Е200 комп. въпрос гарнитура капак кл.+

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Е200 комп. въпрос гарнитура капак кл.+

Мнение от vaskess » 09 Апр 2013, 9:35

Живо здраво колеги, от скоро съм собственик на е200 компресор 99г. 186к.с. ! Питането ми се отнася за следното, имам тече от гарнитура капак клапани и пълни с масло при свещите (открито при смяна свещи) и искам да сменя въпросната гарнитура, но искам д сменя и гумичките на клапаните тъй като врътнах една София-Бургас-Варна-София и установих че маслоте е на 1/4 на щеката м/у мин. и макс. Та може ли да се сменят гумичките без да се сваля главата ? Някой дали го е правил и можете ли да ми препоръчата читав майстор в София освен офицялните сервизи ?
]Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Е200 комп. въпрос гарнитура капак кл.+

Мнение от vld » 09 Апр 2013, 9:59

Естествено, че може колега , внимавай при поставянето на капака на клапаните, че гарнитурата много лесно се подгъва и пак ще тече.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Апр 2013, 10:41

Не е точно по темата но:
Имам същата кола, миналата година сменявах гарнитура на главата, гумички на клапаните, шлайфане, нов антифриз :confused: Цялата история ми излезе около 700лв, като гарнитурите бяха "Виктор Рейнц", шлайфах в кв.Хладилника а работата беше от Кольо Архитекта.
Оттогава съм минал 15000км без проблем
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 09 Апр 2013, 10:45

М111 двигателя не трябва да пипа грам масло, освен ако не караш с 200 нон-стоп.
Дано са гумички.
Я си свали сивия пластмасов капак в предната част на мотора и виж дали магнита на вала не излива масло през себе си.
После свали и буксата му и виж дали е мазна. Ако да, (а тя вероятно ще е), продължи по инсталацията и виж дали буксата на дебитомера има масло в нея. Продължавай с произволни букси.

Това второто не е пряко свързано с твоя проблем, но ще стигнеш и до там.
Моторът е хубав, купето също. Ако си попаднал на все още живи такива, тази кола е приятна машина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318tds Touring , e46 330xd Touring

Мнение от vaskess » 09 Апр 2013, 11:59

Mерси за отговорите, честно казано по магистралите под 160-170 не съм я свалял, а останалата част от трасето на макса който ми позволяваше, при разтоварен трафик (четвъртък-събота0) ! Колата верно е приятна ще проверя и буксите, а другия теч койте е видим м/у скростите и мотора от долу, но понеже там течеше и трансмисионно масло от буксата не бяме сигурни дали е и моторно ? :(
Тея неща за буските към дебитомера не ги знаех, за това търся някой който е в час с тея колици ? :)
]Изображение

Назад към Извън Темата