Случайни проверки на КАТ -Въпрос?
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Случайни проверки на КАТ -Въпрос?
Колеги през полседните месеци на 2012-та година пуснаха по медиите (по-точно след 10-ти месец),че са прияли наредба която гласи прекратяване на случайните проверки на полицаите.Щели да спират само когато има акция или когато оРганите решат,че определено МПС се движи в разрез със Закона за Движение по Пътищата.В тази връзка иаскам да попитам някой знае ли в кой член от Закона е опомената наредбата,тъй като вчера си купих най-новото издание от 15.02.2013г. и днес цял ден не мога да го открия.Ровех и в гугъл с надежда да помогне ама уви. 

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Re: Случайни проверки на КАТ -Въпрос?
Дифашир написа:Колеги през полседните месеци на 2012-та година пуснаха по медиите (по-точно след 10-ти месец),че са прияли наредба която гласи прекратяване на случайните проверки на полицаите.Щели да спират само когато има акция или когато оРганите решат,че определено МПС се движи в разрез със Закона за Движение по Пътищата.В тази връзка иаскам да попитам някой знае ли в кой член от Закона е опомената наредбата,тъй като вчера си купих най-новото издание от 15.02.2013г. и днес цял ден не мога да го открия.Ровех и в гугъл с надежда да помогне ама уви.
Колега поинтересувай се малко какво е закон как се приема и какво е подзаконов нормативен акт и той как се издава и ще си отговориш защо го няма в закона.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Дифашир написа:Колеги през полседните месеци на 2012-та година пуснаха по медиите (по-точно след 10-ти месец),че са прияли наредба която гласи прекратяване на случайните проверки на полицаите.Щели да спират само когато има акция или когато оРганите решат,че определено МПС се движи в разрез със Закона за Движение по Пътищата.В тази връзка иаскам да попитам някой знае ли в кой член от Закона е опомената наредбата,тъй като вчера си купих най-новото издание от 15.02.2013г. и днес цял ден не мога да го открия.Ровех и в гугъл с надежда да помогне ама уви.
Колега поинтересувай се малко какво е закон как се приема и какво е подзаконов нормативен акт и той как се издава и ще си отговориш защо го няма в закона.
но аз не съм казал че го няма!просто не мога да го намеря защото ти не знам дали си го чел,но както при последиците от всяко държавно нещо,вътре е мазало и най-често срещано вътре се пише за едно и също нещо с почти едни и същи думи на 3 места през 50-100 странници примерно.
''Нормативните актове са особена съвкупност от правни норми, чрез които се регулират и защитават еднородни обществени отношения и са приети от държавен орган.''
http://www.monitor.bg/article?id=359051
''Вътрешният министър планира още след съвещанието, което ще се проведе в Стара Загора, указанието да бъде разписано и спуснато до всички звена от служители, извършващи проверки по пътищата.''
Съвешанието се проведе и се прие ''указанието'' плюс това имам инфомация от служители че им е четена наредбата.
Аз още не намирам отговор,ако ти намираш моля сподели на мен и на тези които им е интересно (мисля че са доста).
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:BMW_RIDER написа:Дифашир написа:Колеги през полседните месеци на 2012-та година пуснаха по медиите (по-точно след 10-ти месец),че са прияли наредба която гласи прекратяване на случайните проверки на полицаите.Щели да спират само когато има акция или когато оРганите решат,че определено МПС се движи в разрез със Закона за Движение по Пътищата.В тази връзка иаскам да попитам някой знае ли в кой член от Закона е опомената наредбата,тъй като вчера си купих най-новото издание от 15.02.2013г. и днес цял ден не мога да го открия.Ровех и в гугъл с надежда да помогне ама уви.
но аз не съм казал че го няма!просто не мога да го намеря защото ти не знам дали си го чел,но както при последиците от всяко държавно нещо,вътре е мазало и най-често срещано вътре се пише за едно и също нещо с почти едни и същи думи на 3 места през 50-100 странници примерно.
''Нормативните актове са особена съвкупност от правни норми, чрез които се регулират и защитават еднородни обществени отношения и са приети от държавен орган.''
http://www.monitor.bg/article?id=359051
''Вътрешният министър планира още след съвещанието, което ще се проведе в Стара Загора, указанието да бъде разписано и спуснато до всички звена от служители, извършващи проверки по пътищата.''
Съвешанието се проведе и се прие ''указанието'' плюс това имам инфомация от служители че им е четена наредбата.
Аз още не намирам отговор,ако ти намираш моля сподели на мен и на тези които им е интересно (мисля че са доста).
Човек тая наредба няма да я намериш в ЗЗДП, по простата причина ,че тя не е закон. Закона се променя и изменя само от Народното събрание. Наредбата е подзаконов нормативен акт, демек като ранк е по ниско от закона и при противоречие се прилага закона.
Наредбата не се гласува от НС а се издава от съответното ведомство в случая там КАТ
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
BMW_RIDER написа:Дифашир написа:BMW_RIDER написа:Дифашир написа:).
Човек тая наредба няма да я намериш в ЗЗДП, по простата причина ,че тя не е закон. Закона се променя и изменя само от Народното събрание. Наредбата е подзаконов нормативен акт, демек като ранк е по ниско от закона и при противоречие се прилага закона.
Наредбата не се гласува от НС а се издава от съответното ведомство в случая там КАТ
Колега не мога да захапя за какво ми говориш,ти ли не можеш да ме разбереш или н.з. .....
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА или ЗДвП не е съвкупност от закони описани вътре ,а е книга в която са вписани всички наредби,определящи правилата за движение на участниците в движението,с други думи той също е един вид Сборник Нормативни Актове.Това което ми трябва на мен не е закон,а НАРЕДБАТА!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:BMW_RIDER написа:Дифашир написа:BMW_RIDER написа:Дифашир написа:).
Колега не мога да захапя за какво ми говориш,ти ли не можеш да ме разбереш или н.з. .....
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА или ЗДвП не е съвкупност от закони описани вътре ,а е книга в която са вписани всички наредби,определящи правилата за движение на участниците в движението,с други думи той също е един вид Сборник Нормативни Актове.Това което ми трябва на мен не е закон,а НАРЕДБАТА!
Еми не е вярно това което си написал. Както и да е въпроса в първия ти пост беше:
В тази връзка иаскам да попитам някой знае ли в кой член от Закона е опомената наредба
Няма как тая наредба да е чл от закона, освен ако тия маймуни от народното събрание не са я гласували да бъде а те не са.....
А на въпроса ти аз лично в сайта на МВР не можах да я намеря публикувана, ако искаш отиди там или в КАТ и кажи ,че искаш да разбереш къде се публикуват и къде може да прочетеш издадените наредби.....Но със сигурност няма да я намериш в който и да е закон.
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39/ Е60
- Мечтае да кара: X6 цвят бордо
Колеги, в най- общи линии всеки един закон представлява съвкупност от правни норми, които пък от своя страна представляват абстрактни правила за поведение. В своята съвкупност нормите формират закон, а не наредбите. Наредбите, правилниците и всякакви други указания са подзаконови нормативни актове. Те са с по- нисък ранг и се издават, за да се осигури еднакво прилагане на законовите разпоредби, но те в никакъв случай не могат да противоречат по своето съдържание на това на закона. А що се отнася до написаното, от колегата в началото на темата- това е само в сферата на мечтите на правонарушителите. Много от нередовностите на водачите се установяват именно при рутинен преглед, тъй като са от такова естество, че няма как да бъдат констатирани от органите, без да се направи съответния оглед.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
ЗДвП има вписани седем глави,главите са разделени на раздели,разделите на членове,членовете на точки,точките на букви.След седемте глави има вписани разпоредби някой от които служат за пояснение на думи от седемте глави като "автомобил'',''пътна лента'',''платно за движение'',''дневни светлини'' и т.н. .От други наредби пък са сътворили някои от членовете на разделите на главите.Други наредби служат за премахването на някои членове който са преценили ,че вече са излишни или изменят други.Някои нареби са разделени на членове,чийто номера нямат нищо общо с номерата на членовете от главите , но на тяхна база са сътворени главите и разделите,или с други думи тее ''комисии'' и Н.С. приемат тези наредби и от тях са направени главите които в края на крайцата са разделени на членове и точки за да може ОРганите да пишат кое точно сме нарушили.Например Наредба ххх , чл. х опоменава че максималния брой на точките в талона при издаване на първоначално свиделство е 39 контролно точки.В глава хх раздел хх чл.хх точка.х буква х е описано същото нещо,само че като искат да ни глобят не пишат еди си коя наредба ами направо чл. точката .... и си назад с кеш. Затова ви казвам че е мазало голямо.
Колега BMW_RIDER ,честно да ти кажа въобще не ми пише за тия глупости и затова няма да пиша повече,не че е нещо излишно или е офф ама е тъпо измислено и не искам да коментирам повече,затова някой ако има някакво имфо по заглавието,първия ми пост и линка от 2-рия да сподели.
Ходил съм питал съм и не само това ами познавам началници тука някви разни и те ми вдигат раменете и ме гледат като телета.Да съм бил проверил в сайта ,ама и той толКО тъп,и случайно ако реши да проработи нищо не може да намери човек.Ставам да си лягам че ми се затварят очите вече.
Колега BMW_RIDER ,честно да ти кажа въобще не ми пише за тия глупости и затова няма да пиша повече,не че е нещо излишно или е офф ама е тъпо измислено и не искам да коментирам повече,затова някой ако има някакво имфо по заглавието,първия ми пост и линка от 2-рия да сподели.
Ходил съм питал съм и не само това ами познавам началници тука някви разни и те ми вдигат раменете и ме гледат като телета.Да съм бил проверил в сайта ,ама и той толКО тъп,и случайно ако реши да проработи нищо не може да намери човек.Ставам да си лягам че ми се затварят очите вече.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Николай Диянов написа:Колеги, в най- общи линии всеки един закон представлява съвкупност от правни норми, които пък от своя страна представляват абстрактни правила за поведение. В своята съвкупност нормите формират закон, а не наредбите. Наредбите, правилниците и всякакви други указания са подзаконови нормативни актове. Те са с по- нисък ранг и се издават, за да се осигури еднакво прилагане на законовите разпоредби, но те в никакъв случай не могат да противоречат по своето съдържание на това на закона. А що се отнася до написаното, от колегата в началото на темата- това е само в сферата на мечтите на правонарушителите. Много от нередовностите на водачите се установяват именно при рутинен преглед, тъй като са от такова естество, че няма как да бъдат констатирани от органите, без да се направи съответния оглед.
ама да бееее колега,ама нали ти казвам че го приеха това предложение и им го чели там на сержовете там и реват,ама реват ви казвам.Как щели да разберат че някой не е изряден като не го спрат.Еми в другите страни как ги разбират Щатите,Германия,Австрия .......... ама хората имат по-малък процент престъпност и нарушения ит.н. и при тях има ПТП-та ама има места където с 500 можеш да караш само да имаш с какво.Тука ако има възможност със 10 да караме и само гърбици светофари и пешеходни пътеки.Като че ли са малко дупките и ''супер гладкия асвалт'' по който можеш достигаш космическа скорост ами и гърбици още повече да си трошиш колата.Иначе за запъшване на дупки няма пари за асвалт,ама за гърбици бол.За пътища няма пари,за дупки няма даже и за маркировка и ако случайно заделят за боя то ще дадът на накой некадърник да я прави според който имаш право да изпреварваш посредата на голям завой без никаква видимост ... ама айде че отивам много офф вече и .... отива. да лягам наистина вече ......
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
Колега, просто който и да ти е обяснявал силата на нормативните и поднормативните актове много сериозно те е оплел. В нито един закон няма включени наредби. Може би се бъркаш, ако си видял така наречените компилации- това е най- общо казано един сборник, в който освен например ЗДвП може да са включени и други нормативни и поднормативни актове, които уреждат дадена правна материя. А по въпроса, за да не бъда голословен, прилагам чл. 206 от Правилника за прилагане на ЗДвП:
-Чл. 206. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2011 г., в сила от 16.08.2011 г.) Контролът по спазването
на правилата и изискванията за безопасност на движението се осъществява от органите,
определени в Закона за движението по пътищата. Този контрол може да бъде общ или изборен
с използване на явни и неявни форми.
-Чл. 206. (Изм. - ДВ, бр. 63 от 2011 г., в сила от 16.08.2011 г.) Контролът по спазването
на правилата и изискванията за безопасност на движението се осъществява от органите,
определени в Закона за движението по пътищата. Този контрол може да бъде общ или изборен
с използване на явни и неявни форми.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Глупости не ми се случат.Аз го гледам с очите си,а вие ми казвате не може да бъде. Е аз на очите си или на вас да вярвам.
Ето такова нещо имам http://www.sibi.bg/display.php?page=cat2&sub=37&id=347
''Включена е и Наредба № Iз-41, с която се определят документите, които се съставят при настъпили пътнотранспортни произшествия, редът за тяхното съставяне и за предоставяне на информация от Министерството на вътрешните работи на Информационния център към Гаранционния фонд.''-от 12.01.2009г. плюс Наредба No: Iз-2539 от 17.12.2012г. и още сумати ПРЕДХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ.
От всичко написано от мен до тук не знам по какъв друг начин да ви обясня.Не зная някой дали е отварял такова нещо,но според мен не,затова отворете разгледайте и тогава пишете.
Ето такова нещо имам http://www.sibi.bg/display.php?page=cat2&sub=37&id=347
''Включена е и Наредба № Iз-41, с която се определят документите, които се съставят при настъпили пътнотранспортни произшествия, редът за тяхното съставяне и за предоставяне на информация от Министерството на вътрешните работи на Информационния център към Гаранционния фонд.''-от 12.01.2009г. плюс Наредба No: Iз-2539 от 17.12.2012г. и още сумати ПРЕДХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ.
От всичко написано от мен до тук не знам по какъв друг начин да ви обясня.Не зная някой дали е отварял такова нещо,но според мен не,затова отворете разгледайте и тогава пишете.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Това ще е интересно да го разберем.
В Бургас миналата Неделя след срещата, като правихме КУЛТУРНА обиколка на централните булеварди 20+ коли ни се лепнаха 4ри патрулки и айде билети и карти за проверка на всички ... ама защо ? ама на кво основание ? Никой не дава обяснение ... макар, че уж го приеха наистина тоя закон
В Бургас миналата Неделя след срещата, като правихме КУЛТУРНА обиколка на централните булеварди 20+ коли ни се лепнаха 4ри патрулки и айде билети и карти за проверка на всички ... ама защо ? ама на кво основание ? Никой не дава обяснение ... макар, че уж го приеха наистина тоя закон

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Николай Диянов
- младши ентусиаст
-
Ами колеги, мисля че малко по- горе го бях цитирал точно- "контролът е общ или изборен". Мисля че това изчерпва темата. А към колегата Дифашир- колега, наредби се издават от съответните органи, само когато е предписано в закона, въз основа на който се издават. Искам само да отбележа, че има един закон, наречен Закон за нормативните актове. Прочети първите 10 члена от него и ще ти се избистрят нещата- какво е закон, инструкция и наредба.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Начи тези изисквания които си посочил описани от някой колега са много добре описани и се практикуват от мен от около година и половина,защото ми е писнало от техните преструвки и последния акт който ми бяха писали беше под всякъква критика.Абе няма да влизам подробности просто беше някакъв пълен абсурт.Мога само да допълня ,тъй като една вечер ме бяха спрели на неосветено място,като не им беше стигнало ами и се бяха сгушили зад една спирка.И едната от милинките гугутки в последния момент искача и ме спира.Както и да е стигна се до там,че по най културен начин поисках да се лигитимира .... беше ми отказано.После писах оплаквания и се оказа че не са от КАТ (тогава нямаше това Трафик полис по дрехите) началника ме извика,имах 2-ма свидетели и след месец ми беше върнато "беше извършена вътрешна проверка и не беше констатирана грешка при изпълнение на служебните му задължения".Обаче докато бях при ''големия царвул'' питах как аджеба следващия път мога да си защитя правата ако смятам че съм прав,и ми каза че имало дежурен офицер когото мога да извикам или да кажа на полицаите да извикат.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2