Защо мили дами....защооо
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Mixi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: GSI
- Мечтае да кара: E31
sluchaen_fen написа:Чух следната култова реплика от един арабин:
"Вие в България имате много катастрофи, защото давате книжки на жените. При нас жена няма право да седне зад волана. Дори жена няма право САМА да върви по тротоара."
За Европейска държава в 21в. това е абсурдно!
.
..
...
....
.....
..
...
....
.....
- sluchaen_fen
- Потребител
-
anabella написа:sluchaen_fen написа:Чух следната култова реплика от един арабин:
"Вие в България имате много катастрофи, защото давате книжки на жените. При нас жена няма право да седне зад волана. Дори жена няма право САМА да върви по тротоара."
Ами отивай при тях тогава
Защо аз да ходя при арабите?
Дамите, завинаги скарани с волана да заминават за арабските страни и да не се връщат повече. Дано там арабите им намерят някакво приложение на тези "водачки". Все за нещо стават ... (за паркиране в "задния двор", за държене на "скоростния лост", за въртене на "диференциала" и т.н.)
- anabella
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 325xi touring
sluchaen_fen написа:anabella написа:sluchaen_fen написа:Чух следната култова реплика от един арабин:
Ами отивай при тях тогава
Защо аз да ходя при арабите?
Дамите, завинаги скарани с волана да заминават за арабските страни и да не се връщат повече. Дано там арабите им намерят някакво приложение на тези "водачки". Все за нещо стават ... (за паркиране в "задния двор", за държене на "скоростния лост", за въртене на "диференциала" и т.н.)
С тия сексистки изказвания не си за Европа, определено. Ще ме прощаваш, но отстрани изглежда, че или говориш само с цел да кажеш нещо, каквото и да е или изобщо си скаран с нормалното общуване с жени

- sluchaen_fen
- Потребител
-
В тази тема не става на въпрос за нормално общуване с жените, а за рискови ситуации и ПТП-а заради жени.
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Nucl3arDru1D
Не го пуснах поста за да създам някакъв спор за това кой пол е по добър в шофирането...исках да изкажа собственото си мнение в което вчера ме увериха за пореден път...какво да правя аз виждам доста често необмислени постъпки от страна на жените шофйори и не може да ме убедите в противното.Не казвам че е възоснова на пола просто тенденцията е такава...затова спрете с темата МЪЖЕ с/у ЖЕНИ няма никаква полза от спора..

Не го пуснах поста за да създам някакъв спор за това кой пол е по добър в шофирането...исках да изкажа собственото си мнение в което вчера ме увериха за пореден път...какво да правя аз виждам доста често необмислени постъпки от страна на жените шофйори и не може да ме убедите в противното.Не казвам че е възоснова на пола просто тенденцията е такава...затова спрете с темата МЪЖЕ с/у ЖЕНИ няма никаква полза от спора..

- turboto
- ентусиаст
-
- Кара: E39 530i Touring
- Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
- Детайли за колата: току що излязла от завода! :)
:-)
Lila_Angel написа:аз пък съм виждала всичките цитирани ситуации, но в главната роля е бил мъж....така че шофирането и пола нямат нищо общо. (точката се чете.)
![]()
![]()
Да не е бил оня с Голфетката от преди 2 сбирки

Миналата седмица бях участник в една случка с жена шофьор, в съчетание с въпиеща наглост и незачитане на правилника за движение. Карам си аз по малка квартална двупосочна уличка, отляво на която в мойта посока има тук таме паркирани коли и няма възможност две коли да се разминат. Вече наближавам пряката, на Т-образно кръстовище, където ще си замия надъсно, когато отляво завива в моята пряка маслинено зелен Ситроен ЗХ и жена на средна възраст го кара. Аз се движа с някаква ниска скорост, примерно 30 км/ч, а на 5-10 м от мен вляво и на 7-8 от ъгъла и на нея вдясно има паркирала кола, която ни пречи да се разминем всеки в неговото си платно и единия трябва да изчака. Тъй като аз съм си в платното, а и въпросната дама току що зави си помислих, че ще ме изчака, но уви - излъгах се и двамата набихме спирачки един срещу друг на платното, т.е. тя реши да мине през мойто платно, пък аз да я изчакам. Признавам, че рядко ми се случва да срещна такава наглост - нали по правилник колата, в чието платно са паркиралите коли или препятствията е длъжна да изчака. Та това си беше съвсем целенасочено и демонстративно - вижте ме коя съм съм и винаги съм с предимство. Никак не реагира на знаците, които й правих да даде на заден път да мина. Няма, запъва се като магаре на мост. Аз бързах, иначе имах огромно желание да изляза и да й обясня с прости думи, а ако не разбере - да й натикам пред очите правилника, дето си го нося на задното стъкло. Та реших, на принципа че по-умния отстъпва, да дам на заден да мине, теглих една яка псувня кат минаваше покрай мен и запомних номера за всеки случай - ще я разбера къде живее и коя е. А, имаше и талонче инвалидно на всичко отгоре на предното стъкло. Не знам дали правилно постъпих като не излязох да й обясня, но ме ядоса тая простотия и наглост.
С което не обобщавам, че това е правило за всички жени-шофьори, но понеже общо взето има толерантност и изчакване в такива случаи, ми направи още по-неприятно впечатление.
С което не обобщавам, че това е правило за всички жени-шофьори, но понеже общо взето има толерантност и изчакване в такива случаи, ми направи още по-неприятно впечатление.
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
PGV написа:...А, имаше и талонче инвалидно на всичко отгоре на предното стъкло...
Moзъчна инвалидност ще да е била.... те повечето са такива

П.П. Е, сега как ще гракнат......

- sluchaen_fen
- Потребител
-
viper написа:Е, сега как ще гракнат......
Какво ще гракнат дамите?
Арабина се оказа доста мъдър в своето заключение.
Когато е необходимо, дамите са доста оправни.
Ето пример за тяхната изобретателност и адаптивност.
Жена с кола блъска предходната кола на светофар.
Жената описва ситуацията в съответната документация за ПТП-то:
Шофирам кола с автоматични скорости.
На светофара спрях на 1 метър разстояние зад предходната кола.
Под полата ми влезе оса.
Десният ми крак подскочи и неконтролируемо натисна педала на газта.
Затова моята кола непредвидено потегли и се удари в предната кола.
Осата е виновна за инцидента на светофара.
Нямам вина за ПТП-то.
Azrail написа:Целият проблем на жените е, че нямат пространствено мислене...
Не всички.

И все пак мисля, че всичко е въпрос на опит зад волана, за предпочитане на личен автомобил и изминати километри, особено градско (най-добре в София)

Да караш Peugeot е страст!
- anica banica
- кандидат ентусиаст
-
В България по принцип се кара УЖАСНО лошо. И от мъже, и от жени. И не лошо, в смисъла на "хайдушки", а лошо в смисъла на "некадърно", "неумело". И в смисъл на неуважение към другите на пътя.
По въпроса за хайдушкото каране - в страни като Гърция, Турция, арабския свят и т.н. то е много по-хайдушко (въпрос на темперамент), разминаванията са по абсолютно нелогичен начин на милиметри, престрояванията са на магия и без грам мигачи. Но аз в тези страни едно произшествие не съм видяла. Нито дори одраскана броня. А се паркира на невъзможни места, защото там е дори по-тясно по улиците, отколкото в София.
Западния свят въобще не го коментирам. Като цяло, на повечето места се кара по-бързо, отколкото в Бг, въпреки местното ниво на респект към закона - може би защото и пътищата са по-добри. Много рядко ще видиш кола да се движи с по-малко от 130-140 в лявата лента на магистрала, въпреки че в повечето държави ограничението е под тези числа.
Между другото, удряли са ме отзад на светофар - мъж.
Подчертавам, че не се имам за добър шофьор. Но нямам дори една драскотина от паркиране - макар че работя в идеалния център на София. Всичките ми ПТП-та - или избягнати такива - са на скорост. Така че явно не ще да е точно пространственото мислене
Човек се учи, докато е жив. И на пътя, и във форумите. Доста хора имат още какво да научат, вместо да пускат безмислени теми с цел да си удължават оная работа
По въпроса за хайдушкото каране - в страни като Гърция, Турция, арабския свят и т.н. то е много по-хайдушко (въпрос на темперамент), разминаванията са по абсолютно нелогичен начин на милиметри, престрояванията са на магия и без грам мигачи. Но аз в тези страни едно произшествие не съм видяла. Нито дори одраскана броня. А се паркира на невъзможни места, защото там е дори по-тясно по улиците, отколкото в София.
Западния свят въобще не го коментирам. Като цяло, на повечето места се кара по-бързо, отколкото в Бг, въпреки местното ниво на респект към закона - може би защото и пътищата са по-добри. Много рядко ще видиш кола да се движи с по-малко от 130-140 в лявата лента на магистрала, въпреки че в повечето държави ограничението е под тези числа.
Между другото, удряли са ме отзад на светофар - мъж.
Подчертавам, че не се имам за добър шофьор. Но нямам дори една драскотина от паркиране - макар че работя в идеалния център на София. Всичките ми ПТП-та - или избягнати такива - са на скорост. Така че явно не ще да е точно пространственото мислене

Човек се учи, докато е жив. И на пътя, и във форумите. Доста хора имат още какво да научат, вместо да пускат безмислени теми с цел да си удължават оная работа

You will find adventure
or the adventure will find you.
or the adventure will find you.
sluchaen_fen написа:Чух следната култова реплика от един арабин:

Едно нещо не мога да разбера. Жените шофьори са сигурно не повече от 10-15%, защо тогава, по-дяволите, 95% от 'случките' са ми с жени?!
Или аз съм някакъв шибан късметлия или просто арбина е много, ама много прав.
Нищо против жените нямам, явно някои неща просто не им се отдават и това е.
Да почнем нова тема, а?
sappa, съжалявам за ПТП-то, надявам се скоро пак да си на линия.
Аре и 2 снимки от Австралия бонус

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
anica banica написа:...
Много правилно! За последната половин година направих 20 000 км в германия. Общото ми впечатление е че за да се държи наравно с другите човек трябва да понастъпва доста повече отколкото в бг, а за да изпреварва си трябват нерви и тежък крак. Те вярно че и повечето коли са по мощни от тия в България, но и всичко става само по правилника и не се притесняваш че някой примерно няма да те пусне... общо взето на повечето святофари всички потеглят като за дърпане

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
днес карам си аз по еднопосочните улички около центъра и хоп една кола в насрещното срещу мен гледам някво младо момиче карайки нахално без оглед да спре
почна нещо да ми говори , най учтиво спрях до нея така че да не може да тръгне ни напред ни назад, отворих си прозореца и и обясних, че като види кръгъл червен знак, по средата с бяла лента означава (с много висок тон) НЕ ВЛИЗАЙ
и на оная и стана тъпо, викам ся аре назад! и то не бяха маневри не бяха чудеса, няколко пъти даваше напред-назад за 15 метра докато се върне там от където е влязла 

66 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5