Съвместимост на видеокарти
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
Re: Съвместимост на видеокарти
M10 написа:Kambe написа:демек моя порт като е PCI-Express x16 значи става. Аз така си ги тъклувам нещата
PCI-E X16 в различните версии имат различна пропускливост PCIe 3.0's 8 GT/s bit rate effectively delivers 985 MB/s per lane, double PCIe 2.0 bandwidth и The PCIe 2.0 standard doubles the transfer rate compared with PCIe 1.0 to 5 GT/s and the per-lane throughput rises from 250 MB/s to 500 MB/s. Сега разбра ли? Дори и да тръгне ако е достатъчно мощна, старата версия PCI-E ще се явява тапа и ще намаля производителността. Аз съм ползвал нови карти на стари дъна и не съм имал проблеми, но щом колегите казват че са имали, то добре е да се пробва за да не се наложи да се оръсиш за дъно процесор и рам после
Мерси. Нямах нерви да го пиша

За да си дадете каква разлика има - на един клиент му продадохме GTX660Ti, която му сложихме на комп с core2duo 8600 и някаква хай едн асуска карта. Пича си играеше на скапаната игра с около 50-60 фрейма в скунда. След месец си взе i5 и ново дъно и същата игра му изкара около 150 фрейма
И накрая последен съвет от мен - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ РАДЕОНСКИ КАРТИ
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
vgza написа:M10 написа:Kambe написа:демек моя порт като е PCI-Express x16 значи става. Аз така си ги тъклувам нещата
PCI-E X16 в различните версии имат различна пропускливост PCIe 3.0's 8 GT/s bit rate effectively delivers 985 MB/s per lane, double PCIe 2.0 bandwidth и The PCIe 2.0 standard doubles the transfer rate compared with PCIe 1.0 to 5 GT/s and the per-lane throughput rises from 250 MB/s to 500 MB/s. Сега разбра ли? Дори и да тръгне ако е достатъчно мощна, старата версия PCI-E ще се явява тапа и ще намаля производителността. Аз съм ползвал нови карти на стари дъна и не съм имал проблеми, но щом колегите казват че са имали, то добре е да се пробва за да не се наложи да се оръсиш за дъно процесор и рам после
Мерси. Нямах нерви да го пиша![]()
За да си дадете каква разлика има - на един клиент му продадохме GTX660Ti, която му сложихме на комп с core2duo 8600 и някаква хай едн асуска карта. Пича си играеше на скапаната игра с около 50-60 фрейма в скунда. След месец си взе i5 и ново дъно и същата игра му изкара около 150 фрейма
И накрая последен съвет от мен - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ РАДЕОНСКИ КАРТИ
тва последното

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Производителността на видеокартата е в пряка връзка с производителността на CPU-то. Относно игричките, нещата са силно субективни, зависи на какъв монитор, разделителна способност, вкл. опции за подобряване на картината и т.н. Пък за това с Radeon-ите изби рибата просто.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- vgza
- младши ентусиаст
-
Всеки си знае за себе си, просто изказвам мнение, базирано на дългогодишен опит, нямаше нужда от 

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
vgza написа:Всеки си знае за себе си, просто изказвам мнение, базирано на дългогодишен опит, нямаше нужда от
да де ама като не се обосновеш
все едно аз сега ти казвам - не си купувай нвидиа карти
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз досега съм ползвал само Радеон и мисля да продължа. Не съм срещнал проблеми за да се бъда повлиян от мнението на колегата 

- vgza
- младши ентусиаст
-
Осреднено изглежда така - 100 продадени карти на NVidia - максимум 2-3 да се развалят. При радеон над 15.
Драйвърите им са супер зле на Радеон. Въобще откакто АМД ги купиха станаха от най-добрите карти - пълния боклук. Аз в моите магазини почти не продавам вече Радеон. Чашата преля , когато преди около 2 години продадохме една 6990 на клиент и се оказа че няма работещи драйвъри за картата. В продължение на няколко месеца картата имаше производителност като евтина карта. И този боклук струваше над 600€. Ами Радеон да го духат.
Пък вие си купувайте каквото искате.
Айде със здраве
Драйвърите им са супер зле на Радеон. Въобще откакто АМД ги купиха станаха от най-добрите карти - пълния боклук. Аз в моите магазини почти не продавам вече Радеон. Чашата преля , когато преди около 2 години продадохме една 6990 на клиент и се оказа че няма работещи драйвъри за картата. В продължение на няколко месеца картата имаше производителност като евтина карта. И този боклук струваше над 600€. Ами Радеон да го духат.
Пък вие си купувайте каквото искате.
Айде със здраве
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
vgza написа:Мерси. Нямах нерви да го пиша
Няма нужда да си хабиш нервите за форуми, просто да беше написал още в началото защо ти си прав. Щеше да ти отнеме един коментар вместо 5-6 и накрая пак не те разбраха

- vgza
- младши ентусиаст
-
M10 написа:vgza написа:Мерси. Нямах нерви да го пиша
Няма нужда да си хабиш нервите за форуми, просто да беше написал още в началото защо ти си прав. Щеше да ти отнеме един коментар вместо 5-6 и накрая пак не те разбраха

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Предполагам мразиш и АМД също и препоръчваш само Интел да си купуват хората 

- vgza
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Предполагам мразиш и АМД също и препоръчваш само Интел да си купуват хората
Защо реши, че мразя АМД? За всеки влак си има пътници. Аз лично отдавна съм само с продикти на интел, но това не означава, че другите ги мразя. Въпрос на предпочитания.
В ниския и среден клас съотношението производителност/цена на АМД са по-добри. За мен цената никога не е била критерий и затова съм на интелски платформи.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Ами понеже анатемоса радеоните, та си помислих, че и амд ще ги отречеш.
Че имат проблеми, имат, но хората ще продължат да си ги купуват, поради причините заради които купуват АМД.
Просто исках да видя мнението ти
Всеки сам може да си направи изводите какво да си вземе, има си хардуерни форуми и там хората споделят кое, какво и как
Това твое тотално отричане мисля, че е малко вредно за някой неразбиращ , дето ще се подведе.
Всяка марка/модел си има силни и слаби модели.
Тук от 1-2 мнения едва ли някой ще направи генерално заключение, а и ти едва ли имаш по голямо виждане от колко един форум с 100000 члена.
Че имат проблеми, имат, но хората ще продължат да си ги купуват, поради причините заради които купуват АМД.

Всеки сам може да си направи изводите какво да си вземе, има си хардуерни форуми и там хората споделят кое, какво и как
Това твое тотално отричане мисля, че е малко вредно за някой неразбиращ , дето ще се подведе.
Тук от 1-2 мнения едва ли някой ще направи генерално заключение, а и ти едва ли имаш по голямо виждане от колко един форум с 100000 члена.

- vgza
- младши ентусиаст
-
bam-bam написа:Ами понеже анатемоса радеоните, та си помислих, че и амд ще ги отречеш.
Приятелю, имах верига кокмпютърни магазини и съм се нагледал. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2