Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от steeN » 05 Апр 2013, 0:24

klintan66 написа:Ще добавя ,
че както в политиката , както в живота и както, и тук в тази, и други подобни теми , хората, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение ,какво искат да кажат ,обикновенно искат пари, искат да ви излъжат, или поне да ви заблудят !

Това правило важи особенно силно за лица от мъжки пол.

В тази тема има доста от това... едни дълги постове, които са 90% плява и повтаряне на едно и също.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 05 Апр 2013, 9:55

Johnnie1 написа:[

- кражби в белене, българският народ е ощетен с над 2 млрд, искат да го на*ебат с 11-12
- цанков камък 1045 млн
- заменки за 8млрд, искат да ни глобят 2 млрд
- спрени фондове или усвояващи се с 0,5%. Строени ма магистрали с наши пари, а не както е сега с 80% европейски
- преподписаният договор от овчаров за 13 млрд
- подписаните договори за зелена енергия на колко, 760лв?
- невероятно абсурдният закон за амнистията.. е тука за тоя тарикатлък, ще му ядат главата..! нали сме в ЕС, президенти подават оставка за изгодни кредити.
- чести отвличания и убийства
- "дребните" неща като разпределението на границите, глупостите с адволарните мита, хотелите на масларова, розовите бмв-та няма да ги слагам към сумата, но отово млрд.
Случиха се.[/quote]
Да бе пич,случиха се,ама какво направи след това,нали се сещаш-обеща пък не направи,освен това,дай някакви документи за тези неща,аз до сега документ на живо или достоверен по телевизия не съм видял,хвърчат някакви ,ще те цитирам "амабалистики" ама няма документи реални станали неща,да,има изхарчени пари за тази работа,а те са си реални,но няма реален документ,щото си мисля че в тоя документ ще са посочени и други играчи,който няма да е угодно да излязат, обаче пък кой "запали" отново проекта "Белене",май беше царя който всъщност направи сериозни грешки и колко земя си "върна",ама борисоф и там нищо не направи,щото нали кой го вкара в политиката...,и да,аз като един колега по-горе съм "политически хейтър" и мразя всякакви хора с политически пристрастия...
Пък и още едно интересно нещо-викаш че си почитател на американската система,ама тя пич първоначалната и идея е "натрупване на капитали",гледай какво е ставало 30 те години на миналият век и така наречената "голямата депресия", и е ориентирана само към едрият бизнес,така наречените монополи,дето те чешат всеки месец със сериозни числа за режийните ти нужди,се ми се струва че няма много да си щастлив ако се въведе подобна практика на 100% и в България,мисля си че просто хич не вдяваш от понятие "лява" и "дясна" политика,вземи попрочети що за "животни" са тези две понятия,а това че в България никога не е имало лява политика е повече от ясно,както и самите "социалисти" (разбира се в кавички,щото това са най-големите капиталисти тук) никога не са развивали "лява" политика...
Та такива ми ти работи :bchug:
Последна промяна Е.Димитров на 05 Апр 2013, 10:02, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Апр 2013, 10:00

Понеже Ганчо много обича да реве колко е зле, но аз отдавна съм го заподозрял в долно преиграване, ето ви една малка извадка на продадени ЧИСТО НОВИ АВТОМОБИЛИ САМО ЗА ПЪРВИТЕ ДВА МЕСЕЦА НА 2013! Че не са кой знае колко много е ясно, но на фона на всекидневното мрънкане, че немало кво да се яде и да се палим и да си режем пръстите разбираш ли....айде нема нужда! И друго се вижда, НУЛА!!!! Ладички :mrgreen: :mrgreen: ама ич не е прост Ганьо!!!

---------------------------
ALFA ROMEO 1
AUDI 39
BMW 47
CITROEN 53
CHEVROLET 44
DACIA 131
FIAT 18
FORD 100
GREAT WALL 16
HONDA 18
ISUZU 0
JAGUAR 4
KIA 86
LADA 0
LAND ROVER 13
LEXUS 5
MAZDA 26
MINI 6
MITSUBISHI 13
NISSAN 34
OPEL 65
PEUGEOT 156
RENAULT 36
SEAT 10
SKODA 102
SUBARU 3
SUZUKI 10
TOYOTA 135
VOLVO 15
VOLKSWAGEN 243
Общо 1429
*Данни на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) за януари и февруари 2013 година.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Апр 2013, 10:11

Бърза справка с гугъл сочи че това са най-малко продавани автомобили от 2008 година насам :dunno:
и 1430 автомобила продадени в страна със 7 милиона население :clap:
А знаеш ли как се водят продадени,аз ще ти обясня,казва се "Оперативен лизинг",след някоя година и определени километри се връщат на фирмата и да си ги продават отново,до тогава се плащат само месечни вноски,тоест няма плащане на цяло на автомобила,говорим за по-голямата част
п/п
Ти купи ли си нов автомобил?
Някой от форума да си е взел нов частен автомобил?
п/п
Само обърни внимание какви автомобили се "закупуват"

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 05 Апр 2013, 11:14

E34 написа:
DACIA 131
.
FORD 100
.
.

PEUGEOT 156
.
.
.
VOLKSWAGEN 243
.

А на бас,че от тези най-многобройни марки 90 процента са баничарки,пикапи или комбита,а???Към фолксваген може да прибавим и парламентарната поръчка за нови автомобили за 3 милиона лева ли кво беше там,цяла тема имаше тук.
Така,че.....на фона на 126 000 автомобила N-та ръка в българското мобиле които чакат да бъдат изкупени от паралията Ганьо /лирическия герой упоменат от теб/,нали знаеш че издишаш с тази теза.
Ама все пак мерси за представителната извадка.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 05 Апр 2013, 11:32

jordanpar написа:А на бас,че от тези най-многобройни марки 90 процента са баничарки,пикапи или комбита,а???

Да де, дребния бизнес бил унищожен, а средния в нокдаун....дали? Между другото БМВ, Ауди, Ягуар и Лексъс баничарки и пикапи незнам да имат, може и да са пуснали промоционални модели еспешиали фор нашего брата на цените на семките. Мерцедес даже от срам сигурно не са си пуснали извадката, че като се види колко S-ки са накупени и "пламналата" теория ептем ше се изпари! Доколкото оперативния лизинг, че бил мнооого изгодна далавера, пробвайте ама не казвайте, че не сте били предупредени :mrgreen:
Аз нов автомобил не мога да си купя, много са ми скъпи още новичките БМВ-та. Ама ей го за януари и февруари на скъпия ток и "мега мизерията" 47 човечета са си го позволили. Честито!
И стига с това 7 милионно население, по последни данни сме 6 981 642.
Последна промяна E34 на 05 Апр 2013, 11:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 05 Апр 2013, 11:34

E34 написа:Понеже Ганчо много обича да реве колко е зле, но аз отдавна съм го заподозрял в долно преиграване, ето ви една малка извадка на продадени ЧИСТО НОВИ АВТОМОБИЛИ САМО ЗА ПЪРВИТЕ ДВА МЕСЕЦА НА 2013! Че не са кой знае колко много е ясно, но на фона на всекидневното мрънкане, че немало кво да се яде и да се палим и да си режем пръстите разбираш ли....айде нема нужда! И друго се вижда, НУЛА!!!! Ладички :mrgreen: :mrgreen: ама ич не е прост Ганьо!!!

---------------------------
ALFA ROMEO 1
AUDI 39
BMW 47
CITROEN 53
CHEVROLET 44
DACIA 131
FIAT 18
FORD 100
GREAT WALL 16
HONDA 18
ISUZU 0
JAGUAR 4
KIA 86
LADA 0
LAND ROVER 13
LEXUS 5
MAZDA 26
MINI 6
MITSUBISHI 13
NISSAN 34
OPEL 65
PEUGEOT 156
RENAULT 36
SEAT 10
SKODA 102
SUBARU 3
SUZUKI 10
TOYOTA 135
VOLVO 15
VOLKSWAGEN 243
Общо 1429
*Данни на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП) за януари и февруари 2013 година.

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Ако можеш само да ми сметнеш какъв процент от 2 000 000 активни шофьори в България са тези 1429 нови авомобила :bowdown:

edit: :mhihi: Сметнах го с Кинкото (китайската алтернатива на Елката :mhihi: ) 1420 нови автомобила са точно около 0,07 % от активните шофьори в България ;)

Аватар

Мнение от jordanpar » 05 Апр 2013, 12:08

E34 написа:Да де, дребния бизнес бил унищожен, а средния в нокдаун....дали? Между другото БМВ, Ауди, Ягуар и Лексъс баничарки и пикапи незнам да имат, може и да са пуснали промоционални модели еспешиали фор нашего брата на цените на семките

Достатъчно е ЕВН,ЧЕЗ ,Кауфланд,ЛИДЛ,Карфур ,Лукоил и Петрол да си подновят автопарка,да не забравяме и Български пощи.И,да,точно тези изброени- монополистите отново си позволяват да си купуват нови работни коли,данъчни кредити,ДДС чалъми и какво ли още не.........

А споменатите от теб четири хай-левъл марки нямат и 100 бройки продадени общо,не ти ли беше смешно да го кажеш въобще.И аз съм ти оставил в цитата само 4 марки за които ти казвам че най вероятно са работни мулета повечето продадени от тях,но правят 50% от числото на продадени нови автомобили.Но нали трябва да има за какво да се заядеш,само че нещо не се получава.
За сравнение в Румъния само за февруари са продадени 3 334 чисто нови автомобила.И тъй като някой ще се направи пак на интересен,не Дачия имат само 750 от тези бройки.За цялата минала година имат купени там 87 505 нови автомобила,всеки да си го раздели на 12 и да си помисли дали ги стигаме.Данните са от News Dow Jones.
Вярно че румънците са около 19 милиона души.Но дори да разделим техните чисто нови коли на 2,7 /колкото пъти са повече от нас като население/,пак не можем да се похвалим.
Изводите-за вас!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 05 Апр 2013, 13:40

Не бе, аз не искам да се заяждам. Прекалено позитивен съм, за да си предизвиквам някакви негативни емоции или пък персонални нападки към хора, които грам не познавам. Идеята ми е, че нещата не са толкова зле, не е нужно някакви саможертвени палежи и поддаване на непрекъснатите манипулации колко сме бедни, колко сме мизерни и нещастни. Това си е някаква насочена политика на подценяване и насаждане на комплекси за малоценност, а мрънкането си е любимия национален спорт на Ганьо! Петрол хед-а се опита и той същото да каже ама беше нещо недоразбран.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Апр 2013, 13:57

E34 написа:Не бе, аз не искам да се заяждам. Прекалено позитивен съм, за да си предизвиквам някакви негативни емоции или пък персонални нападки към хора, които грам не познавам. Идеята ми е, че нещата не са толкова зле, не е нужно някакви саможертвени палежи и поддаване на непрекъснатите манипулации колко сме бедни, колко сме мизерни и нещастни. Това си е някаква насочена политика на подценяване и насаждане на комплекси за малоценност, а мрънкането си е любимия национален спорт на Ганьо! Петрол хед-а се опита и той същото да каже ама беше нещо недоразбран.

Ми че то самозапалванията,глада при някой хора и безработицата и сравнението с продажбата на автомобили като бройка е все едно ти да кажеш че нагоре по улицата дето живееш,знаеш че там живее милионер...
Нито те прави теб по-богат,нито по-нахранен.
Просто това че има 100 човека в България които могат да си позволят Бентли например може да означава много неща,едното е че се разширява пропастта между свръх богати и свръх бедни (не че Бентли е някакво мерило),малко като в Индия,има такива милиардери обаче има и невероятно бедни хора.

Аватар

Мнение от jordanpar » 05 Апр 2013, 14:04

E34 написа:Не бе,..........

Ама не,беее,и ние не се заяждаме.Аз дори ти постнах примери с Румъния,една страна слагана като критерии наравно с нас,а бяха ''мангалите'' на Европа,нали им се смеехме едно време????Нещо да сравниш техните и нашите цифри??????????
Да оставим настрана че там има наистина действащи автомобилостроителни заводи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 05 Апр 2013, 15:08

E34 написа:... Прекалено позитивен съм ... Идеята ми е, че нещата не са толкова зле, не е нужно някакви саможертвени палежи ... Петрол хед-а се опита и той същото да каже ама беше нещо недоразбран

Прекалено циничен си. Идеята ми е, да си извадиш главата откъдето си си я заврял и да се поогледаш. Нещата всъщност не са били толкова зле от Костов насам и отиват на още по-зле. По всичко изглежда, че в парламента ще влезнат само отрочета на ДС (БСП, ДПС, ГЕРБ, АТАКА) и се връщаме откъдето тръгнахме, обаче по-бедни и с 2 млн народ по-малко.

Петролният беше доста ясен, понеже отдели няколко поста да се обясни. Иска ми се и аз да съм ясен колкто него, нека опитам - българинът е краден, затова е беден. Това за мрънкането е национален комплекс, който явно споделяш. Ако имаше значение, бих споделил, че ме е срам от сънародници с такова само-мнение. Ама няма, затова и ще го спестя.

Коментарът ти за самозапалванията е изключително циничен. Имам един колега, дето и той не може да разбере що хората не се радват на магистрали и викат, че асфалтът не се яде. Ми как да го кажа ... някои неща не можете да ги разберете. Отчаянието явно е от тях. И всъщност не бих ти пожелал да го разбереш. Ще ти пожелая да си останеш все тъй неведом. Ама не го навирай в очите на всички. Щото после пак някой ще каже, че българите били еди-какви-си. А то заради такива като тебе ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 05 Апр 2013, 15:43

няколко човека тук така доскучахте на останалите, че май ще си пишете самички от тук нататък....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E34 » 05 Апр 2013, 16:20

:mrgreen: :mrgreen: Галчо, ти ме обиди поне 3 пъти, чудя се защо те четох, но няма проблеми, виртуални келеши дал Господ! Хубаво е обаче от време на време човек да поразсъждава малко и да прочете поне два пъти глупостите преди да ги напише.
И да, българинът е беден, но не защото е краден. Румъния дърпа пред нас и то зверски, а ако имаше на нашата улица милионер определено щях да съм по-богат! Всичко това е свързано, но биха го разбрали хора, които имат малко повечко акъл в главата. И във форума ги има доста, но просто не пишат, а ви гледат сеира ;)

Аватар

Мнение от jordanpar » 05 Апр 2013, 16:59

E34 написа:Румъния дърпа пред нас и то зверски, а ако имаше на нашата улица милионер определено щях да съм по-богат! Всичко това е свързано, но биха го разбрали хора, които имат малко повечко акъл в главата. И във форума ги има доста, но просто не пишат, а ви гледат сеира ;)

Това кой как се държи във форума не е лакмус как се държи и в живота.Тук много хора се лекуват от психичните си отклонения.Аз съм набелязал поне двама ,които по случайност засякох че буквално заизустяват житейски случки от чуждоезични форуми /особено американски/ и после ги представят като свои преживявания.Даже се чудя къде е третия-с ламборгинитата,дневната пълна с оръжия по софата и снимките на Х6М.Във форума е лесно да се играе на едро,да си батката бизнесмен,да си ходил чак в Северна Корея,да разбираш от енергетика,да точиш еврофондове без реално старание да градиш нещо,да го вадиш най-.............дебелия...........
И как Румъния ни изпреварва,нали имахме най-прехваленото правителство от новия век насам??????Нали всичко било еб@си икономическия бум последните 4 години?Как бе,младеж,как да свържа тази мисъл????
Моля ви,обяснете на нас,простите и мързеливи българи ползватели на този форум как единици бройки успяват и се спукват от теманета и хвалене и хиперболизация на властта,а други фалираме по 2-3 пъти в живота и все не успяваме да се преборим не с живота,а с командно-административния апарат?????

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата