Е30 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe