Съвместимост на видеокарти

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Re: Съвместимост на видеокарти

Мнение от vgza » 04 Апр 2013, 1:01

M10 написа:
Kambe написа:демек моя порт като е PCI-Express x16 значи става. Аз така си ги тъклувам нещата :mhihi:

PCI-E X16 в различните версии имат различна пропускливост PCIe 3.0's 8 GT/s bit rate effectively delivers 985 MB/s per lane, double PCIe 2.0 bandwidth и The PCIe 2.0 standard doubles the transfer rate compared with PCIe 1.0 to 5 GT/s and the per-lane throughput rises from 250 MB/s to 500 MB/s. Сега разбра ли? Дори и да тръгне ако е достатъчно мощна, старата версия PCI-E ще се явява тапа и ще намаля производителността. Аз съм ползвал нови карти на стари дъна и не съм имал проблеми, но щом колегите казват че са имали, то добре е да се пробва за да не се наложи да се оръсиш за дъно процесор и рам после :mhihi:

Мерси. Нямах нерви да го пиша :lol:
За да си дадете каква разлика има - на един клиент му продадохме GTX660Ti, която му сложихме на комп с core2duo 8600 и някаква хай едн асуска карта. Пича си играеше на скапаната игра с около 50-60 фрейма в скунда. След месец си взе i5 и ново дъно и същата игра му изкара около 150 фрейма

И накрая последен съвет от мен - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ РАДЕОНСКИ КАРТИ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 04 Апр 2013, 8:26

vgza написа:
M10 написа:
Kambe написа:демек моя порт като е PCI-Express x16 значи става. Аз така си ги тъклувам нещата :mhihi:

PCI-E X16 в различните версии имат различна пропускливост PCIe 3.0's 8 GT/s bit rate effectively delivers 985 MB/s per lane, double PCIe 2.0 bandwidth и The PCIe 2.0 standard doubles the transfer rate compared with PCIe 1.0 to 5 GT/s and the per-lane throughput rises from 250 MB/s to 500 MB/s. Сега разбра ли? Дори и да тръгне ако е достатъчно мощна, старата версия PCI-E ще се явява тапа и ще намаля производителността. Аз съм ползвал нови карти на стари дъна и не съм имал проблеми, но щом колегите казват че са имали, то добре е да се пробва за да не се наложи да се оръсиш за дъно процесор и рам после :mhihi:

Мерси. Нямах нерви да го пиша :lol:
За да си дадете каква разлика има - на един клиент му продадохме GTX660Ti, която му сложихме на комп с core2duo 8600 и някаква хай едн асуска карта. Пича си играеше на скапаната игра с около 50-60 фрейма в скунда. След месец си взе i5 и ново дъно и същата игра му изкара около 150 фрейма

И накрая последен съвет от мен - НЕ СИ КУПУВАЙТЕ РАДЕОНСКИ КАРТИ

тва последното :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Апр 2013, 10:41

Производителността на видеокартата е в пряка връзка с производителността на CPU-то. Относно игричките, нещата са силно субективни, зависи на какъв монитор, разделителна способност, вкл. опции за подобряване на картината и т.н. Пък за това с Radeon-ите изби рибата просто.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 04 Апр 2013, 11:51

Всеки си знае за себе си, просто изказвам мнение, базирано на дългогодишен опит, нямаше нужда от :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 04 Апр 2013, 12:14

vgza написа:Всеки си знае за себе си, просто изказвам мнение, базирано на дългогодишен опит, нямаше нужда от :kuku:

да де ама като не се обосновеш

все едно аз сега ти казвам - не си купувай нвидиа карти

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 04 Апр 2013, 12:16

аз досега съм ползвал само Радеон и мисля да продължа. Не съм срещнал проблеми за да се бъда повлиян от мнението на колегата :bchug:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 04 Апр 2013, 12:34

Осреднено изглежда така - 100 продадени карти на NVidia - максимум 2-3 да се развалят. При радеон над 15.
Драйвърите им са супер зле на Радеон. Въобще откакто АМД ги купиха станаха от най-добрите карти - пълния боклук. Аз в моите магазини почти не продавам вече Радеон. Чашата преля , когато преди около 2 години продадохме една 6990 на клиент и се оказа че няма работещи драйвъри за картата. В продължение на няколко месеца картата имаше производителност като евтина карта. И този боклук струваше над 600€. Ами Радеон да го духат.
Пък вие си купувайте каквото искате.
Айде със здраве

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 04 Апр 2013, 13:54

vgza написа:Мерси. Нямах нерви да го пиша :lol:

Няма нужда да си хабиш нервите за форуми, просто да беше написал още в началото защо ти си прав. Щеше да ти отнеме един коментар вместо 5-6 и накрая пак не те разбраха :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 04 Апр 2013, 14:21

M10 написа:
vgza написа:Мерси. Нямах нерви да го пиша :lol:

Няма нужда да си хабиш нервите за форуми, просто да беше написал още в началото защо ти си прав. Щеше да ти отнеме един коментар вместо 5-6 и накрая пак не те разбраха :winky:

:banghead: :drinking:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 04 Апр 2013, 19:38

Предполагам мразиш и АМД също и препоръчваш само Интел да си купуват хората :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 04 Апр 2013, 19:49

bam-bam написа:Предполагам мразиш и АМД също и препоръчваш само Интел да си купуват хората :?:

Защо реши, че мразя АМД? За всеки влак си има пътници. Аз лично отдавна съм само с продикти на интел, но това не означава, че другите ги мразя. Въпрос на предпочитания.
В ниския и среден клас съотношението производителност/цена на АМД са по-добри. За мен цената никога не е била критерий и затова съм на интелски платформи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 04 Апр 2013, 21:01

Ами понеже анатемоса радеоните, та си помислих, че и амд ще ги отречеш.
Че имат проблеми, имат, но хората ще продължат да си ги купуват, поради причините заради които купуват АМД.
Просто исках да видя мнението ти ;)
Всеки сам може да си направи изводите какво да си вземе, има си хардуерни форуми и там хората споделят кое, какво и как
Това твое тотално отричане мисля, че е малко вредно за някой неразбиращ , дето ще се подведе.
Всяка марка/модел си има силни и слаби модели.
Тук от 1-2 мнения едва ли някой ще направи генерално заключение, а и ти едва ли имаш по голямо виждане от колко един форум с 100000 члена.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 05 Апр 2013, 11:23

bam-bam написа:Ами понеже анатемоса радеоните, та си помислих, че и амд ще ги отречеш.
Че имат проблеми, имат, но хората ще продължат да си ги купуват, поради причините заради които купуват АМД.
Просто исках да видя мнението ти ;)
Всеки сам може да си направи изводите какво да си вземе, има си хардуерни форуми и там хората споделят кое, какво и как
Това твое тотално отричане мисля, че е малко вредно за някой неразбиращ , дето ще се подведе.
Всяка марка/модел си има силни и слаби модели.
Тук от 1-2 мнения едва ли някой ще направи генерално заключение, а и ти едва ли имаш по голямо виждане от колко един форум с 100000 члена.

Приятелю, имах верига кокмпютърни магазини и съм се нагледал. По-евтиното винаги излиза по-скъпо.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 05 Апр 2013, 18:19

Може ;)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата