Глобените за паркиране на 'зелени площи'

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

E34 Маниак
Аватар

Re: Глобените за паркиране на 'зелени площи'

Мнение от Georgi » 28 Мар 2010, 8:46

Навсякъде по света в големите градове е скъпа екстра местото за паркиране.На който му стиска плаща,а на който -не кара колело и се вози на градския транспорт.Ние сме свикнали където и да отидем да паркираме пред входа на обекта.Е,няма как да стане.
А живея в квартал с еднофамилни къщи ,които са предвидени още при строежа им да паркират поне два автомобила в дворовете им.Но почти всички са на улицата поради факта ,че ги мързи да си отварят вратите на двора .Това е нашата реалност!Затова глоби и то яки ,като в западна Европа.Който е ходил знае за какво става въпрос.Там също в най добрия случай паркираш на 400-500 м от мястото където отиваш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36

Мнение от bigbro1 » 28 Мар 2010, 10:07

BMDrago написа:Всичко идва от плътността на застрояване и алчнотията на строителя.... Но наистина тези ,които спират върху тревните площи са си за бой,щот от друго няма да се разберат.Културен и образован човек едва ли би спрял върху тревна площ

1. Защо тези, които спират на тревните площи са за бой, а общинарите дето дават разрешителни за жилищни сгради без паркинги да не са?
2. Колко от автомобилите пред мястто, където живеете, са паркирали неправилно и колко от тези хора биха паркирали нормално, ако имаше къде? Това, че няма къде да паркират прави ли ги лумпени?
3. Вие за тези глоби ли сте? Аз съм за тези глоби, но ако нещата са уредени. Не може да се строят сгради безобразно навсякъде, а никой да е мисли къде да паркират хорта.

Определено не мисля да се местя заради кретените, които не са помислили. Точно поради тази причина в Понеделник, живот и здраве, имам среща с моя адвокат за консултация дали има правни основания за жалба по този въпрос в градски съд. Това начинание естествено ще ми струва далеч по-скъпо от 20те лв дето ми искат, но мисля, че човек трябва да си отстоява правата или поне да опитва, да го прави. В противен случай се превръщаш в една безгласна единица, без стойност, която всеки може да манипулира. Избора кой какъв ще бъде си е лично негов.

Иначе, малко като шега.. мисля да продам БМВто и да си купя каруца. Тогава може да не правят проблем къде съм спрял.
...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Мар 2010, 13:20

bigbro1 написа:
Club BMW написа:
bum_bum написа:
Club BMW написа:Липсата на паркоместа не е оправдание за паркиране по тротоари и тревни площи!
Дано глобите стават все по големи.

Ае ти да не си някой общинар с тва мислене :mhihi:

Не, аз съм от тези, които вместо да си купят още една кола са си подсигурили гараж. И затова си патя от лумпени, които не правят разлика между места за паркиране, тротоар и тревна площ. Затова се радвам за всеки глобен!

Аз нямам 2-3 автомобила. Нямам гараж, защото гаражите които има са направени на магазини, а нямам средства да си купя всъщност.
Така или иначе, твоя автомобил не винаги е в гараж нали? Когато излезнеш с него (вероятно не е много често) из центъра на София, когато няма къде да паркираш и спреш на някоя кална зона и ти вдигнат колата с паяк, може да не се радваш толкова на всички глобени. Тогава ще се приобщиш към лумпените. Само за уточнение, ако не си чел закона - имаш право да паркираш САМО на обособени за това места. Когато паркираш, обърни се и виж къде си спрял, защото ако си в нарушение, може някой с твойто мислене, докато не си до автомобила да пусне едно оплакване до инспектората и да си гледаш задните стопове на автомобилчето, качено върху накой паяк.

@bella - поздрави, много добре написано е мнението ти по-нагоре. Явно ти с няколко изречения си казала това, което аз имам предвид.

Когато съм в центъра си плащам пак. Ползвам си платен паркинг и по-рядко синя зона, но такива като теб искат да отидат на работа с колата, да стои 8-10 ч. по възможност пред входа и да не плащат затова. Затова няма места за вас, защото ще си катериш колата по тротоари и сукаци, но няма да дадеш 2лв. за паркинг.
Сигурен съм, че дори да можеш да си позволиш гараж не би си дал парите за него, а ще си направиш кефа с тях и ще продължаваш да мърмориш за места.
Виждам, че с bella си допадате с това чувство за собственост на общинска земя. Както писаха по горе тя е обща, нищо, че се намира пред вас.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 28 Мар 2010, 13:34

Club BMW написа:
Виждам, че с bella си допадате с това чувство за собственост на общинска земя.
:kuku:

Коментарите са излишни. На някои им е по -лесно за да защитят собствената си позиция да слагат думи в устата на хората .

Като ви чете човек в тоя форум паркирате само на разрешените места ,не карате пили ,не правите нарушения ,не изневевявате на жените си и не нарушавате обществения ред :bowdown: Що и на живо не бяхте същите .Щехме да живем в един по-добър леко имагинерен свят :mhihi:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 28 Мар 2010, 14:58

Bella написа:
Club BMW написа:

Коментарите са излишни. На някои им е по -лесно за да защитят собствената си позиция да слагат думи в устата на хората .

Като ви чете човек в тоя форум паркирате само на разрешените места ,не карате пили ,не правите нарушения ,не изневевявате на жените си и не нарушавате обществения ред :bowdown: Що и на живо не бяхте същите .Щехме да живем в един по-добър леко имагинерен свят :mhihi:

:ok: :bowdown: Добре им го каза!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 28 Мар 2010, 15:07

България никога няма да бъде бяла държава. И познайте кой е виновен.

Не, не е правителството ...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Мар 2010, 15:33

Bella написа:
Club BMW написа:

Нямам намерение да влизам в излишни спорове, но май ти е къса паметта и си забравила какво си писала по рано :mhihi:
И да не паркирам по тротоари,тревни площи и на хората пред гаражите. Не карам пил и съм верен на приятелката ми!

За тези неща се изисква и възпитание!

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 28 Мар 2010, 16:21

eraziel написа:България никога няма да бъде бяла държава. И познайте кой е виновен.

Не, не е правителството ...

ПроС народ-слаба държава......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 07 Апр 2013, 8:51

Ще си позволя да я съживя тази тема, за да напиша какво е развитието по нея.
Малко след като написах последното мнение, получих писмо от общината, в което се описва отмяната на глобата, поради несъответствие на член и алинея.

По-горе също така, един колега беше описал, че винаги паркира в синя зона и платен паркинг.
Аз също. Плащам си за синя зона, за зелена зона също. Нямам нито един акт, нито едно нарушение (е, като изключим едно-две за превишена скорост).

А за паркирането - всеки, или почти всеки е нарушител. По правилник нямаш право да паркираш на пътното платно, нито на тротоар, нито на т.нар зелени площи. Само на обособени за това места, които липсват. Погледнато от друга страна - нямаш условия да спазваш закона, а имаш предпоставки да го нарушаваш. Искаш, не искаш, правиш го.

@bella - адмирации! Много ми допадат мненията ти в темата. :yes:
...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 07 Апр 2013, 17:02

barty написа:Прибираш се в неделя вечер и НЯМА къде да паркираш, не само пред блока ами и пред съседните 6 блока! Е, какво ще направиш? Ще отидеш на 5 км да паркираш ли?

да, паркираш там където е разрешено и има място, ако ще и на 5 км да е. Ще ти дам пример. На гости съм на приятел за 10 дена в западноевропейска държава. Квартала в който пребиваваме е гъсто населен с тесни улици и навсякъде паркирали коли. Спряхме на 10 мин пеша от входа му защото там намерихме място след 20 мин обикаляне. Като го попитах не го ли е яд че тряя да ходи до у тях и че има коли на "техните места пред блока" знаеш ли какво ми отговори.
"Това че има паркоместа пред блока ни, не означава че са наши, аз се радвам че не плащам за паркинг все още."
За такива дето си спират където им д-то реши на авариики и по зелени площи трябва да има специален наказателен паркинг
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Апр 2013, 18:20

ineedmoney написа:
barty написа:Прибираш се в неделя вечер и НЯМА къде да паркираш, не само пред блока ами и пред съседните 6 блока! Е, какво ще направиш? Ще отидеш на 5 км да паркираш ли?

да, паркираш там където е разрешено и има място, ако ще и на 5 км да е. Ще ти дам пример. На гости съм на приятел за 10 дена в западноевропейска държава. Квартала в който пребиваваме е гъсто населен с тесни улици и навсякъде паркирали коли. Спряхме на 10 мин пеша от входа му защото там намерихме място след 20 мин обикаляне. Като го попитах не го ли е яд че тряя да ходи до у тях и че има коли на "техните места пред блока" знаеш ли какво ми отговори.
"Това че има паркоместа пред блока ни, не означава че са наши, аз се радвам че не плащам за паркинг все още."
За такива дето си спират където им д-то реши на авариики и по зелени площи трябва да има специален наказателен паркинг

Прав си, въпроса не е в 10мин, а че дори и в радиус 20мин няма къде да паркираш.
:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bigbro1 » 07 Апр 2013, 21:22

ineedmoney написа:За такива дето си спират където им д-то реши на авариики и по зелени площи трябва да има специален наказателен паркинг

... който няма да стигне за всички нарушители ;)
...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 07 Апр 2013, 21:57

Ама много ми се иска и патрулките които спират в зелените площи ( също така неправилно ) да бъдат санкционирани и те или при такова паркиране акта да отпада поради факта че е съставен чрез нарушение.

И аз едни химери търся ....

Предишна

Назад към Извън Темата