Изгубеното поколение
Модератор: Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Re: Изгубеното поколение
AmW написа:Мисля, че много голям процент от работещите в България не си вършат работата качествено и ги мързи (което до някъде имат вина и работодателите... неправилна мотивация и тн) . Миналата година се сблъсках с мързела и некадърност на родните търсещи работа младежи.
Мога да говоря за областта в която работя аз, но забелязвам и в други области същите "симптоми" .
Звучи малко клиширано но човек няма ли желание за работа и развитие едното образование не прави нищо....
Не трябва да се чака държавата да ни оправя стандарта на живот.
На мен ми предлагат работа поне един път в годината... не всяка свързана с това което се занимавам, но винаги съм отворен за нови предизвикателства

В претенциите сме №1, но дойде ли време за работа, всеки иска мекото на баницата

@randity - ти какво завършваш? Какво можеш да правиш(в какво си добър) и какви са ти очакванията? В момента се сещам за 2 работи, където можеш да започнеш почти веднага.
По темата - Аз лично не се притеснявам за моя живот. Имам вяра в себе си, в способностите ми, в ума ми, в качествата, които съм изграждал през годините. Каквото и да стане, все ще се оправя, гледам само нагоре и напред.
На 23 години съм, прекъснах висшето си образование по психология, като се насочих изцяло в задълбаване на знанията ми в това, с което се занимавам(в IT сферата работя), за което си решение съм доволен.
Работа има, стига да му се работи на човек

- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
На 23 години съм от Перник.Миналата година завърших "вишо" инженерна специалност.Започнах работа във фирма,в която ходих на стаж преди време.Работил съм доста неща като студент и видях какво е да работиш тежка физическа работа(монтажник по обекти зимата-студ,носене на тежко и т.н.) и на смени съм работил да не спиш нощем също е доста кофти,но се научих на дисциплина и труд.Още с първата ми работа се научих да не мрънкам,като повечето ми набори.Трудно е,гадно е,но е такова и трябва де се свиква.Сегашната ми работа,не ми е хоби,но е добра и перспективна,заплащането не е много високо,но достатъчно за млад човек,който стъпва здраво на земята и си кара(Е-34ката) и гледа да подържа достоен стандарт на живот,без да се влече по ай-фон 5,дънки от 200лв. и БМВ-та по 25000лв. 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- audi_rulzzz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525dA
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
devent написа:В момента се сещам за 2 работи, където можеш да започнеш почти веднага.
Я ги сподели тия 2 работи,че аз от 7 месеца търся работа,пуснал съм над 1000 CV-та и от никъде не са се обадили
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Аз съм от Габрово и съм на 24.
Мога да започна малко по отдалеко.По време на средното,не мислех за нищо,освен как неска да излезя по-рано от училище и да ида на работа за да запиша некой друг час от горе,че за довечера да има повече лев.Завърших средното и после ... директно на работа.Не ми се учеше,смятах че няма смисъл и си мислех,че щом ще работя значи съм голяма работа.Цел номер едно - 318i с веригата,цел номер 2 - дреболии и боклуци за дъртата бангия.
След 4 години изпълнени със заеми,проблеми,реване,недоволство от работодателя,който ми е виновен за всичко,че моля ти се ме кара да бачкам толкос много пък плаща толкос малко , реших че така не може да продължава.
Обърнах се назад и видях какво имам - стара кола,нов телевизор,лаптоп и ...... ами тва е!
Алтернативата ми беше да започна образованието си,това е - за мен друга няма.
Благодарение на "лошият" си работодател минах на 4 часа,без изобщо да ми направи проблем за това,даже ми оказа пълна подкрепа.Помислих си - абе имало е смисъл от дългите нощи зад волана за които не съм получил и един лев.
В момента програмата ми е претъпкана - от 6:00 до 7:00 съм на стадиона(в по топлите дни),от 8:00 до 9:00 съм на курс по английски,от 9:15 до 14:00 съм на лекции,после от 14:00 до 18:00(най-рано) съм на работа.Вечер си правя чертежите или домашни или каквото има там.
Никога не съм бил по зает и с по-малко свободно време,но никога не съм бил по-добре макар и с наполовина по ниска заплата.
След 30 дена заминавам за САЩ - това ми е мечта от как съм станал на човек.По време на бригадата ще съм в неплатена отпуска,връщам се и си продължавам работата.Ей тва отношение към мене което имат шефовете ми не може да го замени никаква заплата и никакви бонуси и тем подобни.
Първия семестър изкарах среден успех 4.20 и влизам в програмите по Еразъм,мисля да завъртя едно обучение в Дания или Швеция или без значение къде,после ще видим.Имам около 4 годинки за мислене.
Мога да започна малко по отдалеко.По време на средното,не мислех за нищо,освен как неска да излезя по-рано от училище и да ида на работа за да запиша некой друг час от горе,че за довечера да има повече лев.Завърших средното и после ... директно на работа.Не ми се учеше,смятах че няма смисъл и си мислех,че щом ще работя значи съм голяма работа.Цел номер едно - 318i с веригата,цел номер 2 - дреболии и боклуци за дъртата бангия.
След 4 години изпълнени със заеми,проблеми,реване,недоволство от работодателя,който ми е виновен за всичко,че моля ти се ме кара да бачкам толкос много пък плаща толкос малко , реших че така не може да продължава.
Обърнах се назад и видях какво имам - стара кола,нов телевизор,лаптоп и ...... ами тва е!
Алтернативата ми беше да започна образованието си,това е - за мен друга няма.
Благодарение на "лошият" си работодател минах на 4 часа,без изобщо да ми направи проблем за това,даже ми оказа пълна подкрепа.Помислих си - абе имало е смисъл от дългите нощи зад волана за които не съм получил и един лев.
В момента програмата ми е претъпкана - от 6:00 до 7:00 съм на стадиона(в по топлите дни),от 8:00 до 9:00 съм на курс по английски,от 9:15 до 14:00 съм на лекции,после от 14:00 до 18:00(най-рано) съм на работа.Вечер си правя чертежите или домашни или каквото има там.
Никога не съм бил по зает и с по-малко свободно време,но никога не съм бил по-добре макар и с наполовина по ниска заплата.

След 30 дена заминавам за САЩ - това ми е мечта от как съм станал на човек.По време на бригадата ще съм в неплатена отпуска,връщам се и си продължавам работата.Ей тва отношение към мене което имат шефовете ми не може да го замени никаква заплата и никакви бонуси и тем подобни.
Първия семестър изкарах среден успех 4.20 и влизам в програмите по Еразъм,мисля да завъртя едно обучение в Дания или Швеция или без значение къде,после ще видим.Имам около 4 годинки за мислене.

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Binev_OuT написа:.
Браво, момче! По-добре късно отколкото никога

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
raduslaf написа:Binev_OuT написа:.
Да да.Даже сега когато виждам отношението на набор 92-93 към образованието и се радвам,че съм направил тая стъпка след като съм видял какво е.

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
Много ми е интересно как пускате по 1000 CV-та и очаквате да ви се обадят. Ако сте толкова широки специалисти, едва ли ще чакате да звънне телефона. Не се ли замисляте, че може нещо да не е наред във вашия телевизор? Естествено че има и изключения, но както знаем, те само потвърждават правилото. Човек когато очаква нещо, е добре да се погрижи за собствения си имидж. Няма как да си на 27г, да си сменил 6 работодателя, всичките в различни сфери и да очакваш сериозно отношение от евентуални бъдещи такива.
Просто си подбирайте информацията в CV-то според мястото за което кандидатствате. Ако кандидатстваш за спедитор, какво значение има че си работил пиколо?
Просто си подбирайте информацията в CV-то според мястото за което кандидатствате. Ако кандидатстваш за спедитор, какво значение има че си работил пиколо?
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Аз съм 84-ти набор, завърших средно и не исках да следвам, макар че живея в Свищов и университета ми е до гъза... И така 4-5 месеца след завършването си,влязох в казармата. Уволних се и от тогава до сега не съм спирал да работя.... НО по едно време си задавам въпроса какво имам аз или какво съм имал
Някой ще ме питат, защо не съм учил като университета ми е до гъза. Отговарям им , че тук студентите "учат" колкото техните да им пращат пари да ходят по дискотеките и да чукат момичките. Да не говорим , че има случаи , в които даже не знаят какво по-точно учат. Както и да е .Фирмата в която работих беше сериозна... На 20 години теглих заем , защото исках кола... купих си един дръгел Сеат Кордоба, който след това почна да гние и го продадох. Рефинансирах си заема и си купих 320ката с която съм сега.. Не съжалявам никак. И така после 4 години бачкам си аз , карам си 320ката и плащам заем всеки месец... сметки, заем и две дискотеки и всичко хвръква. Питах се до кога ще е така. Пуснах документи за Англия. Стана работата изкарах там едни 6 месеца, сега след месец заминавам отново... вижда се светлината в края на тунела. Та се сещам за един кадър от филмчето "Цар Лъв" дето чичо Скар казва на Симба
- Бягай Симба , бягай далече.
че и аз това съветвам младите..

- Бягай Симба , бягай далече.
че и аз това съветвам младите..
Последна промяна Kambe на 10 Апр 2013, 13:47, променена общо 1 път

- raduslaf
- ентусиаст
-
Binev_OuT написа:raduslaf написа:Binev_OuT написа:.
Да да.Даже сега когато виждам отношението на набор 92-93 към образованието и се радвам,че съм направил тая стъпка след като съм видял какво е.
Образованието играе огромна роля в живота на човек, не само защото ще те научи на някаква математическа формула, ако си в тая сфера или на някой закон, ако си в правната, а защото помага за формирането на мирогледа на човек като цяло. Малко или много в университета средата на общуване е една, а на улицата е друга. Не казвам, че е задължително да си образован, за да си стойностен човек или нещо такова, но лично на мен ми прави впечатление, когато общувам с образовани хора и такива, които са спрели след средното или още по-лошо - след основното. Просто искаш или не, образованието малко или много променя и интересите ти, и начина ти на мислене и т.н. В никакъв случай да не се засягат тези, които нямат висше образование, както вече казах, то не е задължително условие, за да бъдеш голям, но като цяло е от значение.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ами и на мен не ми се учи висше. Но ще уча. То в тая държава хората с образование не си намират работа, еле па тия дето са само със средно. Искам не искам, отивам и уча.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
kikko написа:На 23 години съм от Перник.Миналата година завърших "вишо" инженерна специалност.Започнах работа във фирма,в която ходих на стаж преди време.Работил съм доста неща като студент и видях какво е да работиш тежка физическа работа(монтажник по обекти зимата-студ,носене на тежко и т.н.) и на смени съм работил да не спиш нощем също е доста кофти,но се научих на дисциплина и труд.Още с първата ми работа се научих да не мрънкам,като повечето ми набори.Трудно е,гадно е,но е такова и трябва де се свиква.Сегашната ми работа,не ми е хоби,но е добра и перспективна,заплащането не е много високо,но достатъчно за млад човек,който стъпва здраво на земята и си кара(Е-34ката) и гледа да подържа достоен стандарт на живот,без да се влече по ай-фон 5,дънки от 200лв. и БМВ-та по 25000лв.
Евала на колегата, най-много ми хареса този коментар,Замислете се.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Beamerdriver написа:kikko написа:На 23 години съм от Перник.Миналата година завърших "вишо" инженерна специалност.Започнах работа във фирма,в която ходих на стаж преди време.Работил съм доста неща като студент и видях какво е да работиш тежка физическа работа(монтажник по обекти зимата-студ,носене на тежко и т.н.) и на смени съм работил да не спиш нощем също е доста кофти,но се научих на дисциплина и труд.Още с първата ми работа се научих да не мрънкам,като повечето ми набори.Трудно е,гадно е,но е такова и трябва де се свиква.Сегашната ми работа,не ми е хоби,но е добра и перспективна,заплащането не е много високо,но достатъчно за млад човек,който стъпва здраво на земята и си кара(Е-34ката) и гледа да подържа достоен стандарт на живот,без да се влече по ай-фон 5,дънки от 200лв. и БМВ-та по 25000лв.
Евала на колегата, най-много ми хареса този коментар,Замислете се.
Какво да се замислим? Това понятие "достоен живот" е много субективно. За мен достоен живот е едно, за теб друго, за него трето. Евала на колегата за постигнатото, но малко ми се струва примирен. Ако смяташ, че заслужаваш по-добро заплащане - търси го, ако не става в тази фирма - намери правилната

@audi_rulzzz - щом за 7 месеца не си си намерил работа значи има нещо гнило

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
raduslaf написа:Binev_OuT написа:raduslaf написа:Binev_OuT написа:.
Образованието играе огромна роля в живота на човек, не само защото ще те научи на някаква математическа формула, ако си в тая сфера или на някой закон, ако си в правната, а защото помага за формирането на мирогледа на човек като цяло. Малко или много в университета средата на общуване е една, а на улицата е друга. Не казвам, че е задължително да си образован, за да си стойностен човек или нещо такова, но лично на мен ми прави впечатление, когато общувам с образовани хора и такива, които са спрели след средното или още по-лошо - след основното. Просто искаш или не, образованието малко или много променя и интересите ти, и начина ти на мислене и т.н. В никакъв случай да не се засягат тези, които нямат висше образование, както вече казах, то не е задължително условие, за да бъдеш голям, но като цяло е от значение.
Да напълно е така.Прехващаш от самата среда на общуване,щеш не щеш.
Исках да кажа,че ако бях записал 2007-ма и с тогавашните си разбирания и т.н. щях да си изкарам образованието през пръсти,все по некоя тройчица щях да връзвам.Но не е това целта.Сега просто като малко по-улегнал се захващам сериозно за нещата и ще извлека повече ползи от студентския период.

- raduslaf
- ентусиаст
-
Binev_OuT написа:Исках да кажа,че ако бях записал 2007-ма и с тогавашните си разбирания и т.н. щях да си изкарам образованието през пръсти,все по некоя тройчица щях да връзвам.Но не е това целта.Сега просто като малко по-улегнал се захващам сериозно за нещата и ще извлека повече ползи от студентския период.
Като цяло си прав. Аз не съм закъснявал - приеха ме каквото исках веднага след средното. Почнах обаче работа по специалността почти веднага (разбира се на съвсем примитивно ниво в началото) като впоследствие се появи вече опита от работата и всичките му плюсове, но и с един сериозен минус - работата стана повече отколкото е възможно да се съчетава със специалност като моята и образованието се проточи повече от колкото ми се искаше, а това пречи. Така че съм на мнение, че колкото по-рано, толкова по-добре. Но както казах по-добре късно отколкото никога

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Даме прощава автора,че и един чичка ще драсне малко по темата (на 33
)
Бях във Южна Европа (Испания) в разгара на кризата 2009та и смених 3 (три) работни места за около 3 месеца.Това е по отношение на младите безработни ..В Мадрид нещата са малко по-закучени, но предполагам ако си млад,местен и здрав -пак с постоянство, упоритост и с адекватни претенции (не фантастични,а реалистични),ще си намериш работа.
Относно образованието- прекъснах 4ти курс финанси ,защото заплатите на младите стартиращи в сектора бяха неописуемо жалки...
Скитах по чужбина дълги години, и сега като се събирам с колегите от уни-то,повечето изглеждат спокойни,доволни и "уредени"-по- конкретно на добри позиции,с адекватни заплати и условия.Тоест не се оплакват.
Все си мисля,че дипломата за вишо все повече е необходимост, дори като ценз-все някога може да ти потрябва за дадена длъжност и това да те спре..
А истинските професии си остават тези,които стоят пред фамилното име...

Бях във Южна Европа (Испания) в разгара на кризата 2009та и смених 3 (три) работни места за около 3 месеца.Това е по отношение на младите безработни ..В Мадрид нещата са малко по-закучени, но предполагам ако си млад,местен и здрав -пак с постоянство, упоритост и с адекватни претенции (не фантастични,а реалистични),ще си намериш работа.
Относно образованието- прекъснах 4ти курс финанси ,защото заплатите на младите стартиращи в сектора бяха неописуемо жалки...
Скитах по чужбина дълги години, и сега като се събирам с колегите от уни-то,повечето изглеждат спокойни,доволни и "уредени"-по- конкретно на добри позиции,с адекватни заплати и условия.Тоест не се оплакват.
Все си мисля,че дипломата за вишо все повече е необходимост, дори като ценз-все някога може да ти потрябва за дадена длъжност и това да те спре..
А истинските професии си остават тези,които стоят пред фамилното име...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4