Споделете опита си с летните гуми! :)

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Re: Споделете опита си с летните гуми! :)

Мнение от teto » 08 Апр 2013, 19:54

Когато купих колата беше с Goodyear effigrip и ги карах около 3м.
Истината е ,че не съм доволен въпреки че бяха 2годишни и моя съвет е ако купуваш нови да вземеш Goodyear асиметрик2 дори по тестовете са с много добри характеристики и по мои лични наблюдения са страхотни.

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Мнение от vgza » 08 Апр 2013, 20:21

Колеги, аз карам с michelin primacy hp и честно казано, не ми достига грип. Задните са 275/35/19
Някой друг да ги е пробвал?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е 61 530d

Мнение от miroleskov » 08 Апр 2013, 22:25

Общо взето Нокияна се превръща в най-добрия избор в средния ценови клас.Аз съм им фен от доста години и това не знам да ме радва ли или не....защото имам наблюдение,че колкото по масови стават толкова качеството пада,но да видим.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 08 Апр 2013, 23:31

bangelov написа:Така тествах Nokian zLine и гумата се държи добре както на сухо, така и на мокро (по спецификация и дават клас А на wet). Вчера в дъжда по магистралата колата стоеше стабилно, при натискане на спирачките не се замисляше. Другото което забелязах, че аквапланинга също е на ниво до 120km/h, иначе нагоре почва леко да губи сцепление при голяма воден участък.

Аз съм с тях от 2 седмици, но през уикенда успях да ги тествам София - Ст. Загора - София, при това в температурен диапазон от +2 до +24 градуса, на слънце и на силен дъжд, по магистрала и по калпави пътища. Мога да кажа, че съм изключително доволен от избора си. За тази повече от прилична цена това е една от най-добрите летни гуми, които съм имал, а същевременно в най-ниския клас от тях. Досега купувах само топ моделите на най-скъпите марки, но вече няма да го направя никога. Препоръчвам ги горещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 09 Апр 2013, 13:15

За тези Нокиан ли става въпрос:
http://www.nokiantyres.com/tyre?id=1092 ... okian+Z+G2

Аз съм с зимни ВРГ2 и съм супер доволен, гледам сега за летните но и харесах и тези

http://www.tirerack.com/tires/tires.jsp ... 2+evo+K110

за които дават много добри отзиви, по-добри от Нокиана.
Изображение Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 09 Апр 2013, 14:55

Не. Ето за тези говоря - http://www.nokiantyres.com/tyre?id=3059 ... an%20zLine

Потребител
Аватар

Мнение от Shakesbeer » 11 Апр 2013, 1:27

kinetism написа:Има ли някой с Goodyear effigrip performance, и ако има какви впечетления има от тях?

утре пристигат и до седмица ще мога да дам отзив :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 13 Апр 2013, 0:34

Какво ще кажете за 235/45/17, дават ги с -0.9см. разлика от 245/45/17. Аз в момента съм с такива и не виждам никъв проблем, та се чудя да продължа ли тая практика... Тея ми се ще да взема: Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 235/45/R17 или Michelin Pilot Super Sport 235/45/17, но имам колебания, чудя се кои ще са по-добри на къси разстояния и ще загряват по-бързо.
Последна промяна weedminer на 13 Апр 2013, 0:52, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 545i
Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe

Мнение от Wierdo » 13 Апр 2013, 0:50

Колеги, позволете ми да изкажа впечатление и аз от летни гуми :)
Преди има няма месец си взех 4 нови Фалкен ZIEX ZE-914 и съм очарован. Държат се доста добре на сухо и на мокро, а смея да твърдя че температурите на асфалта са още нисички за лятна гума. Дота им е пресен (края на 2012 година) и както всички фалкени са произведени в Япония. Като размери са 225/40/18 и 255/35/18. Колата е адски стабилна, с много добро поведение в завои и рядко ми светка АСЦ-то.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Печка
Детайли за колата: Малка печка

Мнение от weedminer » 14 Апр 2013, 15:50

Извинете, объркал съм, имах предвид Мишелин Спорт 3 GRNX а не пилот супер спорт...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 06 Май 2013, 16:00

Shakesbeer написа:
kinetism написа:Има ли някой с Goodyear effigrip performance, и ако има какви впечетления има от тях?

утре пристигат и до седмица ще мога да дам отзив :)

Ами аз на моите май им навъртях вече към 1400 км и съм доста доволен. За съжаление съм нямал късмета да ги тествам да силен дъжд как са, но на сухо се справят доста добре. Един колега каза доста добри отзиви и за мокро с тях.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 09 Май 2013, 10:27

И аз да се разпиша по този въпрос. Не мога да дам адекватно мнение за сравнение м/у отделните марки тъй като за последните 7 години съм ползвал само 2 марки. Та ето какво ми е мнението:

Vredestein - зимни, с тях купих старата си колата, много бях доволен от тях на Е36-цата

и от там на сетне само Dunlop

SP Wintersport - 3 сезона никакви ядове, отново на Е36
SP Sport Max - 245/40/R18 на Е60-ката, много съм доволен.

Та като цяло и новите зимни гуми за Е60-ката ще са Dunlop.

Та за обобщение нямам сравнение м/у марките гуми, но съм доволен от Dunlop-a - като цена и качество. :D
Последна промяна Trixster на 10 Май 2013, 22:22, променена общо 1 път
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 09 Май 2013, 12:32

Вече карам чисто нови Dunlop Sport Maxx RT 245/40/18 и мога да кажа ,че е най-добрата гума която съм карал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Мнение от sapio » 13 Май 2013, 9:52

Anthony_J написа:
bangelov написа:Така тествах Nokian zLine и гумата се държи добре както на сухо, така и на мокро (по спецификация и дават клас А на wet). Вчера в дъжда по магистралата колата стоеше стабилно, при натискане на спирачките не се замисляше. Другото което забелязах, че аквапланинга също е на ниво до 120km/h, иначе нагоре почва леко да губи сцепление при голяма воден участък.

Аз съм с тях от 2 седмици, но през уикенда успях да ги тествам София - Ст. Загора - София, при това в температурен диапазон от +2 до +24 градуса, на слънце и на силен дъжд, по магистрала и по калпави пътища. Мога да кажа, че съм изключително доволен от избора си. За тази повече от прилична цена това е една от най-добрите летни гуми, които съм имал, а същевременно в най-ниския клас от тях. Досега купувах само топ моделите на най-скъпите марки, но вече няма да го направя никога. Препоръчвам ги горещо.

+1
225/45/17 Рън флата вози като зимна 16-ка. За Дънлоп да не чувам повече. Имах летни и зимни, чисто нови взети, няма такова дърво.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 13 Май 2013, 9:55

sapio написа:
Anthony_J написа:

+1
225/45/17 Рън флата вози като зимна 16-ка. За Дънлоп да не чувам повече. Имах летни и зимни, чисто нови взети, няма такова дърво.

BTW

Dunlop имат ментета в БГ и има значение дали гумата е оригинална. (само като подсказка) :-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61