Въпрос за продажби в Еbay.de?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Въпрос за продажби в Еbay.de?

Мнение от JOTTO_DEL » 05 Апр 2013, 20:07

Здравейте, колеги! Реших да се възползвам, че сме Европейски съюз и мисля да пускам разни артикули за продажба. След доста четене само 2-3 неща не ми станаха ясни и ще съм много благодарен ако някой ми помогне. Ситуацията е следната: ще си направя бизнес акаунт в Ebay и в Paypal, фирмата която искам да регистрирам е ЕТ и съответно не е по ДДС. Това проблем ли е? Другото нещо, е че искам да пускам артикули произведени в БГ(дрехи) като всичко ще е ново. Прочетох, че всякакви имитации на известни марки е забранено и глобата е солена и затова само БГ дрехи ще продавам. Това мисля, че не е проблем или се бъркам? Ако се сетите за още някоя тънкост може да споделите. :)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Въпрос за продажби в Еbay.de?

Мнение от bum_bum » 05 Апр 2013, 22:32

Няма да продадеш нищо. Не е ли марка няма кой да го купи. Т.е. ще продаваш ама примерно 2-3 на месец, което е смешно при тоя пазар. Ако нямаш известна марка си неоткриваем в морето от стоки там.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '96 Е34 tds touring Individual
Мечтае да кара: E34 M5 Touring

Мнение от exvitermini » 05 Апр 2013, 22:56

Аз бих ти препоръчал да купуваш неща от ибей.де и въобще от Германия и да ги продаваш тука. Има доста попадения. Повече успех ще имаш със сигурност.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Апр 2013, 0:03

имай напредвид, че ще плащаш едно 10% от приходите си на ибей за обявите и на пейпал за транзакциите.

включи и разходите по транспорта и... може и да се окаже че няма смисъл

ти разбира се си знаеш най-добре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 06 Апр 2013, 11:06

bum_bum написа:Няма да продадеш нищо. Не е ли марка няма кой да го купи. Т.е. ще продаваш ама примерно 2-3 на месец, което е смешно при тоя пазар. Ако нямаш известна марка си неоткриваем в морето от стоки там.

И аз се бях замислял, че ще е трудно откриването на БГ стоки в морето от обяви, но пък мисля, че качествените БГ дрехи са доста добро качество и може бавно и сигурно да се наложат.

exvitermini написа:Аз бих ти препоръчал да купуваш неща от ибей.де и въобще от Германия и да ги продаваш тука. Има доста попадения. Повече успех ще имаш със сигурност.

За какви стоки имаш на предвид? В БГ пазарът е доста малък, а за да имам полза ще трябва да се взимат големи количества, които в БГ не мисля, че ще се продават лесно в тази криза.

А за ЕТ-то трябва ли задължително да е по ДДС за да продавам безпроблемно? :roll:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 06 Апр 2013, 13:28

Най-големият проблем според мен е цената на куриерските услуги от България към Европа. Просто са безумни :kuku:
Не Мы такие, Жизнь такая

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2013, 14:48

alx написа: 10% от приходите си на ибей за обявите и на пейпал за транзакциите.

Повечко е.

Марка няма как да наложиш непозната марка в Ибей. Там купуват и заминават. Може да продаваш години без да имаш двама еднакви купувача. (Продал съм има-няма един тон дрехи там :mhihi: ).

Куриерските разходи са съвсем разумни и като време и като сигурност и като цена (за Европа, за Щатите е малко по-куцо).

Винаги е по-добре да изнасяш, отколкото да внасяш. А и пазара е огромен. Просто трябва да имаш точния продукт за да правиш пари. Има Бг продавачи, които са намерили ниши и правят много продажби.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 06 Апр 2013, 15:13

bum_bum написа:
alx написа: 10% от приходите си на ибей за обявите и на пейпал за транзакциите.

Повечко е.

Марка няма как да наложиш непозната марка в Ибей. Там купуват и заминават. Може да продаваш години без да имаш двама еднакви купувача. (Продал съм има-няма един тон дрехи там :mhihi: ).

Куриерските разходи са съвсем разумни и като време и като сигурност и като цена (за Европа, за Щатите е малко по-куцо).

Винаги е по-добре да изнасяш, отколкото да внасяш. А и пазара е огромен. Просто трябва да имаш точния продукт за да правиш пари. Има Бг продавачи, които са намерили ниши и правят много продажби.

:yes: Като добавиш и добра реклама + представяне на продукта шансовете се увеличават. Аз съм За такива неща, ако не стане ще знаеш че поне си опитал.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2013, 15:57

Дай пример за "добра реклама" в Ибей.

Проблема е, че там човека влиза и търси "Адидас", "Дизел", "Армани" и т.н. Ако няма марка и търсиш просто "тишърт" ще ти излязат едни 200 страници с резултати и чакай тогава нещо да продадеш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 06 Апр 2013, 17:16

Имаме хиляди продажби в ebay.de и ebay.co.uk за последните няколко месеца.

Опиши конкретно какво искаш да правиш, за да мога да ти дам някой целенасочени практически съвети.

Накратко за продаването в ибей мога да обобщя, за да си успешен там трябва да имаш на 500 доволни клиенти 1 недоволен, конкуренцията е огромна, освен това да изнасяш извън България е доста трудно, пощите (те са най-изгодни за ползване при малки обеми) редовно губят и недоставят пратки като негативният фийдбек остава за теб, дори да нямаш никаква вина. При минимум 10+ пратки дневно можеш да сключиш договор за DHL поща, която почти се доближава до цените на пощите, но пък е много сигурна и бърза. Често има злонамерени купувачи в ибей, които изнудват, заплашват и буквално рекетират, за да не ти очернят репутацията. А към момента позицията на ибей е ориентирана в 99.99% от случаите към купувача, т.е. очаквай да бъдеш прецакван. Това няма да те притеснява много, ако продаваш мащабно. Бъди готов и да ти запорират акаунта, както и парите в Пейпал, понякога се водят разследвания по 6 месеца и почти винаги се решават в полза на продавача.

Действително в ибей може да се продава добре и да се печели, виждам продавачи от България, които са си намерили ниши и си продават като си докарват прилични доходи, а големи продавачи от Англия и Германия (за Щатите вероятно важи с още по-голяма сила) правят буквално многомилионни обороти годишно, а това на някой им е само 1 от каналите за продажба.

Но, както почти при всичко, да правиш бизнес от България и да си конкурентен е доста трудно поради редица фактори, ще се сблъскаш с доста проблеми и както ти казах от успеха до пълния провал, дори да си изпипал всички детайли и да си вложим много работа, те делят едва няколко недоволни клиенти, който без реална обосновка могат да те очернят (примерно имали са крив ден и си го изкарват на някой)

В момента реално ибей и пейпал са едни мракобесни фабрики за правене на пари, които не се интересуват от правдата най-общо казано, а единствено от печалбите си. И ако до преди години ибей е бил нещо като глобална гаражна разпродажба, сега е узурпиран от големи фирми и самите ибей и все пак понякога се намират доста изгодни неща и могат да се правят пари от ибей, струва си да опиташ.

Съвсем хаотично ти нахвърлих нещата, които можеш да очакваш, пиши ми конкретно, за да те упътя, до колкото е възможно.

Успех.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2013, 18:33

Пратката се праща препоръчана и с "предимство" срещу скромна сума допълнително и НЯМА начин да бъде изгубена. До Европа стига за около седмица.

Системата на Ибей и Пейпал се ориентира според клиента. Ако си продавач с няколко хиляди продажби и някой писне, че има проблем със стока за 50 евра примерно няма абсолютно никакъв начин да ти запорират акаунта стига и ти та проявиш малко здрав разум.

Ама аз кво ли разбирам ..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 06 Апр 2013, 18:36

Еми значи идеята е следната: Баща ми има магазин за дрехи и зареждат предимно български дрехи директно от производителят. На доста добри цени и с добро качество и доста добре се продават и клиентите са доволни. И на мен ми хрумна да пробваме в ebay да видим дали ще има интерес, тъй като не губим нищо защо да не пробваме. Информирах се за цените на БГ Пощи и на DHL и мисля, че са доста добри. Просто идеята е да пробваме да видим дали ще стане нещо. Аз лично от доста време купувам от еbay и виждам, че конкуренцията е сериозна и ми е ясно, че ще е трудно. Като цяло това е, но само едно не ми стана ясно като четох правилата в ebay. Задължително ли трябва фирмата да е регистрирана по ДДС? :help:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Апр 2013, 19:19

50 000 лв не е чак такъв голям оборот за 1г така че искаш не искаш според БГ законите ще трябва да се регистрираш
Не вярвам да може да укриваш оборот ако всичко минава през банките

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Апр 2013, 20:56

Пусни 10-20 тениски примерно като частно лице. И сам ще се убедиш има ли смисъл или не. Таксата за толкова продукти е ниска и няма да ти струва много опита.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 06 Апр 2013, 23:21

bum_bum написа:Пусни 10-20 тениски примерно като частно лице. И сам ще се убедиш има ли смисъл или не. Таксата за толкова продукти е ниска и няма да ти струва много опита.

И аз точно това мисля да направя. :) Сега си имам частен акаунт и от него също съм продавал някои неща втора употреба.
Благодаря за съветите! Тези дни ще пусна няколко обяви и ще видим какво ще стане. ;)

Ще помоля темата да не се заключва, защото предполагам в последствие ще изникнат още въпроси и искам да се допитвам до колегите с опит. :)
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата