Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Предизборна тема 2013г. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?
daddy_ написа:_galio_ написа:daddy_ написа:А после да му мислят децата ни, които ще ги връщат тези заеми.
неродените 10 000 деца от миналата година ли? или неродените 1350 деца за първото тримесечие на тази година?
какви деца?
А ти какво предлагаш? Ето аз казвам, че съм доволен, че не се изтеглиха заеми за временно и изкуствено повишаване на стандарта на народа. Предпочитам да мине малко време така и да се надяваме тази криза да отмине в световен мащаб. Ние далеч не сме страната която може да повлияе на това. Ние може да се надяваме когато това се случи да сме в сравнително стабилно положение за да можем да се възползваме от това. И тогава при правилна политика ще дойдат и по-високи доходи и деца и всичко. А ако се вземат такива заеми ще се оправим... друг път. Защото както написах нас никой няма да ни спасява. И ти се сещай защо.
Ти, колега, как виждаш нещата?
Всъщност,изтеглиха се заеми...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
За да се върнат старите. И хубаво ли е това? До кога така? Аз имам предвид нови такива с цел да се вдигне минималната заплата да кажем с 20 лв.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Че какво им е на заемите. Нали така ще се вдигне потреблението, което ще създаде нови работни места, които ще вдигнат още потреблението, което ще създаде още работни места и така докато балона се спука. И като се спука, ще ни измислят спасителен план, ние ще направим масови протести, те ще намалят малко рестриктивните мерки, накрая ще ни опростят някое и друго евро, ще кажат колко сме мързеливи и лоши и накрая на майка ми пенсията ще я намалят от 800 на 400 евра. Сега е 130 евра. Виждате ли някъде разликата? И стига сте ни плашили с тая Гърция (и със Северна Корея
) Не знам... Наскоро бях в Италия и там е голяма криза, направо са го захапали здраво. Няма работа, държавата пред фалит, хората се страхуват...и си карат чисто новите коли и в едно 20 хилядно градче имаше 3 мола и бяха пълни с народ и хората си пазаруваха яко(може би защото не са сигурни за утрешния ден) и тогава оцених какво е да живееш в икономически стабилна държава с малко заеми като нашата. И си викам, така ви се пада, като сте вземали заеми и сте харчили чужди пари, тънете в мизерия шибани нещастници. Гадно е по света, не всеки има късмет като нас да живее в икономически стабилна държава.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
1-во този сценарии с Гърция никой няма да ни позвли да го повторим..
2-ро нито с тях, нито със Италия имаме база за сравнение ,мисля
3то и 2те горепосочени са в ЕС от много дестетки години + са част от Еврозоната..
Не знам как така ги опростявате нещата ,ама държавните финанси не са като семейните финанси ,малко по-сложно е (мисля)
2-ро нито с тях, нито със Италия имаме база за сравнение ,мисля
3то и 2те горепосочени са в ЕС от много дестетки години + са част от Еврозоната..
Не знам как така ги опростявате нещата ,ама държавните финанси не са като семейните финанси ,малко по-сложно е (мисля)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Само да вметна, че за разлика от Италия, Испания, Гърция, Кипър и Португалия, на нас никой няма да ни помогне, така както на тях се помага. Така че, който ще раздава с големия черпак, да си помисли хубаво, че после и Бойко няма да ни оправи. 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Да ама като ни дадат помощите от Европа, ще ни искат съкращения, вдигане на данъците и т.н. Парите не ги дават неброени.
Темата е за изборите. Аз няма да гласувам за бсп, няма да гласувам и за дпс. Хайде да намерим някоя партия която да отговаря на тия изисквания и да гласуваме за нея, да разискваме има ли такава способна. Не само да отречем герб, да намерим заместник на герб! Защото всеки нормален човек, може да си направи сметката- бсп има към 800 хил твърд електорат, може да дръпне към милион. Дпс ще дръпнат и те към 500 хил да речем, не знам колко са им гласовете. И като прибавим Кунева, стават към милион и 700 хил коалиция. Ако не гласуваме за герб, ще вземат и те към 10-15 %. Ще влезе и атака с 10 процента, още две партии да речем със 7-8 % и това ще е парламента. Гласувате не гласувате, тия са там и ще си вземат гласовете. А разочарованите от герб и десните, като не гласуват, всъщност подкрепят влизането на тия там.
Та за пореден път, за кой друг може да гласуваме? Аз не съм женен за герб, търся друга алтернатива но не я виждам, покажете ми я тези които я виждате и на мен и на останалите!
Темата е за изборите. Аз няма да гласувам за бсп, няма да гласувам и за дпс. Хайде да намерим някоя партия която да отговаря на тия изисквания и да гласуваме за нея, да разискваме има ли такава способна. Не само да отречем герб, да намерим заместник на герб! Защото всеки нормален човек, може да си направи сметката- бсп има към 800 хил твърд електорат, може да дръпне към милион. Дпс ще дръпнат и те към 500 хил да речем, не знам колко са им гласовете. И като прибавим Кунева, стават към милион и 700 хил коалиция. Ако не гласуваме за герб, ще вземат и те към 10-15 %. Ще влезе и атака с 10 процента, още две партии да речем със 7-8 % и това ще е парламента. Гласувате не гласувате, тия са там и ще си вземат гласовете. А разочарованите от герб и десните, като не гласуват, всъщност подкрепят влизането на тия там.
Та за пореден път, за кой друг може да гласуваме? Аз не съм женен за герб, търся друга алтернатива но не я виждам, покажете ми я тези които я виждате и на мен и на останалите!

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
ukelichko написа:Че какво им е на заемите. Нали така ще се вдигне потреблението, което ще създаде нови работни места, които ще вдигнат още потреблението, което ще създаде още работни места и така докато балона се спука. И като се спука, ще ни измислят спасителен план, ние ще направим масови протести, те ще намалят малко рестриктивните мерки, накрая ще ни опростят някое и друго евро, ще кажат колко сме мързеливи и лоши и накрая на майка ми пенсията ще я намалят от 800 на 400 евра. Сега е 130 евра. Виждате ли някъде разликата? И стига сте ни плашили с тая Гърция (и със Северна Корея) Не знам... Наскоро бях в Италия и там е голяма криза, направо са го захапали здраво. Няма работа, държавата пред фалит, хората се страхуват...и си карат чисто новите коли и в едно 20 хилядно градче имаше 3 мола и бяха пълни с народ и хората си пазаруваха яко(може би защото не са сигурни за утрешния ден) и тогава оцених какво е да живееш в икономически стабилна държава с малко заеми като нашата. И си викам, така ви се пада, като сте вземали заеми и сте харчили чужди пари, тънете в мизерия шибани нещастници. Гадно е по света, не всеки има късмет като нас да живее в икономически стабилна държава.
Колега, би ли обяснил как точно си представяш нещата и как ще стане вдигането на доходите, потреблението и новите работни места? И колко заем смяташ че трябва да теглим?
Димитров го обясни в един пост че парите са константа, когато ги увеличаваш, без да се увеличава производството, това води до инфлация, хиперинфлация и т.н. Видяхме какво стана 96 година с тоя модел на печатане на пари без покритие, мерси за същото отново!

- dan-dam
- ентусиаст
-
ivoo написа:Цецо и Бойко пътували в самолет.
...

daddy_ написа:Аз пък забелязвам как в момента, в който не ти изнася сменяш темата с поредния "компромат".
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:ukelichko написа:Че какво им е на заемите. Нали така ще се вдигне потреблението, което ще създаде нови работни места, които ще вдигнат още потреблението, което ще създаде още работни места и така докато балона се спука. И като се спука, ще ни измислят спасителен план, ние ще направим масови протести, те ще намалят малко рестриктивните мерки, накрая ще ни опростят някое и друго евро, ще кажат колко сме мързеливи и лоши и накрая на майка ми пенсията ще я намалят от 800 на 400 евра. Сега е 130 евра. Виждате ли някъде разликата? И стига сте ни плашили с тая Гърция (и със Северна Корея) Не знам... Наскоро бях в Италия и там е голяма криза, направо са го захапали здраво. Няма работа, държавата пред фалит, хората се страхуват...и си карат чисто новите коли и в едно 20 хилядно градче имаше 3 мола и бяха пълни с народ и хората си пазаруваха яко(може би защото не са сигурни за утрешния ден) и тогава оцених какво е да живееш в икономически стабилна държава с малко заеми като нашата. И си викам, така ви се пада, като сте вземали заеми и сте харчили чужди пари, тънете в мизерия шибани нещастници. Гадно е по света, не всеки има късмет като нас да живее в икономически стабилна държава.
Колега, би ли обяснил как точно си представяш нещата и как ще стане вдигането на доходите, потреблението и новите работни места? И колко заем смяташ че трябва да теглим?
Димитров го обясни в един пост че парите са константа, когато ги увеличаваш, без да се увеличава производството, това води до инфлация, хиперинфлация и т.н. Видяхме какво стана 96 година с тоя модел на печатане на пари без покритие, мерси за същото отново!
Нищо няма да обяснявам. Прочетете как Щатите са се измъкнали от голямата депресия, защото ние в момента сме в подобно положение и после пак ми говорете за печатане на пари. И не бъдете коне с капаци. Нищо на този свят не е тръгнало без кредити. Друг е въпросът за разумното им влагане в икономиката. Така или иначе никога България не е оставала без кредити. А дали ще ни помогнат като на Гърция когато закъсаме? Ами да, защото парите от помощите ще се върнат чрез чуждестранните фирми, които ще ни наложат пак при тях. Също е въпрос и на външна политика, каквато никога не сме имали. Докато не се отърсим от теорията големия брат, който ни обича и иска да ни помогне, няма и да имаме. Абе въртят се едни кухи пари без реално покритие в световен мащаб и който се докопа до тях е на сметка. Поради тази причина бедните страни стават още по-бедни а богатите, още по-богати. Добре че не съм министър на финансите, че щях да ви закопам у заеми нямаше да може да спите спокойно.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Аз пък съм все по-любопитен да разбера чии имена на българи ще излязат когато се раздуе аферата ''Офшорлийкс''.
Под сурдинка се споменава,че близки до и не само до последните управляващи имат сериозни /ама много сериозни/ суми наврени .............
Така че се надявам поне от братята румънци ко-разследващи журналисти да се получи скоро инфо,че 12 май наближава.
Под сурдинка се споменава,че близки до и не само до последните управляващи имат сериозни /ама много сериозни/ суми наврени .............
Така че се надявам поне от братята румънци ко-разследващи журналисти да се получи скоро инфо,че 12 май наближава.
- dan-dam
- ентусиаст
-
jordanpar написа:Аз пък съм все по-любопитен да разбера чии имена на българи ще излязат когато се раздуе аферата ''Офшорлийкс''.
Тва да се чете ли като нещо от сорта на това, че до няколко дни в "медиите" ще излезе информация от неназован, но сигурен

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Кому са нужни заеми, при положение ,че има хиляди програми за развитие и незнамсикакви еврофондове за усвояване..
Просто при нас процента на усвояване е изключително нисък-защо -всички знаят..
Точно по тази линия Испания от най-изостаналата страна в ЕС сега е с почти същата обща дължина магистрали като Германия,най-модерни влакове и т.н. (Е,има корупция и скандали и жизнения стандарт не е като в Скандинавия, ама то и манталитет си трябва за тая работа..)
Просто при нас процента на усвояване е изключително нисък-защо -всички знаят..
Точно по тази линия Испания от най-изостаналата страна в ЕС сега е с почти същата обща дължина магистрали като Германия,най-модерни влакове и т.н. (Е,има корупция и скандали и жизнения стандарт не е като в Скандинавия, ама то и манталитет си трябва за тая работа..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
daddy_ написа:
Тва да се чете ли като нещо от сорта на това, че до няколко дни в "медиите" ще излезе информация от неназован, но сигуренизточник, че лицата Х(хикс), У(игрек), Й (тва защото нямаме зет в азбуката) и т.н. имат сумата от ХХЛ милиона лева в офшорки?
Скандала е международен бе,деденце.
Ние сме само периферията на взрива.И,да,аз лично чакам да прочета в някой утвърдени чуждоезични сайтове и форуми за какво иде реч,български пасквили не чета от години.само за прогнозата на времето им вярвам.

Бай дъ уей,за тебе се чудех каква политическа ориентация имаш,вече ми е ясно че си един добре прикрит бесепар.no offence
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
daddy_ написа:jordanpar написа:Аз пък съм все по-любопитен да разбера чии имена на българи ще излязат когато се раздуе аферата ''Офшорлийкс''.
Тва да се чете ли като нещо от сорта на това, че до няколко дни в "медиите" ще излезе информация от неназован, но сигуренизточник, че лицата Х(хикс), У(игрек), Й (тва защото нямаме зет в азбуката) и т.н. имат сумата от ХХЛ милиона лева в офшорки?
И няма да е далеч от истината, защото лицата наистина имат милиони в офшорки. Изобщо има много за конфискуване и много хора за затвора в България, но няма политическа воля това да стане. Всички се заканват сериозно на престъпността, но до сега не видях някой крадец на едро в затвора, няма и да видя. А и партиите ще останат без приходи, ако си отрежат по този начин източниците на приходи. На българина малко му трябва за да влез в крак. Вижте какво стана с камерите по пътищата, с коланите, с пушенето. Леко по леко ставаме хора, но бавно.
- dan-dam
- ентусиаст
-
О, и аз нямам търпение да излезе такава информация. Обаче със сигурност няма да повярвам на
Иначе, разбира се, че не се обиждам
Както написах по-назад в темата тук дискутирам и споря. Щом това става в рамките на добрия тон всичко е наред. Е, не е приятно да ме причисляваш към някоя група(най-малко към тая дето спомена), защото не кореспондира с истината. Ако имам такава ще я заявя. Но съм поласкан от вниманието ти към политическата ми ориентация. И още повече от това, че все още си доста заблуден относно нея(няма как да знаеш нещо, което и аз не зная). То назад в темата си пише де. Не съм решил за кого да гласувам. Знам само, че ще гласувам и за кого няма да гласувам 
Също така ми звучи малко несериозноjordanpar написа:...братята румънци ко-разследващи журналисти...
jordanpar написа:Под сурдинка се споменава,че...
Иначе, разбира се, че не се обиждам