Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Re: Formula 1 2013г. Атмосферният керван тръгна за последно.

Мнение от ///Maximalniq » 28 Мар 2013, 19:50

alx написа:мисля, че е време да се направи "формула нула" и единственото ограничение е да е теглото (долна и горна граница). и кой както може. всичко ще се саморегулира- искаш двигател 2000 коня? моооооже - ама ще спираш често за гориво и гуми и няма да имаш далавера... и така...

Тогава ще стане състезание преди да почне сезона, кой ще направи по-добрата кола, а това, което ние гледаме, след второто състезание всичко ще е решено и най-добрият ще си докара сезона. Реално тези промени за горивото ги направиха, за да има много размествания в класирането през цялото състезание, което според мен е грешно, защото реално състезанието пак не е на пистата, а в бокса. Трябва да заложат на такива неща като KERS-а и DRS, за да се увеличат изпреварванията на самата писта.

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 28 Мар 2013, 19:55

То разместванията в класирането ще ги има и при положение че има зареждане с гориво,защото някои ще са доста бързи в началото защото стартират с малко гориво и имат по добро темпо от други заложили на повече гориво и по малко спирания и ще е много по непредсказуемо от сега когато в примерно 9 обиколка чакаш лидерите да влязат за гуми.Да не говорим че при самото първо спиране всеки залага на различно количество гориво и има интрига за вторите спирания.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 28 Мар 2013, 20:02

MOGY написа:То разместванията в класирането ще ги има и при положение че има зареждане с гориво,защото някои ще са доста бързи в началото защото стартират с малко гориво и имат по добро темпо от други заложили на повече гориво и по малко спирания и ще е много по непредсказуемо от сега когато в примерно 9 обиколка чакаш лидерите да влязат за гуми.Да не говорим че при самото първо спиране всеки залага на различно количество гориво и има интрига за вторите спирания.

Да, но ти как ме виждаш мене да тръпна, да стана от леглото и да се потя от напрежение и да гледам какво ще е времето на Райконен в бокса и дали ще му сменят достатъчно бързо гумите. Хората искат изпреварвания на пистата, екшън, драма ако щеш...

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 28 Мар 2013, 20:16

Точно тва прави интригата на пистата и през цялото състезание а не сега в една и съща обиколка да влязат всички и всички да знаем в коя е тя и да гледаме сега тия от Ред бул дали ще сменят за 2.5 сек. или във Мерцедес за 3.5 и да се спечели секунда.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Мар 2013, 20:38

те хората са го измислили- интрига през цялото време и развързка.. .накрая...

... което е точно каквото ще стане при едно такова състезание щото тия бързите ще изостават накрая заради гориво и гуми а тия по-бавните ще наваксат .. по същите причини.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Мар 2013, 23:01

тоя моги :mhihi: ... как можа да ме накара да сваля малайзия от миналата година :mhihi:

иначе хубав кръг... фетел ми е леко неприятен, марк го уважавам много... истината обаче е че не видях къде е драмата в цялата работа, и в случая ситния го оправдавам напълно... не знам какви са тия орборни тъпни, и защо трябва да се спреш заради... нещо си :roll:
а мерцедесите направо не са за коментиране в ситуацията... нико как издържа, не знам... тоя има по-дебели нерви от ледения :shock:

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 28 Мар 2013, 23:22

Владо написа:тоя моги :mhihi: ... как можа да ме накара да сваля малайзия от миналата година :mhihi:

:oops: имаше го на 1.5Гб видях го тоя на 3.7 викам ще е по добро качеството :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 28 Мар 2013, 23:43

не се коси... то пак беше убаво :driving: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2013, 1:02

MOGY написа:
Владо написа:тоя моги :mhihi: ... как можа да ме накара да сваля малайзия от миналата година :mhihi:

:oops: имаше го на 1.5Гб видях го тоя на 3.7 викам ще е по добро качеството :banghead:

И аз така , сума време се канех да седна да го изгледам на ТВто ,свалям на флашката, отваряме бирите , чипса , пускам и ... греда :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 29 Мар 2013, 8:48

bum_bum написа:
Едва ли има кой да повярва, че цялата формула работи за Фетел и ако изостане назад всички го пускат за да ги изпревари и да се класира възможно най-напред.

\

Бе да ти кажа аз от Абу Даби миналата година насам откровенно си смятам,че има доста солидна подкрепа зад гърба си от страна на маФиа и Екълстоун.При това изпреварване целия му болид излзиа извън пистата и наказание никакво :conf:

http://www.youtube.com/watch?v=Zkqx2nezcHY

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 29 Мар 2013, 10:54

Не си прав, тъй като си върна позицията, а и тия работи си се следят:

Red Bull were not about to get in trouble a second time and race engineer Guillaume Rocquelin was quick to tell Vettel to “give position back to Grosjean now”.

http://www.f1fanatic.co.uk/2012/11/05/2 ... ap-charts/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blackgod » 29 Мар 2013, 11:02

audi_rulzzz написа:
Бе да ти кажа аз от Абу Даби миналата година насам откровенно си смятам,че има доста солидна подкрепа зад гърба си от страна на маФиа и Екълстоун.При това изпреварване целия му болид излзиа извън пистата и наказание никакво :conf:

http://www.youtube.com/watch?v=Zkqx2nezcHY

Само пропускаш малката подробност, че след това връща позицията на Гросжан, точно защото е бил и с четирите гуми извън очертанията, и реално успява да го изпревари в следващата обиколка ;)

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 29 Мар 2013, 14:23

BMW_POWER написа:
madpetio написа:от как спряха да наливат гориво в бокса и състезанието да е на доста по-високи обороти нещо загубих интерес....

абсолютна тъпотия ще карам едно състезание без до зареждане, а па ще сменям гумите през 10 обиколки

Прав си Пеца, ама сега могат да те гепят с какво гориво караш. Имам приятел, който го заболяха пръстите да ми копи-пейства времена по обиколки на 7-кратния и се оказа, че колата му върви много бавно преди първия си след последния стоп ... сиреч, когато горивото му може да бъде проверено. В средата на състезанието е ненадминат :bowdown: Отделно, сега не могат да клатят единия си пилот за сметка на другия. Не е като единия да кара на квалификация с 30л гориво, другия със 100л (справка Макларън Хамилтън и Ковалайнен). Настройките са много по-различни, защото колата е една със 100л, друга с 10л гориво. Това трябва да го паснеш със скапаните пирели и особенно с двете им смеси.

Абе ще те гепят ама на мен ми е през оная работа кой с какво гориво кара...за мен е важно да ми е интересно. И сега определено не ми е интересно. щото 7-кратния нема да забравя когато хакинен караше и вече беше шампион, а на ферарито разпределителния вал му излетя от мотора и падна на бетона в бокса сметай с каква техника разполагаше 7кратния .... та тогава в един старт влезе 3пъти за гориво и гуми и ги би въпреки че мерцовете тогава беха недостижими...Чакаме дъжд да ги бие и такива дреболий :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d, 530d, 335d
Мечтае да кара: Су-35
Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)

Мнение от MCPO » 31 Мар 2013, 2:41

http://www.youtube.com/watch?v=BohMwNfgE1o Ако по-често има подобни гледки интересът към формулата може да се върне :ok:
"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich Just Cavalli 

Obergruppenführer
Аватар

Мнение от MOGY » 31 Мар 2013, 11:56

MCPO написа:http://www.youtube.com/watch?v=BohMwNfgE1o Ако по-често има подобни гледки интересът към формулата може да се върне :ok:

или такива Gerhard Berger,беше ми любимец тогава тъкмо бях почнал да я гледам

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата