Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Избори 2013г.

АТАКА
53
13%
БСП
32
8%
България на Гражданите
14
3%
ВМРО
8
2%
ГЕРБ
219
52%
ДПС
4
1%
ДСБ
13
3%
Нова Алтернатива
5
1%
РЗС
5
1%
СДС
1
0%
Друга партия
17
4%
Няма да гласувам
52
12%

Общо гласове : 423
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

Мнение от ukelichko » 09 Апр 2013, 8:08

Щото вече ми писна, та да питам: Какво точно направи ГЕРБ и Бойко Борисов, та има толкова ревностни поддръжници, готови да си дадат най-милото за него. Само някой да напише нещо против тия и веднага скачат защитниците. Какво направи ГЕРБ, та Бойко да стане за втори път премиер. Едни магистрали, ама то се оказа, че комунистите били направили няколко километра по-малко. Пребори престъпността? Ами не съм забелязал. Ако става въпрос за Наглите, те и другите щяха да ги заловят. Нещата бяха опрели до залавяне, беше въпрос на време. И да не ги е Бойко заловил. Залови ги МВР. А, и Трактора....Ама там нещо не знам. Та какво друго? Аз не виждам. Постигнахме икономическа стабилност с цената на тотална мизерия. И да много европейски лидери ни хвалят за икономическата политика на ГЕРБ. Айде бе мозъци, запитайте се защо? Защото няма да се налага да ни спасяват като Гърция,Испания, Италия и Кипър и им спестихме доста проблеми и пари. Ама с цената на мизееерия бе. Всеки ден някой се самоубива от бедност. Иначе само смешни скандали като Мишо Бирата, Калинките, Досието Буда и какви ли още не. И на фона на всичко двете първи дами в ГЕРБ - Искрето и Цецето от които някой региони пропищяха. Надявам се да не стане тоя тупан премиер за втори път. Нямаше да гласувам, но нещо се навих. И ме навиха защитниците на ГЕРБ точно в тоя форум.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Апр 2013, 8:48

Ти не си гласувал за герб и предишните избори, та няма да е загуба ;)
Давайте предложения за кого да гласуваме, затова е темата! Не мога да разбера, защо ви е страх да кажете за кого ще гласувате! Или кого поддържате по точно. Ето ние казваме герб, спорим с вас, търсим истината някъде там. Вие не герб, ама кой друг-пас :lol: Егати позицията на отрицанието! Типично по български. Вие не защитавате идея, а негативна позиция. Да ама все някой трябва да изберем, кой да бъде?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Апр 2013, 9:22

Що пък трябва да се гласува непременно за някой,какво,да избирам дали да ме праснат с острото или тъпото на секирата,ми ако не ща да ме праскат със секира въобще?
Типично овчо мислене,ако отидем в някой ресторант и ти предлагат неща дето не харесваш,дето са със съмнително качество ,приготвени при съмнителна хигиена,какво си викаш-ще избера примерно яйцата,щото по-лесно се лекува Салмонелозата,отколкото отравяне с месо...
Ми ако не се вижда избор който задоволява нуждите-никой да не ходи да гласува,така няма да се проведат изборите докато няма хора който могат да предизвикат доверие и решения ,кореспондиращи на обстановката.
По-малкото зло не е решение,по-малкото зло е същото зло,каквото е по-голямото.
Как може да избирате на всякъде ,в магазини,автомобили че дори гаджетата си ,като мислите че е най-доброто,пък някой който ще управлява съдбата ви,ще го избирате на принципа по-малко зло,ми що не почнете всеки избор да ви е по-малко зло...

п/п
Я тоя Емил Димитров (не съм аз разбира се) май-ще се окаже че държи козове в ръкава си,някакви неща е правил пред нотариус в чужбина ,които били злоупотреби на герб ,пък обяснил че се страхува за живота си...
Последна промяна Е.Димитров на 09 Апр 2013, 9:23, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 09 Апр 2013, 9:23

ukelichko написа:Едни магистрали, ама то се оказа, че комунистите били направили няколко километра по-малко.

всъщност повече.

Магистрали, пуснати при Тройната коалиция – общо 121 км.

Магистрала „Тракия”

Лот 1 Оризово - Стара Загора - 38,7 km.
Оризово - Чирпан е в експлоатация от 1 юли 2006 г.
Чирпан - Стара Загора е в експлоатация от 5 октомври 2007 г.

Лот 5 Карнобат - Бургас - 35,2 km.
Участъкът е в експлоатация от 2 ноември 2006 г. и е с крайна цена 150,266 млн. лв. (строителството му е започнало ощ в края на 80-те години.)

Магистрала „Хемус”
Отсечката Шумен - Каспичан - 12,8 km
Пусната на 30 декември 2005 г.

Магистрала „Марица”
Участък между Харманли и Любимец 16,66 км.
Пуснат на 16 май 2007. Поради дефекти в настилката, скоро след това участъкът е затворен за ремонт.

Магистрала „Струма”
Даскалово – Долна Диканя – 18 км.
Участъкът е пуснат в експлоатация януари 2007 г.

Магистрали, пуснати при Бойко Борисов – 115 км

Магистрала „Тракия”
Лот 2 Стара Загора - Нова Загора – 31,8 км
Лотът е официално открит на 1 юли 2012 година. Изпълнението е на „Трейс Груп Холд” АД, след спечелен търг с цена от 137,868 млн. лв.

Лот 3 Нова Загора – Ямбол - 35,7 km
Лотът е официално открит на 12 юли 2012 година. Построен от гръцката фирма „Актор“, която предлага цена от 133 973 млн. лв.

Лот 4 Ямбол – Карнобат – първи подучастък 14,8 km.
От Ямбол до Зимница е открит на 26 август 2012. Остават общо около 85 км от Лот 4, които трябва да бъдат пуснати през втората половина на 2013 г.

Магистрала „Люлин” 19,13 км
Трите участъка София – Мало Бучино – Голямо Бучино – Перник са пуснати на 15 май 2011 г. Магистралата се строи от 2007 г. и към 2009 г. е била изградена 40%. Има 3 тунела и много мостове.

Магистрала „Марица”
Отново е пуснат ремонтираният участък Харманли – Любимец – 16,66 км през октомври 2010 г., плюс новия участък Любимец – Свиленград - 14 км. Цялата магистрала предстои да бъде завършена август 2013 г.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Апр 2013, 10:01

Добави скоростните пътища и ще стане, че предното правителство са направили 2 пъти по-малко, ако не и повече... да не говорим за първокласните пътища, които се ремонтираха. Точно по тоя параграф да се закачат е комично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 09 Апр 2013, 10:08

да не говорим за естакадите и новите кръстовища
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 09 Апр 2013, 10:38

steeN написа:... да не говорим за първокласните пътища, които се ремонтираха.

[url]http://www.mediapool.bg/дунав-мост-ще-бъде-затворен-за-тирове-до-събота-news204959.html[/url]

точно пък за ремонти ли ще си говорим? карам из София откакто Тиквата е кмет (че и с моя глас стана такъв) и не знам как ти обясня, че ми писна на всеки три месеца да сипват пЕсък по дупките ... че и режат, не обезопасяват, стои е остри ръбове седмици наред, опесачат го и до няколко месеца стане по-голям трап.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 09 Апр 2013, 10:53

Нека всеки превърти в главата си възможните сценарии ако се гласува и ако не се гласува.
Ако да речем 1,7млн не гласуват - остават около 4,3млн които ще гласуват за ..... дпс,бсп,рзс,герб и там всякакви други.
Една такава коалиция от няколко партии мисля,че ни връща много на зад,или подготовка за нови избори което са пак некви милиони левове в ямата.
Ако бсп се върнат на власт еднолично вероятно ще пуснат Белене,което се оказа,че не е желан проект от хората.Това означава,че още милиарди ще потънат и то милиарди,които ние нямаме.Може би ще има повишение на доходите - но ... от къде ще дойде то?От къде пари?Кой ще ги плаща?
Нямаме производство,нямаме износ - от къде ще дойдат парите?
Някои колеги казват,че сме постигнали стабилност заради мизерията,ами имаме няколко примера които показват до какво положение се стига ако се харчи не разумно.Мисля,че никой не иска да изпадаме в положението на Гърция или Кипър или Португалия.Все пак винаги нещата могат да станат и по-лоши.
Мисля,че герб поеха по някакъв път който по-принцип и правилен.Защото какъв шанс за инвестиции имаме ако нямаме стабилност и инфраструкура?
Нещото в което сбъркаха и което не направиха и мен лично много ме е яд - не направиха нищо за да потръгне някакво производство или някакъв отрасъл,който да движи поне малко.Общо взето като се обърна на зад в тия четири години,ще запомня .... бетоновозите и валяците по пътищата и .... гадния немски салам в лидъла!Щото ние си нямаме и трябва да внасяме и щото нашия много скъп.
И другото което е ... и малкото неща които произвеждаме се изнасят на едни цени,а за нас се продават на съвсем други.Е тва не го разбирам :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 09 Апр 2013, 11:08

Binev_OuT написа:... дпс,бсп,рзс,герб и там всякакви други.
Една такава коалиция от няколко партии мисля,че ни връща много на зад,или подготовка за нови избори което са пак некви милиони левове в ямата.

Нямаме производство,нямаме износ - от къде ще дойдат парите?

И другото което е ... и малкото неща които произвеждаме се изнасят на едни цени,а за нас се продават на съвсем други.Е тва не го разбирам :dunno:

Както и да го смяташ, в парламента влизат ГЕРБСП, АТАКА, ДПС - същите, които и досега.

Няма да идват пари.

Сещаш ли се за правителство, което да е защитавало твоят точно интерес, та верно да не го разбираш това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 09 Апр 2013, 11:21

Ами моят интерес точно гледам аз да си го защитавам,колкото ми се позволява.
А въпросът ми е на база едно излияние което чух от един животновъд по радиото преди ... около година.
Ще говоря с примери не помня точно,та така - на него един килограм свинско месо му излиза да речем 20лв - обаче в България такова месо се внася и струва 15лв.И по този начин е принуден да се включва към ... някакви организации,чрез които той изнася това месо за 10лв,а загубата му се покрива от евро проектите или от държавата.
Е тва не разбирам?Защо,ме принуждават да купувам немско или английско месо,докато нашето заминава на някъде за безценица - каква е целта на тая схема.
Същото е и да кажем с житото,брашното,животните и т.н.
Все едно аз да произвеждам връзки за обувки и ти щото си българин ще ти ги дам на 5лв,обаче на оня французина ще му ги дам за 1лв пък тия 3лв загуба ще ми ги даде държавата :dunno: и още 0.50ст ей тъй да не съм валат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 09 Апр 2013, 11:23

ukelichko написа: Постигнахме икономическа стабилност с цената на тотална мизерия. И да много европейски лидери ни хвалят за икономическата политика на ГЕРБ. Айде бе мозъци, запитайте се защо? Защото няма да се налага да ни спасяват като Гърция,Испания, Италия и Кипър и им спестихме доста проблеми и пари. Ама с цената на мизееерия бе. Всеки ден някой се самоубива от бедност.

Само ми се струва или написа, че имаме икономическа стабилност на фона на това, че правителството не било направило нищо?
И само ми се струва или написа, че е по добре вместо да имаме някаква стабилност да бяха навзели заеми, за да може народа днес да си щрака с пръсти? А после да му мислят децата ни, които ще ги връщат тези заеми. Та даже и внуците ни. Защото нас никой няма да ни спасява. Сам се сещай защо.
ПП. Въпросите са риторични, не ми отговаряй.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 09 Апр 2013, 12:12

daddy_ написа:А после да му мислят децата ни, които ще ги връщат тези заеми.

неродените 10 000 деца от миналата година ли? или неродените 1350 деца за първото тримесечие на тази година?

какви деца?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Апр 2013, 12:24

Абе тая глупост с децата вече ми писна,слушам го от как аз бях дете.
Бъдеще за децата,малко като вица дето един поет по онова време написал любовно стихче :
"Той отиде и почука,
тя отвори,той влезе
и започна голямата любов"
Добре-казал редактора,красиво е...ама къде става това нещо,къде е работническата класа ...
Редактирал го писателя и на другия ден идва с редактираното :
"Той отиде и почука,
тя отвори,той влезе
и започна голямата любов
а отвънка,работници копаеха канал!"
Ми чудесно-пак казал редактора,ама чии са тези работници,наши,чужди...
на другия ден пак писателя дошъл с разширена версия :
"Той отиде и почука,
тя отвори,той влезе
и започна голямата любов
а отвънка,работници с червени потници копаеха канал!"
-Ууу,чудесно -възкликнал редактора,ама ...-замислил се...-къде тук в това любовно стихотворение е вярата в утреният ден...?
Добре-казал поета и на другият ден дошъл с финална версия:
"Той отиде и почука,
тя отвори,той влезе
и започна голямата любов
а отвънка,работници с червени потници копаеха канал!,единият от тях хвърли кирката и каза,
пУ да му е..а майката,и УТРЕ Е ДЕН'!
Те тоя утрешен ден мен не ме интересува,интересува ме днеска или най-много до няколко месеца (3-6),че това "Утре" вече бая години минаха

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 09 Апр 2013, 12:50

Проблемът на България не е бедността, мизерията и безработицата. Той е беззаконието и тоталната липса на справедливост, която произтича от това. Днес се вижда, че май няма сила на земята, която може да въздаде справедливост в България и да вкара нещата в законови рамки.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 09 Апр 2013, 13:00

_galio_ написа:
daddy_ написа:А после да му мислят децата ни, които ще ги връщат тези заеми.

неродените 10 000 деца от миналата година ли? или неродените 1350 деца за първото тримесечие на тази година?

какви деца?

А ти какво предлагаш? Ето аз казвам, че съм доволен, че не се изтеглиха заеми за временно и изкуствено повишаване на стандарта на народа. Предпочитам да мине малко време така и да се надяваме тази криза да отмине в световен мащаб. Ние далеч не сме страната която може да повлияе на това. Ние може да се надяваме когато това се случи да сме в сравнително стабилно положение за да можем да се възползваме от това. И тогава при правилна политика ще дойдат и по-високи доходи и деца и всичко. А ако се вземат такива заеми ще се оправим... друг път. Защото както написах нас никой няма да ни спасява. И ти се сещай защо.
Ти, колега, как виждаш нещата?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата